آدمیانی مانند گل های لاله ، زندگی کوتاه در هستی و نقشی ماندگار در اندیشه ما دارند .
خوش آمدید - امروز : چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » یبوست و کبد چرب/ سالادی جهت مبتلایان به کم خونی/ سالاد لبو

    یبوست و کبد چرب/ سالادی جهت مبتلایان به کم خونی/ سالاد لبو

    سالاد لبو، در واقع غذایی بسیار مغذی جهت افراد کم‌خون، مبتلا به یبوست، گیاهخوار و دارای اضافه‌وزن است که شما را از فواید بی اندازه لبو بهره مند می کند.

    یبوست و کبد چرب/ سالادی جهت مبتلایان به کم خونی/ سالاد لبو

    سالاد لبو، در واقع غذایی بسیار مغذی جهت افراد کم خون، مبتلا به یبوست، گیاهخوار و دارای اضافه وزن است که شما را از فواید بی اندازه لبو بهره مند می کند.

    سالاد لبو و اسفناج

    چرا باید در فصل پاییز لبو بخوریم؟

    یکی از خوراکی های پرمصرف که از قدیم تاکنون میان ایرانیان و در فصول سرد سال، طرفداران زیادی داشته، چغندر پخته یا همان لبو هست. لبو به شرطی که شکر اضافی روی آن ریخته نشود، یکی ازخوراکی های دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالاست، به عنوان نمونه ما می توانیم مقادیر مناسبی از ویتامین های گروه B، آهن، منگنز، مس، منیزیم و پتاسیم را با خوردن لبو دریافت کنیم.

    عبارات مهم : پیشگیری از بیماری های قلبی – مواد غذایی

    خواص لبو:

    ۱٫ لبو دارای ترکیبی است که در بدن به اکسید نیتریک (یک رادیکال آزاد) تبدیل می شود و عروق خونی را منبسط می کند. به همین علت هم مصرف این ماده غذایی، می تواند به پیشگیری از مبتلا شدن به فشارخون بالا و همچنین بهبود گردش خون در بدن و کاهش فشارخون کمک کند.

    ۲٫ مصرف منظم لبو به علت وجود بتائین، باعث کاهش تجمع چربی در کبد می شود و بار کبد را جهت سم زدایی از بدن سبک تر می کند. از این رو، یکی از گزینه های غذایی پیشنهادی به افراد مبتلا به کبد چرب، استفاده از لبو است.

    ۳٫ لبو، حجم بالایی از نوعی آنتی اکسیدان به نام بتالائین را هم در خود جا داده که این آنتی اکسیدان می تواند با رادیکال های آزاد و التهاب در بدن مبارزه کند. این مبارزه، به نفع پیشگیری از بیماری های قلبی، چاقی و بعضی سرطان ها تمام خواهد شد.

    یبوست و کبد چرب/ سالادی جهت مبتلایان به کم خونی/ سالاد لبو

    اگر می خواهید زیاد بدانید : رادیکال های آزاد چیست؟

    ۴٫ لبو دارای مقادیر مناسبی از فولات، فیبر، فسفر و ویتامین C هست. از این رو، مصرف منظم آن علاوه بر کاهش فشارخون، به پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری های شناختی مانند زوال عقل و آلزایمر هم کمک می کند.

    ۵٫ لبو حجم بالایی از فیبرهای غذایی را هم در خود جا داده است و از این رو می تواند به اصلاح عملکرد دستگاه گوارش در بدن کمک کند. افراد مبتلا به یبوست یا بیماری های گوارشی می توانند بدون دغدغه از لبو در رژیم غذایی خود کمک بگیرند.

    ۶٫لبوی بدون شکر، به علت فیبر بالا و کالری پایین و آب فراوانی که در خود جا داده، گزینه مناسبی جهت افرادی که رژیم لاغری دارند هم محسوب می شود. از این رو، می توانید آن را به صورت خام روی سالادتان رنده کرده و میل کنید.
    دکتر سعید حسینی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

    این سالاد یک وعده غذایی بسیار مغذی جهت افراد کم خون، مبتلا به یبوست، گیاهخوار و دارای اضافه وزن محسوب می شود. این سالاد می تواند به عنوان میان وعده یا وعده شام مورد استفاده قرار بگیرد. البته به خاطر داشته باشید فیبر بالای آن، ممکن است باعث ایجاد نفخ شود. از این رو، بهتر است اگر تصمیم به مصرف این سالاد جهت وعده شام دارید، حتما آن را حداقل ۳ ساعت قبل از خواب میل کنید.

    طـرز تـهـیـه سالاد لبو و اسفناج

    برای آماده کردن این سالاد پاییزی و خوش خوراک مورد نیاز است ابتدا اسفناج های کوچک را در ظرف بزرگی قرار دهید و ظرف را کنار بگذارید. حالا تابه نچسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید و روغن زیتون را درون آن گرم کنید. پیاز را داخل روغن بریزید و حدود ۲ دقیقه تفت بدهید تا کمی نرم شود. سپس به ترتیب گوجه، زیتون، جعفری و سیر را به پیازها اضافه کنید و ۳ دقیقه دیگر به تفت دادن این سبزی ها ادامه دهید.

    عد از آن می توانید لبوهای خردشده، سرکه، نمک و فلفل را هم داخل تابه بریزید و این مواد غذایی را هم حدود یک دقیقه به آرامی با سایر سبزی ها داخل تابه هم بزنید تا طعم همه مواد به خورد یکدیگر برود. تلاش کنید هم زدن این مواد را به قدری آرام و با احتیاط انجام دهید که چغندرها له نشوند. در نهایت، اسفناج های داخل ظرف بزرگ را به ۴ قسمت تقسیم کنید و روی هر کدام از ظرف ها مقداری از ترکیبات داخل تابه را بریزید. بهتر است این سالاد به صورت گرم سرو شود.

    اگر می خواهید این سالاد را مانند سایر سالادها با مقداری سس میل کنید، بهتر است از ترکیب آب انار، پودر سیر و روغن زیتون جهت تهیه سس این سالاد کمک بگیرید و طعم منحصربه فردی ایجاد کنید. اگر جعفری تازه در دسترس تان نبود، می توانید از گشنیز هم به جای آن کمک بگیرید. به جای سرکه بالزامیک نیز می توان از سرکه سیب یا سرکه خرما در تهیه این سالاد استفاده کرد. در صورت میل به و جهت زیاد کردن ارزش تغذیه ای این سالاد می توانید مقداری پیاز قرمز خام را هم به مواد اولیه این سالاد اضافه کنید.
    سامان گلریز، مدرس آشپزی

    سالاد لبو، در واقع غذایی بسیار مغذی جهت افراد کم‌خون، مبتلا به یبوست، گیاهخوار و دارای اضافه‌وزن است که شما را از فواید بی اندازه لبو بهره مند می کند.

    میزان کالری این سالاد لبو چقدر است؟

    مجموع مواد غذایی یادشده ۴۸۰ کیلوکالری انرژی دارند که با تقسیم کردن سالاد تهیه شده است میان ۴ نفر به هر نفر، ۱۲۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید. البته در صورتی که کنار این سالاد برش های نان نیز گذاشته شود، به ازای هر برش (به اندازه یک کف دست)، ۸۰ کیلوکالری به عدد یادشده اضافه خواهد شد.

    ارزش غذایی سالاد لبو چقدر است؟

    هر ۲ لیوان از این سالاد حاوی:

    • – ۵ گرم چربی (یک گرم چربی اشباع)
      – ۴ گرم فیبر
      – ۱۷ گرم کربوهیدرات
      – ۴ گرم پروتئین
      – ۱۹۷ میکروگرم فولات
      – صفر میلی گرم کلسترول
      -۱۱ گرم قند
      – ۶۰۷۷ واحد بین المللی ویتامین A
      – 29 میلی گرم ویتامین C
      – 89 میلی گرم کلسیم
      – ۳ میلی گرم آهن
      – ۳۴۹ میلی گرم سدیم
      – ۷۶۵ میلی گرم پتاسیم
      – می تواند ۱۲۲ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین A را تامین کند.
      – می تواند ۴۹ درصد نیاز روزانه به فولات را تامین کند.
      – می تواند ۴۸ درصد نیاز روزانه به ویتامین C را تامین کند.

    این سالاد لبو را با چی بخورید؟

    از آنجایی که میزان کربوهیدرات این غذا به اندازه کافی نیست و شاید شما بخواهید از آن به عنوان یک وعده غذایی استفاده کنید، بهتر است مقداری نان آزمون مخصوص سالاد را هم کنار بشقاب سالاد اسفناج و لبوی خودتان سرو کنید. افراد گیاهخوار می توانند کمی پنیر فتا روی سالاد خود رنده کنند تا مقدار پروتئین و کلسیم دریافتی حاصل از خوردن آن را زیاد کردن دهند. افراد غیرگیاهخوار هم می توانند کمی فیله مرغ بخارپز یا تنوری را با سالاد اسفناج خود میل کنند.

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع:salamat.ir

    واژه های کلیدی: پیشگیری از بیماری های قلبی | مواد غذایی | رژیم غذایی | اضافه وزن | وعده غذایی | مبتلا شدن | ویتامین | استفاده | پیشگیری | فشارخون | یبوست

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • چاپ کتاب اورجینال
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • افست کتاب لاتین
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • چاپ کتاب لاتین