شما بدون تسلط بر خود نمی توانید فاتح دیگران باشید.
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » نکته هایی جهت مصرف و نگهداری سبزیجات

    نکته هایی جهت مصرف و نگهداری سبزیجات

    مواد غذایی | ویتامین | سبزیجات | استفاده | نگهداری | پارچه | همراه | انتقال

    نکته هایی جهت مصرف و نگهداری سبزیجات

    نکته هایی جهت مصرف و نگهداری سبزیجات

    عبارات مهم : مواد غذایی – ویتامین

    برای پخت سبزی ها، از آب كم استفاده كرده و آب حاصل از پخت را در غذاها مصرف كنید

    نکته هایی جهت مصرف و نگهداری سبزیجات

    سبزی ها را تا حد امكان به صورت تازه مصرف كنید؛ با این كار ویتامین های آن ها زیاد حفظ می شود.

    برای كاهش مصرف چربی و نمک كه زمینه را جهت مبتلا شدن به بیماری های قلبی – عروقی و زیاد کردن فشارخون فراهم می کند، استفاده از نمک و سس مایونز را همراه با سالاد محدود كنید. در مواقعی كه استفاده از نمک باید محدود باشد، می توان با افزودن سبزی های معطر مانند نعناع، ریحان و گشنیز، طعم و عطر مطلوب را به غذا بخشید.

    مواد غذایی | ویتامین | سبزیجات | استفاده | نگهداری | پارچه | همراه | انتقال

    برای خرد كردن سبزی ها، از چاقوی تیز استفاده كنید تا از تخریب و از بین رفتن ویتامین های سبزی جلوگیری شود.

    برای پخت سبزی ها، از آب به مقدار كم استفاده كرده و آب حاصل از پخت را در غذاها مصرف كنید.

    سبزی ها به خاص آن ها كه با ریشه از مزرعه به مغازه انتقال یافته شده است و به وسیله مصرف کننده خریداری می شوند، به طور معمول آلوده به تخم انگل و میكروب ها هستند؛ به همین علت باید به دقت پاكیزه و ضدعفونی شوند.

    در انتقال سبزی از مغازه به منزل دقت كنید. آن ها را در كنار سایر مواد غذایی نگذارید؛ لیکن ممكن است مواد غذایی را آلوده كنند.

    نکته هایی جهت مصرف و نگهداری سبزیجات

    چگونه سبزی ها را ضدعفونی كنیم؟

    سبزی هایی را كه به طور خام مصرف می كنید با دقت بشویید و ضدعفونی كنید تا احتمال وجود میكروب و انگل های متفاوت در آن به صفر برسد. جهت ضدعفونی كردن، بعد از پاک كردن و شستن سبزی با آب، آن را در یك ظرف ۱۰-۵ لیتری همراه با آب بریزید؛ سپس ۴-۲ قطره مایع ظرفشویی به ازای هر لیتر آب اضافه كنید و بگذارید سبزی به مدت ۵ دقیقه در محلول آب و كف بماند تا تخم انگل ها از سبزی جدا شوند.

    پس از آن سبزی ها را از روی كف و آب جمع كرده، یک قاشق چایخوری پودر پركلرین را در ۱۰ لیتر آب حل نمایید و سبزی را در آن بریزید و بعد از ۵ دقیقه سبزی ها را از ظرف خارج كرده و با آب تمیز چندین بار بشویید و آب كش كنید؛ به طوری كه مواد پاک كننده و ضدعفونی كننده از سبزی جدا شود. ضدعفونی كردن سبزی هایی كه خام مصرف می شوند، جهت جلوگیری از آلودگی های انگلی مهم است.

    مواد غذایی | ویتامین | سبزیجات | استفاده | نگهداری | پارچه | همراه | انتقال

    رطوبت سبزی گرفته شود

    سبزی ها را بعد از شستن در پارچه ی تنظیف نازک بریزید و چهار گوشه ی آن را به دست گرفته و تكان دهید تا آب آن كشیده شود.

    نکته هایی جهت مصرف و نگهداری سبزیجات

    نگهداری سبزی ها

    برای نگهداری سبزی ها، از همان پارچه ی تنظیف یا كیسه ی پارچه ای مخصوص استفاده كنید و آن را در كیسه ی پلاستیكی یا ظرف درب داری قرار داده و در یخچال بگذارید. شما با این طریق می توانید اقلام دیگری چون خیار، گوجه فرنگی، كلم، كاهو و … را نیز در یخچال بگذارید تا هم چنان تازه بماند.

    پختن سبزی ها

    در طبخ سبزی همواره سبزی را در آب جوش بیندازید و قبل از جوش آمدن آب، هرگز سبزی را در آن نگذارید تا سبزی سیاه نشود. نمک مورد استفاده در سبزی را در آخر پختن به آن بزنید و هنگام طبخ نگذارید آب در ته ظرف بماند. تلاش كنید آب سبزی به خورد خودش برود (در سبزی جذب شود). هنگام پختن سبزی یا اقلام دیگری همچون كدو، بادمجان، مارچوبه، كلم، گل كلم، كدوحلوایی و… درب ظرف را باز بگذارید تا آب آن تبخیر شود و رنگ سبزی روشن بماند.در تهیه ی خوراكی هایی چون بورانی، اسفناج و مشابه آن، سبزی را در آب دار بردارید تا خوراكتان هم خوشمزه و هم با خاصیت شود.

    خشک كردن سبزی

    بسیاری از سبزی ها را می توان علاوه بر اینكه تازه مصرف كرد به صورت خشک نیز استفاده كرد. جهت خشک كردن سبزی ها باید به طریق زیر عمل نمود: سبزی ها را با دقت تمیز كنید.

    سپس در آبكش بزرگی بریزید، آن گاه با قرار دادن سبزی ها در پارچه ی تنظیف بزرگ، و تكان دادن آن بكوشید آب آن را بگیرید. بعد از آن در محلی كه آفتاب و گرد و غبار نباشد، روی پارچه ی بزرگی پهن كنید و بگذارید تا به مرور خشک شود.

    روش پخت سبزی های خشک شده

    هنگام استفاده از سبزی های خشک شده، مقدار مورد نیاز سبزی خشک را در مقدار آبی كه جهت پخت مورد نیاز هست، خیس كنید و بسته به نوع سبزی، مدت ۱ تا ۵ ساعت به حال خود بگذارید تا خیس بخورد. سپس سبزی را همراه با آبی كه در آن خیسانده اید به غذا بیفزایید تا بپزد.

    یادآوری می شود كه آب سبزی ها را نباید دور ریخت؛ لیکن مقداری از مواد مغذی سبزی در آن هست، ولی چنانچه سبزی های خشک شده است دارای مقداری گرد و خاک و یا شن ریزه باشد، ابتدا آن ها را سریع آب بكشید و سپس به روش بالا خیس كنید.

    منبع : shooroshirin.ir

    واژه های کلیدی: مواد غذایی | ویتامین | سبزیجات | استفاده | نگهداری | پارچه | همراه | انتقال

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • افست کتاب لاتین
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • منابع اورجینال رباتیک
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی