هر روز، روزي است كه هست و هرگز در جهان روزهاي هم شكلي وجود نداشته است.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۶
A
خانه » سبک زندگی » خواص و کاربرد شوید و کرفس

خواص و کاربرد شوید و کرفس

خانواده | استفاده | همراه | فرنگی | سالاد | آشپزی | نکات مهم آشپزی

خواص و کاربرد شوید و کرفس

خواص و کاربرد شوید و کرفس

عبارات مهم : خانواده – استفاده

تخم شوید كوبیده، جهت مزه دار كردن اغلب ماهی ها مناسب است

خواص و کاربرد شوید و کرفس

شوید

گفته می شود كه شوید، در آرام كردن كودكانی كه زیاد گریه می كنند، تأثیر خوبی دارد و در یونان و روم باستان، به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گرفت. همچنین در قرون وسطا فكر می كردند كه شوید فواید جادوئی دارد و از آن به عنوان محرك نیروی جنسی بهره می گرفتند. شوید – كه بومی جنوب اروپا و غرب آسیاست – به طور ماشین در اسپانیا، پرتغال و ایتالیا می روید. این گیاه، در مناطق گرم تر نیمكره ی شمالی می روید و در آشپزی اسكاندیناوی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه، این گیاه در هند و آمریكای شمالی و جنوبی، جهت تهیه ی روغن شوید پرورش داده می شود. شوید، گیاهی یک ساله از خانواده ی جعفری است كه بلندی آن به ۱/۲ متر می رسد. شوید، برگ های پرمانند سوزنی شكل و گل های زردرنگ دارد.

خانواده | استفاده | همراه | فرنگی | سالاد | آشپزی | نکات مهم آشپزی

شوید، رایحه ی شیرینی دارد و طعم آن، یادآور عطر زیره هست. طعمش كمی تلخ هست، ولی هرگز تلخ نیست. هنگامی که دانه ی شوید می خرید، آن را آسیاب نكرده بخرید كه طول عمر بیش تری دارد و اگر دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود، عطرش دیرتر از بین می رود. تخم شوید هندی و ژاپنی، باریک تر و روشن تر از تخم شوید غربی است.

كاربرد شوید در آشپزی

تخم شوید را، می توانید در شیشه ی خیارشور بریزید. تخم شوید كوبیده، جهت مزه دار كردن اغلب ماهی ها مناسب هست. می توانید كمی تخم شوید را داخل ماست چكیده بریزید و مقداری برگ پیازچه ی خرد كرده نیز به آن بیفزائید و در كنار ماهی سالمون كبابی میل كنید. همچنین، می توانید از سركه ی شوید به عنوان سس سالاد استفاده كنید و چند برگ شوید را نیز جهت تزئین، روی سالاد بچینید. همچنین اگر در منزل نان تهیه می كنید، می توانید داخل خمیرش شوید بریزید و با سوپ هویج یا سوپ گوجه فرنگی میل كنید.

كاربرد داروئی شوید

خواص و کاربرد شوید و کرفس

علاوه بر تأثیر شوید در آرام كردن گریه ی كودكان، از آن می توان جهت درمان و تسكین معده درد، مشكلات گوارشی، بی خوابی و سكسكه استفاده كرد. یونانیان باستان، اعتقاد بودند كه نگه داشتن شوید در دست چپ، از حمله ی صرع پیشگیری می كند.

طرز تهیه ی سركه ی شوید

دو قاشق سوپخوری تخم شوید را داخل یك شیشه ی در دار بریزید و شیشه را پر از سركه ی سفید كنید و در ظرف را ببندید. ظرف را، به مدت ۲ تا ۳ هفته در محلی تاریک و خنک قرار دهید. سپس، سركه را از صافی رد كنید و در سالادها استفاده كنید.

خانواده | استفاده | همراه | فرنگی | سالاد | آشپزی | نکات مهم آشپزی

كرفس

كرفس امروزی، در قرن هفدهم میلادی، به دست باغداران ایتالیائی از كرفس ماشین گرفته شد. كرفس، یک گیاه علفی دوساله از خانواده ی هویج، جعفری و زیره است كه در سال دوم گل هائی می دهد كه حاوی تخم كرفس هست. از تخم كرفس، بسیار با ملاحظه باید در غذاها استفاده كرد. لیکن عطر و رایحه ی آن، نیرومند و گاهی اوقات حتی مایل به تندی است.

خواص و کاربرد شوید و کرفس

كاربرد كرفس در آشپزی

می توان تخم كرفس را به خمیر نان یا بیسكویت پنیری افزود كه هر دوی این ها، همراه سوپ ها قابل استفاده هست. می توان چند تخم كرفس را روی هویج آب پز، گوجه فرنگی كبابی یا سالادها پاشید. همچنین، تخم كرفس با غذاهای تخم مرغی و انواع ماهی، طعم خوبی به دست می دهد. نمک كرفس یا فلفل كرفس را، می توان با سائیدن نمک یا فلفل همراه با تخم كرفس به نسبت مناسب به دست آورد. از این طعم دهنده ها، تازه تازه استفاده كنید تا عطر و رایحه ی قویتری داشته باشند. بهتر است نمک و فلفل كرفس را، به هنگام نیاز تهیه كنید.

از روغن كرفس، جهت درمان و تسكین آسم، نفخ و برونشیت، استفاده می شود.

یک نوشیدنی خوشمزه

با افزودن كمی تخم كرفس سائیده به یك لیوان آب گوجه فرنگی خنک، می توانید نوشیدنی گوارایی درست كنید و میل نمائید.

منیع : shooroshirin.ir

واژه های کلیدی: خانواده | استفاده | همراه | فرنگی | سالاد | آشپزی | نکات مهم آشپزی

دانلود

اخبار

آرشیو

گالری عکس

آرشیو

اس ام اس های تازه

آرشیو

آهنگ های پیشواز

آرشیو