عشق، فراموش كردن خود در وجود كسی است كه همیشه و در همه حال ما را به یاد دارد.
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۶
A
خانه » پزشکی و بهداشت » راه هایی برای جوان ماندن/تاخیر در پیرشدن با این خوراکی ها

راه هایی برای جوان ماندن/تاخیر در پیرشدن با این خوراکی ها

پیری به سراغ همه خواهد آمد. در این مطلب توصیه هایی برای به تاخیر انداختن پیر شدن داریم.

قرار گرفتن در معرض سیگار و دود سیگار، آلودگی ها، مواد شیمیایی غیر ضروری، اشعه و حتی استرس…

راه هایی برای جوان ماندن/تاخیر در پیرشدن با این خوراکی ها

راه هایی برای جوان ماندن/تاخیر در پیرشدن با این خوراکی ها

پیری به سراغ همه خواهد آمد. در این مطلب توصیه هایی برای به تاخیر انداختن پیر شدن داریم.

قرار گرفتن در معرض سیگار و دود سیگار، آلودگی ها، مواد شیمیایی غیر ضروری، اشعه و حتی استرس، منجر به تولید رادیکال های آزاد در بدن و ایجاد آسیب از طریق اکسیدان ها می شود. اکسیدان ها در طولانی مدت ایجاد کننده بسیاری از بیماری های مزمن هستند. در این میان، آنتی اکسیدان ها از عواملی هستند که سلول ها را در مقابل اکسیدان ها محافظت کرده و مانع از تخریب سلولی و آسیب های مزمن از جمله انواع سرطان ها، بیماری های قلبی، دیابت و… می شوند. علاوه بر این، تحقیقات جدید، نقش آنتی اکسیدان ها در به تاخیر انداختن روند پیری را ثابت کرده است.

آكادمی ملی علوم آمریكا، توصیه می‌كند كه مصرف روزانه حداقل پنج نوبت از غذاهای سرشار از آنتی اكسیدان كه مهمترین آنها میوه ‌ها و سبزی‌ ها هستند، ضروری است. بعلاوه مصرف این مواد غذایی را می ‌توان به ۹ نوبت در روز افزایش داد، اما با این حال اكثر مردم فقط یك تا دو نوبت در روز از این خوردنی‌ های مفید و سالم استفاده می ‌كنند.

 

منابع خوراکی آنتی اکسیدان

انگور: این میوه به خصوص نوع تیره رنگ آن حاوی فیتوکمیکال ها یا مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان ها برای محافظت در برابر سرطان و بیماری های قلبی است. دو ماده شیمیایی گیاهی موجود در انگور، شناخته شده به عنوان آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفیدند. انگور همچنین حاوی ویتامین ث و سلنیوم، دو آنتی اکسیدان بسیار قوی است.

زغال اخته: مطالعات اخیر نشان می دهد که مصرف این میوه منجر به حفاظت از سلول ها در برابر آسیب ها و کمک به رفع التهاب می شود. زعال اخته حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی شناخته شده برای تقویت سیستم ایمنی بدن است، ضمن این که مواد شیمیایی گیاهی کلیدی برای حفاظت در برابر سرطان و بیماری های قلبی دارد.

توت قرمز: انواع توت بخصوص تمشک و توت فرنگی حاوی اسید الاژیک، یک ماده شیمیایی گیاهی دیگر هستند که ممکن است به محافظت در برابر برخی از عوامل سرطان زا در رژیم غذایی و محیط زیست کمک کند.

آجیل: یکی از متعادل ترین غذاهای شناخته شده برای بشر است که دوز خوبی از چربی های سالم همراه با مقادیر کمتر پروتئین و کربوهیدرات دارد. مواد معدنی مثل سلنیوم و مواد شیمیایی گیاهی مثل رسوراترول و استرول ها موجود در آجیل بعلاوه اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.

سبزیجات تیره رنگ: کلم بروکلی و اسفناج، حاوی ویتامین های آ، ث و ای بعلاوه کلسیم هستند که با منیزیم و پتاسیم نیز لود می شوند. این سبزیجات سرشار از مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان هایی مانند کامفرول هستند که باعث گشاد شدن عروق خونی می شوند و خاصیت ضد سرطانی دارند. این سبزیجات حاوی لوتئین و کوئرستین، دو آنتی اکسیدان قوی هستند.

علاوه بر این، به گفته پزشكان، مصرف كارتنوئیدها موجب بهبود قدرت و شفافیت بینایی، سلامت بیشتر پوست، جلوگیری از پیری زودرس پوست، كاهش خطر تحلیل ماكولار چشم (عارضه چشمی ناشی از پیری) و نیز موجب كاهش خطر بروز آب مروارید و نابینایی می ‌شود. سبزی‌ های حاوی كارتنوئیدها اغلب به رنگهای زرد، قرمز، نارنجی و یا برگ‌ های سبز تیره هستند كه از مهمترین آنها می ‌توان به اسفناج، كلم بروكلی، فلفل سبز و قرمز، هویج و سیب‌ زمینی شیرین اشاره كرد.

چای: آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین موجود در چای به مبارزه با التهاب در بدن کمک می کنند. همچنین چای حاوی کاتچین، یک آنتی اکسیدان قوی است که تصور می شود به جلوگیری از آسیب سلولی منجر به سرطان کمک می کند.

غلات سبوس دار: مصرف نوع سبوس دار غلات، مانند نان سبوس دار به جای نان سفید و برنج قهوه ای به جای برنج سفید حداقل برای یک وعده در روز، خطر ابتلا به بیماری های قلبی از قبیل سکته قلبی را کاهش می دهد. این نوع غلات حاوی روی و سلنیوم برای محافظت در برابر سرطان است.

ماهی: اسیدهای چرب امگا ۳ در آن منجر به جلوگیری از بیماری های التهابی مانند بیماری عروق کرونر قلب می شود.

راه هایی برای جوان ماندن/تاخیر در پیرشدن با این خوراکی ها

دانلود

اخبار

آرشیو

گالری عکس

آرشیو

اس ام اس های تازه

آرشیو

آهنگ های پیشواز

آرشیو