اتحادتان را در تمام زندگی حفظ کنید تا همیشه پایدار و سرافراز باشید.(کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » اگزمای سبوره بدن و صورت چیست؟

    اگزمای سبوره بدن و صورت چیست؟

      اگزمای سبوره چیست؟ هنگامیکه بر روی ابروها یا خط ریش پوسته های زخیمی که زرد رنگ هستند ایجاد شود، شما

    اگزمای سبوره بدن و صورت چیست؟

      اگزمای سبوره چیست؟ هنگامیکه بر روی ابروها یا خط ریش پوسته های زخیمی که زرد رنگ هستند ایجاد شود، شما دچار اگزمای سبوره شده است اید. اگزمای سبوره ی شدید البته در کمر و سینه هم دیده می شود. جهت اینکه با این بیماری آشنا شوید و علل بروز آن را بدانید، با ما همراه شوید.

    پوسته ها همچنین می تواند در هرمنقطه ای از سطح پوست ، پشت گوشها وسایر چینهای پوستی ظاهرشوند .این پوسته ها معمولا با قرمزی خفیف، ریزش مو وضایعات پوستی ،خارش، زخم ودردی که می تواند منجر به احساس ناراحتهاکلی گردد همراه هستند.

    این شرایط می تواند بدتر شود ویک آسیب دایمی به فولیکهای مو <Hair follicles>برساند. اگر بیماری زیر نظر یک دکتر درمان نگردد .اگزماسبوره همچنین میتواند بصورت پسوریازیس اگزماسبوره وجوشهای اگزما سبوره بروز کند .

    اگزمای سبوره بدن و صورت چیست؟

    اگر جهت مدت طولانی بدون درمان باقی بماند همه این موارد میتواند منجر به از دست دادن موها بصورت دائمی شود .

    درماتیت سبوره ای یا (به انگلیسی: Seborrhoeic dermatitis) نوعی التهاب پوست است که اغلب مزمن و عودکننده است و زیاد در پوست سر و صورت دیده میشود. درماتیت سبورئیک معمولا با شوره سر همراه است.

    بیماری زایی

    حدود ۲% تا ۵ % جمعیت (از نوزادی تا بزرگسالی) با درماتیت سبوره ای مواجه هستند. شیوع این ضایعات در مردها زیاد از زن ها است.

    درماتیت سبورئیک اغلب با پوست قرمز ، خارش دار و پوسته ریزی بروز میکند .در مناطقی از پوست که غدد سباسه بیشتری دارند و چربترند درگیری زیاد هست. احتمالا مخمرها مانند گونه های مالاسزیا در بیماری نقش دارند.

      اگزمای سبوره چیست؟ هنگامیکه بر روی ابروها یا خط ریش پوسته های زخیمی که زرد رنگ هستند ایجاد شود، شما

    اسيدهای چرب نیز بعنوان ماده آسیب رسان پوست عمل کرده و موجب تکثير بيش از حد سلول های اپيدرم می شوند.اين بيماری ممکن است در نوزادان پوست سر و بخش بالايی صورت را گرفتار کند که اصطلاحا به آن “کلاه گهواره” مي گويند.

    درماتيت سبورئيك بيماري شايع و مزمني هست، در مناطقي از پوست كه غدد سبوسه وجود دارند مانند وسط صورت، پشت گوش ها، دوطرف بيني، گونه ها، ابروها، پلك ها و وسط سينه و به خصوص در پوست سر رخ مي دهد. علائم آن قرمزي، التهاب، خارش پوست و پوسته مي باشد.

    در دوران طفوليت cradlecap ناميده مي شود كه تا سن يك سالگي ممكن است خود به خود بازگشت نمايد و بعد از آن تا دوره بلوغ، وقوع آن نادر هست. شيوع آن ۳ تا ۵ درصد است كه در مردان شايعتر و در فصل زمستان شديد تر مي باشد.

    عليرغم كوششهاي زياد، تحقيقات علت قطعي را نشان نداده هست. مشخصه درماتيت سبورئيك افزايش تغيير و تبديل ( turnover ) سلول اپيدرم است و از آن جا كه ماده مؤثره بسياري از داروهاي ضد شوره مانند كول تار، پريتيون زينك و سلنيم سولفايد فعاليت ميتوتيك را مهار مي كنند، ابتدا تصور مي شد كه اين تركيبات با سركوب تكثير سلولي در درمان درماتيت سبورئيك مؤثرند. ولي در واقع پريتيون زينك، سلنيم سولفايد و فرآورده هاي حاوي اسيد سالسيليك و گوگرد تمام مخمرها را نيز از بين مي برند.

    امروزه شواهد حاكي از آن است كه علت اين تكثير زياد سلولي، قارچي ليپوفيل و پلي مورف به نام Pityrosporum ovale مي باشد، زيرا كتوكونازول خوراكي و موضعي و ديگر مشتقات ايميدازول مؤثر بر Pityrosporum ovale و فرآورده هاي حاوي اسيد سالسيليك و گوگرد كه اين ارگانيسم را از بين مي برند، باعث اصلاح درماتيت سبورئيك مي گردند.

    همچنين چون سبوم بر رشد Pityrosporum ovale مؤثر هست، بروز درماتيت سبورئيك در مناطقي از بدن كه غدد سبوسه وجود دارد و نيز در مردان كه آندروژن ها توليد سبوم را تشديد مي كنند، شايعتر هست. علت بروز مكرر درماتيت سبورئيك نيز در بيماراني كه اختلالات عصبي مانند پاركينسون دارند،افزايش تجمع سبوم به دليل بي حركتي هست. Pityrosporum ovale در حالت طبيعي به تعداد كم در پوست وجود دارد ولي گاهي زياد مي شود.

    اگزمای سبوره بدن و صورت چیست؟

    به هر حال علت درماتيت سبورئيك ممكن است در اطفال و بزرگسالان متفاوت باشد. علت در اطفال ممكن است با هورمون ارتباط داشته باشد زيرا ضايعه اغلب در طفوليت رخ مي دهد و قبل از بلوغ از بين مي رود.

    درمان

    گاه ضایعات خودبخود فروکش میکنند. درمان با آنتی هیستامینها ، کورتیکواستروئید موضعی و داروهای ضدقارچ بافایده است.

      اگزمای سبوره چیست؟ هنگامیکه بر روی ابروها یا خط ریش پوسته های زخیمی که زرد رنگ هستند ایجاد شود، شما

    براي درمان درماتيت سبورئيك پوست سر، بهترين درمان استفاده از شامپوهاست مانند شامپوهاي سولفور و سالسيليك اسيد (Selbulex )، كول تار ( Denorex )، سلنيوم سولفايد ۱% (Selsun Blue ) و پريتيون زينك ( Head and Shoulder ) ، ولي از همه مؤثرتر، سلنيوم سولفايد ۵/۲% و كتوكونازول ۲% مي باشد.

    مقدار مصرف شامپوها به نسبت شدت بيماري از استعمال روزانه تا دو بار در هفته متغير است.

    از آنجا كه پوست سر بايد درمان شود، شامپو بايد حداقل ۵ دقيقه بر روي پوست سر بماند تا دارو در پوست سر نفوذ كند. درمان معمول با شامپو كتوكونازول ۲%، شستشوي سر دو بار در هفته ( با حداقل سه روز فاصله ) به مدت ۴ هفته و سپس در صورت نياز ماهي يك بار است.

    اگر ضايعات خيلي ملتهب و همراه با خارش باشد، كورتيكواستروئيد موضعي نيز مي تواند به درمان اضافه شود. مصرف لوسيون ۱% هيدروكورتيزون ۱ تا ۳ بار در روز نيز مؤثر و بي خطر است و كورتيكواستروئيد هاي قوي تر فقط براي درمان كوتاه مدت و در شرايط حاد استفاده مي شوند.

    اگزمای سبوره بدن و صورت چیست؟

    درماتيت سبورئيك مناطق ديگر بدن، به خوبي با مصرف كرم كتوكونازول ۲% دو بار در روز درمان مي گردد. Terbinafine از ديگر داروهاي ضد قارچ جديد است كه هم به صورت خوراكي و هم موضعي مؤثر هست. كرم هيدروكورتيزون ۱ تا ۵/۲ درصد دو تا سه بار در روز نيز ممكن است بكار رود.

    اگر در مئاي شنوايي ( auditory meatus ) پوسته ريزي رخ دهد، سوسپانسيون پلي ميكسين بي – هيدروكورتيزون ۴ قطره سه يا چهار بار در روز مؤثر است.

    براي درمان درماتيت سبورئيك پلك ها ( blepharitis seborrheic ) نبايد از استروئيد موضعي استفاده كرد زيرا ممكن است باعث گلوكوم و يا كاتاراكت شود. مصرف شامپو كتوكونازول ۲% يك بار در روز يا بيشتر، معمولا مؤثر هست. اگر التهاب حاشيه هاي پلك شديد باشد، پمادهاي آنتي بيوتيك موضعي نيز ممكن است به درمان اضافه شوند.

    براي اطفال نبايد از تركيبات تار استفاده شود زيرا ممكن است آن را به چشمهايشان بمالند و مصرف كورتيكواستروئيد موضعي نيز بايد محدود به هيدروكورتيزون ۵/۰ تا ۱ درصد باشد. كرم كتوكونازول ۲% به علت جذب كم از پوست و عدم تجمع در پلاسما داروي انتخابي است.

    درمانهای اگزمای سبوره :

    اگزمای سبوره از راههای متعددی درمان می شود ولی راه اولیه جهت پیشگیری از بیماری ، بالا نگه داشتن سطح بهداشت وسلامت است . جهت یک درمان موثر نیاز به مشاوره با متخصص پوست یا درمانهای مشخص کنترل شده است در منزل است .

    شامپوهایی که جهت درمان پیشنهاد وی گردند ،باید یک پایه ضد شوره داشته باشد وشامل ترکیبات ضد قارچ باشند جهت درمان اگزمای سبوره ناحیه سراولین قدم تمیز نگهداشتن پوست سر آسیب دیده است.

    برای از بین بردن آسیب پذیری به عفونتهای قارچی یاباکتریال که علت مهم زمینه ای التهاب فولیکولهای مومی باشد شامپو های درمان حاوی اسید سالسیلیک ،کلیمبازول،پیروکتیون اولامین ،ایزوترتینوئین ،پیرویتون زینک ،کتوکونازول،سلنیوم سولفاید می باشند که جهت درمان اگزماسبوره پیشنهاد می گردند.

    کرمها یا لوسیونها حاوی کوتیکواستروئید وضد قارچهای موضعی مانند کتوکونازول وسیکلوپیرکس که جهت درمان کلاه گهواره در نوزادان واگزماسبوره بزرگسالان ،هر دو تجویز می شوند .

    کرمها وژلهای کوتیزون موضعی به کم کردن التهاب خارش می شود کمک می کنند علاوه براین درمانهایی که فراتر از ضد قارچ هستند ،اگرچه در درمان اگزما سبوره موثرند ولی بعلت عوارض زیاد به وسیله پزشکان توصیه نمی شوند مانند :لتیوم گلوکونات وسوکسیناک ،کول تار،استروئید های موضعی وایزوترتینوئین .اگر چه مصرف قرصها وپمادهای ویتامین در درمان این اختلال پوستی کاربرد دارد .

    درمانهای طبیعی اگزما سبوره :

    درمانهای طبیعی جهت اگزمای سبوره معمولا عصاره طبیعی گیاه های ،میوه ها سایر مواد طبیعی دردسترس می باشند آنچه به وسیله تجربه پزشکی توصیه می شود بکاربردن موضعی آلوئه ورا ،عسل ترکیب شده است با آب گرم ویک عصاره گیاهی بنام موناردافیستولزا(monarda fistulas) ، روغن درخت چای ،آووکادو ،(ویولایی کالربنفشه سه رنگ viola tricolor) است .

    میوه ها وسبزیجات غنی از ویتامینها B2,B3,B6,B7بوسیله پزشکتان پیشنهاد می گردند خصوصا میوه ایی که آنتی اکسیدان وهمچنین بتاکاروتن دارند درمانهای طبیعی معمولا درخانه با کمک گرفتن از عصاره ای میوه وسبزیجات طبیعی تهیه می گردند .

    از بین ادویه ها گفته شده است که سیر توانایی کم کردن عفونت در ناحیه سر دارد همچنین خمیر سیر وگوجه جهت اصلاح عفونت بصورت موثر در نظر گرفته شده است است علاوه بر این بکاربردن شیرمنیزیم در پوست صورت در اصلاح اگزمای سبوره توصیه شده است است کاربرد این ترکیبات منجر به اطمینان بخشی از درمان اگزما سبوره بوسیله درمانهای طبیعی می گردد .

    شفا آنلاین

    واژه های کلیدی: درمان مو | بیماری | طبیعی | اگزمای سبوره شدید | درمان اگزمای سبوره | علائم اگزمای سبوره | علت اگزمای سبوره |

    اگزمای سبوره بدن و صورت چیست؟

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • کتاب اورجینال
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی