افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند، بلکه کارها را بگونه ای متفاوت انجام می دهند. (کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » چشمانتان را با این مواد غذایی تغذیه کنید

    چشمانتان را با این مواد غذایی تغذیه کنید

    چشم ها هم مانند بقیه ی اعضای بدن، نیاز به تغذیه و انرژی دارند. چگونه می توان این عضو حساس بدن را تغذیه کرد؟ به طوری که بتوانیم سلامتی آنها را زیاد حفظ کنیم؟

    چشمانتان را با این مواد غذایی تغذیه کنید

    چشم ها هم مانند بقیه ی اعضای بدن، نیاز به تغذیه و انرژی دارند. چگونه می توان این عضو حساس بدن را تغذیه کرد؟ به طوری که بتوانیم سلامتی آنها را زیاد حفظ کنیم؟

    سلامتی چشم ها و مواد مورد نیاز جهت چشم ها

    میلیون ها نفر در دنیا از بیماری های گوناگون چشم زحمت می برند، بیماری هایی مانند آب مروارید و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا). تغذیه نقش مهمی در تمام سلول های بدن ایفا می کند و سلول های چشم نیز مستثنی نیستند.

    تغذیه نادرست و ضعیف می تواند سال‌ها بعد، مشکلاتی جهت چشم ایجاد کند. جهت همین مورد نیاز است تغذیه ای درست داشته باشید تا از چشم‌هایتان در برابر آسیب ها مواظبت کنید و به مرور دچار کم کردن بینایی نشوید.

    چشمانتان را با این مواد غذایی تغذیه کنید

    تغذیه مناسب جهت سلامت چشم

    چشم‌های شما نیازمند مواد مغذی خاصی است تا در عالی ترین حالت خود باشد و دچار اختلال نشود. آنتی اکسیدان ها معمولاً بخشی از مواد مغذی هستند که از چشم ها محافظت می کنند؛ لیکن مانع ایجاد مولکول های سمی به نام رادیکال های آزاد شده است و در نتیجه به بافت ظریف و حساس چشم آسیبی وارد نمی شود.

    ویتامین آ A

    به فرم فعال ویتامین A رتینول هم گفته می شود. ویتامین آ جهت حفظ سلامت چشم ضرورت دارد و به بدن کمک می کند رتینوئید رنگدانه که نقش مهمی در مکانیسم بینایی دارد تولید نماید.

    چشم ها هم مانند بقیه ی اعضای بدن، نیاز به تغذیه و انرژی دارند. چگونه می توان این عضو حساس بدن را تغذیه کرد؟ به طوری که بتوانیم سلامتی آنها را زیاد حفظ کنیم؟

    ویتامین آ مخصوصاً در نور کم، کیفیت بینایی را حفظ می کند. کمبود ویتامین آ باعث بیماری به نام شب‌کوری می گردد.

    ویتامین آ را می توان در منابع گوناگون غذایی پیدا کرد، مخصوصاً در میوه های رنگی (زرد و نارنجی و سبز) و سبزیجاتی مانند کدو، هویج، طالبی، سیب زمینی شیرین، اسفناج، بروکلی و سایر سبزیجات برگ تیره.

    ویتامین ث C

    آنتی اکسیدان دیگری که جهت سلامت چشم مهم است ویتامین ث یا اسید اسکوربیک می باشد. ویتامین ث به عنوان یک آنتی اکسیدان، عملکرد مهم اش پیشگیری از آسیب های رادیکال آزاد به بافت های بدن هست. محققان دپارتمان چشم پزشکی در دانشکده پزشکی زنجان کشف کردند که میزان ویتامین ث پلاسما در افراد مبتلا به آب مروارید در مقایسه با افرادی که این مسئله را ندارند، پایین تر است.

    متداول ترین منابع ویتامین ث، مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت می باشد. منابع غیرمرکباتی هم مشمول بر توت فرنگی، خربزه درختی، بروکلی، گوجه فرنگی و فلفل قرمز و سبز می شود.

    چشمانتان را با این مواد غذایی تغذیه کنید

    لوتئین و زآگزانتین

    لوتئین و زآگزانتین به گروه مولکول هایی به نام کاروتنوئیدها تعلق دارند و بخش عمده کاروتنوئیدهای موجود در چشم انسان را تشکیل می دهند. این دو، مانند ویتامین آ و ث، به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و با فیلتر کردن نورهای مضر و خیره کننده از چشم‌ها محافظت می کنند.

    دسترسی به این مواد مغذی سخت نیست چون در غذاهای متنوعی موجودند؛ زرده تخم مرغ دارای بالاترین مقدار از لوتئین و زآگزانتین هست، کیوی، انگور، کدوسبز، آب پرتقال و اسفناج هم منابع خوبی از این دو ماده هستند. توصیه می شود جهت دریافت زیاد لوتئین و زآگزانتین، مصرف میوه ها و سبزی های رنگی را زیاد کردن دهید.

    روی (زینک)

    روی نقش مهمی در فرایندهای بدن دارد. در چشم‌ها، روی به همراه ویتامین آ، جهت تولید موادی به نام ملانین که محافظ چشم است کار می کنند. در ماکولا یا همان لکه زرد چشم، میزان بالایی از روی موجود هست. کمبود روی باعث زیاد کردن احتمال مبتلا شدن به تباهی لکه زرد می شود که با تغذیه درست به آسانی می توان از آن پیشگیری کرد.

    چشم ها هم مانند بقیه ی اعضای بدن، نیاز به تغذیه و انرژی دارند. چگونه می توان این عضو حساس بدن را تغذیه کرد؟ به طوری که بتوانیم سلامتی آنها را زیاد حفظ کنیم؟

    غذاهایی که منابع خوبی از روی محسوب می شوند مشمول بر گوشت گوساله، محصولات لبنی مانند شیر و ماست، غلات کامل سبوس دار و نخود می باشد.

    اسیدهای چرب امگا ۳

    به اسیدهای چرب امگا ۳، چربی های خوب هم می گویند. امگا ۳، آبگونه ای و استحکام ساختاری سلول ها و بافت های بدن را حفظ می کند و فواید آنتی اکسیدانی دارد. اسیدهای چرب امگا ۳ جهت تکامل بینایی نوزادان مهم هست. در بزرگسالان نیز، امگا ۳ در پیشگیری از تباهی لکه زرد و نتیجتاً کم کردن بینایی نقش مهمی دارد.

    بهترین منابع حاوی امگا ۳، ماهی های آب سرد مانند سالمون و ماکرل می باشد. ماهی تن نیز منبع خوبی از این چربی است.

    چشمانتان را با این مواد غذایی تغذیه کنید

    منابع گیاهی امگا ۳ مشمول بر شاهدانه، بذر کتان، جلبک و روغن هایشان می باشد.

    ویتامین ای‌ E

    ویتامین ای‌، آنتی اکسیدان محلول در چربی است که از سلول ها و بافت ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. ویتامین ای‌ همراه با لوتئین و زآگزانتین جهت جلوگیری از تشکیل آب مروارید بافایده است.

    منابع غذایی حاوی ویتامین ای‌ مشمول بر دانه های آفتابگردان، بادام، جوانه گندم، روغن های گیاهی و آووکادو می باشد.

    عبارات مهم : آنتی اکسیدان – ویتامین

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: hidoctor.ir

    واژه های کلیدی: آنتی اکسیدان | ویتامین | مروارید | سلامتی | بیماری | پیشگیری | رادیکال | منابع | سلامت | تغذیه | بینایی

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • چاپ کتاب لاتین
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • خرید کتاب خارجی
  • افست کتاب لاتین