آیا او (خدا) برای بنده اش کافی نیست؟ (قران کریم)
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » فرهنگ و هنر » بیوگرافی هنرمندان » بیوگرافی جمشید هاشم‌پور، هنرپیشه معروف ایرانی

    بیوگرافی جمشید هاشم‌پور، هنرپیشه معروف ایرانی

    جمشید هاشم‌پور با نام هنری جمشید آریا (زادهٔ ۳ فروردین ۱۳۲۳ در تهران) هنرپیشه ایرانی است.

    بیوگرافی جمشید هاشم‌پور، هنرپیشه معروف ایرانی

    بیوگرافی جمشید هاشم پور، هنرپیشه معروف ایرانی

    عبارات مهم : بیوگرافی جمشید هاشم پور – کارگردان ایران

    جمشید هاشم پور زادهٔ ۳ فروردین ۱۳۲۳ در پایتخت کشور عزیزمان ایران می باشد

    بیوگرافی جمشید هاشم‌پور، هنرپیشه معروف ایرانی

    جمشید هاشم پور با نام هنری جمشید آریا (زادهٔ ۳ فروردین ۱۳۲۳ در تهران) هنرپیشه ایرانی است.

    نام مهم جمشید هاشم پور
    تولد ۳ فروردین ۱۳۲۳ – تهران
    محل زندگی پایتخت کشور عزیزمان ایران
    ملیت ایرانی
    نام(های)
    دیگر
    جمشید آریا
    پیشه بازیگر
    سال های فعالیت از ۱۳۴۷ تاکنون
    فرزندان ۲ دختر
    مدرک تحصیلی دیپلم

    جمشید هاشم پور با نام هنری جمشید آریا (زادهٔ ۳ فروردین ۱۳۲۳ در تهران) هنرپیشه ایرانی است.

    زندگی جمشید هاشم پور
    جمشید هاشم پور پیش از انقلاب
    جمشید هاشم پور در سال ۱۳۲۳ از پدر و مادری اردبیلی در خیابان سلسبیل پایتخت کشور عزیزمان ایران به دنیا آمد و تحصیلات خود را تا دیپلم ریاضی ادامه داد. وی نخستین فیلم سینمایی خود را با معرفی یکی از دوستانش به ساموئل خاچیکیان، کارگردان ایرانیِ ارمنی تبار، در سال ۱۳۴۷ و با بازی در نقش کوتاهی در فیلم جهنم سفید شروع کرد. سپس در فیلم های جنجال پول ساختهٔ پرویز خطیبی و ایوالله به کارگردانی منوچهر نوذری، خوشگل ترین زن عالم (به همراه منوچهر وثوق)، قسمت (کارگردان امیر شروان)، عشقی ها (کارگردان جمشید شیبانی) بازی کرد. آخرین فیلم جمشید هاشم پور در قبل از انقلاب خوشگلترین زن عالم به کارگردانی قدرت الله احسانی و بازیگری منوچهر وثوق، جمیله بود. بعد از آن جهت مدتی سینما را رها کرد تا سال ۱۳۶۱ که به دعوت مسعود کیمیایی جهت بازی در فیلم خط قرمز دوباره به سینما بازگشت. او ستاره سینمای کشور عزیزمان ایران در دهه هفتاد بود.

    جمشید هاشم پور بعد از انقلاب
    بازی او در نقش «زینال بندری» در فیلم تاراج ساختهٔ ایرج قادری بود که جمشید هاشم پور (آریا) را با سرِ تراشیده میان مردم مطرح کرد؛ تا جایی که ظاهر قهرمان سرتراشیده تا سالها مخاطبان بسیاری را روانهٔ سینماها می کرد. فیلمهای بعدی جمشید هاشم پور عبارتند از: فرمان، بازداشتگاه، نقطه ضعف، بالاش، پایگاه جهنمی، عقابها، یوزپلنگ، تیغ و ابریشم، علاقه و مرگ، پرده آخر، تماس شیطانی، دادستان، قرق، مادر، طعمه، افعی، یاران، آخرین خون، نیش، پرواز از اردوگاه، آخرین بندر، ضربه طوفان، یاغی، رنجر، زخمی، مجازات، گروگان، عقرب، آواز قو، گشت ارشاد، مسافر ری و چندین فیلم دیگر تا به امروز.

    جمشید هاشم پور از معدود هنرپیشگان موفق سینمای کشور عزیزمان ایران است که فعالیت تئاتری نداشت و بنا به گفته خودش در یکی از مصاحبه هایش سینما را از سینما شروع کرده است و تنها فعالیت تئاتری وی صحنه هایی از فیلم تماس شیطانی بود که صحنه های تئاتر را با راهنمایی مجید مظفری اجرا کرد. وی با بازی در نقشهای متفاوت توانایی های خود را به اثبات رسانده هست. او در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد در کنار بازی در فیلمهای اکشن و اتفاق ای گه گداری بازی در نقشهای دیگر را نیز امتحان کرده است: روز باشکوه (کیانوش عیاری، ۱۳۶۷) – مادر (علی حاتمی، ۱۳۶۸) – پردهٔ آخر (واروژ کریم مسیحی، ۱۳۶۹) – علاقه و فوت (محمدرضا اعلامی، ۱۳۶۹) و دلشدگان (علی حاتمی، ۱۳۷۰).

    هاشم پور بعد از دریافت دیپلم افتخار از هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر (۱۳۷۷) جهت بازی در فیلم هیوا (رسول ملاقلی پور) گزیده کار شد و تلاش کرد در فیلمهای خوب و متفاوت بازی کند. بازی بسیار خوب او در فیلمهای آواز قو (سعید اسدی، ۱۳۷۹)، سفر به فردا (محمدحسین حقیقی، ۱۳۸۰)، قارچ سمی (رسول ملاقلی پور، ۱۳۸۰)، تصویر العمل پنجم (تهمینه میلانی، ۱۳۸۱) نشان از رویکرد سخت گیرانهٔ هاشم پور دارد. او در این سالها یک بازی تحسین برانگیز در فیلم مسافر ری (داود میر باقری، ۱۳۷۹) از خود به نمایش گذاشت.

    جمشید هاشم پور در سال ۱۳۸۲ دو فیلم بر پرده سینماهای پایتخت کشور عزیزمان ایران داشت: «واکنش پنجم و سفر به فردا». بازی خوب او در فیلم «سفر به فردا» که نامزدی بیستمین دوره جشنواره فیلم فجر را برایش به ارمغان آورد به علت اکران نامناسب و نوع فیلم آنچنان که باید دیده نشد. نقش کوتاه او در فیلم کیفر بسیار گیرا و تأثیر گذار بود به گونه ای که جهت تیزر تبلیغاتی تصویر این بازیگر بر پرده های تبلیغات بود. هاشم پور در سال ۱۳۸۶ از بعد نقش سنگینی در فیلم استشهادی جهت خدا به خوبی برآمد و نامزد دریافت گروه تحریریه سایت بلورین از جشنوارهٔ فجر شد.

    جمشید هاشم پور در سال ۱۳۲۳ از پدر و مادری اردبیلی در خیابان سلسبیل پایتخت کشور عزیزمان ایران به دنیا آمد

    جمشید هاشم‌پور با نام هنری جمشید آریا (زادهٔ ۳ فروردین ۱۳۲۳ در تهران) هنرپیشه ایرانی است.

    گفتگو با جمشید هاشم پور

    جمشید هاشم پور ولی اهل مصاحبه، هیاهو و جنجال نیست و طی سال ها خیلی کم و انگشت شمار تن به گفت وگو داده است.

    ما هم به خواسته او احترام گذاشتیم و فقط از حضور شیرینش جهت خوش و بشی راحت و صمیمانه استفاده کردیم. ولی هاشم پور میان همین گپ و گفت دوستانه، چیزهای بامزه ای گفت که نقل بعضی از آنها خالی از لطف نیست و می دانیم که جهت شما هم جالب هست. این شما و این جمشید هاشم پور.

    یک خاطره جالب
    جمشید هاشم پور: یکی از روزهایی که مانند هر لحظه مشغول پیاده روی بودم، جوانی با صدای بلند گفت: آقای مشایخی! آقای مشایخی! من هم ایستادم و گفتم: بله، جانم عزیزم؟ گفت: می خواهم یک تصویر با شما بگیرم. من هم قبول کردم. تصویر را گرفت و رفت. چند روز بعد در مسیر پیاده روی ام دوباره همان جوان را دیدم. آمد جلو و گفت: من تصویر شما را به پدرم نشان دادم و گفتم با آقای مشایخی تصویر گرفته ام. او هم به من گفت: خاک بر سرت، تو چطور بازیگران و صورت های معروف مملکتت را نمی شناسی؟ این محمدعلی کشاورز است!

    تکرارنشدنی با رسول ملاقلی پور
    جمشید هاشم پور: هیوا، قارچ سمی، مزرعه پدری و میم مثل مادر، چهار فیلمی بود که با زنده یاد رسول ملاقلی پور کار کردم. به همکاری با این کارگردان خوب افتخار می کنم، آیا که او باعث عوض کردن و تفاوت در پرسونای بازیگری ام شد. البته او شخصیت پیچیده ای داشت و هرکسی نمی توانست خودش را با روحیات او سازگار کند. با این حال من هر لحظه ارتباط خوبی با رسول داشتم و ملاحظه اش را می کردم. خاطره بامزه ای از او دارم؛ یک بار پلانی را فیلمبرداری کردیم و فکر می کردم که کارم را خوب انجام دادم، ولی او به من گفت: جمشید، تو با این بازیت، گند زدی به فیلم من! من گفتم خب، پلان را دوباره بگیریم. او گفت: نه، این قدر بد بود که دیگر قابل تکرار نیست.

    جمشید هاشم پور، تحصیلات خود را تا دیپلم ریاضی ادامه داد

    قارچ سمی
    جمشید هاشم پور: اگر بخواهم در میان تمام نقش هایم یک فیلم را دوباره بازی کنم، آن یک فیلم «قارچ سمی» هست. به نظرم فیلم قشنگ و تاثیرگذاری بود، ولی آن طور که باید، از سوی مردم دیده نشد و مورد بی مهری قرار گرفت. فیلم با بعد زمینه جنگ و دفاع مقدس روایت می شد و کمی ثقیل بود. مردم زیاد دنبال این هستند که بخندند و چنین فیلم هایی خیلی با ذائقه آنها جور نیست.

    سر تراشیده
    جمشید هاشم پور: معمولا کارگردان، فیلمنامه نویس، تهیه کننده و طراح گریم هستند که جهت ظاهر یک کاراکتر تصمیم می گیرند و خود بازیگر نقش چندانی در این میان ندارد. این طوری نبود که من به سازندگان یک فیلم بگویم سرمرا بتراشید. آن موقع بعضی مردها ارشاد فکر می کردند خودم عمدا می گویم که در فیلم ها سر مرا بتراشید تا زیاد به چشم بیایم. این ضرورت فیلمنامه و شخصیت بود که چنین شمایلی را می طلبید. جهت همین ظاهر و سرتراشیده، چند سال مرا ممنوع الکار کردند.

    من و یول برینر
    جمشید هاشم پور: اسم که مهم نیست، مهم کاری است که ارائه می شود. عوض کردن اسم و گزینش نام هنری جهت بازیگران، موضوعی است که در سینمای دنیا هم رواج دارد و معمولا اسم بازیگرانی را که در دهان نچرخد و ساده تلفظ نشود، عوض کردن می دهند. عوض کردن اسم من از هاشم پور به آریا هم به همین علت بود، ولی دوستان اجازه ندادند با این اسم به فعالیتم ادامه دهم. به عنوان نمونه اسم واقعی یول برینر ـ بازیگر مشهور هالیوود و نقش فرعون در «ده فرمان»ـ، ایول باریسویچ برینر بود. به علت سر تراشیده، خیلی ها می گفتند شبیه یول برینر هستم.

    دهه ۶۰ بعضی دوستان به شوخی می گفتند یول برینر و جمشید هاشم پور، هردو ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دستمزد می گیرند! من هم می گفتم البته ۱۵ میلیونش مال برینر است و من فقط آن ۳۰۰ هزارتومانش را می گیرم!

    بیوگرافی جمشید هاشم‌پور، هنرپیشه معروف ایرانی

    جمشید هاشم پور نخستین فیلمش را با بازی در نقش کوتاهی در فیلم جهنم سفید شروع کرد

    زینال بندری / تاراج
    جمشید هاشم پور: هنوز خیلی از مردم، جمشید آریا را با نقش معروف زینال بندری در «تاراج» ساخته ایرج قادری به یاد می آورند. زینال قاچاقچی سابقه داری است که از جایی به بعد متحول می شود و با کمک مدیر پلیس مبارزه با مواد مخدر، علیه قاچاقچیان مبارزه می کند. سکانسی که زینال پسر معتادش، صبری را جهت ترک اعتیاد در زیرزمین منزل حبس می کند، از به یادماندنی ترین لحظات فیلم است.

    جمال / مادر
    جمشید هاشم پور: هاشم پور یکی از متفاوت ترین نقش هایش را در فیلم «مادر» زنده یاد علی حاتمی بازی کرد؛ آن هم زمانی که فیلم های اکشن و ماجراجویانه او در کانون توجه قرار داشت. هاشم پور نقش مردی عرب به نام جمال را بازی می کرد که در واقع برادر ناتنی فرزند های «مادر» بود. سکانسی که او در برابر ظلم و زورگویی محمد ابراهیم (محمدعلی کشاورز) به غلامرضا (اکبر عبدی) می ایستد در خاطره ها مانده است.

    بازرس صدرالدین رکنی / پرده آخر
    جمشید هاشم پور: زمانی زیاد فیلم های سینمای کشور عزیزمان ایران دوبله می شد و خیلی کم پیش می آمد صدای واقعی خود بازیگران را بشنویم. یکی از بازیگرانی که مردم مشتاق شنیدن صدای او بودند، هاشم پور بود که معمولا منوچهر اسماعیلی با آن صدای باوقارش به جای او صحبت می کرد. «پرده آخر» ساخته واروژ کریم مسیحی از نخستین فیلم هایی بود که باعث شد صدای خوشایند این بازیگر را هم بشنویم، ضمن این که بازی متفاوتی هم از او شاهد بودیم؛ در نقش بازرسی که درگیر ماجرای مرموزی می شود و هر لحظه از درد قدیمی میخچه پایش گلایه دارد.

    جمشید هاشم‌پور با نام هنری جمشید آریا (زادهٔ ۳ فروردین ۱۳۲۳ در تهران) هنرپیشه ایرانی است.

    بازی در نقش «زینال بندری» در فیلم تاراج بود که جمشید هاشم پور را با سرِ تراشیده میان مردم مطرح کرد

    شاهین / افعی
    جمشید هاشم پور: فیلم «افعی» ساخته محمدرضا اعلامی در سال ۷۱ به پدیده ای در سینمای کشور عزیزمان ایران تبدیل شد و خیلی از تماشاگران علاقه مند به ژانر اکشن را به سینماها کشاند. دراین میان سهم جمشید هاشم پور در این موفقیت و محبوبیت غیرقابل انکار است که با شمایلی تازه و رمبو وار یک تنه دخل خیلی از خلافکاران را آورد و بارها باعث سوت و کف تماشاگران شد.

    دومان قائمی / قارچ سمی
    جمشید هاشم پور: نقش آفرینی هاشم پور در «قارچ سمی» ساخته زنده یاد رسول ملاقلی پور، دست کمی از بازی پرویز پرستویی در «آژانس شیشه ای» نداشت، ولی آن طور که باید، دیده نشد و قدر ندید.

    ضمن این که شباهت هایی هم در جنس نقش ها وجود داشت و دومان هم آدمی از دل سال های جنگ بود که در زمانه تازه درک نمی شود. مقاومت و مبارزه جهت حفظ اعتقادات به عالی ترین شکل در بازی هاشم پور نمود می یابد.

    بیوگرافی جمشید هاشم‌پور، هنرپیشه معروف ایرانی

    گردآوری:بخش بازیگران بیتوته

    منابع:

    wikipedia.org

    jamejamonline.ir

    واژه های کلیدی: بیوگرافی جمشید هاشم پور | کارگردان ایران | جمشید هاشم پور | کارگردانی | سینمایی | بازیگری | کارگردان | بازیگران | سینمای | بازیگر | ایرانی

    بیوگرافی جمشید هاشم‌پور، هنرپیشه معروف ایرانی

    بیوگرافی جمشید هاشم‌پور، هنرپیشه معروف ایرانی

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • منابع اورجینال رباتیک
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • چاپ کتاب لاتین
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار