انسان همان می شود که اغلب به آن فکر می کند. (کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » اهمیت کنترل بیماری فاویسم در مبتلایان

    اهمیت کنترل بیماری فاویسم در مبتلایان

    مبتلایان به عارضه فاویسم بهتر است با علائم شدت یافتن این بیماری آشنایی داشته باشند .

    اهمیت کنترل بیماری فاویسم در مبتلایان

    مبتلایان به عارضه فاویسم بهتر است با علائم شدت یافتن این بیماری آشنایی داشته باشند . بعضی خوردنی ها مانند باقلا باعث شدت یافتن این بیماری می شوند مبتلایان به فاویسم بهتر است این بیماری را در بدنشان کنترل و مدیریت کنند تا دچار عوارض جانبی این بیماری نشوند. به بعضی از توضیحات استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره دقت کنید.

    اهمیت کنترل بیماری فاویسم در مبتلایان

    استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه هر محصول دارای مواد اکسیدان باعث آشکار شدن علائم بیماری فاویسم می شود، افزود: رنگ مو، حنا، نفتالین و بعضی از داروهای دارای این مواد، مانند باقلا جهت مبتلایان به فاویسم مضر هستند.

    فاویسم (Favism) بیماری ارثی خونی است که در اثر نقص آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز ایجاد می کند و ‏موجب کم خونی در مبتلایان می شود. این بیماری واگیردار نیست و به وسیله کروموزم X انتقال یافته می شود.
    افراد مبتلا در حالت عادی، طبیعی هستند و هیچگونه علامتی ندارند مگر آنکه از مواد اکسیدان دار استفاده کنند که در این صورت علائم بیماری بروز می یابد.

    عبارات مهم : محصولات غذایی – مواد غذایی
    خستگی، ضعف شدید، بی قراری، دل درد، رنگ پریدگی، گاهی تب، کم خونی و عوض کردن رنگ در ادرار از علائم بیماری فاویسم هست. این علائم معمولا به طور ناگهانی ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از مصرف مواد اکسیدان دار بروز می کند.
    این بیماری به خصوص در کودکان مبتلا باید بسیار جدی گرفته شود؛ چراکه کم خونی ناشی از این بیماری در صورت عدم کنترل به موقع می تواند آسیب جدی به بعضی از اعضای بدن مانند کلیه بزند.
    فاویسم، بیماری وابسته به جنس است که زنان معمولا ناقل آن هستند و عمدتا پسرها مبتلا به آن شده است و در دخترها این بیماری از شدت و شیوع کمتری برخوردار هست. این بیماری در بعضی مناطق شمال کشور به خصوص مازندران و گیلان و مناطق جنوبی از شیوع بیشتری برخوردار است.
    دکتر پیمان عشقی روز دوشنبه در خصوص مضرات رنگ مو و حنا جهت مبتلایان به فاویسم به خبرنگار علمی ایرنا گفت: مبتلایان به فاویسم نباید از این مواد استفاده کنند حتی مادران سالم در صورتی که فرزند مبتلا دارند نیز نباید در هنگام استفاده از رنگ مو و حنا به کودکان خود نزدیک شوند.
    وی بیان کرد: بعضی دیگر از مواد غذایی از دسته باقلاها مانند نخودفرنگی نیز می توانند به سلامتی این افراد آسیب برسانند؛ هرچند این مواد نسبت به باقلا خطر کمتری دارند ولی افراد مبتلا به فاویسم بهتر است از مصرف آنها خودداری کنند.
    استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: کم خونی شدید و ناگهانی، آسیب به کلیه و افت فشارخون از جمله عوارضی است که این افراد در صورت مواجه شدن به مواد اکسیدان دار، به آن دچار می شوند.
    وی به افراد مبتلا به فاویسم توصیه کرد که ضمن مصرف نکردن انواع مواد غذایی دارای مواد اکسیدان از استفاده باقلا اعم از خام، پخته و حتی گرده اجتناب کنند.

    ** خطر مصرف خلال باقلا به جای خلال بادام در بعضی محصولات غذایی
    استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در بعضی محصولات غذایی مانند حلوا شکری، بستنی ها و کالباس به جای خلال بادام از خلال باقلا استفاده می شود که این عنوان می تواند جهت بیماران فاویسمی خطرآفرین باشد.
    عشقی درخصوص انجام غربالگری بیماری فاویسم گفت: غربالگری این بیماری در بعضی از شهرها مانند پایتخت کشور عزیزمان ایران انجام می شود و اگر نوزاد مبتلا به فاویسم باشد، هشدارهای مورد نیاز به والدین داده می شود.
    وی به والدین نوزادان مبتلا به فاویسم توصیه کرد که جهت تشخیص و تایید دقیق این بیماری، یک بار دیگر در سن چهار ماهگی، نوزاد را تحت آزمایشات مورد نیاز قرار دهند.
    عشقی گفت: به دلایل ناشناخته ای این بیماری زیاد در سنین کودکی مرسوم است البته در افراد بزرگسال نیز این بیماری مشاهده می شود؛ ولی هرچه سن بالاتر می رود، بدن تاحدی با بیماری سازگار می شود.
    وی ادامه داد: البته این عنوان به این معنی نیست که بزرگسالان بتوانند باقلا مصرف کنند؛ مبتلایان به این بیماری تا آخر عمر باید از مصرف این ماده غذایی پرهیز کنند.

    مبتلایان به عارضه فاویسم بهتر است با علائم شدت یافتن این بیماری آشنایی داشته باشند .

    ایرنا

    واژه های کلیدی: محصولات غذایی | مواد غذایی | دانشگاه | استفاده | بیماری | اکسیدان | کنترل | پزشکی

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • منابع اورجینال رباتیک
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • جعبه هدیه کتاب