برخي برده به دنيا مي آيند، ديگران برده مي شوند و باز عده اي به سوي برده داري جذب مي شوند.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » علت تورم غدد لنفاوی گردن و درمان آن

    علت تورم غدد لنفاوی گردن و درمان آن

    در ناحیه گردن، زیربغل و کشاله ران غدد لنفاوی وجود دارند که در صورت مواجه با هرنوع عفونت ممکن است متورم شده است و تصویر العمل نشان دهند.

    علت تورم غدد لنفاوی گردن و درمان آن

    در ناحیه گردن، زیربغل و کشاله ران غدد لنفاوی وجود دارند که در صورت مواجه با هرنوع عفونت ممکن است متورم شده است و تصویر العمل نشان دهند. کوچکترین تورم در این نواحی از بدنتان را جدی بگیرید

    تورم غدد لنفاوی گردن

    تورم در غدد لنفاوی گردن را جدی بگیرید، چون می تواند هشداری جهت ابتلای شما به بیماری های بدخیم باشد.

    اگر با تورم در ناحیه تحت فکی و اطراف گردن خود مواجه شدید ممکن است مبتلا به اختلالات غدد لنفاوی شده است باشید. با مراجعه به متخصصین غدد علت را جویا شوید آن ها جهت تشخیص بهتر جهت شما سونوگرافی و بیوپسی یا FNA و آزمایشات تکمیلی تجویز خواهند کرد.

    علت تورم غدد لنفاوی گردن و درمان آن

    غدد لنفاوی همچنین بخشی از دستگاه زهکشی بدن است که ضایعات حاصل از جنگ با عفونت را جمع می‌کنند. غدد کوچک‌تر پراکنده در بدن، به تعدادی گره‌های لنفی بزرگ‌تر می‌ریزند که در چند نقطه تجمع یافته‌اند، از جمله در زیر بغل، کشالهٔ ران و کنار آرواره‌ها. گاهی این گره‌ها در پاسخ به عفونت در ناحیه‌ای دورتر متورم می‌شوند

    تورم غدد لنفاوی با بیماری‌ عفونی

    جالب است بدانید که بیش از دوسوم غدد لنفاوی به علت‌هایی که تشخیص داده نمی‌شود، متورم می‌شود. در بقیه موارد نیز بیماری‌های عفونی که شایع‌ترین آن بیماری‌های ویروسی چون سرماخوردگی، آنژین چرکی گلو، بیماری‌های انگلی ناشی از مصرف گوشت‌های نیمه پخته در انواع کباب‌ها و نیز بیماری‌های انتقال یافته شده است از حیواناتی چون گربه به انسان است. حتی بیماری‌هایی چون سل و سیفلیس نیز می‌تواند با عوارضی چون ورم غدد لنفاوی گردن و ران همراه باشد.

    غدد لنفاوی دو دسته اند و به غدد لنفاوی محیطی چون گردن، زیر بغل و ران پا و غدد مرکزی چون غدد لنفاوی طحال، شکم و قفسه سینه تقسیم می‌شود، بررسی غدد لنفاوی مرکزی نیز در صورتی که تورم غدد لنفاوی محیطی بدون علت و نشانه‌های مرسوم باشد و شخص نیز بیش از ۵۰ سال داشته باشد از طریق سونوگرافی و نمونه‌برداری مهم هست؛ لیکن بزرگ شدن غدد لنفاوی طحال، قفسه سینه یا شکم در بعضی موارد می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های خطرناک و بدخیم باشد.

    در ناحیه گردن، زیربغل و کشاله ران غدد لنفاوی وجود دارند که در صورت مواجه با هرنوع عفونت ممکن است متورم شده است و تصویر العمل نشان دهند.

    تورم غدد لنفاوی

    از آنجاکه تورم غدد لنفاوی معمولا ناشی از یک عفونت هست، درمان آن به درمان عامل بیماری مربوط می‌شود. یعنی با درمان گلو دردهای چرکی، سرماخوردگی و زخم‌هایی که ممکن است در ناحیه دست و پا ایجاد شده است باشد، تورم و درد غدد لنفاوی اصلاح می‌یابد. فراموش نکنید که عفونت‌های پوست سر، شقیقه، صورت، دندان و عفونت‌های سینوس و گوش باعث تورم غدد لنفاوی می‌شود که در صورت تشخیص درست محل عفونت از سوی متخصص، درمان آن مسئله نخواهد بود، ولی در ساده‌ترین اقدام، گرم کردن محل متورم شده است به کم کردن درد ناشی از آن کمک می‌کند، ولی فراموش نکنید غدد لنفاوی که بزرگ، سفت و تورم آن بدون علت است نیاز به پیگیری تخصصی و سریع دارد.

    حالت طبیعی یک غده ی لنفاوی نرم، لاستیکی، و متحرک است،که قطری کمتر از ۷ میلی‌متر دارد زمانی که غدد لنفاوی متورم میشوند ، این ناحیه بزرگ و حساس میشود، در بسیاری از موارد، افراد از این اتفاق واهمه دارند و تورم غدد باعث نگرانی آنها میشود .

    عواملی که باعث تورم غدد لنفاوی می شوند

    – معمولا بعد از سرماخوردگی و یا ایجاد عفونت در دستگاه تنفس فوقانی این غدد متورم میشوند .

    – بیش از ۳۰ درصد غدد لنفاوی بدن در بالای استخوان چنبر و در ناحیهٔ گردن و گلو هستند.

    علت تورم غدد لنفاوی گردن و درمان آن

    – معمولا گلودرد هایی که ویروسی هستند و ناشی از وجود باکتری در گلو هستند غدد لنفاوی را درگیر کرده و باعث تورم و ایجاد درد در ان ناحیه میکنند .

    عفونت سینوس‌ها، گوش یا پوست و نیز گرفتاری‌های دندان هم این غدد را متورم می‌کنند.

    – بیماریهای غدد لنفاوی قابل درمان هستند .

    – تورم های غدد لنفاوی ناشی از عفونت هستند که عفونت ها نیز باید به صورت کامل از بین بروند .

    در ناحیه گردن، زیربغل و کشاله ران غدد لنفاوی وجود دارند که در صورت مواجه با هرنوع عفونت ممکن است متورم شده است و تصویر العمل نشان دهند.

    – توصیه میشود جهت کم کردن درد در این ناحیه از حوله ی گرم استفاده کنید .

    – روزانه دو سه بار در روز حوله ای را گرم کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی گلو نگه دارید .

    و مهم‌تر از همه، تورم غدد لنفاوی می‌تواند نشانهٔ بیماری‌هائی – مثل مونونوکلئوز، سل، سیفلیس، و بعضی انواع سرطان، مثل بیماری هوجکین باشد.

    علت تورم غدد لنفاوی گردن و درمان آن

    علت ورم غدد لنفاوی گردن

    نوعی از گلودرد ها ناشی از تورم غدد لنفاوی است . درمان گلو درد استرپتوکوکی بسیار مهم هست، چون در غیر این صورت، ممکن است باعث تب روماتیسمی شود که آسیب شدید به قلب می‌رساند.

    به‌همین دلیل، اگر تورم غدد لنفاوی با گلو درد همراه هست، باید حتماً نزد دکتر بروید تا او نمونهٔ برداشته شده است از گلوی شما را جهت کشت به آزمایشگاه بفرستد. اگر نتیجهٔ کشت وجود استرپتوکوک را نشان دهد، آنتی‌بیوتیک مناسب جهت درمان آن تجویز می‌کند.ممکن است عفونت در سر یا صورت شما قرار داشته باشند و ایجاد تورم نمایند .

    عفونت‌های پوست سر، شقیقه، و صورت و نیز عفونت‌های سینوس و گوش باعث تورم غدد لنفاوی می‌شوند. یک جراح سرو گردن همهٔ اینها را معاینه کرده و در صورت یافتن عفونت، با آنتی‌بیوتیک مناسب آن را درمان می‌کند.

    علائم نشان دهنده وجود مسئله در غدد لنفاوی

    – ورم های مزمن که بعد از دوهفته درمان نمیشوند .

    – تورم سراسری غدد لنفاوی بدن .

    – تورم بی علت غدد، بدون سرماخوردگی، عفونت سینوس، گوش یا دستگاه تنفس فوقانی، غدد لنفاوی ورم کرده‌اند.

    – غدد لنفاوی بزرگ و سفت هستند و حرکت نمی‌کنند.

    – همراه با ورم غدد لنفاوی گردن، تب، اشکال در بلع، گلو درد مزمن، یا اشکال تنفس وجود دارد، مخصوصاً اگر سیگار می‌کشید یا الکل مصرف کرد‌ه‌اید.

    – کوچک و بزرگ بودن غدد لنفاوی در سمت چپ و راست .

    در صورت مشاهده ی علائم ذکر شده است به یک دکتر جراح سرو گردن مراجعه نمایید تا پرسشها شما در مناسب ترین وقت برطرف شوند.

    درمان ورم غدد لنفاوی

    چون تورم غدد لنفاوی ناشی از یک عفونت هست، درمان آن نیز درمان بیماری مهم است. در مواجهه به تورم این غدد موارد زیر باید اقدام گردد.

    درمان گلو درد استرپتوکوکی. درمان گلو درد استرپتوکوکی بسیار مهم هست، چون در غیر این صورت، ممکن است باعث تب روماتیسمی شود که آسیب شدید به قلب می‌رساند. به‌همین دلیل، اگر تورم غدد لنفاوی با گلو درد همراه هست، باید حتماً نزد دکتر بروید تا او نمونهٔ برداشته شده است از گلوی شما را جهت کشت به آزمایشگاه بفرستد. اگر نتیجهٔ کشت وجود استرپتوکوک را نشان دهد، آنتی‌بیوتیک مناسب جهت درمان آن تجویز می‌کند.

    – یافتن محل عفونت. عفونت‌های پوست سر، شقیقه، و صورت و نیز عفونت‌های سینوس و گوش باعث تورم غدد لنفاوی می‌شوند. دکتر همهٔ اینها را معاینه کرده و در صورت یافتن عفونت، با آنتی‌بیوتیک مناسب آن را درمان می‌کند.

    – انجام آزمایش های لازم. اگر پیدا کردن علت تورم غدد لنفاوی مسئله باشد، دکتر ممکن است چندین بار شما را معاینه و آزمایش کند. گاهی علاوه بر آزمایش خون، یا پرتونگاری، نمونه‌ای از بافت درون غده لنفاوی را با روش و سوزن مخصوص برداشته و آزمایش می‌کند. در بسیاری موارد، این کار کوتاه‌ترین و دقیق‌ترین روش تشخیص هست. دکتر پوست را بی‌حس کرده و با وارد کردن سوزنی در یک غده لنفی کمی از محتویات درون آن را بیرون می‌کشد و به آزمایشگاه می‌فرستد.

    – گرم کردن محل درد. جهت کم کردن درد غدد لنفاوی متورم در طی درمان عفونت، حوله‌ای گرم را چهار بار در روز و هر بار به‌مدت ۱۵ دقیقه روی آنها بگذارید.

    غدد لنفاوی حتی با یک گلودرد راحت نیز جنبش خواهند شد و این نشانه خوبی جهت فعالیت خوب سیستم ایمنی بدنتان است. بعضی افراد در سنین پایین هم ممکن است به اختلالات مربوط به غدد لنفاوی دچار شوند که در صورت درمان به موقع می توانند با این بیماری مبارزه و آن را درمان کنند.

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health

    عبارات مهم : درمان گلو درد – درمان به موقع
    منبع: hidoctor.ir

    واژه های کلیدی: درمان گلو درد | درمان به موقع | سرماخوردگی | درمان عفونت | آزمایشگاه | سرماخوردگی | آزمایش خون | بیماری | همراه | عفونت | آزمایش

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • منابع اورجینال رباتیک
  • کتاب اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید کتاب خارجی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • جعبه هدیه کتاب