ارزش انسان به افکار و باورهای اوست
خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » شایعاتی راجع به آب معدنی و پاسخ آنها

    شایعاتی راجع به آب معدنی و پاسخ آنها

    شایعات زیادی در مورد آب معدنی را هر روزه می شنویم که شاید ما را نیز دلواپس کرده باشد، در این مطلب به بررسی بعضی از این شایعات پرداخته شده است است

    شایعاتی راجع به آب معدنی و پاسخ آنها

    شایعات زیادی در مورد آب معدنی را هر روزه می شنویم که شاید ما را نیز دلواپس کرده باشد، در این مطلب به بررسی بعضی از این شایعات پرداخته شده است است

    پاسخ به چند شایعه در باره آب معدنی

    عبارات مهم : مواد سرطان زا – مواد غذایی

    شایعه قدیم اب معدنی، سرطان فلوراید

    در پی انتشار و تکذیب یک شایعه در مورد برگشت آب معدنی های صادر شده است از کشور عزیزمان ایران به افغانستان به علت سرطان زا بودن، این روزها اخباری که زیاد رنگ و بوی شایعه دارند، در اینستاگرام، تلگرام، شبکۀ اجتماعی فیس بوک و … منتشر می شود که حقیقت ندارند.
    در این خبرها آمده است که با وجودی که در اروپا آب های معدنی فقط یک هفته اعتبار دارند، ولی در کشور عزیزمان ایران این آب ها تا یک سال تاریخ مصرف داشته و در این مدت کوچکترین بویی نمی گیرند.
    همچنین اشاره شده است است شرکت های بسته بندی آب های معدنی جهت دوام زیاد آب بطری ها به ازای هر لیتر آب، به اندازه نیم میلی گرم فلوراید می ریزند که این ماده شدیدا نگهدارنده و بدون بو است و جهت بدن خطرناک و سرطان زا است.
    این فلوراید هنگامی که با آب وارد بدن می شود، به مرور بافت ها را بزرگ کرده و به همین علت صبح ها احساس می کنیم بدن مان ورم کرده و چاق شده است ایم و اینکه می گویند آب می خوریم چاق می شویم دلیلش این است.
    در این نوشتار توصیه شد عالی ترین کار جهت سلامت بدن این است که آب را در یک ظرف مسی بجوشانید و در یخچال بگذارید تا خنک شود، بعد از ۴۵ روز می بینید که چطور بدن شما جمع و جور می شود!

    دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی شایعه را مورد تحلیل و بررسی قرار داد و گفت: علی رغم ادعای فرد شایعه ساز مبنی بر یک هفته ای بودن مدت وقت نگهداری آب معدنی در اروپا، اصولا در بسیاری از کشورهای دنیا جهت آب های بطری شده است تاریخ انقضایی درج نمی شود، بلکه فقط تاریخ پرکردن بطری درج می گردد.
    به گفته وی در آب های بطری شده است بعضی کشورها از جمله ایران، درج تاریخ انقضا- که بهتر است به «بهترین تاریخ مصرف» عوض کردن یابد- یک عنوان بهداشتی و مرتبط با سلامتی نیست، بلکه مرتبط با عوض کردن در طعم آب است و در اغلب کشورها اگر هم تاریخ انقضای مصرف درج شود، حدود یک سال هست. هر چند که بعضی از مجامع علمی توصیه می کنند که این نوع آب ها بیش از ۶ ماه نگهداری نشوند.
    این متخصص با اشاره به اینکه مدت وقت نگهداری آب در دمای اتاق به اوضاع میکروبی اولیه آن و دمای اتاق بستگی دارد، گفت: مقایسه آب معمولی که دارای میکروارگانیسم است با آب بطری شده است (معدنی) که فرایند اوزونیزاسیون (کشتن میکروب های آب با اوزون) را طی می کند، مقایسه ای علمی نیست.

    شایعاتی راجع به آب معدنی و پاسخ آنها

    عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: افزودن ماده ای به نام فلوراید در بعضی از کشورها -نه ایران- که خاک و آب ارزش فلوراید کمی دارد به منظور جلوگیری از پوسیدگی دندان هست. فلوراید به مقدار ۷/۰ تا ۲/۱ میلی گرم به هر لیتر آب آشامیدنی اضافه می شود و بعضی کشورها نیز مردم را به استفاده از خمیردندان های حاوی فلوراید تشویق می کنند.
    دکتر دباغ مقدم با اشاره به اینکه حداکثر مجاز فلوراید در آب جهت بزرگسالان ۴، جهت کودکان ۲ و جهت آب معدنی طبیعی ۴/۲ میلی گرم در لیتر است بیان کرد: تاکنون مطالعات زیادی در مورد احتمال سرطان زایی فلوراید انجام شده است که هیچ یک سرطان زا بودن این ماده را تایید نکرده اند. موسسه بین المللی پژوهش های سرطان (IARC) وابسته به شرکت جهانی بهداشت که در زمینه تعیین مواد سرطان زا و غیر سرطان زا به عنوان مرجع جهانی آشنا می شود، فلوراید را به عنوان یک ماده «غیر سرطان زا در انسان» تعیین کرده است.

    به گفته این متخصص خارج شدن آب از بافت بدن که احتمالا منظور سلول بوده است و تشکیل یک لایه لزج محافظ دور آن و بزرگ شدن تدریجی بافت از تخیلات ذهن بعضی شایعه پراکن ها خبر بوده و هیچ منبع علمی آن را تایید نمی کند.
    او با اشاره به اینکه آب فاقد انرژی است و اتفاقا جزو مواد غذایی با دریافت آزاد در رژیم های کاهنده وزن هست، گفت: چاقی یک پدیده چند عاملی است که از ژنتیک تا نوع تغذیه، فعالیت بدنی، سطح متابولیسم بدن و غیره در آن دخیل هستند و اصطلاح «ب می خورم، چاق می شوم»، یک باور عامیانه هست. همچنین ادعای جوشاندن آب در ظرف مسی و نگهداری در یخچال و خوردن آن و سپس لاغر شدن، در هیچ منبع علمی و مرتبط با تغذیه تایید نشده است

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: salamatonline.ir

    واژه های کلیدی: مواد سرطان زا | مواد غذایی | آب معدنی | علت سرطان | سرطان زا | آب معدنی | سلامتی | نگهداری | یخچال | سلامت | تاریخ

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • چاپ کتاب اورجینال
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • چاپ کتاب لاتین
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی