آینده را قضا و قدر می سازد و امید و تلاش تو آن را می گذراند.
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » چرا هر چی می خورم چاق نمی شم؟ حتما بخوانید

    چرا هر چی می خورم چاق نمی شم؟ حتما بخوانید

    لاغری هم مانند چاقی، از جمله مشکلاتی است که افراد بسیاری با آن در ستیزند و به دنبال روشی جهت درمان آن هستند. لاغری علل مختلفی را مشمول

    چرا هر چی می خورم چاق نمی شم؟ حتما بخوانید

    لاغری هم مانند چاقی، از جمله مشکلاتی است که افراد بسیاری با آن در ستیزند و به دنبال روشی جهت درمان آن هستند. لاغری علل مختلفی را مشمول بر می شود، در ادامه به بررسی این علت ها می پردازیم

    علت و دلایل چاق نشدن

    لاغری دلایل مختلفی دارد، بعضی از افراد، اشتهای زیادی ندارند و یا عده دیگر به یک بیماری مبتلا هستند، ولی عده ای از افراد هم وجود دارند که هرچه می خورند چاق نمی شوند! 
    دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی کشور عزیزمان ایران گفت: افرادی که می پندارند مصرف چای و انواع دمنوش ها باعث چربی سوزی می شود، باید بدانند این عنوان اعتبار علمی ندارد و دمنوش و چای که مخصوص لاغری باشد وجود ندارد. البته بعضی از خوراکی ها می توانند منجربه کم کردن اشتها شوند ولی اساسا کم کردن وزنی که در طی کم خوری و غیر منطقی حاصل شده است است چربی سوزی پایداری نیست و افراد باید یک رژیم غذایی مناسب و سرشار از تنوع خوراکی داشته باشند.

    چرا بعضی افراد هرچه می خورند چاق نمی شوند؟

    دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی کشور عزیزمان ایران یادآور شد: این معیار و مقیاس در اکثر موارد قابل استناد و قابل استفاده است ولی برایی بعضی از گروه ها مانند زن های باردار و ورزشکاران این فرمول پاسخگو نیست ولی جهت اغلب افراد بالغ نیز مناسب هست. جهت کودکان و نوجوان باید از نمودارهای خاص مخصوص نژاد آنها استفاده کرد، خوشبختانه در کشور ما بررسی های نژادی و اندازه های نرمال انجام شده است است و متخصصین اطفال آن را در اختیار دارند.

    وی در ادامه افزود: یک مطالعه تازه آماری در دانشگاه پایتخت کشور عزیزمان ایران صورت گرفته است که متاسفانه هنوز منتشر نشده و می توان گفت این آمار اعلام نشده به حقیقت بسیار نزدیک است و ولی توصیه ای که وجود دارد این است آمارها به شدت در حال زیاد کردن هستند. اخیرا آماری مبنی بر این عنوان که ۱۵درصد از مردم کشور درگیر چاقی هستند قابل درک نیست و به جرات می توان گفت این آمار زیاد است.

    به گفته این متخصص، اضافه وزن و چاقی در زنان شیوع بیشتری دارد. زن های بالای ۲۰ سال شهر پایتخت کشور عزیزمان ایران بالغ بر ۷۵ درصد آنها مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند به عبارتی ۳ نفر از هر ۴ نفر(خانم) دارای وزن بالا و چاقی های درجه دار هستند.

    چرا هر چی می خورم چاق نمی شم؟ حتما بخوانید

    هاشمی در رابطه با داروهای لاغرکننده گفت: مکانیزم پدیدآورنده چاقی تراز مثبت انرژی هست، به نحوی که افراد انرژی مواد خوراکی و کالری بیش از نیاز بدن را مصرف می کنند و انباشت این کالری های اضافی بصورت چربی های اضافی منجربه چاقی می شوند، بنابراین جهت اصلاح چاقی باید این تراز را منفی کرد بدین معنا که میزان کالری دریافتی در قبال آنچه که افراد مصرف می کنند کمتر شود. جهت رسیدن به این نشانه تنها یک روش علمی مورد تایید است و آن اصلاح شیوه زندگی و اصلاح الگوی تغذیه هست. داروهایی که جهت لاغری استفاده می شوند به جز چند مورد عمدتا داروهای غیر مجاز هستند، آنهایی هم که مجاز تلقی می شوند موارد مصرف خاص خود را دارند و به این مفهوم نیست که تمام افراد خودسرانه و با تشخیص خود آن را مصرف کند.

    دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی کشور عزیزمان ایران در ادامه افزود: داروهای مجاز در وهله اول چندان چربی سوزی چشمگیری را به دنبال ندارند و طی مطالعات انجام شده است در عالی ترین حالت ۵ تا ۱۰ درصد آن هم در چند ماه مصرف، چربی سوزی را به همراه دارد، ولی داروهایی که از مراجعه غیرقانونی (فضای مجازی و ماهواره ها) تبلیغ می شوند مسلما غیر مجاز هستند. طی تحقیقی که در پژوهشکده علوم و غدد متابولیسم دانشگاه شهید بهشتی انجام شد ۹ مورد از این موارد دارویی را بررسی کردند، از این ۹مورد ۶ مورد حاوی هورمون های تیروئیدی با دوز بالا بودند به عبارتی جهت یک فرد مصرف کننده یک بیماری به نام پُرکاری تیروئید ایجاد می کردند که فرد با توجه به مبتلا شدن به این بیماری دچار چربی سوزی می شد ولی فرد نمی داند که این بیماری چه عارضه های جدی و برگشت ناپذیر دیگری را بهمراه دارد.

    این متخصص هشدار داد: ۳ مورد از آن داروهای بررسی شده است نیز حاوی نوعی ماده مخدر بود از گروه آمفتامین ها بود و به اصطلاح دیگر به آن شیشه نیز می گویند. افراد در طی مصرف آنها دچار کم کردن اشتها می شوند ولی بدین شکل که در برابر معتاد شدن، چربی سوزی را تجربه می کردند. واضح است مصرف این دسته از داروها سلامت افراد را به خطر می اندازد و عوارض جدی و طولانی مدتی را بهمراه دارد.

    وی در پاسخ به این پرسش که آیا ژنتیک در چاقی و لاغری افراد دخیل است یا خیر گفت: بله، به طور کل ۲ عامل جهت چاقی مطرح است یکی ژنتیک و دیگری محیط. عامل محیطی منظور همان میزان فعالیت ها و نوع تغذیه ماست. ژنتیک افراد بشر در طی سده های اخیر تفاوتی نکرده است ولی با این حال در یکی دو دهه اخیر عامل بروز چاقی به شدت رو به زیاد کردن است و تنها علت آن به عامل محیطی بر می گردد. عامل ژنتیک قابل کنترل نیست ولی عوامل محیطی که نقش مهمی تری دارند نیز دست خود فرد است.

    لاغری هم مانند چاقی، از جمله مشکلاتی است که افراد بسیاری با آن در ستیزند و به دنبال روشی جهت درمان آن هستند. لاغری علل مختلفی را مشمول

    هاشمی در خصوص ارتباط چای و دمنوش ها با لاغری گفت: اکثر افرادی که می پندارند مصرف چای و انواع دمنوش ها باعث چربی سوزی می شود، باید بدانند این عنوان اعتبار علمی ندارد و دمنوش و چای که مخصوص لاغری باشد وجود ندارد. البته بعضی از خوراکی ها می توانند منجربه کم کردن اشتها شوند ولی اساسا کم کردن وزنی که در طی کم خوری و غیر منطقی حاصل شده است است چربی سوزی پایداری نیست و افراد باید یک رژیم غذایی مناسب و سرشار از تنوع خوراکی داشته باشند.

    این متخصص تصریح کرد: چاقی یک بیماری محسوب می شود و به خودی خود می تواند زمینه ساز بیماری های جدی تر دیگری نظیر دیابت، فشارخون، بیماری های قلبی، سکته های مغزی و حتی بعضی از سرطان ها شود لذا چاقی را باید درمان کرد و درمان در حیطه کارها دکتر هست. لذا توصیه اکید می شود افراد جهت درمان چاقی سرخود اقدام به کاری نکنند.

    وی در پاسخ به این پرسش که آیا بعضی افراد هرچه می خورند چاق نمی شوند گفت: این عنوان به ژنتیک، اوضاع سن و سال، سطح متابولیسم و سوخت و ساز بدن افراد مرتبط هست. بعضی افراد در سنین پایین تر به علت سوخت و ساز بالایی که دارند و با مصرف مقادیر بیشتری از خوراکی هم اضافه وزن پیدا نمی کنند ولی همین دسته از افراد با زیاد کردن سن و کم کردن سطح فعالیت بدنی آن وقت است که درگیر چاقی نیز می شوند. ولی گروه دیگری هستند که به علت ساختار ژنتیکی سوخت و ساز بالاتری دارند و اضافه وزن و چاقی را هیچ گاه تجربه نمی کنند، مطالعات نشان داده است این افراد اگر الگوی تغذیه ارزش را رعایت نکنند و به بیماری های قلبی مبتلا شوند وضعیتشان نسبت به گروه های دیگر اوضاع نامناسب تری خواهند داشت.

    دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی کشور عزیزمان ایران توصیه کرد: افراد به هیچ عنوان خودسرانه از داروهای لاغری استفاده نکنند و فقط در صورت صلاحدید دکتر تجویز و حتما از داروخانه تهیه شود. افراد بدانند تنها مرجعی که اجازه قانونی عرضه دارو را دارد داروخانه هست. داروهایی که برچسب درستی ندارند، داروهایی که دست ساز هستند، داروهای گیاهی و داروهایی که خارج از داروخانه به فروش می رسد قابل تایید و اعتماد نیستند. همچنین افرادی که تصمیم به گرفتن رژیم غذایی دارند دقت داشته باشند باید از برنامه غذایی پیروی کنند که دارای تنوع غذایی باشد به عبارتی دیگر تمامی گروه های غذایی و ویتامین ها را دارا باشد.

    وی در آخر گفت: افراد دقت کنند تک خوری اقدام مناسبی جهت لاغری نیست در ابتدا ممکن است کمی وزن کم کنند ولی این چربی سوزی پایدار نیست و سوء تغذیه و زیاد کردن وزن شدیدی را در گذر وقت تجربه خواهند کرد.

    دکتر محمد هاشمی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: به زیاد کردن انباشت چربی در بدن «چاقی» می گویند، روش های متعددی جهت تخمین چربی بدن و توزیع آن وجود دارند که در میان آنها اندازه گیری ضخامت پوست، اندازه گیری چگالی بدن، استفاده از آب سنگین، اندازه گیری پتاسیوم بدن به کمک پتانسیل نشاندار، تعیین هدایت الکتریکی بدن، انتشار گازهای محلول در چربی، Absorptionmetry، سی تی اسکن و MRI روش های دقیقی هستند که می توان با استفاده از آن ها میزان چربی در بدن را اندازه گیری کرد، البته مورد نیاز به ذکر است مواد ذکر شده است نیاز به بعضی از تجهیزات تخصصی دارد.

    هاشمی متذکر شد: ولی افراد اگر بخواهند میزان چربی بدن خود را تخمین بزند می توان با استفاده از فرمول «نمایه توده بدنی» BMI، این میزان را به سادگی محاسبه کند. این نمایه یک کسر است که در صورت آن وزن و در مخرج قد افراد به توان ۲(بر حسب متر) محاسبه می شود.
    حاصل این عدد اگر بین ۱۸ تا ۲۵ باشد نشان دهنده این است که فرد از وزن نرمال نسبت به قدشش برخوردار هست، حاصل بین ۲۵ تا ۳۰ نشاندهنده اضافه وزن، ۳۰ تا ۳۵ چاقی درجه ۱ ،۳۵ تا ۴۰ چاقی درجه ۲ و ۴۰ به بالا چاقی مفرط به حساب می آید.

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: jamejamonline.ir

    چرا هر چی می خورم چاق نمی شم؟ حتما بخوانید

    واژه های کلیدی: داروهای گیاهی | برنامه غذایی | رژیم غذایی | انواع دمنوش | اضافه وزن | درمان چاقی | اضافه وزن | استفاده | خوراکی | بیماری | ژنتیک

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • چاپ کتاب آمازون
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • چاپ کتاب لاتین