كسي كه هرگز تحت فشار نزيسته باشد، آزادي را لمس نمي كند.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۶
A
خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » فواید بخارپز کردن ماهی جایگزین آب پز کردن آن

پرداخت وجه درب منزل

shoparak shop

فواید بخارپز کردن ماهی جایگزین آب پز کردن آن

امروزه افراد اندکی وجود دارند که موادی به نام سیانوتوکسین ها را بشناسند و فرایندی که طی می شود تا به بدن انسان برسند و نیز اثری را

فواید بخارپز کردن ماهی جایگزین آب پز کردن آن

امروزه افراد اندکی وجود دارند که موادی به نام سیانوتوکسین ها را بشناسند و فرایندی که طی می شود تا به بدن انسان برسند و نیز اثری را که بر اعضای متفاوت بدن می گذارند را بدانند. در این مطلب، نحوه کم کردن این سم را در پخت ماهی خواهید آموخت

 برای یک تغذیه سالم ماهی را باید آب پز کرد یا بخارپز

عده ای از پژوهشگران از بخش سم شناسی در دپارتمان مواد غذایی دانشگاه سویل بر روی این عنوان متمرکز شده است اند. آن ها در بخش سم شناسی پزشکی در دانشگاه سویل، پژوهشی را انجام دادند که نشان می دهد این نوع سموم زیستی جهت بدن انسان بسیار خطرناک و مضر هستند، کمتر کسی می داند که این نوع سموم از طریق پخت مواد به آب انتقال یافته شده است و وارد بدن انسان می شوند. بخارپز کردن گوشت ماهی جهت دو دقیقه آن را تا بیست و شش درصد عاری از نوعی از سم به نام سایلیندروسپرموپسین از خانواده سیانوتوکسین ها می کند. در حالی که اگر ماهی را بجوشانیم، هجده درصد از این نوع سم از بین می رود که به این معناست که احتمال مسمومیت با این نوع سم در شیوه آب پز کردن ماهی زیاد از بخارپز کردن آن است.

نتایج این پژوهش در مجله کنترل غذا، یکی از اثرگذارترین مجلات این حوزه در سطح بین المللی انتشار یافته هست. این پژوهش بر روی ماهی تیلاپیا انجام شده است است و نوع سم تجزیه و تحلیل شده است در این پژوهش سایلیندروسپرموپسین بود.

فواید بخارپز کردن ماهی جایگزین آب پز کردن آن

ماریا کامیان و همکارانش در این پژوهش می نویسند: «سیانوتوکسین ها به وسیله گروهی از باکتری ها به نام سیانوباکتر تولید می شود که معمولاً در آب تازه وجود دارد. سموم بسیاری وجود دارد که مورد نیاز است در پژوهش های آتی اثر آن ها بررسی شود و ریسک وجودشان در آب و غذای انسان و محیط زندگی دنبال شود.»

نتایج این پژوهش ها را شرکت بهداشت جهانی نیز تائید کرده هست. آن ها می گویند: نتیجه های پژوهش ها نشان می دهد که نباید گوشت ماهی به صورت خام مصرف شود و حتماً باید به صورت پخته آن را خورد و بهتر آن است که ماهی را به مدت دو دقیقه جوشاند و آبی که در آن می جوشانیم نباید به مصرف دیگری برسد، چون حاوی سموم قابل حل در آب است که از بدن ماهی به آب انتقال یافته می شود.

 

قوانین بین المللی در مورد سیانوتوکسین ها 

امروزه افراد اندکی وجود دارند که موادی به نام سیانوتوکسین ها را بشناسند و فرایندی که طی می شود تا به بدن انسان برسند و نیز اثری را

سیانوتوکسین در غذاهای گیاهی ای یافت می شوند که با آب آلوده به این نوع سم تهیه شده است باشد. همین مسئله در غلات، ماهی، و صدف ها نیز وجود دارد. این سم بسیار معمول است و در سراسر دنیا وجود دارد و می تواند به اعضای بدن مانند کبد، کلیه ها، قلب، روده ها و شش ها و نیز مغز آسیب برساند. این سموم همین مسئله را در حیوانات نیز باعث می شود. در انسان، مسمومیت با این سموم به صورت عوارضی همچون عفونت کبد، سردرد، اسهال، کم آبی بدن، نارسایی کلیه، و…مشاهده می شود

سازمان ایمنی غذای اروپا اخیراً گزارشی را منتشر کرده است که در آن به نبود پژوهش های کافی راجع به این دسته از سموم و وجود آن ها در آب و غذا و نیز ماهی ها به همراه ارزیابی دقیقی از میزان سمیت آن ها اشاره شده است است.

پژوهشگری که بر روی ارزیابی فنون پخت غذا مانند پخت غذا در مایکروویو کار می کند و اثر سیانوتوکسین را در گیاه های بررسی می کند در این زمینه می گوید: «چون میزان ریسک خطر وجود این سموم مشخص نیست، ادامه یافتن چنین پژوهش هایی جهت کشف اثرات و نیز وجود آن در غذای انسان مهم است.» مطالعه اثرات این سموم و شاخصه های منحصر به فرد هر کدام از آنها، از دیگر بخش های این پژوهش است.

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health

عبارات مهم : انسان و محیط – بدن انسان
منبع: tebyan.net

واژه های کلیدی: انسان و محیط | بدن انسان | دانشگاه | انتقال | سلامت | تغذیه | تغذیه سالم |

دانلود

اخبار

آرشیو

گالری عکس

آرشیو

اس ام اس های تازه

آرشیو

آهنگ های پیشواز

آرشیو

shoparak shop

پرداخت وجه درب منزل