اطلاعیه سایت
حتما عناوین زیر و مطالب انتهای صفحه را ببینید !!!
رکورد بیشترین لایک عکس در اینستاگرام توسط سلبریتی جنجالی شکسته شد + عکس
معما و تست هوش عبور از رودخانه + پاسخ
محمد رضا گلزار و مهناز افشار کنار دیگ نذری اربعین + عکس
حضور علی کریمی در برنامه خندوانه رامبد جوان
جدیدترین عکس ساره بیات / حامد بهداد در سفر به کانادا + تصاویر
تصاویر زننده و داغ چکامه چمن ماه و مانی کسرائیان + GEM
تصاویر جذاب مدلینگ شدن بهنوش بختیاری برای برند پاندورا
عکس های مدلینگ شدن آناهیتا نعمتی
عکس های جدید پوریا پور سرخ و مهراوه شریفی نیا بازیگران سریال کیمیا
جنایت جدید داعش : نصف کردن خبرنگار سوری از وسط + عکس
ماجرای کادر پزشکی بیمارستان خمینی شهر اصفهان و بخیه صورت کودک فقیر + کاریکاتور
طعم میوه های خشک جهت ما دلچسب هست. این مواد غذایی، ارزش غذایی زیادی دارند؛ ولی راجع به ارزش غذایی آنها در مقایسه با تازه آنها، اختلاف نظر
طعم میوه های خشک جهت ما دلچسب هست. این مواد غذایی، ارزش غذایی زیادی دارند؛ ولی راجع به ارزش غذایی آنها در مقایسه با تازه آنها، اختلاف نظر وجود دارد. در این مقاله می خواهیم این عنوان را بررسی کنیم
میوه های خشک و ارزش غذایی
به گزارش بهداشت نیوز، به طور کلی، خشک کردن میوه ها و خوراکی ها به نگهداری آنها کمک می کند و به این شکل آنها را می توان مدت وقت طولانی تری نگه داشت و به مرور مصرف کرد. همچنین این فرایند به حفظ آنها و جلوگیری از فساد به وسیله باکتری ها کمک می کند و از میزان مواد غذایی موجود در خوراکی نمی کاهد. اگرچه روش های متفاوت خشک کردن باعث می شود که بخشی از این مواد از بین بروند. هنگامی که میوه یا خوراکی را خشک می کنیم، باید آن را به خوبی نگهداری کنیم تا از فساد و کم کردن کیفیت آنها ممانعت به عمل آید و نیز تا وقت مصرف حفظ شود.
خشک کردن میوه ها باعث از دست دادن ارزش غذایی آنها می شود؟
مواد غذایی که در فرایند خشک کردن از بین می روند
نتیجه مطالعه ای انتشار یافته در مجله علوم تغذیه و فناوری در سال ۲۰۱۳، بعضی از ویتامین ها مانند ویتامین سی و آ در تماس با هوا یا حرارت کم کردن می یابند، در حالی که سایر ویتامین ها مانند مواد معدنی و ویتامین های گروه ب و ویتامین سی در هنگام پخت می تواند از ماده خوراکی خارج شوند. ویتامین آ به نور حساس هست، بعد اگر ماده خوراکی یا میوه را در برابر آفتاب خشک کنیم یا اگر خشکبار را در جای تاریک نگهداری نکنیم، این ویتامین را از دست خواهیم داد. جهت نمونه، سبزیجات برگ دار که جهت پنج دقیقه در برابر بخار آب داغ بلانش می شوند، و سپس در فر خشک می شوند، چهارده درصد از ویتامین سی اصلی، تقریباً عددی میان ۲۲ تا ۷۱ درصد از تیامین و چیزی حدود ۲۰ تا ۶۹ درصد از بتاکاروتن موجود خود را از دست می دهند.
راهکارهایی جهت کم کردن فقدان ویتامین ها و ارزش غذایی
طعم میوه های خشک جهت ما دلچسب هست. این مواد غذایی، ارزش غذایی زیادی دارند؛ ولی راجع به ارزش غذایی آنها در مقایسه با تازه آنها، اختلاف نظر
استفاده از سولفیت- از دست رفتن ویتامین آ و سی را کم کردن می دهد و در مقابل، موادی همچون تیامین و ریبوفلاوین بیشتری از دست خواهد رفت.
فرایند بلانچ کردن میزان از دست دادن تیامین و ویتامین آ و سی را نسبت به خشک کردن به حداقل می رساند، لیکن که بلانچ کردن باعث می شود آنزیم هایی غیرفعال شوند که فقدان این ویتامین ها را زیاد کردن می دادند.
بلانچ کردن با بخار نسبت به بلانش کردن با آب باعث می شود ارزش های غذایی بیشتری حفظ شود. آغشته کردن خوراکی ها و میوه ها یا حتی سبزیجات به آب آناناس، پرتقال، یا لیمو پیش از خشک کردن می تواند به آنها در حفظ سطح بالاتری از ویتامین سی در طی فرایند خشک کردن کمک کند. مزیت دیگر این کار این است که از قهوه ای شدن خوراکی یا میوه جلوگیری می کند؛ ولی این اثر کمتر از زمانی است که خوراکی سولفاته می کنیم.
شیوه های خشک کردن جهت محدود کردن از دست مواد غذایی خوراکی ها
فرایند فریز- خشک کردن نسبت به خشک کردن در دستگاه های خشک کن، مواد غذایی بیشتری را حفظ می کند و نیز مزیت دیگری دارد و آن اینکه در آینده راحت تر رطوبت را جذب می کند و بهتر و راحت تر تازه می شود. مثلاً در پژوهشی که در مجله بین المللی علوم مولکولی در سال ۲۰۱۱ انتشار یافته هست، مشخص شد که هیچ عوض کردن برجسته ای در میزان ویتامین سی – در اکثر میوه های آزمایش شده است و هیچ تغییری در سطح بتاکاروتن خوراکی ها و میوه هایی که به شیوه فریز- خشک کردن در مقایسه با نوع تازه آنها به وجود نیامد. فقط تغییراتی در آنتی اکسیدانهای بافایده به نام پلیفنول ها رخ داد. همین فقدان اندک در مواد غذایی احتمالاً در دماهای پایین تر رخ می دهد، لیکن این مواد غذایی به حرارت حساس هستند.
خشک کردن میوه ها باعث از دست دادن ارزش غذایی آنها می شود؟
چگونه خوراکی های خشک را جهت وقت مصرف حفظ کنیم
پس از آن که خوراکی ها را خشک کردیم، نیاز است که شرایطی را پیش از قرار دادن آنها در جای ثابت فراهم کنیم. به این معنا که آنها را سرد کنیم، در ظرفی نفوذناپذیر جهت ده تا چهارده روز قرار دهیم و حداقل روزی یک بار آنها را تکان دهیم. اگر به هم چسبیدند به این معناست که هنوز کاملاً خشک نشده اند و باید مجدداً خشک شوند. اگر دچار فساد شدند باید پاستوریزه ارزش کنیم؛ به این صورت که آنها را در فر ۱۶۰ درجه فارنهایت به مدت سی دقیقه فارنهایت قرار دهیم یا در فریزر در درجه صفر فارنهایت در بسته ای پلاستیکی جهت حداقل چهل و هشت ساعت نگهداری کنیم. مورد نیاز است در نظر داشته باشیم که خوراکی ها و میوه های خشک باید هر لحظه در ظروف با درب های محکم بدون تبادل هوا، در جایی خنک، خشک و به دور از نور نگهداری شوند. خوراکی هایی که در دماهای بالاتر یعنی هشتاد درجه فارنهایت نگهداری شوند، تنها چند ماه باقی خواهند ماند؛ ولی خوراکی هایی که در دمای کمتر از شصت درجه فارنهایت باشند، به طور کمینه جهت یک سال باقی خواهند ماند. باید بدانیم که با ظاهر شدن نخستین نشانه های فساد آنها را دور بریزیم.
طعم میوه های خشک جهت ما دلچسب هست. این مواد غذایی، ارزش غذایی زیادی دارند؛ ولی راجع به ارزش غذایی آنها در مقایسه با تازه آنها، اختلاف نظر
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
عبارات مهم : مواد غذایی – مواد غذایی منبع: behdashtnews.ir
واژه های کلیدی: مواد غذایی | مواد غذایی | ویتامین | مقایسه | خوراکی | نگهداری | حرارت | انتشار
-
محسن افشانی بازیگر سینما تلویزیون به خاطر حمل سلاح در پیج اینستاگرام خودش ب
-
ماجرای تیراندازی در فرودگاه مهرآباد/ آیا داعش در این حمله دست داشته است؟
-
بررسی گروگانگیری در بیمارستان به علت عدم پرداخت هزینه
-
علت فراموش کردن ۲۵ مسافر هواپیما توسط خلبان+پیام عذرخواهی
-
وضعیت خسارت و تعطیلی مدارس بر اثر سیل در آذربایجان شرقی+عکس
اخبار
آرشیو-
چذابه امروز وضعیت مرزهای عراق آخرین وضعیت مرزهای خوزستان شلمچه مهران
آخرین وضعیت مرزهای عراق شلمچه باز و چذابه موقتا بسته شد / تلاش برای رفع مشکل ادامه دارد استاندار خوزستان: پایانه مرزی شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است همچنین مرز چذابه به صورت موقت از سوی کشور عراق بست...
-
ندیم امیری ؛ بازیکن افغانتبار تیم ملی فوتبال آلمان کیست و چطور به این تیم دعوت شد؟
-
سود نجومی که بانک ها از وام مردم به جیب میزنند!
-
خانواده میترا استاد نجفی را بخشیدند!
-
والیبال بازی کردن گلزار و علی کریمی در باشگاه
گالری عکس
آرشیو-
کافه اینستا با فریبا نادری زن ستاره مشهور ایرانی
اینستاگرام فریبا نادری | بازیگر معروف | فریبا نادری | اینستاگرام | بازیگر | تصویر | آخرین | اینستا کافه اینستا با فریبا نادری دراین قسمت از کافه اینستا مروری داریم بـه آخرین فعالیت هـای زن فری...
-
مدگردی با سحر قریشی | جالب ترین استایل های سحر قریشی
-
متن های تبریک تولد+ عکس نوشته خاص تولدت مبارک عشقم
-
عکس نوشته و جملات سنگین و معنا دار | سخنان بزرگان
-
سوپر استارها در کنسرت مهران مدیری | خواندن ترانه سوغاتی مرحوم هایده