باران باش و ببار و نپرس کاسه های خالی از آن کیست.(کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : دوشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۶
A
خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » مصرف چه نوع خیاری بهتر است؟ و چرا؟

مصرف چه نوع خیاری بهتر است؟ و چرا؟

این روزها خیارهایی که در بازار میوه و تره‌بار به فروش می‌رسند دو نوع مزرعه‌ای و گلخانه‌ای هستند، ولی چه نوع خیار و با چه ویژگی‌هایی جهت مصرف روزانه مناسب‌تر است‌؟

مصرف چه نوع خیاری بهتر است؟ و چرا؟

این روزها خیارهایی که در بازار میوه و تره بار به فروش می رسند دو نوع مزرعه ای و گلخانه ای هستند، ولی چه نوع خیار و با چه شاخصه هایی جهت مصرف روزانه مناسب تر است ؟

 بهترین نوع خیار کدام است؟

اصلی ترین مسئله خیارهای گلخانه ای، سم های نیرومند است که در گلخانه به بوته های خیار زده می شود. در نتیجه تا زمانی که خیارهای مزرعه ای در بازار موجود هست، از خرید خیارهای گلخانه ای خودداری کنید.

از نشانه های بارز تشخیص خیار مزرعه از انواع گلخانه ای، بذرهایی است که در گوشت میوه پراکنده هست. اگر خیار گلخانه را از وسط نصف کنید، جای بذر را می بینید، ولی خود بذر وجود ندارد. در خیارهای مزرعه بذر قابل مشاهده و زیر دندان احساس می شود.

مصرف چه نوع خیاری بهتر است؟ و چرا؟

خیارهای گلخانه ای ظاهری زیبا، کشیده، قلمی و پوست سبز پررنگ صاف دارند و بافت آنها ترد و آبکی هست، ولی علی رغم آب و رنگ وسوسه انگیزشان طعم دلچسبی ندارند و خیلی سریع پلاسیده می شوند .

خیارهای مزرعه قطور و کوتاه قد و ظاهری کج و کوله دارند و اغلب به رنگ سبز روشن اند، ولی گوشتی و خوش عطر و طعم هستند و دوام آنها زیادتر از خیارهای گلخانه ای است.

چون سموم مصرفی در خیارهای گلخانه ای می تواند وارد شیره گیاه و حتی گوشت آن شود، بهتر است از این نوع خیارها استفاده نکنید یا قبل از مصرف پوست بگیرید. با پوست کندن خیار، خطر ورود سم به بدن کم کردن می یابد ولی حذف نمی شود.

خیارهای سالادی پرآب و حجیم هستند و مصرف نوع مزرعه ای آن در انواع سالادها و رنده شده است آن در شربت سکنجبین عالی ترین برطرف کننده تشنگی و تامین کننده آب بدن است.

این روزها خیارهایی که در بازار میوه و تره‌بار به فروش می‌رسند دو نوع مزرعه‌ای و گلخانه‌ای هستند، ولی چه نوع خیار و با چه ویژگی‌هایی جهت مصرف روزانه مناسب‌تر است‌؟

خیارهای شکسته، ترک دار، لهیده و خراشیده، محیط مساعدی جهت تکثیر و تجمع میکروب ها هستند. از خرید خیارهای آسیب دیده اجتناب کنید و بدانید که چروکیدگی و زرد شدن خیار از علائم ماندگی آن است .

هنگام خرید خیار، انواعی را که رنگ سبز تیره و پوست درخشان و براق دارند، گزینش کنید.

مسمومیت ناشی از مصرف خیارهای گلخانه ای سمپاشی شده است معمولا بلافاصله بعد از خوردن اتفاق نمی افتد. این سم به مرور وقت در بدن تجمع یافته و هنگامی که به دوز معینی رسید، فرد را به علائمی چون تهوع، سرگیجه و زیاد کردن ضربان قلب دچار خواهد کرد.

خیارهای مزرعه در مقایسه با انواع گلخانه ای به علت تماس زیاد با خاک، آلودگی زیادتری دارند، ولی با شست وشوی مناسب، مشکلی جهت مصرف کننده پیش نخواهد آمد.

خیارهای گلخانه و مزرعه از نظر میزان کالری و ارزش تغذیه ای تفاوتی با یکدیگر ندارند.

حداکثر وقت نگهداری خیار در یخچال یک هفته هست، به شرطی که در قسمت پایینی یخچال و در شرایط خشک نگهداری شوند. نگهداری خیار در طبقات بالای یخچال منجر به کم کردن دوام میوه می شود.

مصرف چه نوع خیاری بهتر است؟ و چرا؟

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health

عبارات مهم : ضربان قلب – گلخانه
منبع: jamejamonline.ir

واژه های کلیدی: ضربان قلب | گلخانه | نگهداری | یخچال | مزرعه | سلامت | بازار | انواع

دانلود

اخبار

آرشیو

گالری عکس

آرشیو

اس ام اس های تازه

آرشیو

آهنگ های پیشواز

آرشیو