گفتگو با خردمندان و دانشوران ، پاداشی کمیاب است.
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » ماده های غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند

    ماده های غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند

    مواد پلاستیکی | ظروف پلاستیکی | مواد غذایی | سبزیجات | استفاده | خوراکی | باکتری | آلودگی | نگهداری | حرارت | انواع

    ماده های غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند

    ماده های غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند

    عبارات مهم : مواد پلاستیکی – ظروف پلاستیکی

    ظروف پلاستیکی شرایط مورد نیاز جهت نگهداری مطلوب شیر و دیگر فرآورده های آن را ندارند

    ماده های غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند

    متاسفانه بسیاری از افراد شناختی در این باره ندارند و این شیوه را بدون رعایت اصول درست دائم در منزل، محل کار، گردش و سفر به کار می گیرند. به همین علت در ادامه ۶ مورد از خوراکی هایی را که اصلا نباید با مواد پلاستیکی تماس داشته باشند، معرفی می کنیم.

    ظروف پلاستیکی جزو ظروف پرکاربرد آشپزخانه هستند که جهت نگهداری انواع مواد غذایی خام و پخته ایده آل به نظر می رسند. علاوه بر تنوع شکل، اندازه و سهولت مصرف، قیمت مناسب آنها در مقایسه با ظروف آلومینیومی یا مواد دیگر علت دیگر وجود این ظروف در کابینت همه آشپزخانه هاست، ولی مسئله اینجاست که همه خوراکی ها را نمی توان در ظروف پلاستیکی نگه داشت لیکن ترکیبات آنها توانایی تجزیه سریع یا حتی آلودگی با باکتری ها را دارند.

    مواد پلاستیکی | ظروف پلاستیکی | مواد غذایی | سبزیجات | استفاده | خوراکی | باکتری | آلودگی | نگهداری | حرارت | انواع

    تخم مرغ خام

    تخم مرغ خام و دیگر خوراکی های حاوی آن مانند سس مایونز، املت و… نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند لیکن ممکن است ظروف با باکتری هایی مانند سالمونلا (باکتری ای است که معمولا در جوجه و تخم مرغ وجود دارد و عامل مرسوم ترین مسمومیت های غذایی است.

    این باکتری با پختن غذا از بین می رود ولی ممکن است در تخم مرغ خام و خوراکی های حاوی آن که حرارت نمی بینند، یافت شود) و اشریشیا کُلی (بیشتر گونه های این باکتری بی آزار هستند ولی بعضی از آنها عامل بسیاری از مسمومیت های غذایی و اسهال اند) آلوده شوند. در واقع، این میکروارگانیسم ها به آسانی از طریق این غذاها انتقال یافته می شوند و در تماس با مواد پلاستیکی می توانند تکثیر بی حد و مرزی داشته باشند. تنها روش مطمئن جهت نگهداری چنین خوراکی هایی استفاده از ظروف شیشه ای و مقاوم به حرارت است.

    ماده های غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند

    گوشت های فرآوری شده

    علت عدم توصیه نگهداری گوشت های فرآوری شده است مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و… در ظروف پلاستیکی کم کردن فواید تغذیه ای آنهاست. حتی زمانی که این محصولات برش زده می شوند یا در ترکیب غذاهای حاوی سس به کار می روند، خیلی سریع عوض کردن می کنند و طعم و بافت مهم خود را از دست می دهند.

    سوپ ها و غذاهای حاوی سس

    مواد پلاستیکی | ظروف پلاستیکی | مواد غذایی | سبزیجات | استفاده | خوراکی | باکتری | آلودگی | نگهداری | حرارت | انواع

    این غذاها معمولا با حرارت بالا طبخ می شوند و اگر در ظروف پلاستیکی سرو شوند، با ترکیبات آن تصویر العمل داده و طعم و فواید خود را از دست می دهند. البته اگر غذا کاملا خنک شود می توان آن را در ظروف پلاستیکی دربسته ریخت و در یخچال نگهداری کرد. در واقع، گرمای پخش شده است در ظرف عامل مسئله زا در مواد غذایی خواهد بود.

    شیر و فرآورده های لبنی

    ظروف پلاستیکی شرایط مورد نیاز جهت نگهداری مطلوب شیر و دیگر فرآورده های آن را ندارند. گرچه شاید بتوان چند ساعت این خوراکی ها را در ظروف پلاستیکی نگهداری کرد ولی جهت مدت طولانی اصلا توصیه نمی شود لیکن خطر آلودگی با باکتری ها زیاد کردن پیدا می کند. ظروف پلاستیکی روند تغییرات دمایی را در خوراکی ها ساده می کند، به تجزیه آنها سرعت می بخشد و خطر مبتلا شدن به ناراحتی های گوارشی و معده را زیاد کردن می دهد.

    ماده های غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند

    پنیر در این خصوص حساسیت بیشتری دارد لیکن با قرارگیری پنیر ظرف حالت تعریق پیدا می کند و زمینه رشد قارچ ها و باکتری ها فراهم می شود و این عنوان موجب بروز ناراحتی های گوارشی بعد از یک بار مصرف می شود. بنابراین عالی ترین ظروف جهت نگهداری شیر و فرآورده های آن ظروف آلومینیومی و لعابی هستند لیکن وقت دوام ماده غذایی یادشده را زیاد کردن می دهند.

    سالاد و سبزیجات

    بیشتر مردم تصور می کنند ظروف پلاستیکی عالی ترین گزینش جهت نگهداری سبزیجات تازه به خصوص انواع سالاد هستند. گرچه ممکن است بتوان مانع از آلودگی شد ولی اصلا نمی توان سبزیجات را مدت طولانی تازه نگه داشت. در کل، تماس سبزیجات خردشده و آغشته به سس با ظروف پلاستیکی هم باعث عوض کردن طعم و هم از دست دادن فواید تغذیه ای ارزش می شود بنابراین آنها را در ظروف شیشه ای بریزید.

    قهوه و چای

    گر چه امروزه انواع لیوان و فنجان جهت چای و قهوه موجود است ولی اگر ضرورتی جهت استفاده از لیوان های پلاستیکی بود حتما باید اجازه داد ابتدا نوشیدنی کاملا خنک شود. در واقع، دمای بالا روی پلاستیک تاثیر می گذارد و خطر آلودگی با باکتری ها را هم زیاد کردن می دهد و طعم و فواید نوشیدنی را نیز عوض می کند.

    حرف آخر

    در آخر باید گفت گرچه ظروف پلاستیکی جهت خوراکی های ذکر شده است اصلا مناسب نیستند ولی بهتر است جهت نگهداری دیگر مواد غذایی نیز ظروف با شرایط نگهداری بهتر به خصوص ظروف شیشه ای گزینش شوند. در واقع، استفاده از مواد پلاستیکی تهدیدی جدی جهت محیط زیست است که با آلودگی منابع آب و خاک زمینه بروز بیماری های متفاوت را در طولانی مدت زیاد کردن می دهد.

    منبع : salamatnews.com

    واژه های کلیدی: مواد پلاستیکی | ظروف پلاستیکی | مواد غذایی | سبزیجات | استفاده | خوراکی | باکتری | آلودگی | نگهداری | حرارت | انواع

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • چاپ کتاب اورجینال
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • چاپ کتاب لاتین