سعی کنید اشتباهات دیگران را ببخشید، حس انتقام انرژی منفی دارد.
خوش آمدید - امروز : چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۶
A
خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » خُرفه و فواید فوق العاده آن را بهتر بشناسیم

خُرفه و فواید فوق العاده آن را بهتر بشناسیم

خُرفه با نام علمی Portulaca Oleracea در مناطق متفاوت دنیا رشد می کند و هشتمین گیاه پرکاربرد در دنیا است و در بعضی از مناطق کشور عزیزمان ایران به نام “پَرپین” نیز نامیده می شود

خُرفه و فواید فوق العاده آن را بهتر بشناسیم

خُرفه با نام علمی Portulaca Oleracea در مناطق متفاوت دنیا رشد می کند و هشتمین گیاه پرکاربرد در دنیا است و در بعضی از مناطق کشور عزیزمان ایران به نام “پَرپین” نیز نامیده می شود

 خُرفه، منبعی سرشار از امگا۳

کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، با اشاره به اینکه خُرفه دارای بسیاری از ترکیبات مغذی و خصوصیات آنتی اکسیدانی هست، گفت: ترکیبات شیمیایی موجود در قسمت های متفاوت این گیاه مشمول بر کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، روی، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، فسفر، سلنیم و ویتامین A،E،C، فسفر، کوآنزیمQ10، اسیدهای آمینه ضروری، آلفا توکوفرول، گلوتاتیون، کاروتن، پلی ساکاریدها، ساپونین ها، آلکالوئیدها، اسیدهای چرب، ویتامین ها، استروئیدها، فلانوئید، اسیدهای آلی و پرو آنتوسیانیدین ها، سربروزیدها، کومارین ها، نوراپی نفرین و دوپامین است.

فاطمه شفیعی با توجه به مطالعاتی که در سال های گذشته انجام شده، افزود: خُرفه یکی از منابع گیاهی سرشار از اسیدهای چرب امگا سه، محسوب می شود.

خُرفه و فواید فوق العاده آن را بهتر بشناسیم

او اضافه کرد: بررسی ها نشان می دهد در مناطقی که این گیاه مصرف می شود شیوع پایین سرطان و بیماری قلبی گزارش شده است است که شاید به علت وجود اسیدهای چرب امگا سه موجود در خُرفه باشد.

این کارشناس ارشد تغذیه، ادامه داد: تخم و برگ خُرفه دارای درصد بالایی از آلفا لینولنیک اسید است که بیشترین مقدار آن در تخم ها( ۸۰-۱۷۰ میلی گرم به ازای هر گرم)، برگ( ۹/۰ -۶/۰ میلی گرم به ازای هر گرم ) و ساقه آن وجود دارد.

شفیعی، در آخر خُرفه را به عنوان یک منبع قابل توجه از اسیدهای چرب امگا سه معرفی کرد و گفت:  این گیاه می تواند در رژیم گیاهخواری و یا سایر رژیم هایی که ماهی در آن جایگاهی ندارد، استفاده شود. روغن های استخراج شده است از دانه های خُرفه دارای نسبتی از اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۳ است که در دامنه توصیه شده است از سوی متخصصان تغذیه قرار دارد.

 

خُرفه با نام علمی Portulaca Oleracea در مناطق متفاوت دنیا رشد می کند و هشتمین گیاه پرکاربرد در دنیا است و در بعضی از مناطق کشور عزیزمان ایران به نام “پَرپین” نیز نامیده می شود

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/heath

عبارات مهم : ویتامین – بیماری
منبع: behdashtnews.ir

واژه های کلیدی: ویتامین | بیماری | سلامت | تغذیه | سلامت | تغذیه | خواص مواد |

دانلود

اخبار

آرشیو

گالری عکس

آرشیو

اس ام اس های تازه

آرشیو

آهنگ های پیشواز

آرشیو

daroopost