اینترنت همانند دریاست ، کسی که آن را نمی شناسد همانند کسی ست که شنا را نمی داند.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » چه سبزی هایی را پخته مصرف کنیم؟

    چه سبزی هایی را پخته مصرف کنیم؟

    همیشه گفته می شود سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید. شاید در مورد زیاد سبزیجات این درست باشد ولی در بعضی از سبزیجات، پختن باعث تقویت ارزش غذایی آن‌ها می گردد

    چه سبزی هایی را پخته مصرف کنیم؟

    همیشه گفته می شود سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید. شاید در مورد زیاد سبزیجات این درست باشد ولی در بعضی از سبزیجات، پختن باعث تقویت ارزش غذایی آن‌ها می گردد

    سبزی جاتی که پختن ارزش غذایی آنها را زیاد کردن می دهد

    خوردن سبزیجات بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هست. ورزشکاران و طرفداران فیتنس، سبزیجات را به عنوان منبع ارزشمندی از فیتوکمیکال ها می دانند. این ترکیبات شیمیایی دارای فواید آنتی اکسیدانی هستند.

    آنتی اکسیدان ها عناصری قدرتمند هستند که رادیکال های آزاد در بدن را از بین برده و در پیشگیری از امراض مفیدند. به همین دلیل، مصرف سبزیجات باعث کم کردن ریسک سرطان، بیماری قلبی و بیماری های نابودکننده می شود.

    چه سبزی هایی را پخته مصرف کنیم؟

    پختن می تواند ارزش غذایی را زیاد کند

    همیشه گفته می شود سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید. شاید در مورد زیاد سبزیجات این درست باشد ولی در بعضی از سبزیجات، پختن باعث تقویت ارزش غذایی آن‌ها می گردد.

    گوجه فرنگی، کلم بروکلی و هویج، سه نوع سبزی هستند که معلوم شده است ارزش غذایی ارزش با پخته شدن زیاد می شود؛ یعنی در این سبزی ها، ترکیبات فیتوکمیکال اگر گرما نبینند، در دیواره سلولی حبس می مانند. حالا باید ببینیم پختن چگونه مواد مغذی را در این سبزیجات تقویت می کند.

    همیشه گفته می شود سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید. شاید در مورد زیاد سبزیجات این درست باشد ولی در بعضی از سبزیجات، پختن باعث تقویت ارزش غذایی آن‌ها می گردد

    گوجه فرنگی

    گوجه فرنگی از نظر علمی در رده‌ی میوه ها قرار دارد، ولی اگر پخته شود، سبزی محسوب می گردد. گوجه فرنگی بسیار مغذی و منبع غنی ویتامین ث و لیکوپن می باشد. لیکوپن، فیتوکمیکالی است که باعث قرمزی رنگ آن شده است و البته فواید آنتی اکسیدانی قابل توجهی نیز دارد.

    بخارپز یا آب پز کردن گوجه فرنگی، عالی ترین شیوه جهت فعال کردن لیکوپن به منظور ماکسیمم استفاده از مواد مغذی آن هست. لیکوپن، ریسک سرطان را کم کردن داده، سلامت قلب را ارتقاء داده و تصویر العمل هایی نورولوژیکی را تقویت می نماید.

    بروکلی

    بروکلی جزو خانواده‌ی کلم هاست و فواید آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف هست. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول می باشد. این ترکیبات شیمیایی، با کم کردن التهاب در رگ های خونی بدن، ریسک سرطان را کم کردن می دهند.

    بروکلی، مشهور است به سبزی سم زدا (دتوکس) و سوپرفود بودن. تحقیقات نشان داده پختن بروکلی، موجب رها شدن کاروتنوئیدها می شود.

    بهترین شیوه جهت پخت بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه ها فواید کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن ها تقویت می شود. فیتوئن می تواند احتمال مبتلا شدن به سرطان پروستات را کم کردن داده و سلامت قلب را اصلاح دهد و همچنین التهاب در رگ های خونی را کم کند.

    چه سبزی هایی را پخته مصرف کنیم؟

    البته در مورد کلم بروکلی ضد و نقیض ها زیاد است ولی آن چه از مجموع مطالعات و تحقیقات حاصل می شود این است که بهتر است این کلم به مدت وقت کوتاهی در آب در حال جوش قرار بگیرد و سپس از آن خارج شود و یا به مدت وقت کوتاهی بخارپز شود. در واقع با پختن بروکلی بعضی فواید آن، زیاد کردن و بعضی دیگر کم کردن می یابد.

    هویج

    هویج، سبزی ریشه ای معروفی است که سرشار از بتاکاروتن است و ویتامین ها و مواد معدنی زیادی دارد. هویج فواید آنتی اکسیدانی دارد که بیشترشان ناشی از تجمع بسیار زیاد ویتامین آ و بتاکاروتن می باشد. آزمایشات نشان داده آب پز کردن هویج، کاروتنوئیدها را تا ۱۴ درصد زیاد کردن می دهد.

    سایر شیوه های پخت موجب کم کردن ارزش آنتی اکسیدانی آن می شود، با سرخ کردن آن نیز بیشترین کم کردن را در این فواید خواهید داشت. با آب پز کردن هویج، زیاد ویتامین ث و کاروتنوئیدهای آن حفظ می شود. عالی ترین دما و وقت توصیه شده است جهت پخت هویج ۶۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۲۰ دقیقه است.

    همیشه گفته می شود سبزیجات را خام بخورید تا مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید. شاید در مورد زیاد سبزیجات این درست باشد ولی در بعضی از سبزیجات، پختن باعث تقویت ارزش غذایی آن‌ها می گردد

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health

    عبارات مهم : سرطان پروستات – گوجه فرنگی
    منبع: salamatnews.com

    واژه های کلیدی: سرطان پروستات | گوجه فرنگی | کلم بروکلی | رژیم غذایی | گوجه فرنگی | ویتامین | سبزیجات | بیماری | سبزیجات | فرنگی | سلامت

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • چاپ کتاب اورجینال
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • افست کتاب لاتین
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک