اینترنت همانند دریاست ، کسی که آن را نمی شناسد همانند کسی ست که شنا را نمی داند.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » نکاتی جهت خرید و نگهداری آجیل در منزل

    نکاتی جهت خرید و نگهداری آجیل در منزل

    نگهداری آجیل | مواد غذایی | براق کننده | مواد غذایی | استفاده | نگهداری | رطوبت | نگه داری مواد غذایی

    نکاتی جهت خرید و نگهداری آجیل در منزل

    نکاتی جهت خرید و نگهداری آجیل در منزل

    عبارات مهم : نگهداری آجیل – مواد غذایی

    آجیل بوداده را بهتر است ظرف چند هفته مصرف کنید

    نکاتی جهت خرید و نگهداری آجیل در منزل

    کم کم به روزهای نوروز نزدیک می شویم. یکی از خوراکی هایی که در زیاد منزل ها جهت این ایام خریداری می شود، آجیل و میوه های خشک هست. جهت نگهداری بهتر آنها مقاله زیر را بخوانید.

    یكی از قدیمی ترین روش های نگهداری مواد غذایی، استفاده از فرآیند خشك كردن می باشد.

    نگهداری آجیل | مواد غذایی | براق کننده | مواد غذایی | استفاده | نگهداری | رطوبت | نگه داری مواد غذایی

    به كمك این فرآیند، علاوه بر ممانعت از فساد مواد غذایی، وزن و حجم محصول نیز كاهش یافته و باعث سهولت در بسته بندی، حمل و نقل و انبارداری آن می گردد.

    بر اساس تعاریف شرکت غذا و داروی کشور میوه ها، مغزها و دانه ها به دو دسته خشک و خشکانیده تقسیم بندی می شوند:

    میوه ها، مغزها و دانه های خشك محصولاتی هستند كه رطوبت بخش خوراكی آنها بعد از رسیدن، به طور طبیعی كم باشد.

    نکاتی جهت خرید و نگهداری آجیل در منزل

    میوه ها، مغزها و دانه های خشكانیده محصولاتی هستند كه رطوبت بخش خوراكی آنها بعد از رسیدن، به طور طبیعی زیاد بوده و بخش زیادی از این رطوبت با خشك كردن به روش های گوناگون از آن گرفته می شود.

    معایب آجیل بوداده شده است نسبت به آجیل خام

    نگهداری آجیل | مواد غذایی | براق کننده | مواد غذایی | استفاده | نگهداری | رطوبت | نگه داری مواد غذایی

    آجیل و خشکبار معمولاً در ماه مرداد و شهریور به عمل می آید. آن را خام نگه می دارند و اگر هوا گرم باشد جهت نگهداری آن حتماً به سردخانه نیاز است.

    خشکبار خام را به تدریج بین عرضه کنندگان پخش می کنند و آنها نیز آن را با توجه به میزان فروش و استقبال مشتری کم کم بو می دهند و به فروش می رسانند.

    نکاتی جهت خرید و نگهداری آجیل در منزل

    اگرچه آجیل خام را می شود تا یکی، دو سال در شرایط سردخانه ای نگه داری کرد، ولی آجیل بوداده را بهتر است ظرف چند هفته مصرف کنید آیا که گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را زیاد کردن می دهد و می تواند باعث فاسد شدن آجیل شود.

    به همین علت است که شرایط نگه داری آجیل ها اهمیت زیادی پیدا می کند؛ تفاوتی که بین آجیل بوداده و آجیل خام وجود دارد نمک به کار رفته در آجیل بوداده است.

    وقتی اجزای آجیل با نمک تفت داده می شود طعم دیگری پیدا می کند و بعضی ها این طعم را زیاد دوست دارند غافل از اینکه اضافه شدن نمک می تواند مصرف ما را محدود کند.

    به این مفهوم که بدن ما در طول روز به میزان محدودی نمک نیاز دارد و خوردن نمک بیش از آن مقدار می تواند به سلامتی لطمه بزند و زمینه ساز بروز بیماری های قلبی عروقی و فشارخون شود.

    به همین علت توصیه می شود از آجیل خام استفاده کنید و در صورت امکان از خوردن آجیل بوداده پرهیز کنید. آجیل جزو گروه خشکبارهاست و میوه تازه نیست.

    به مرور وقت که این میوه خشک می شود مقداری از خواصش را نسبت به میوه تازه از دست می دهد. بنابراین حرارت دادن آن در فرآیند بو دادن نیز باعث می شود دوباره مقداری از خواصش کم شود.

    آجیل های قدیمی سرطان زا هستند

    آجیل بستر مناسبی جهت رشد میکروارگانیسم های بیماری زا به خصوص قارچ هاست. بنابراین آجیل را باید حتی الامکان هرچه تازه تر مصرف کنیم.

    هر چقدر آجیل تازه تر باشد میزان آلودگی اش با قارچ ها کمتر است به خاص قارچ مولد «آفلاتوکسین» که به شدت بیماری زاست و می تواند زمینه ساز بروز بدخیمی ها شود.

    از رنگ و طعم آجیل نیز می توان به تازگی آن پی برد. هنگامی که نگهداری آجیل طولانی تر می شود امکان رشد قارچ ها در آن زیاد کردن پیدا می کند.

    به همین علت است که آجیل های وارداتی گزینش مناسبی محسوب نمی شوند لیکن از وقت تولید تا رسیدن به دست مشتری فرآیند طولانی تری را طی می کنند و به همین علت احتمال رشد میکروب ها، باکتری ها و قارچ ها را زیاد است.

    از طرف دیگر اغلب آجیل های وارداتی نمک بسیار بالایی دارند و مشمول بر همان گروه آجیل های بوداده می شوند. بنابراین باید مصرف آنها را محدود کنید.

    چنانچه آجیل نوروزی تان زیاد آمد و خواستید آن را جهت استفاده های بعدی کنار بگذارید، تلاش کنید آجیل را با پوست درون ظرف های دربسته قرار بدهید.

    البته در این حالت هم نمی توانید آجیل را زیاد از ۶ ماه داخل یخچال نگه داری کنید ولی در همین شکل می توانید آنها را جهت ۱ سال در فریزر منزل نگه داری کنید.

    به خاطر داشته باشید که اگر آنها را از پوستشان جدا کنید، چیزی زیاد از دو هفته تازه نمی مانند البته به شرطی که آنها را در یک محل خشک و خنک قرار داده باشید.

    معایب آجیل ها با ظاهری براق

    گاهی اوقات تولیدکنندگان جهت جالب تر نشان دادن ظاهر آجیل از رنگ ها و مواد براق کننده استفاده می کنند. اغلب اینها خوراکی های غیرمجازی هستند که فقط جهت جلب مشتری های زیاد استفاده می شوند.

    البته جز آجیل در محصولات دیگر نیز این براق کننده ها و رنگ ها به کار می روند. این مواد اثر تجمعی دارد یعنی به تدریج که مصرف می شوند در بدن روی هم انباشته می شود و این می تواند در درازمدت مشکلاتی را جهت سلامت فرد ایجاد کند.

    حتی بعضی از این براق کننده ها می توانند به کبد صدمه بزند یا بعضی از آنها حتی می تواند سرطان زا باشد.

    در مورد پسته ها و تخمه های لب خندان که در فرآیند تولیدشان در آب گرم قرار داده می شوند نیز اگر این کار به صورت بهداشتی انجام شود، از آب پاکیزه استفاده شود و تولیدکنندگان بهداشت فردی ارزش را رعایت کنند، مشکلی از لحاظ آلودگی و سلامت ایجاد نخواهند کرد.

    از خرید پسته هایی که زیادی خندان هستند، خودداری کنید

    مناسب ترین مراکز جهت تهیه و خرید آجیل نوروزی

    آجیل از آن دسته مواد غذایی است که همه ما عادت کرده ایم که آن را به شکل باز یا به اصطلاح، فله ای خریداری کنیم.

    بهتر است آجیل را از فروشگاه های معتبر و به صورت بسته بندی هایی که دارای پروانه بهداشت هستند، خریداری کنید.

    متأسفانه در بعضی فروشگاه ها آجیل های سنواتی که از سال های قبل در انبارهای خود نگهداری کرده اند را با زدن رنگ های غیر مجاز که مضر هستند به صورت شکل های درخشنده ارائه می کنند که مردم هنگام خرید باید دقت کافی را داشته باشند.

    نکات تکمیلی جهت خریداری و نگهداری آجیل در منزل

    تخمه آفتابگردان ممکن است با رنگ مشکی شیمیایی رنگین شود. بنابراین دور تخمه های پررنگ را هم خط بکشید و هنگام خرید و مصرف به این عنوان نیز توجه کنید و از مصرف این نوع تخمه ها بپرهیزید.

    همچنین تخمه های لب خندان هم گزینش خوبی جهت خرید نیستند. مغز تخمه هنگامی که در مجاورت هوا قرار می گیرد، علاوه بر طعم، کیفیت خود را نیز از دست می دهد و سریعتر از انواع دربسته فاسد می شود.

    از خرید پسته هایی که زیادی خندان هستند، خودداری کنید؛ لیکن فروشندگان آنها را در ظرف های آب جوش می ریزند و سپس ناگهان در آب سرد قرار می دهند تا در اثر شوک حرارتی سر باز کنند و خندان شوند البته این شوک حرارتی، کیفیت پسته را نیز پایین می آورد و علاوه بر آن موجب نم کشیدن پسته هم می شود این پسته ها سریعتر فاسد می شوند.

    چنانچه در هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام، دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آنها است که بایستی از مصرف این گونه تنقلات جداً خودداری کنید.

    روغن فراوان موجود در مغز گردو، در اثر کهنگی، عوض کردن حالت داده و طعم نامطبوع و گاهی هم طعم صابون پیدا می کند و مصرف آن عوارض مختلفی را به بار می آورد.

    از مصرف مغز گردوهای سیاه شده است که عمدتاً به علت رشد کپک ها و قارچ ها بوده، و در اثر رشد این عوامل سموم خطرناکی مانند مایکوتوکسین ها در آنجا ایجاد می شود، بایستی جداً خودداری کنید.

    برای تهیه نخودچی نیز ممکن است از نخودهای آفت زده استفاده شده است باشد. لذا در هنگام خریداری دقت کنید، علامت آفت زدگی (سوراخ های مرئی) در آنها دیده نشود.

    در صورتی که بر روی آجیل مانند پسته، فندق و پسته شامی، سوراخ هایی مشاهده کردید، از مصرف این گونه تنقلات بایستی خودداری کنید؛ آیا که علامت آفت زدگی بوده و در داخل سوراخ ها لارو حشرات، به صورت کرم هایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.

    ممکن است در مراکز عرضه آجیل، محصولاتی را که کهنه یا آفت زده هستند، مجدداً بو داده و یا مخلوط کنند؛ در هنگام خریداری به این عنوان توجه کنید.

    از خریداری و مصرف انواع پسته، مغز گردو و… که به وسیله دوره گردها عرضه می شوند، به علت اینکه عمدتاً از محصولات آلوده تهیه یا مخلوط شده است اند، خودداری کنید. تا حد امکان آجیل عید خود را از فروشگاه های معتبر که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می کنند، بخرید. از خرید گذری یا خرید از دست فروشان خودداری کنید.

    بهترین وقت خرید آجیل، حداکثر یک هفته مانده به شروع سال نو هست. این توصیه را توجه کنیم که قرار است آجیل به مدت ۱۳ روز نگهداری شود که با احتساب این یک هفته خرید قبل از عید، می شود ۲۰ روز. این فاصله زمانی، حداکثر وقت تازه ماندن آجیل در یخچال و فریزر هست؛ البته با رعایت شرایط نگهداری.

    اگر آجیل شب عید در فریزر نگهداری شود، به مدت یک سال دوام دارد. مدت دوام آجیل در یخچال نیز ۶ ماه است ولی اگر در دمای اتاق قرار گیرد این وقت به ۳ ماه کم کردن پیدا می کند.

    لازم است آجیل ها را در ظرف هایی گذاشت که غیرقابل نفوذ است لیکن مغزها به آسانی بوی مواد اطراف را به خود جذب می کند. علاوه بر آن نور اضافه می تواند به مغزها آسیب برساند. مغزها را باید در مکان تاریک، خنک و خشک نگه داری کرد.

    آجیل ها چربی دارند. حرارت و نور باعث آسیب زدن به چربی آجیل ها شده است و در نتیجه باعث عوض کردن عطر و طعم آنها می شود. بنابراین جهت این خوراکی ها جای مناسبی گزینش کنید تا حرارت و نور آفتاب و البته اکسیژن هوا باعث عوض کردن عطر و طعم آنها نشوند. گرمای زیاد باعث فاسد شدن سریع تر آنها می شود.

    نگهداری آجیل و خشکبار در مکانهای مرطوب، موجب کپک زدگی و قارچ زدگی آنها می شود که هم موجب عوض کردن شکل ظاهری، بو و طعم نامطبوع می شود و هم در اثر ترشح بعضی از سموم، عوارض مختلفی در مصرف کننده ایجاد می کند.

    منبع : وب سایت زندگی آنلاین – bartarinha.ir

    واژه های کلیدی: نگهداری آجیل | مواد غذایی | براق کننده | مواد غذایی | استفاده | نگهداری | رطوبت | نگه داری مواد غذایی

    نکاتی جهت خرید و نگهداری آجیل در منزل

    نکاتی جهت خرید و نگهداری آجیل در منزل

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • چاپ کتاب آمازون
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • منابع اورجینال رباتیک
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • افست کتاب لاتین
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • کتاب اورجینال
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی