ایستایی وجود ندارد ، هر چه هست جوشش و جاری بودن است.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » نکاتی هنگام پخت غذای سالم

    نکاتی هنگام پخت غذای سالم

    برنامه غذایی | مواد غذایی | موادغذایی | ویتامین | استفاده | سرطان زا | بیماری | پیشگیری | استفاده | انواع

    نکاتی هنگام پخت غذای سالم

    نکاتی هنگام پخت غذای سالم

    عبارات مهم : برنامه غذایی – مواد غذایی

    تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند جهت سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید

    نکاتی هنگام پخت غذای سالم

    آشنایی با اصول مواد غذایی به اندازه ای مهم است که می توان به کمک آن از بوجود آمدن امراض خطرناکی مثل سرطان و بیماری های گوارشی جلوگیری کرد.

    در هنگام ساختن غذاها این نکات را بدانید

    برنامه غذایی | مواد غذایی | موادغذایی | ویتامین | استفاده | سرطان زا | بیماری | پیشگیری | استفاده | انواع

    در ادامه توصیه هایی به منظور پخت مواد غذایی به شیوه صحیح ارائه می شود:

    از نمک یددار تصفیه شده است در طبخ استفاده کنید.

    در صورت امکان، برنج را به صورت کته مصرف کنید تا مواد غذایی آن در اثر آبکش کردن از بین نرود.

    از سرخ کردن غذاها تا حد امکان اجتناب شود. در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.

    نکاتی هنگام پخت غذای سالم

    تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند جهت سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.

    به طور کلی غذاها به طور کم چرب تهیه شوند. به طور مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.

    برنامه غذایی | مواد غذایی | موادغذایی | ویتامین | استفاده | سرطان زا | بیماری | پیشگیری | استفاده | انواع

    از مصرف زیاد روغن در تهیه غذاها خودداری کنید. استفاده از غذاهای آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است.

    درباره مرغ و انواع گوشت چه به صورت آب پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا از انتقال بیماری های واگیر جلوگیری شود.

    در طبخ کباب کوبیده دقت شود گوشت کم چرب مصرف و تمام قسمت های آن به طور یکنواخت مغز پخت شود.

    نکاتی هنگام پخت غذای سالم

    از آنجا که نقش مهم و موثر سبزی ها در پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری های قلب و عروق، سرطان، بیماری های گوارشی و غیره به اثبات رسیده هست، غذاهای متفاوت حاوی سبزی طبخ شود. به عنوان مثال تهیه غذاهایی مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس پلو، استامبولی و … به منظور زیاد کردن مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می شود.

    با توجه به نقش نمک در زیاد کردن فشار خون از حداقل مقدار نمک در طبخ غذاها استفاده کنید.

    سعی کنید آبگوشت را به صورت پرچرب تهیه نکنید.

    برای طبخ سبزیجات اول آب را بجوشانید و بعد سبزی را در آن بریزید.

    مقدار کم کردن عنصرهای معدنی و ویتامین های موجود در سبزی جات با زیاد کردن مقدار آب مصرفی زیاد می شود.

    هر چه وقت جوشاندن سبزیجات زیاد باشد ویتامین C بیشتری از دست می رود.

    توصیه می شود جهت حفظ و بقاء مواد مغذی سبزی ها حتی المقدور این مواد آب پز و یا بخارپز تهیه شوند.

    پخت بیش از حد گل کلم منجر به کم کردن ارزش غذایی آن بخصوص ویتامین C خواهد شد.

    سبزی ها را موقع طبخ خیلی خرد و له نکنید، چون در اثر خرد کردن زیاد مواد مغذی آن از بین می رود.

    هنگام طبخ سبزی ها باید در ظرف را بست و همچنین از طبخ طولانی مدت سبزی ها خودداری کرد.

    مقدار مورد نیاز سبزی خشک شده است را در مقدار آبی که جهت پخت مورد نیاز است خیس کنید و بسته به نوع سبزی مدت یک تا پنج ساعت به حال خود بگذارید تا خیس بخورد سپس سبزی را همراه با آبی که در آن خیسانده اید به غذا اضافه کنید تا بپزداگر آب آن دارای گل ولای بود اول آبکشی کنید بعد طبخ کنید.

    حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل ۱۰-۵ دقیقه در حال به هم زدن بجوشانید. از انواع کشک کم نمک استفاده کنید.

    شیر خام را به محض جوش آمدن باید ۱۰ دقیقه بجوشانید و هنگام جوشیدن مرتبا هم بزنید.

    برای طبخ تخم مرغ باید آن را قبل از طبخ بشوییم.

    تخم مرغ باید بعد از شکستن بوی نامطبوع ندهد و زرده و سفیده آن مخلوط نشده باشد و سفیده آن بایستی غلیظ و کشدار باشد.

    برای سرخ کردن از ظروف نچسب استفاده شود.

    بهتر است جهت سرخ کردن درجه حرارت کم باشد تا روغن به نقطه دود نرسد و از روغن جامد نیز استفاده نشود.

    در روش کبابی کردن به علت بالا بودن حرارت، کم کردن مواد مغذی زیاداست وحرارت به صورت یکنواخت به همه جای موادغذایی پخش نمی شود و ممکن است مغز موادغذایی به طور کامل نپزد. چربی گوشت ها و یا چربی که که ما به گوشت اضافه می کنیم درهنگام کباب کردن تولید آکرولئین می کند که سرطان زاست، بنابراین بهتر است از روش کبابی استفاده نکنیم.

    روغن زیتون به علت اینکه نقطه دود نسبتا پایینی دارد، جهت سرخ کردن مناسب نیست.

    در هنگام سرخ کردن مواد غذایی در داخل روغن نمک اضافه نکنیم آیا که موجب کم کردن نقطه دود روغن شده است و باعث ایجاد مواد سمی و سرطان زا می شود.

    روش کباب کردن جهت پیشگیری از زبانه کشیدن آتش و ایجاد دود و شعله های بلند تا حدامکان باید از برش های کوچک و میانگین و بدون چربی گوشت استفاده کنیم.

    در روش کباب کردن هر چقدر وقت ماندن گوشت ها برروی آتش کوتاه تر باشد از تولید ترکیبات سرطان زا کاسته می شود.

    اگر گوشت را قبل از کباب کردن به مدت یک تا دو ساعت با سبزیجاتی مانند آویشن، رزماری، پونه، ریحان و سیر مزه دار کنیم، در کم کردن تشکیل ترکیبات سرطان زا بسیار موثر است.

    تخم مرغ را هنگام طبخ بصورت جداگانه بشکنید تا در صورت مشاهده علائم فساد آن را مصرف نکنید.

    وجود لکه های خون (مویرگ های خونی) در داخل تخم مرغ علامت نطفه دار بودن و رشد جنین است و هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی استفاده از آن جایز نیست.

    برای سرخ کردن از ظروف نچسب استفاده شود.

    روغن مخصوص سرخ کردنی را نباید زیاد از دو تا سه بار جهت سرخ کردن استفاده نمود و حداکثر ظرف یک روز می توان از این نوع روغن جهت سه دفعه استفاده کرد به شرط آن که بعد از هر بار استفاده، مواد غذایی را از روغن خارج کرده، روغن را از صافی تمیز و خشک عبور داده و بعد از سرد شدن آن را در جای خشک و تاریک و درون ظرف شیشه ای درب دار قرار داد.

    برای مصارف شیرینی پزی می توان در صورت لزوم از روغن سفت و جامد استفاده کرد ولی در برنامه غذایی سالم مصرف شیرینی ها نیز محدود شود.

    از مصرف ادویه هایی که دارای رنگ مشکوک و غیر طبیعی هستند باید خودداری کرد.

    هنگام استفاده از رب گوجه فرنگی از قاشق تمیز استفاده نمایید.

    منبع : isna.ir

    واژه های کلیدی: برنامه غذایی | مواد غذایی | موادغذایی | ویتامین | استفاده | سرطان زا | بیماری | پیشگیری | استفاده | انواع

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • چاپ کتاب اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی