هر انسانی مرتکب اشتباه می شود ؛اما فقط انسان های احمق اشتباه خود را تکرار می کنند.(سیسرون)
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟

    روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟

    در این مقاله به توضیح کاملی از روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید می پردازیم. تعداد کسانی که در دنیا از بیماری روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید زحمت می برند، کم نیست.

    روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟

    در این مقاله به توضیح کاملی از روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید می پردازیم. تعداد کسانی که در دنیا از بیماری روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید زحمت می برند، کم نیست.

     آرتریت (Arthritis) به معنای التهاب در مفصل هست. این التهاب باعث ایجاد قرمزی، حرارت، تورم و درد در مفصل می شود. آرتریت روماتوئید روی مفاصل هر دو طرف بدن تاثیر می گذارد. به عنوان نمونه هر دو دست، هر دو مچ یا هر دو زانو. این تقارن کمک می کند تا بتوانیم آن را از سایر انواع روماتیسم یا آرتریت جدا کنیم. آرتریت روماتوئید (Rheumatoid arthritis یا RA ) همچنین می تواند روی پوست، چشم ها، ریه، قلب، خون یا اعصاب هم تاثیر بگذارد.

     

    روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟

    علائم آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی

    – درد مفاصل به همراه تورم.

    – سفتی به خصوص صبح ها یا بعد از نشستن طولانی مدت.

    – خستگی.

    در این مقاله به توضیح کاملی از روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید می پردازیم. تعداد کسانی که در دنیا از بیماری روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید زحمت می برند، کم نیست.

     

    تاثیر آرتریت روماتوئید روی افراد متفاوت هست. در بعضی علائم مفصلی به تدریج در طول چند سال خودش را نشان می دهد. در دیگران ممکن است به سرعت علائم نمایان شود. برخی افراد ممکن است مدت وقت کوتاهی به روماتیسم مفصلی مبتلا شده است و بعد از آن اصلاح پیدا کنند و دیگر نشانه ای در بدنشان مشاهده نشود.

     

    چه کسانی به آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی مبتلا می شوند؟

    هر کسی ممکن است به RA مبتلا شود. این بیماری ۱ درصد آمریکایی ها را مبتلا نموده است. این بیماری در زنان ۲ تا ۳ برابر نسبت به مردان مرسوم تر هست. ولی مردان علائم شدید تری نشان می دهند. این بیماری معمولا در میانسالی شروع می شود، ولی کودکان و سالخوردگان هم می توانند به این بیماری مبتلا شوند.

     

    علت مبتلا شدن به روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟

    پزشکان علت دقیق آن را نمی شناسند. به نظر می رسد، علت مبتلا شدن به این بیماری این است که سیستم ایمنی بدن به مفاصل و گاهی سایر اندام ها حمله می کند. بعضی از متخصصان فکر می کنند که ویروس یا باکتری ممکن است باعث عوض کردن سیستم ایمنی و در نتیجه حمله به مفاصل شده است باشد. نظریه های دیگر نشان میدهد که در بعضی افراد، سیگار کشیدن ممکن است منجر به آرتریت روماتوئید شود. الگوهای ژنتیکی خاص ممکن است باعث شود که بعضی افراد احتمال ابتلای بیشتری به روماتیسم مفصلی داشته باشند.

    روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟

     

    روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چگونه بدن را تحت تاثیر قرار می دهد؟

    سلول های سیستم عصبی از خون به سمت مفاصل و بافت مفصلی حرکت می کنند که به آن ها سینوویوم (synovium) گفته می شود. به محض رسیدن این سلول های ایمنی به بافت مفصلی یا مفاصل، باعث ایجاد التهاب شده است که باعث تخریب غضروف می شوند ( لایه انتهایی استخوان ها ). همان طور که غضروف تخریب می شود، فضای بین استخوان ها هم محدودتر می شود و با بدتر شدن این تخریب استخوان ها به هم رسیده و باعث سائیدگی هم می شوند. التهاب لایه بین مفاصل باعث تورم و ایجاد مایع در مفصل می شوند. با پوشیده شدن لایه رویی مفصل با سلول های ملتهب، ماده ای تولید می شود که باعث آسیب رسیدن به استخوان ها می شود.

    همه این موارد باعث می شود که مفصل به شدت دردناک و متورم شده است و هنگام لمس گرم باشد.

    در این مقاله به توضیح کاملی از روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید می پردازیم. تعداد کسانی که در دنیا از بیماری روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید زحمت می برند، کم نیست.

     

    تشخیص آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی به وسیله پزشکان چگونه انجام می شود؟

    هیچ آزمایش واحدی وجود ندارد که نشان دهد آیا به RA مبتلا شده است اید یا خیر. دکتر تان جهت تشخیص شما را چک آپ کرده، در مورد علایمی که دارید پرسش پرسیده و احتمالا آزمایش خون و تصویر برداری با اشعه ایکس جهت شما می نویسد. آرتریت روماتوئید با ترکیبی از موارد زیر تشخیص داده می شود:

    – محل و تقارن مفاصل دردناک، به خصوص مفاصل دست ها.

    – سفتی مفاصل در صبح.

    روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟

    – برجستگی ها و گره هایی زیر پوست (گره های روماتوئید).

    – نتیجه های اشعه ایکس و آزمایش خون.

     

    بیشتر افراد ولی نه همه افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، دارای پادتن فاکتور روماتوئید ( RF ) در خونشان هستند. فاکتور روماتوئید ممکن است گاهی اوقات در افرادی هم که مبتلا به آرتریت روماتوئید نیستند، مشاهده شود. بنابراین تشخیص آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، مبتنی بر ترکیبی از پرسشها مفصلی و نتیجه های آزمایش خون است. یک آزمایش خون اختصاصی تر جهت آرتریت روماتوئید، آزمایش تناوب پادتن سیترولین (citrulline antibody) هست، که به نام anti-CCP هم آشنا می شود. حضور پادتن های anti-CCP نشان دهنده گرایش به فرم تهاجمی تر آرتریت روماتوئید است.

    افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی ممکن است کم خونی خفیف داشته باشند. همچنین آزمایش خون ممکن است بالا رفتن سطح رسوب دهی اریتروسیت (ESR) یا زیاد کردن سطح پروتئین تصویر العمل دهنده ( CRP) را نشان دهد که به منزله وجود التهاب است. برخی افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی ممکن است آزمون پادتن های ضد هسته ای (ANA) مثبت داشته باشند، که نشان دهنده بیمای خود ایمنی است ولی آزمایش، نوع بیماری خود ایمنی را مشخص نمی کند.

     

    درمان روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید

    درمان مشمول بر مصرف دارو، استراحت و ورزش و در بعضی موارد جراحی جهت اصلاح آسیب مفصلی است. درمان شما به چند مورد بستگی دارد:

    – سن.

    – اوضاع کلی.

    – سابقه پزشکی.

    – شدت بیماری ای که دارید.

     

    داروها جهت درمان روماتیسم مفصلی یا  آرتریت روماتوئید

    بسیاری از دارو های بیماری های روماتیسم مفصلی می تواند درد مفصل، تورم و التهاب را کم کردن دهد. برخی از این داروها بیماری را مهار کرده یا سرعت روند پیشرفت آن را کم کردن می دهد. داروهایی که درد و سفتی مفصل را کم کردن می دهند، عبارتند از:

    – مسکن های ضد التهاب از قبیل آسپرین، ایبوبروفن یا ناپروکسن.

    – ژل های تسکین دهنده که روی پوست می کشید.

    – کورتیکواستروئید ها مانند پردنیزون.

    – تسکین دهنده های مخدری.

     

    همچنین داروهای بسیار نیرومند به نام داروهای ضد روماتیسم (DMARDs ) که با تداخل یا سرکوب حمله سیستم ایمنی به مفاصل عمل می کنند. از جمله:

    – هیدروکسی کلروکین (hydroxychloroquine یا Plaquenil) که در اصل جهت درمان مالاریا استفاده می شود.

    – داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مثل متوترکسات (methotrexate).

    – درمان های بیولوژیکی مانند آباتاسپ (abatacept یا Orencia )، آدالیموماب  (adalimumab یا Humira )، آدالیموباب_ آتو (adalimumab-atto یا Amjevita)، داروی بیوژنریک ( به داروهایی گفته می شود که کاملاً مشابه با داروهای بیولوژیک تولید شده است به وسیله سازنده اولیه که جهت نخستین بار روش تولید آنرا اختراع کرده هست، می باشد) هومیرا ( biosimilar to Humira)، آناکینرا ( anakinra یا Kineret)،ستولیزوماپ ( certolizumab یا Cimzia)، اتانرسپ ( etanercept یا Enbrel)، اتانرسپ اس زد ( etanercept-szzs یا Ereizi)، داروی بیوژنریک انبرل ( biosimilar to Enbrel)، گولیموماب ( golimumab یا Simponi and Simponi Aria)، اینفیلیکسیماب ( infliximab یا Remicade)، اینفیلیکسیماب ( infliximab-dyyb یا Inflectra)، داروی بیوژنریک رمیکاد ( biosimilar to Remicad)، ریتوکسیماب ( rituximab یا Rituxan)، ساری لوماب ( sarilumab یا Kevzara)، توسیلی زوماب ( tocilizumab یا Actemra).

    – سایر داروها از قبیل لفلونومید ( leflunomide یا Arava)، سولفاسالازین ( sulfasalazine یا Azulfidine) و توفاسیتینیب ( tofacitinib یا Xeljanz).

     

    تاثیر ورزش و استراحت بر روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید 

    اگر به این بیماری مبتلا هستید، باید فعالیت داشته باشید ولی به اندازه کافی هم به خودتان استراحت بدهید. هنگام عود بیماری زمانی که التهاب مفصلی بدتر می شود، بهتر است به مفاصل تان استراحت بدهید. از بست یا نگه دارنده مفاصل استفاده کنید تا در وقت عود بیماری، مفصل را ثابت نگه داشته و به کم کردن درد شما کمک کند.

    زمانی که التهاب مفصل بهتر شد، باید ورزش کنید تا مفاصل انعطاف پذیری خود را حفظ کرده و عضلاتی که اطراف مفصل را گرفته اند، تقویت شوند. فعالیت های کم فشار، مانند پیاده روی سریع یا شنا و کشش های ملایم می تواند در این زمینه به شما کمک کند. شاید بخواهید در مبتلا شدن با یک درمان گر فیزیکی جهت تقویت مفاصل و عضلات تان کار کنید.

     

    چه زمانی نیاز به جراحی جهت درمان روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید دارید؟

    زمانی که آسیب مفصلی در اثر روماتیسم مفصلی، شدید شود، ممکن است جراحی کمک تان کند.

     

    آیا روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید درمان می شود؟

    گرچه درمانی جهت آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی وجود ندارد، ولی درمان های زودرس می توانند در پیشگیری از ناتوانی و زیاد کردن احتمال اصلاح کمک کننده باشند.

    عبارات مهم : آرتریت روماتوئید – روماتیسم مفصلی

    تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    اختصاصی سیمرغ

    واژه های کلیدی: آرتریت روماتوئید | روماتیسم مفصلی | درمان روماتیسم | تقویت مفاصل | درد مفاصل | سکین دهنده | آزمایش خون | مبتلا شدن | ضد التهاب | استراحت | استخوان

    روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟

    روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید چیست؟

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • منابع اورجینال رباتیک
  • چاپ کتاب لاتین
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • جعبه هدیه کتاب
  • کتاب اورجینال
  • خرید کتاب خارجی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو