کارتان را آغاز کنید، توانایی انجامش بدنبال می آید. (کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۴ تیر ۱۳۹۶
A
خانه » اخبار » اخبار اقتصادی » صید غیر مجاز عامل مهم کم کردن ماهیان خاویاری ، تولید یک میلیون تن انواع آبزیان در ایران

پرداخت وجه درب منزل

shoparak shop

صید غیر مجاز عامل مهم کم کردن ماهیان خاویاری ، تولید یک میلیون تن انواع آبزیان در ایران

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: کشور عزیزمان ایران با تولید یک میلیون تن انواع آبزیان یک درصد از سهم ۱۲۳ میلیون تن در دنیا را به خود اختصاص داده است.

صید غیر مجاز عامل مهم کم کردن ماهیان خاویاری ، تولید یک میلیون تن انواع آبزیان در ایران

به گزارش گروه اقتصادی گروه تحریریه سایت جوان،محمد پورکاظمی امروز در نشست خبری که در شرکت تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، به اهمیت ذخایر ماهیان در دریای خزر و خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: با توجه به محدودیت ذخایر ماهیان دریای خزر و همچنین خلیج‌فارس طرح‌های مطالعاتی را انجام داده‌ایم، تا بتوانیم گونه‌های مناسب را جهت پرورش در قفس و با استفاده از ظرفیت آب خود دریاها در دستور کار قرار دهیم.

وی ادامه داد: به همین جهت ۱۰ گونه ماهی بومی جهت پرورش در قفس در نظر گرفته شده است تا در سال ۱۴۰۴ به تولید هر سال ۴۰۰ هزار تن برسیم که امکان صادرات آن به بازار کشورهای همسایه هم وجود دارد.

رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات نحوه استقرار قفس ماهیان را در میزان موفقیت و زیاد کردن بازدهی در تولید بسیار مؤثر دانست و افزود: جهت همین منظور ۱۶ مکان در دریای خزر در نظر گرفته‌ایم که عمق ۲۰ تا ۱۰۰ متر دارند. در کنار آن فاصله قفس‌ها تا ساحل هم جهت پیگیری و نظارت بسیار مهم است.

صید غیر مجاز عامل مهم کم کردن ماهیان خاویاری ، تولید یک میلیون تن انواع آبزیان در ایران

وی این را هم گفت که مطالعاتی جهت فیل‌ماهی‌ها و ماهیان خاویاری در پشت سدها انجام شده است که می‌توانیم علاوه‌بر پرورش ماهیان خاویاری، ماهی قزل‌آلا و ماهی آزاد در دریای خزر و در قفس پرورش دهیم.

به گفته پورکاظمی همچنین در جنوب کشور نیز سه نوع ماهی سیباس، شانک و سیبرین امکان پرورش در قفس را دارند و به دنبال آن هستیم که به شرط اقتصادی بودن گونه‌های داخل را جایگزین کنیم.

وی با اشاره به اینکه هر سال ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس تولید می‌شود، اظهار داشت: تولید میگو نیز در دستورکار واقع شده است است و در حال حاضر عمده میگوی تولیدی ما در استخرهای خاکی انجام می‌شود که میانگین تولید میگو ۴ تن در هکتار هست، ولی در بعضی استخرها به ۱۰ تا ۱۱ تن هم در هکتار رسیده است.

رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات با اشاره به بیماری لکه سفید میگو که در سال ۹۴ رخ داد، افزود: همین امر باعث شد، تا میزان تولید میگو ۶ تا ۷ هزار تن کم کردن یابد.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: کشور عزیزمان ایران با تولید یک میلیون تن انواع آبزیان یک درصد از سهم ۱۲۳ میلیون تن در دنیا را به خود اختصاص داده است.

پورکاظمی با اشاره به طرح تازه تولید میگو در استخرهای خاکی، گفت: در این طرح پایلوت به‌جای تراکم در استخرهای خاکی از استخرهای بتنی که ۲۵۰ تا ۳۵۰ عدد میگو در مترمکعب ریخته می‌شود، داریم و در آن دیگر از سیستم آب چرخشی دریا استفاده نمی‌شود، بلکه آب خروجی فیلتر شده است و دوباره مورد استفاده قرار می‌گیرد که تولید در این استخرها اکنون به ۲۰ تن در هکتار رسیده است.

وی از تدوین سندی خبر داد تا بتواند به عنوان الگویی جهت تولید انبوه میگو در خانوارهای روستایی در دستورکار قرار گیرد و در مسیر تولید ۱۰۰ هزار تن هر سال قرار گیریم.

رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات همچنین تصریح کرد: تولید میگو در نقاطی که بار مواد آلی در آنها بالاست توصیه نمی‌شود و در استان‌هایی مانند خوزستان در بعضی حوزه‌ها که عمق آب بالای ۱۴ متر هست، بررسی‌هایی جهت تولید در قفس انجام شده است است.

پورکاظمی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به کم کردن ذخایر ماهیان خاویاری در دریای خزر اشاره کرد و افزود: برداشت این نوع ماهی بین ۵ کشور یکسان حاشیه خلیج‌فارس ممنوع شده است هست؛ چراکه ذخایر این دریا از ۳ هزار تن به ۵۰۰ تن رسیده و کشورها اجازه صید ندارند.

وی گفت: سن بلوغ ماهی اوزون‌برون ۱۰ سال، تاس‌ماهی ۱۵ سال، فیل‌ماهی ۲۰ سال است تا به سن بلوغ رسیده و از آن بتوان خاویار استحصال کرد، ولی متأسفانه به علت عدم اشتغالزایی و صید غیرمجاز شاهد کم کردن ذخایر این ماهیان هستیم.

رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات همچنین در مورد آلودگی‌های موجود در دریای خزر و عدم آرامش مردم نسبت به مصرف ماهیان دریای خزر اطمینان‌خاطر داد که میزان آلودگی دریای خزر به حدی نیست که سلامت انسان جهت مصارف ماهی‌ را محدود کند، اگرچه در بعضی نقاط آلودگی‌هایی وجود دارد.

صید غیر مجاز عامل مهم کم کردن ماهیان خاویاری ، تولید یک میلیون تن انواع آبزیان در ایران

وی تصریح کرد: در مطالعات متعدد که بعضی از آنها در سال‌های گذشته انجام شده، آلودگی‌هایی در اندام داخلی ماهی وجود دارد، ولی در گوشت ماهی که مورد مصرف قرار می‌گیرد، هیچ‌گونه خطری جهت مردم ندارد.

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: دریای خزر | استفاده | آلودگی | تحقیقات | آلودگی | شیلات | اخبار اقتصادی | پرورش ماهی در قفس

دانلود

اخبار

آرشیو

گالری عکس

آرشیو

اس ام اس های تازه

آرشیو

آهنگ های پیشواز

آرشیو

shoparak shop

پرداخت وجه درب منزل