شب آنگاه زیباست که نور را باور داشته باشیم.
خوش آمدید - امروز : چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶
A
خانه » سبک زندگی » آشپزی » طرز تهیه ترشی زیتون و زیتون شور خانگی ،روش گرفتن تلخی زیتون

طرز تهیه ترشی زیتون و زیتون شور خانگی ،روش گرفتن تلخی زیتون

طرز تهیه ترشی زیتون ، روش گرفتن تلخی زیتون ، روش شیرین کردن زیتون بدون سود ، شیرین کردن زیتون به روش سنتی ، سود زیتون چیست ، چگونه

طرز تهیه ترشی زیتون و زیتون شور خانگی ،روش گرفتن تلخی زیتون

طرز تهیه ترشی زیتون ، روش گرفتن تلخی زیتون ، روش شیرین کردن زیتون بدون سود ، شیرین کردن زیتون به روش سنتی ، سود زیتون چیست ، چگونه تلخی زیتون را بگیریم ، گرفتن تلخی زیتون با جوش شیرین ، شیرین کردن زیتون با نمک

طرز تهیه زیتون شور خانگی

شیرین کردن یا گرفتن تلخی زیتون، تهیه زیتون شور خانگی یا کنسرو زیتون به دو روش انجام میشود. روش شیرین کردن زیتون بدون سود و با سود را بخوانید.

میوه “زیتون” با وجود داشتن ارزش غذایی بالا و فواید دارویی منحصر بفرد بدلیل داشتن مزه تلخ و گس، هنگام چیدن از درخت غیرقابل مصرف است و جهت مصرف باید آن را کنسرو و یا شیرین نمود.

طرز تهیه ترشی زیتون و زیتون شور خانگی ،روش گرفتن تلخی زیتون

برای شیرین کردن زیتون دو روش وجود داره:

  1. شیرین کردن زیتون بدون مواد شیمیایی که روش قدیمی و سنتی شیرین کردن زیتون است.
  2. شیرین کردن زیتون با استفاده از مواد شیمیایی که سریع تر است.

در اینجا قصد داریم روش شیرین کردن زیتون یا تهیه زیتون شور را به هر دو روش به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه زیتون شور یا کنسور زیتون با استفاده از سود سوزآور:

  1. برای تهیه زیتون شور با استفاده از مواد شیمیایی؛ ابتدا میوه های زیتون تازه چیده شده است را که به رنگ سبز روشن با نقاط مایل به زرد رنگ هستند، بعد از تمیزکردن و از بین بردن میوه های زخمی و بیمار یا آفت زده درون ظرف مناسبی ریخته و آب معمولی به آن اضافه کنید تا اندازه ا ی که تا حدود  cm 15 آب بالاتر از سطح زیتون ها قرار گیرد.
  2. بعد جهت هر کیلوگرم زیتون ۳۰-۲۰ گرم سود را داخل حجم آب مورد نظر ریخته و جهت چند دقیقه با یک قطعه چوب تمیز هم بزنید تا سود کاملا حل شود.
  3. پس از گذشت ۸-۷ ساعت که رنگ محلول کاملا قهوه ای تیره شد چند دانه زیتون را با احتیاط بیرون آورده و خوب شستو دهید و با زبان امتحان کنید.
  4. چنانچه مزه تلخ احساس نشد، اقدام به ریختن محلول تیره رنگ نمایید. در غیر این صورت هنوز باید زیتون درون محلول باقی بماند.
  5. پس از اطمینان از تلخی زدایی زیتون ها، محلول تیره رنگ را با احتیاط دور بریزید.
  6. زیتون های موجود داخل ظرف را با آب معمولی طی ۱-۲ روز با تعویض آب به دفعات بشویید که رنگ آب دیگر عوض کردن نکند.
  7. برای خنثی شدن باقیمانده احتمالی سود به ازای هر ۱۰ لیتر آب، ۱ لیتر سرکه اضافه نمایید و بعد از یک شبانه روز، آب سرکه را تخلیه کنید.
  8. پس آب، زیتون ها را ریخته و آب نمک ۴ درصد (۴ گرم نمک در هر لیتر آب) به آن اضافه کنید.
  9. بهتر است آب نمک راجوشانده و بعد از خنک شدن روی زیتون ها بریزید.
  10. ظروف شیشه ای به علت بهداشتی بودن جهت نگهداری زیتون در اولویت قرار دارد.

نکته:

طرز تهیه ترشی زیتون ، روش گرفتن تلخی زیتون ، روش شیرین کردن زیتون بدون سود ، شیرین کردن زیتون به روش سنتی ، سود زیتون چیست ، چگونه

از روش شکستن یا خراشیدن پوست زیتون فقط جهت تهیه زیتون شور شکسته استفاده می شود و در روش دوم هرگز نباید از زیتون های آسیب دیده استفاده کرد.

از کنسرو زیتون نمی توان جهت تهیه زیتون پرورده استفاده کرد لیکن هسته آن جدا نمی شود.

استفاده از مواد شیمیایی هر لحظه ضررهای خاص خود را دارد و هر لحظه گزینش مواد غذایی سالم و اورگانیک توصیه می شود با این حال شما می توانید از هر روشی که دوست داشتید جهت تهیه زیتون شور استفاده کنید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را برده باشید.

چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟

روشهای از بین بردن تلخی زیتون

اصولا زیتون ها به سه صورت کنسروی – شکسته و بی هسته هستند . زیتون شکسته زیتونی است که  تلخی آن گرفته شده است است و زیتون بی هسته همان زیتون کنسروی است (روغن کشی نشده است) و جهت تهیه ی زیتون پرورده و یا تزیین کردن با فلفل قرمز و بسته بندی های خوشگل استفاده می شود.

پس از آنکه میوه های زیتون بر روی درخت به حداکثر رشد خود رسیدند و کمی از حالت رنگ سبز تیره به سبز روشن عوض کردن رنگ دادند ، میوه ها را چیده و بعد از جداسازی برگ و زیتونهای نامرغوب و  آفت زده، میوه ها را به وسیله دستگاهی مخصوص  می شکنند، بطوریکه هسته زیتون سالم بماند و علت شکستن زیتون ،نفوذ آب جهت گرفتن تلخی زیتون می باشد.

طرز تهیه ترشی زیتون و زیتون شور خانگی ،روش گرفتن تلخی زیتون

در هرحال همه زیتون ها یک تلخی دارند و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمک و شستشوی چند باره ی آنها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود .( می توان در روز حدود سه الی چهار بار زیتون ها را می شویم و مجددا در آب نمک بریزیم )
در آخر که طعم مطلوب را پیدا کرد مجدا زیتون ها را در آب نمک بریزید شوری آن به اندازه ای باشد که خوراک آن جهت شما مطبوع است (نه بی نمک و نه شور) و به عنوان نمونه اگر در سطل های پلاستیکی سایز ماست های سه کیلویی می ریزی روی آن ۱ یا ۲ قاشق روغن زیتون و گلپر (یک قاشق ) بریز معمولا زیتون را در جای خنک می گذارند وسعی کن این جای خنک یخچال نباشد.

معمولا زیتون های سبز یا زیتون هایی که اندکی مانده تا رسیده شوند را جهت مدتی در محلول های قلیایی می خوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب می خوابانند و آخر در ظرف محتوی محلول کم نمک (مخلوط آب، نمک و سرکه) نگه می دارند یا اینکه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آب نمک انجام می دهند.

زیتون را به این روش حتی در منزل نیز می توان عمل آورد، ولی به علت وقت گیر بودن این فرآیند، زیاد مصرف کنندگان، زیتون آماده را ترجیح می دهند. بعضی از زیتون ها بعد از عمل آوردن سیاه می شوند. اگر زیتون بعد از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار گیرد، رنگش به سیاهی می زند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط می شود.

عبارات مهم : مواد شیمیایی – روغن زیتون
در مورد محلول های قلیایی خوراکی ( ترکیب آب و بی کربنات ها مثل جوش شیرین و آهک (که جهت مربای بالنگ استفاده می شود )

  1. در این روش باید بر روی میوه زیتون تمیز شده است خراشی ایجاد کنید.
  2. ایجاد خراش می تواند به صورت خراشیدن پوست میوه زیتون  از ۴ طرف باشد و یا ضربه زدن به میوه زیتون به نحوه ای که پوست میوه خراشیده شود و یا اینکه با چاقو از دو طرف زیتون برش های عمیقی تا هسته بزنید تا آب تا مرکز میوه ها نفوذ کند.
  3. سپس زیتون های شکسته شده است خوب شسته و درون ظرفی که حداقل دو برابر حجم زیتون گنجایش داشته باشد ریخته و ظرف با آب راحت و سرد پر کنید.
  4. به مدت ۱۰-۷ روز بطور مرتب هر صبح آب ظرف را تعویض کنید.
  5. در این حالت زیتون ها بطور نسبی تلخ زدایی می شوند.
  6. باید توجه داشت که ظرف آب و زیتون در آفتاب یا مکان گرم نگهداری نشود.
  7. اگر در خلال این مدت گندیدگی در زیتون ها مشاهده شد، افزودن کمی نمک توصیه می شود.
  8. سپس زیتون ها را به مدت ۳ هفته، داخل آب نمک غلیظ (۱۰-۱۲%) قراردهید.
  9.  آب نمک بهتر است با آب جوشانیده و سرد تهیه شود و جهت شور کردن آب بهتر است از سنگ نمک استفاده کرد و حتی الامکان از نمک یددار استفاده نشود.
  10. زیتون ها با کمک سبدهای پلاستیکی در زیر آب قرار می گیرند.
  11. به جای سبد می توان از توری های پلاستیکی مناسب بطوریکه زیتون ها کاملا در آب غوطه ور شوند استفاده کرد.
  12.  زیتون ها روی آب می آیند و جهت همین باید به کمک توری یا آبکش زیتون ها را داخل آب فرو کنید و گرنه زیتون هایی که روی آب و در مرز هوا و آب هستند دچار گندیدگی می شوند.
  13. در طی هفته دوم و سوم چنانچه غلظت آب نمک کم شود، باید تا حدود غلظت فوق اضافه شود.
  14. برای نمک زدایی، زیتون ها را از آب نمک خارج نموده و به مدت  ۴۸ ساعت داخل آب خالص قرار داده و چند مرتبه آب را تعویض کنید.
  15. سپس درآب نمک ۳ درصد و سرکه ۳ درصد نگهداری کنید.

زیتون شور خانگی سالم و خوشمزه شما آماده هست. همان طور که گفته شد، با استفاده از این روش همچنان کمی طعم تلخی در زیتون باقی می ماند و یکی از مصارف این زیتون های سبز شکسته، تهیه زیتون پرورده می یاشد.

طرز تهیه ترشی زیتون ، روش گرفتن تلخی زیتون ، روش شیرین کردن زیتون بدون سود ، شیرین کردن زیتون به روش سنتی ، سود زیتون چیست ، چگونه

واژه های کلیدی: مواد شیمیایی | روغن زیتون | جوش شیرین | شیمیایی | استفاده | نگهداری | استفاده | کنسرو

طرز تهیه ترشی زیتون و زیتون شور خانگی ،روش گرفتن تلخی زیتون

طرز تهیه ترشی زیتون و زیتون شور خانگی ،روش گرفتن تلخی زیتون

دانلود

اخبار

آرشیو

گالری عکس

آرشیو

اس ام اس های تازه

آرشیو

آهنگ های پیشواز

آرشیو