آینده را قضا و قدر می سازد و امید و تلاش تو آن را می گذراند.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » آشپزی » طرز تهیه انواع لواشک سالم و بهداشتی (لواشک انار ،هلو ،کیوی ،زرشک وآلبالو)

    طرز تهیه انواع لواشک سالم و بهداشتی (لواشک انار ،هلو ،کیوی ،زرشک وآلبالو)

    طرز تهیه لواشک انار ، روش تهیه لواشک هلو ، روش تهیه لواشک کیوی ، روش تهیه لواشک زرشک ، روش تهیه لواشک آلبالو فصل گرما جدای از تعطیلات

    طرز تهیه انواع لواشک سالم و بهداشتی (لواشک انار ،هلو ،کیوی ،زرشک وآلبالو)

    طرز تهیه لواشک انار ، طرز تهیه لواشک هلو ، طرز تهیه لواشک کیوی ، نحوه تهیه لواشک زرشک ، نحوه تهیه لواشک آلبالو

    فصل گرما جدای از تعطیلات و هر چیزی، فصل خوراکی های خوشمزه و تنقلات جالب هست. یکی از پر طرفدار ترین تنقلات هم لواشک است که با طعم های متنوع باب سلیقه ی همه هست. امروز قصد دارم روش تهیه ی لواشک را در منزل برایتان آموزش بدهم. خاصیت این لواشک در طعم دلخواه و استفاده از انواع میوه های داخل یخچال، و نیز صد در صد بهداشتی بودن آن هست. مهم نیست اگر داخل آپارتمان زندگی می کنید یا حتی منزل تان بالکن ندارد، کافی ست یک پنجره ی رو به آفتاب و مقداری میوه ی منتظر در یخچال داشته باشید!

    طرز تهیه انواع لواشک سالم و بهداشتی (لواشک انار ،هلو ،کیوی ،زرشک وآلبالو)

    ساده ترین و متداول ترین روش تهیه لواشک، خشک کردن پوره غلیظ میوه زیر نور خورشید است به این ترتیب که ابتدا عصاره میوه را گرفته، آن را با چاشنی های دل خواه ترکیب می کنند و سپس مانند نان لواش آن را خیلی نازک پهن می کنند تا خشک شود. امروزه ولی با توجه به آلودگی هوا، نداشتن آفتاب کافی در منازل و دلایل دیگر از وسایلی چون شوفاژ، بخاری، فر و … نیز جهت تهیه لواشک استفاده می شود.

    عبارات مهم : لواشک انار – مخلوط کن
    معمولا جهت تهیه لواشک از میوه هایی مانند آلوچه، زردآلو، آلو، قیسی، کیوی، انار، زرشک و یا ترکیبی از چند میوه استفاده می شود و لواشک بسته به میوه های مصرف شده، در طعم های ترش، شیرین و ملس به وفور یافت می شود.

    تهیه لواشک خانگی بر خلاف آنچه تصور می شود بسیار راحت هست. علاوه بر این، لواشکی که در منزل تهیه می شود بهداشتی تر بوده و شما می توانید ترشی، شیرینی و میزان نمک آن را بر اساس ذایقه خود تعیین کنید.  درست کردن لواشک تقریبا قانون خاصی ندارد و شما می توانید از هر میوه ای با هر طعم و مزه ای از میوه های نارس و سفت گرفته تا میوه های حسابی رسیده و له شده است در تهیه لواشک استفاده کنید.

    در ادامه مجموعه کاملی از روش تهیه انواع لواشک خانگی را جهت شما تهیه کرده ایم که امیدواریم مورد استفاده شما قرار بگیرد و بتوانید در هر فصلی، لواشک مخصوص آن فصل را تهیه کرده و از طعم یک لواشک سالم و خوشمزه لذت ببرید.

    **

    لواشک انار مانند لواشک گوجه سبز و لواشک آلو، جزو لواشک های ترش است و معمولا در فصل پاییز که انار به وفور یافت می شود تهیه و جهت فصل های دیگر ذخیره می شود. از آنجایی که طعم لواشک انار خالص بسیار ترش هست، بعضی افراد از مواد دیگری مانند سیب و به برای تلطیف طعم این لواشک استفاده می کنند. بعضی دیگر نیز جهت ترش تر شدن لواشک انار، آن را مخلوط با زرشک تهیه می کنند.

    طرز تهیه لواشک انار ، روش تهیه لواشک هلو ، روش تهیه لواشک کیوی ، روش تهیه لواشک زرشک ، روش تهیه لواشک آلبالو فصل گرما جدای از تعطیلات

    در اینجا ولی قصد داریم روش تهیه لواشک انار خانگی را به شما آموزش دهیم.

    مواد مورد نیاز جهت تهیه لواشک انار خانگی:

    دانه انار ۱ کیلو
    نمک ۱ ق مرباخوری

    طرز تهیه لواشک انار خانگی:

    پایه و اساس ساختن همه لواشک ها مثل هم است یعنی؛ جوشاندن میوه، گرفتن عصاره آن، پهن و خشک کردن لواشک زیر نور خورشید یا جلوی باد پنکه. روش تهیه لواشک انار هم مانند سایر میوه هاست به این صورت که:

    1. باید ابتدا انارها را دانه کنید و داخل ظرفی ریخته، روی آن ها نمک بپاشید.
    2. حدود ۲ ساعت صبر کنید تا نمک به خورد انارها برود.
    3. بعد از این مدت، دانه های انار را داخل بلندر یا مخلوط کن بریزید تا خوب له شوند.
    4. دانه های له شده است انار را از صافی عبور دهید و بعد، عصاره جداشده را در صورت میل به به همراه مقداری آب انار به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.
    5. وقتی کمی غلیظ شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود تا دست تان نسوزد.
    6. کف یک سینی آلومینیومی را سلفون بکشید و عصاره انار را کف سینی به طور یک دست پهن کنید. بعضی افراد جهت بهتر جداشدن لواشک از سینی، کف سینی را چرب می کنند ولی این کار توصیه نمی شود؛ لیکن اگر از سینی آلومینیومی مناسب استفاده کنید، نیازی به چرب کردن کف سینی و حتی پهن کردن سلفون نیست.
    7. سینی لواشک را زیر نور خورشید و یا جلوی پنکه قرار دهید تا لواشک خشک شود.
    8. معمولا بعد از یکی، دو روز لواشک خشک شده است و آماده مصرف است.
    9. لواشک را داخل یخچال نگهداری کنید.

    مواد مورد نیاز جهت تهیه لواشک کیوی سنتی:

    کیوی ۲ کیلوگرم
    نمک یا شکر به میزان لازم

    طرز تهیه لواشک کیوی سنتی:

    1. ابتدا کیوی را پوست کنده و ریز خرد کنید و روی حرارت ملایم بگذارید (تا جایی که ممکن است قسمت هسته کیوی یا همان دانه های سیاه را جدا کنید، به این صورت که می توانید کیوی را حلقه حلقه برش زده و با قالب دایره ای کوچک، قسمت وسط را جدا کنید.)
    2. در ابتدای پخت، کیوی آب می اندازد و با همان آب پخته و نرم می شود بعد نیازی به اضافه کردن آب نیست.
    3. اگر کیوی ترش است و شما لواشک ترش دوست دارید، نیازی به اضافه کردن شکر نیست. در غیراین صورت، به مقدار دلخواه به آن شکر اضافه کنید.
    4. وقتی آب آن تبخیر شد، با گوشت کوب آن را له کنید.
    5. کف سینی مورد نظر را با یک لایه نایلون یا سلفون بپوشانید و مایه لواشک را به طور یکنواخت روی آن پهن کنید و اجازه دهید خشک شود.
    6. بعد از خشک شدن لواشک کیوی، آن را با قیچی به شکل دلخواه ببرید.
    • می توانید از دستگاه های مخصوص خشک کردن میوه و یا از فری که قبلاً روشن کرده و بعد خاموش کرده اید نیز استفاده کنید. به این صورت که سینی را درون فر قرار دهید و چندبار لواشک را چک می کنید تا هنگامی که که لواشک به اندازه کافی خشک شود و یا حتی می توانید حرارت بخاری را به حداقل رسانده و سینی را با فاصله (روی پایه به فاصله ۱۰ سانتی متری) روی بخاری قرار دهید و یا روی شوفاژ بگذارید تا لواشک شما خشک شود.
    • همچنین می توانید جهت خوش رنگ تر شدن لواشک کیوی، کمی رنگ مجاز خوراکی سبز نیز در حین پخت به آن اضافه کنید.

    طرز تهیه لواشک کیوی خانگی بدون پخت:

    1. برای تهیه لواشک کیوی به روش دوم یا همان روش بدون پخت ابتدا باید کیوی ها را پوست گرفته و مثل دفعه قبلی خرد کنید.
    2. کیوی های خردشده را داخل مخلوط کن یا بلندر بریزید تا کاملا پوره شوند.
    3. پوره کیوی را کف سینی آلومینیومی به صورت یک نواخت بریزید و زیر نور آفتاب یا جلوی بخاری قرار دهید تا لواشک شما خشک شود. به همین راحتی.

    طرز تهیه لواشک شلیل و هلو:

    1. برای تهیه لواشک شلیل، ابتدا شلیل ها و هلوها را بشویید.
    2. آن ها را تکه تکه کنید.
    3. میوه های خردشده را داخل قابلمه ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید تا آب آن ها کم شود.
    4. وقتی میوه ها پخته و له شدند، آن ها را داخل غذاساز و یا مخلوط کن بریزید و آن را روشن کنید تا به شکل پوره دربیایند.
    5. در این مرحله، مواد را در سینی چرب شده است پهن کنید و یا این که کف سینی یک سلفون یا پلاستیک فریزری پهن کنید و مواد لواشک شلیل را به طور یک دست کف سینی پخش کنید.
    6. سینی را زیر نور آفتاب قرار دهید. تقریبا بعد از دو روز لواشک شما آماده است.

    نکته:

    • لواشک را بیش از دو روز زیر نور خورشید قرار ندهید لیکن در این صورت بسیار خشک و غیرقابل خوردن می شوند.
    • لواشک آماده شده است را تکه تکه کرده و جهت تازه ماندن، داخل فریزر و یا جایخی یخچال نگه دارید.

    ترکیب های پیشنهادی جهت تهیه لواشک:

    لواشک شیرین: هلو، شلیل، زردآلو، سیب گیلاس، انبه، گلابی
    لواشک ترش: آلبالو، انواع آلو، غوره، زرشک تازه، شاه توت، تمشک، گوجه سبز
    لواشک های زمستانی: خرمالو، کیوی، انار

    مواد مورد نیاز جهت تهیه لواشک زرشک:

    زرشک تازه ۱ کیلوگرم
    آب ۱ پیمانه
    نمک به میزان لازم

    طرز تهیه لواشک زرشک:

    1. برای تهیه لواشک زرشک ابتدا زرشک تازه  را خوب پاک کرده و بشویید.
    2. زرشک های شسته شده است را داخل سبد آبکش بریزید.
    3. حالا یک قابلمه مناسب برداشته و زرشک ها را داخل آن بریزید. توجه کنید اندازه قابلمه باید به اندازه ای باشد که آب زرشک موقع جوشیدن سرازیر نشود.
    4. حدود ۱ پیمانه آب به زرشک ها اضافه کنید و اجازه دهید با شعله بسیار ملایم بجوشد.
    5. وقتی یکی دو قل زد و مقداری از آب جوشید، زرشک ها را همراه با آب آن ها داخل مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید.
    6. کف یک سینی سلفون بکشید و روی سلفون را چرب کنید و مایه را خیلی نازک کف سینی بریزید.
    7. با کمک کاردک روی لواشک را صاف کنید تا یک دست شود و سریعتر خشک شود.
    8. حالا سینی را پشت پنجره ای که آفتاب گیر باشد قرار دهید و یا اینکه روی شوفاژ و یا جلوی بخاری بگذارید تا لواشک سریعتر خشک شود.

    چند توصیه راجع به تهیه لواشک زرشک:

    1. سعی کنید زیاد از ۱ پیمانه آب روی زرشک ها نریزید چون در این صورت مدت وقت جوشیدن آب طولانی تر شده است و رنگ زرشک ها و در نهایت لواشک شما تیره می شود.
    2. برای تهیه لواشک زرشک از  زرشک خشک شده است نیز می توانید استفاده کنید. در این صورت باید زرشک ها را ۲۴ ساعت در آب خیس کنید.
    3. به جای استفاده از سلفون و یا حتی چرب کردن کف سینی، می توانید مایه لواشک را کف یک سینی آلومینیومی بریزید.
    4. در صورت میل به می توانید مقداری نمک نیز به مایه لواشک اضافه کنید. این به ذایقه شما بستگی دارد.
    5. معمولا لواشک زرشک را به صورت مخلوط تهیه می کنند. یکی از آشنا شده است ترین انواع لواشک؛ لواشک زرشک و انار است.

    مواد مورد نیاز جهت تهیه لواشک آلبالو خانگی:

    آلبالو ۱ کیلوگرم
    نمک به میزان لازم

    طرز تهیه لواشک آلبالو خانگی:

    1. برای تهیه لواشک آلبالو ابتدا آلبالو ها را بشویید و داخل قابلمه ریخته و همانطور که خیس هستند، روی آن ها نمک بپاشید.
    2. آلبالوهای نمک پاشی شده است را روی شعله بگذارید تا پخته شوند.
    3. وقتی آلبالوها پخته شدند، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند.
    4. آلبالوها را فشار داده و از صافی رد کنید. البته می توانید تفاله های آن را هم داخل غذاساز ریخته و در آخر با عصاره آلبالو مخلوط کنید .
    5. حالا یک نایلون یا سلفون کف سینی پهن کرده و مایه لواشک آلبالو  را به صورت یک نواخت داخل آن بریزید.
    6. سینی را جلوی آفتاب بگذارید تا لواشک خشک شود.
    7. حدودا ۲ روز طول می کشد تا لواشک خشک و آماده خوردن شود.

    روش های خشک کردن انواع لواشک خانگی

    آفتاب:

    رایج ترین و عالی ترین روش خشک کردن لواشک، قراردادن آن زیر نور مستقیم خورشید هست. از آنجا که بیش از ۹۰ درصد لواشک ها را با میوه های متنوع تابستانی درست می کنند و نور خورشید هم در تابستان به اندازه کافی هست، این کار عالی ترین روش جهت خشک کردن لواشک هاست. جهت جلوگیری از نفوذ حشرات و گردوغبار، می توانید یک تور روی لواشک ها بکشید. دقت کنید که تور روی سطح لواشک نیفتد و به شکلی روی لواشک ها قرار گیرد، که با سطح رویی لواشک فاصله داشته باشد.

    طرز تهیه انواع لواشک سالم و بهداشتی (لواشک انار ،هلو ،کیوی ،زرشک وآلبالو)

    فضای بسته (جلوی پنکه):

    اگر به حیاط یا بالکن دسترسی  ندارید یا اینکه هوای آزاد مساعد خشک کردن لواشک زردآلو نیست، می توانید لواشک ها را داخل منزل و جلوی پنکه خشک کنید البته توجه کنید که این روش وقت بیشتری می برد.

    شوفاژ، بخاری و.

    می توانید جهت خشک کردن لواشک در فصل سرد، از بخاری یا شوفاژ کمک بگیرید. به این صورت که لواشک را نزدیک شوفاژ یا جلوی بخاری و یا حتی روی بخاری یا شوفاژی که حرارت خیلی کم دارند قرار دهید. به این صورت لواشک به تدریج با گرمای شوفاژ یا بخاری خشک می شود.

    داخل فر یا میوه خشک کن:

    برای آشنایی با روش سریع ساختن لواشک زردآلو، می توانید “آموزش تهیه لواشک آلو فوری” را نیز مطالعه کنید که روش خشک کردن لواشک داخل فر به طور کامل در آن توضیح داده شده است است.

    برخی افراد جهت آنکه لواشک راحت تر از سینی جدا شود، کف سینی را چرب می کنند ولی نیازی به این کار نیست و اگر سینی شما آلومینیومی باشد لواشک به آسانی از آن جدا می شود.

    طرز تهیه لواشک انار ، روش تهیه لواشک هلو ، روش تهیه لواشک کیوی ، روش تهیه لواشک زرشک ، روش تهیه لواشک آلبالو فصل گرما جدای از تعطیلات

    واژه های کلیدی: لواشک انار | مخلوط کن | استفاده | خورشید | آلبالو | لواشک | بخاری | انواع | آفتاب | آلبالو

    طرز تهیه انواع لواشک سالم و بهداشتی (لواشک انار ،هلو ،کیوی ،زرشک وآلبالو)

    طرز تهیه انواع لواشک سالم و بهداشتی (لواشک انار ،هلو ،کیوی ،زرشک وآلبالو)

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • خرید کتاب خارجی
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • افست کتاب لاتین
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • چاپ کتاب لاتین
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو