حافظه، پرونده تخيل و گنجينه عقل، دفتر ثبت وجدان و مخزن انديشه است.(بازيل
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار اقتصادی » تبعات مُخَرِب زیاد کردن قیمت مصالح ساختمانی بر مهم ترین نیاز مردم ، گرانی احتمالی مسکن در فَوَران رکود

    تبعات مُخَرِب زیاد کردن قیمت مصالح ساختمانی بر مهم ترین نیاز مردم ، گرانی احتمالی مسکن در فَوَران رکود

    افزایش قیمت مصالح ساختمانی در هفته های اخیر، قیمت مسکن را بالا برده، این امر معضلی است که می تواند شرایط را جهت گروه های آسیب پذیر سخت تر از گذشته نماید.

    تبعات مُخَرِب زیاد کردن قیمت مصالح ساختمانی بر مهم ترین نیاز مردم ، گرانی احتمالی مسکن در فَوَران رکود

    به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی گروه تحریریه سایت جوان، مسکن از مهم ترین نیازهای بشری در تمامی جوامع و کشورها به شمار می رود، به واقع پوشاک و خوراک در کنار سرپناه یا مسکن، سه ضلع مهم در نیازهای اولویت دار مردم محسوب می شود و در واقِعِ امر مؤلفه های مذکور از چنان اهمیتی برخوردار است که بسیاری از کارشناسان، امنیت و سلامت انسان را در مرتبه های بعدی لحاظ می کنند.

    به تبع هر آنچه زمینه و بستر تأمین نیازهای مهم اشاره شده است (مسکن،خوراک و پوشاک) به نحو شایسته تری فراهم شود، به همان میزان شاهد اصلاح و تسهیل شرایط معیشتی خانوارها خواهیم بود.

    در این میان، مسکن به عنوان یکی از هزینه برترین نیازها، همواره دغدغه ای جدی جهت مردم و بخصوص گروه ها و اقشار آسیب پذیر محسوب می شده است است.

    تبعات مُخَرِب زیاد کردن قیمت مصالح ساختمانی بر مهم ترین نیاز مردم ، گرانی احتمالی مسکن در فَوَران رکود

    به تَبَعِ همین ضرورت و نیاز است که در بسیاری از مسابقه های انتخاباتی جهت جلوس بر کرسی ریاست جمهوری، عنوان مسکن به عنوان یکی از شاخص ترین و حساس ترین مباحث اقتصادی و اجتماعی مورد توجه قرار می گیرد.

    اگرچه به اعتقاد بعضی کارشناسان در انتخابات اخیر، بیش از آنکه بصورتی منطقی و اصولی بر مباحث و دغدغه های اقتصادی پرداخته شود، عمده چالش ها بر مباحث سیاسی متمرکز شده است بود، ولی به هر حال مسکن به عنوان یکی از مباحث قابل توجه جهت عموم مردم مورد توجه بوده در احتمالاً در آینده نیز خواهد بود.

    یقیناً ایجاد تغییرات و نتیجه های مثبت و پایدار در حوزه هایی همچون مسکن، مستلزم وقت هر چه بیشتری هست، لذا با این وجود و در شرایطی که در رکود عمیق بازار مسکن به سر می بریم، در کمال تعجب، مصالح یا قرار داده های ساختمانی به سمت و سوی زیاد کردن قیمت سوق پیدا کرده است.

    محمد رضا حمزه پور،کارشناس بازار مسکن، در گفت و گو با خبرنگار مسکن، با اشاره به آمار و ارقام انتشار یافته از سوی رسانه ها، جراید و مراجع ذی‌ربط در خصوص زیاد کردن قیمت مصالح ساختمانی، اظهار داشت: آن‌چنان که بررسی های آماری نشان می دهد، قیمت قرار داده های ساختمانی در شهر پایتخت کشور عزیزمان ایران و در بهار امسال در مقایسه با مدت وقت مشابه در سال قبل، با زیاد کردن بیش از ۷ درصدی همراه بوده است.

    افزایش قیمت مصالح ساختمانی در هفته های اخیر، قیمت مسکن را بالا برده، این امر معضلی است که می تواند شرایط را جهت گروه های آسیب پذیر سخت تر از گذشته نماید.

    وی افزود:‌ عمده‌ترین موارد در بررسی نهاده‌های ساختمانی مشمول محصولاتی همچون شیرآلات، یراق آلات در و پنجره، تاسیسات برقی، شیشه، آجر، سیمان، آهن، کاشی، سرامیک، تاسیسات مکانیکی، عایق های حرارتی، آسفالت، سنگ و… می شود.

    حمزه پور عنوان کرد: با نیم نگاهی به قیمت محصولات و مصالح ساختمانی، به این واقعیت پی می بریم که بعد از گذشته قریب به ۵۰ روز از شروع فصل تابستان، قیمت بعضی از مصالح همچون آهن حدود ۵۰ درصد زیاد کردن پیدا کرده و در بعضی دیگر از قرار داده های ساختمانی همچون سیمان نیز شاهد زیاد کردن قیمت ها هستیم.

    کارشناس بازار مسکن گفت: آنچه که این زیاد کردن قیمت را بیش از پیش دلواپس کننده می سازد، به رکود حاکم بر اقتصاد کشور باز می‌گردد که کم کردن میزان ساخت مسکن، عدم تعادل میان نظام عرضه با تقاضا و به تبع زیاد کردن قیمت ها را تداعی می کند.

    وی افزود: آن‌چنان که کارشناسان مطرح می کنند، افزایش قیمت بعضی از مصالح، همچون آهن ناشی از بالا رفتن قیمت مواد اولیه جهت تولید آن است.

    کارشناس بازار مسکن عنوان کرد: به‌طور طبیعی نمود بالارفتن قیمت سنگ آهن،گندله و آهن اسفنجی بر کلیت قیمت آهن نیز تأثیر می‌گذارد و آن‌چنان که بعضی از صاحب نظران احتمال می دهند، زیاد کردن ۱۰ درصدی هزینه تمام شده است در بازار مذکور، دور از انتظار نخواهد بود که البته این میزان به عنوان کف و حداقل زیاد کردن قیمت مطرح است و بعضی از کارشناسان با نگاه بدبینانه تری به چشم انداز بازار مسکن می نگرند و احتمال زیاد کردن ۳۰ تا ۴۰ درصدی مسکن را (در صورت استمرار اوضاع موجود) محتمل می‌دانند که البته طرح این مباحث (افزایش قیمت مسکن) صرفاً در حد گمانه زنی و پیش بینیِ احتمالی است.

    تأثیر دلالی و واسطه گری بر ضریب رشد قیمت ها/میزان عرضه ثبات قیمت ها را ترساندن می کند

    حسین مهاجر، محقق و پژوهشگر اقتصادی و از فعالان حوزه ساخت مسکن در گفت و گو با خبرنگار مسکن با اشاره به نقش حائز اهمیت و تعیین‌کننده نظارت و تلاش جهت ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا در ثبات قیمت ها،گفت: بدون تردید در صورت عدم اتخاذ تدابیر هوشمندانه در این بخش (عرضه و تقاضا) ،بازار مسکن تحت الشعاعِ این عدم توازن قرار خواهد گرفت.

    تبعات مُخَرِب زیاد کردن قیمت مصالح ساختمانی بر مهم ترین نیاز مردم ، گرانی احتمالی مسکن در فَوَران رکود

    وی افزود: بعضی ریشه این زیاد کردن قیمت ها را در تغییرات ایجاد شده است در قیمت جهانی مصالح مذکور، بخصوص آهن، عنوان می‌کنند که به اعتقاد بنده این تحلیل آن‌چنان که باید مبتنی بر واقعیت ها نیست.

    محقق و پژوهشگر اقتصادی تصریح کرد: متأسفانه تأثیرات قیمت جهانی تنها در وقت زیاد کردن قیمت ملموس می شود و سؤال این هست، آیا در مقاطعی که قیمت ها در بازار جهانی کم کردن می یابد به تاسی و تأثیر از بازار جهانی و متناسِبِ با آن ،نرخ ها و قیمت ها اُفت پیدا نمی‌کند.

    مهاجر گفت: به عنوان نمونه، قریب دو سال پیش، نرخ جهانی آهن و فولاد با کم کردن ۵۰ تا ۶۰ درصدی همراه شد ولی در بازار ایران، قیمت مصالح اشاره شده است تنها ۱۵ درصد تنزل پیدا کرد.

    محقق و پژوهشگر اقتصادی عنوان کرد: متأسفانه شرایط حاکم بر نظام عرضه و تقاضا نیز رضایت بخش و امیدوار کننده نیست و بعضاً در بعضی عرصه ها، میزان ضریب تقاضا دو برابر عرضه برآورد می شود که این عدم تعادل و توازن ، می تواند به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم بر قیمت و قیمت مصالحی همچون آهن اثرگذار باشد.

    افزایش قیمت مصالح ساختمانی در هفته های اخیر، قیمت مسکن را بالا برده، این امر معضلی است که می تواند شرایط را جهت گروه های آسیب پذیر سخت تر از گذشته نماید.

    وی افزود: ناگفته نماند که عدم توازن و تعادل اشاره شده است ناشی از زیاد کردن ضریب تقاضا در بازار نیست، لیکن در شرایط رکود، زیاد کردن تقاضا محلی از اعراب ندارد و در واقع این ضریب عرضه است که با کم کردن مواجه شده است ولی در هر حال نمی توان این نوسانات را در خیزِ احتمالیِ قیمت ها بلا تأثیر قلمداد کرد.

    مهاجر در خاتمه یادآور شد: در چنین شرایطی، ورود و مداخله دستگاه های ذی‌ربط جهت نظارت هر چه بیشتر، ضرورتی است که در صورت تحقق و حصول آن،کنترل و اعمال ثُباتِ منطقی در قیمت بازار مسکن و بخصوص در بخشِ قرار داده ها و مصالح ساختمانی دور از دسترس نخواهد بود.

    انتهای پیام/

    واژه های کلیدی: مصالح ساختمانی | بازار مسکن | خبرنگار | اقتصادی | تعادل | بازار | اخباراقتصادی | مسکن

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی