دستانی که کمک می کنند پاکتر از دستهایی هستند که رو به آسمان دعا می کنند (کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » چاقی در اثر مصرف زیاد میوه ها

    چاقی در اثر مصرف زیاد میوه ها

    افزایش میزان چاقی در افراد و میل به آن ها به چربی سوزی سریع، باعث شده است است که رژیم های غذایی گوناگونی(معقول یا غیر معقول) در جوامع متفاوت شکل بگیرد و توصیه شود

    چاقی در اثر مصرف زیاد میوه ها

    افزایش میزان چاقی در افراد و میل به آن ها به چربی سوزی سریع، باعث شده است است که رژیم های غذایی گوناگونی(معقول یا غیر معقول) در جوامع متفاوت شکل بگیرد و توصیه شود

    چگونه مصرف زیاد میوه ها،منجر به چاقی می شود

    یکی از انواع رژیم ها، استفاده دائمی و بیش از حد از میوه ها، به عنوان جایگزین سایر گروه های موجود در هرم غذایی می باشد. سوالی که پیش می آید این است که آیا مصرف مداوم و بی رویه میوه ها و آب میوه های طبیعی میتواند منجر به چربی سوزی دلخواه و بدون عارضه در افراد شود؟

    میوه‌ها مواد غذائی مغذی هستند که سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبرها و حاوی چربی کم و کالری پائین می‌باشند، ولی بدن ما تنها قادر به جذب مونوساکاریدها (گلوکز، گالاکتوز و یا فرکتوز) یعنی تنها واحدهای تشکیل‌ دهنده قندها و نشاسته‌ها می باشد، قند میوه ها از یک مولکول ساکارز ( دو مولکول گلوکز و فروکتوز ) تشکیل شده است هست، البته میزان گلوکز و فروکتوز موجود در میوه‌ها متغیر هست. قندهای مازاد در بدن تبدیل به چربی می شوند، بطوریکه این عنوان به یک نگرانی عمده تبدیل شده است هست. جهت مثال شما نمی‌توانید صرفا جهت سلامتی روزی ۴ یا ۵ واحد میوه مثل پرتقال دریافت کنید و بدون در نظر گرفتن سایر فاکتورها انتظار چربی سوزی مورد نظر را داشته باشید.

    چاقی در اثر مصرف زیاد میوه ها

    بدن ما به سه طریق از گلوکز استفاده می‌کند:

    ۱٫به عنوان منبع انرژی بدن

    ۲٫ذخیره بصورت گلیکوژن در عضلات و کبد

    ۳٫ گلوکز مازاد به وسیله کبد به چربی تبدیل شده است و به‌صورت چربی در نواحی متفاوت بدن ذخیره می‌شود، البته اگر نیاز باشد همین چربی ها دوباره به‌عنوان سوخت، مورد مصرف قرار خواهند گرفت، (ولی چربی نمی‌تواند دوباره به گلوکز تبدیل شود.)

    افزایش میزان چاقی در افراد و میل به آن ها به چربی سوزی سریع، باعث شده است است که رژیم های غذایی گوناگونی(معقول یا غیر معقول) در جوامع متفاوت شکل بگیرد و توصیه شود

    از آن‌جایی که کبد مسئولیت ذخیره و تأمین انرژی جهت کل بدن را دارد، زمانی‌که ذخایر کبد تکمیل شد، یک آنزیم محدودساز در متابولیسم گلوکز، به بدن سیگنال می‌فرستد که تمام ذخایر تکمیل شده است هست، آن موقع است که بدن سراغ روش سوم استفاده از گلوکز اضافی می‌رود و شروع به تبدیل آن به چربی می‌نماید و آن را به‌ صورت بافت‌های چربی در سرتاسر بدن ذخیره می‌نماید.

    زمانی‌که فروکتوز (قند میوه) وارد کبد می‌شود و ذخایر گلیکوژن هم از قبل تکمیل باشد، بدن مجبور است آن را به داخل جریان خون ارسال کند تا به‌ صورت بافت‌های چربی ذخیره نماید، در واقع گلوکز به پانکراس اثر کرده و باعث جنبش تولید انسولین می‌‌شود و می تواند به صورت گلیکوژن کبد و عضلات ذخیره شود، درحالیکه فروکتوز موجود در کبد معمولا به تری گلیسرید تبدیل شده است و در نتیجه به شکل چربی ذخیره می‌‌شود و به همین دلیل، باعث زیاد کردن سطح انسولین نمی‌شود.

    از آنجایی که فروکتوز از جمله قندهایی است که حاوی اثرات مخرب بر وزن بدن، چربی های خون، قندخون، فشارخون، اسید اوریک و شاخص های بیماری کبد چرب غیر الکلی می باشد، بنابراین، این چربی تولید شده است می تواند در وقوع بسیاری از بیماری های مخاطره انگیز اثر داشته باشد، هرچند که ارتباط میان مصرف فروکتوز و وقوع بیماری قلبی را تایید نمی کنند، ولی سطح بالاتری از مطالعات نشان می دهد که مصرف قند فروکتوز در هر دو فرم جامد یا مایع، هنگامی بر بیماری قلبی اثرات مضر دارند، که با رژیم غذایی با کالری اضافی همراه باشد.

    اگرمقدار یکسانی فروکتوز با دیگر منابع کربوهیدراتی جایگزین شود،کالری اضافی قابل توجهی به فرد می رساند، همچنین میوه‌ها تنها باعث دوباره پُر شدن ذخایر گلیکوژنی کبد و وقوع بیماری هایی چون چاقی، بیماری های قلبی و… می‌شوند.

    مصرف بیش از حد خوراكی‌ها و میوه‌های خیلی شیرین كه قند راحت دارند، قندخون را خیلی سریع بالا می‌برد و از آنجا که قند زیاد در خون، سم محسوب می‌شود، بدن عكس‌العمل‌ نشان می‌دهد و مقدار زیادی انسولین ترشح می‌كند.

    افزایش انسولین هم باعث خواهد شد در مدت كوتاهی قندخون افت كند و میزان گرسنگی در وقت مشخص،بیشتر شود. این روند، زیاد کردن كلی دریافت خوراك را در پی دارد، بنابراین بصورت غیرمستقیم هم، باعث زیاد کردن وزن و چاقی می‌شود.

    چاقی در اثر مصرف زیاد میوه ها

    بهتر است جهت بهره مندی از فواید و عنصرهای میوه ها، آن ها را به میزان مهم و مورد نیاز در برنامه غذایی خود قرار دهید و جایگزین سایر کربوهیدرات ها نکنید، لیکن ارزش مصرف میوه‌ها در چربی سوزی زمانی مشخص می شود، که بدن با یک برنامه متعادل مواجه باشد و سایر فاکتورها از جمله ورزش، کنترل استرس و… رعایت شده است باشد. بنابراین، بهتر است که زیاد از کربوهیدرات‌های پیچیده، به منظور دوباره پُر کردن ذخایر گلیکوژن عضلانی استفاده کنید.

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    semorgh.com/health

    عبارات مهم : برنامه غذایی – رژیم غذایی
    منبع: avayesalamati.com

    واژه های کلیدی: برنامه غذایی | رژیم غذایی | استفاده | بیماری | میتواند | انسولین | کالری | تبدیل

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • چاپ کتاب آمازون
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • افست کتاب لاتین
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • چاپ کتاب لاتین
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی