نباید از خسته بودن خود شرمنده باشی بلکه فقط باید سعی کنی خسته آور نباشی.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » آشپزی » مواد لازم+ طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردویی در منزل

    مواد لازم+ طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردویی در منزل

    باسلوق، سوغات و شیرینی سنتی ساوه، تهیه شده است از مغز گردو و شیره انگور، حاصل دسترنج زنان روستایی این شهرستان هست. این شیرینی در کنار دیگر سوغات های

    مواد لازم+ طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردویی در منزل

    باسلوق، سوغات و شیرینی سنتی ساوه، تهیه شده است از مغز گردو و شیره انگور، حاصل دسترنج زنان روستایی این شهرستان است.

    این شیرینی در کنار دیگر سوغات های شاخص ساوه همچون انار و طالبی تظاهر کرده و مورد علاقه گردشگران و مسافران به این شهرستان است.

    مواد لازم+ طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردویی در منزل

    این محصول خوراکی از شیره انگور یا به اصطلاح محلی ‘دوشاب‘، مغز گردو، آرد و ادویه های متفاوت تهیه می شود.

    باسلوق اصیل ساوه ای به دو شکل سرکلاغی و رشته ای تهیه می شود که ابتدا یک نخ مخصوص به طول ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتری را با کمک سوزن از میان گردوها عبور داده به طوری که مغز گردوها یک شکل و اندازه باشد.

    سپس شیره انگور باید با آب بخوبی هم خورده و به ندرت آرد را اضافه می کنند تا یک مخلوط یک دست مناسب حاصل شود سپس آن را بر روی شعله قرار می دهند.

    این مخلوط حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه باید روی شعله هم زده شود تا مایع خودش را گرفته و به شکل ماست در آید و بعد از آنکه مایع آماده شد، گردوهای نخ شده است را داخل مایع فرو می برند به شکلی که مایع بخوبی روی گردوها را بپوشاند.

    باسلوق، سوغات و شیرینی سنتی ساوه، تهیه شده است از مغز گردو و شیره انگور، حاصل دسترنج زنان روستایی این شهرستان هست. این شیرینی در کنار دیگر سوغات های

    بعد از آن باید باسلوق ها را در آورده و دو طرف نخ آن را به جایی متصل کرد تا حدود یک هفته مانده و خشک شود و جهت اینکه دوام بیشتری داشته باشد باید به آن ها مقدار جزئی آرد گندم اضافه و در جای خنک نگهداری کرد.

    این شیرینی دلپذیر را معمولا در اواخر پاییز و اوایل زمستان تهیه می کنند و از گذشته نیز نوعی شیرینی سنتی این منطقه بر سر سفره های عید نوروز بوده است.

    این شیرینی به علت سنتی و سالم بودن مورد توجه میهمانان ساوه بوده و با توجه به استقبال زیاد علاقمندان، مقدار زیادی از باسلوق موجود در بازار تا عید به فروش می رسد.

    باسلوق از سالیان متمادی در این شهرستان تهیه می شود و به علت استفاده از شیره انگور (دوشاب) به عنوان ماده اولیه و طبیعی این نوع شیرینی و عدم استفاده از شکر و قند مصنوعی دارای ارزش غذایی بالایی است.

    آموزش و روش تهیه باسلوق شیره انگور

    مواد لازم

    مواد لازم+ طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردویی در منزل

    آرد سفید                               یک پیمانه

    آب سرد                                دو پیمانه

    شیره انگور (دوشاب)               یک و نیم پیمانه

    گردو خرد شده                       یک و نیم پیمانه

    باسلوق، سوغات و شیرینی سنتی ساوه، تهیه شده است از مغز گردو و شیره انگور، حاصل دسترنج زنان روستایی این شهرستان هست. این شیرینی در کنار دیگر سوغات های

     طرز تهیه:

    آرد را در قابلمه ای ریخته و آب را آرام به آن می افزاییم و با همزن دستی هم می زنیم تا آرد گلوله نشود، سپس شیره را اضافه کرده و با همزن دستی زده تا با هم مخلوط شوند. قابلمه را روی حرارت قرار داده و مدام هم می زنیم تا به جوش آید و به قوام برسد. گردو را روی سینی که کیسه فریزر کف آن کشیده ایم، ریخته و پخش می کنیم طوری که تمام سطح سینی با گردو پوشیده شود.کرم آماده شده است را به آرامی روی گردوها ریخته و سطح آن را صاف می کنیم و یک روز کنار می گذاریم. سپس مقداری از گردو دو نیم شده است را روی آن چیده و به وسیله کیسه باسلوق را لوله می کنیم و می گذاریم تا یک روز دیگر بماند و کاملا خشک شود.

    سجوق و باسلوق مراغه

    دو نوع شیرینی محلی یعنی سجوق و باسلوق مراغه که زبانزد خاص وعام میباشد. یکی از عمده ترین سوغاتی های این منطقه به حساب میآید. باسلیق یا باسلوق از نشاسته ،آب، شکر، گلاب، گردو،کره و پودر نارگیل تهیه می شود. نشاسته را با آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنند.
    و در یک دیگ کمی گرم می کنند ، سپس شکر و گلاب را اضافه می کنند تا به مرحله ی خمیر شدن برسد.
    در مرحله ی آخر که کمی مواد سفت شد کره رو اضافه کرده و چند دقیقه ای صبر می کنند تا مواد کمی خنک شود . سپس کف یک سینی به میزان دلخواه پودر نارگیل پاشیده خمیر را با وردنه صاف می کنند و لای آن گردو گذاشته از یک سمت گردوها
    را مثل رول می پیچند و بعد از تمام شدن یک ساعتی صبر کرده و بعد از چند ساعت به اندازه های دلخواه برش می زنند.

    مواد لازم+ طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردویی در منزل

    سجوق نیز از شیره انگور یا دوشاب، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو و گلاب و هل تهیه میشود . در اواسط آذرماه تهیه سجوق در مراغه شروع می شود. آنان که کارشان تهیه سجوق است مقدار کافی شیره انگور یا دوشاب، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو و گلاب و هل تهیه می نمایند.
    جهت تهیه سجوق، نشاسته را در شیره انگور مخلوط و آن را بر روی حرارت قرار می دهند. مقداری گلاب و هل به خاطر معطر شدن بدان اضافه می کنند.
    بعد از به عمل آمدن از روی آتش و حرارت بر می دارند واستادان خبره آنها را گرد و گلوله ای می کنند و در قوطی های یک و یا دو کیلویی قرار داده، در جای مناسبی می گذارند تا شکرک بزند و به رنگ سفید درآید. آن موقع عمل آمده است و درفصل زمستان در جاهای مخصوص نگهداری کرده، قبل از عید به بازار می آید و زیاد سجوق مراغه به شهرها و استان های دیگر صادر می گردد.

    واژه های کلیدی: شیرینی | زردآلو | نگهداری | مراغه | حرارت | انگور | سرکلاغی و رشته ای | باسلوق مراغه

    مواد لازم+ طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردویی در منزل

    مواد لازم+ طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و گردویی در منزل

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • چاپ کتاب اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • چاپ کتاب لاتین
  • کتاب اورجینال