آیا می پنداری که جسم کوچکی هستی ؟ولی درون تو جهان بزرگی نهفته است.(امام علی علیه السلام)
خوش آمدید - امروز : شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » مصرف سالادهای بسته بندی را متخصصان صنایع غذایی توصیه می‌کنند؟

    مصرف سالادهای بسته بندی را متخصصان صنایع غذایی توصیه می‌کنند؟

    برای رسیدن به پاسخ سوالاتمان راجع به سالادهای بسته بندی با دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به گفت‌وگو نشستیم.

    مصرف سالادهای بسته بندی را متخصصان صنایع غذایی توصیه می‌کنند؟

    برای رسیدن به پاسخ سوالاتمان راجع به سالادهای بسته بندی با دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به گفت وگو نشستیم.

    سالادهای بسته بندی چه مزیتی نسبت به سالادهای دست ساز و خانگی دارند؟

    مدتی است در بسیاری از رستوران ها، اغذیه فروشی ها و فروشگاه های بزرگ، انواعی از سالادهای فصل بسته بندی شده است کارخانه ای عرضه می شود که طرفداران زیادی دارد. حال پرسش اینجاست:

    آیا متخصصان صنایع غذایی مصرف سالادهای بسته بندی را توصیه می کنند؟

    برای رسیدن به پاسخ سوالاتمان با دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به گفت وگو نشستیم.

    مصرف سالادهای بسته بندی را متخصصان صنایع غذایی توصیه می‌کنند؟

    کیفیت همه سالادهای بسته بندی یکسان نیست

    سالادهای بسته بندی شده است کارخانه ای کیفیت های مختلفی دارند. بعضی از انواع این سالادها با سیستم های تمام اتوماتیک و باکیفیت بسیار خوب تهیه و بسته بندی می شوند. ترکیبات این نوع سالادها زیر نظر مسئولان فنی کنترل و مراحل چهارگانه شست وشو شامل:
    گل زدایی
    انگل زداییبا حباب هوا و فشار شدید آب
    ضدعفونی با کلر یا ازن
    آبکشی

    را طی کرده و در نهایت در اتمسفر عوض کردن یافته (اصلاح شده) بسته بندی می شوند، ولی برخی از این سالادها به روش های سنتی با کیفیت پایین تر و با هزینه کمتر تولید می شوند و مزیت چندانی ندارند.

    اتمسفر اصلاح شده است (MAP) چه مزیتی دارد؟

    *میکروارگانیسم ها Microorganism جهت رشد و نمو به مقدار مناسبی اکسیژن نیاز دارند. از این رو بعضی تولیدکنندگان با عوض کردن درصد اکسیژن موجود در هوای داخل بسته بندی و با افزودن گاز ازت از میزان اشباع اکسیژن کاسته و به این روش با توقف رشد میکروارگانیسم ها بر دوام و تازگی محصول می افزایند. سالادهای فصلی که در شرایط اتمسفر عوض کردن یافته بسته بندی می شوند بر طول دوام ارزش افزوده شده است و در دمای یخچال به مدت دو سه روز بخوبی کیفیت خود را حفظ می کنند و حتی در وقت سرو به مدت ۲ تا ۳ ساعت در دمای محیط تازه می مانند.

    *میکروارگانیسم ها Microorganism:میکروب، میکروارگانیسم، ریزسازواره یا ریزاندامگان جاندارانی هستند که با چشم غیرمسلح دیده نمی شوند. ریزاندامگان مشمول بر باکتری ها، ویروس ها، آغازیان، و بعضی قارچ ها هستند. ریزاندامگان ها در همه جا، از جَوی گرفته تا خاک، روی پوست بدن و مخاط بدن انسان و جانوران به میزان فراوان وجود دارند. به گونه ای که زندگی جهت جانوران و گیاهان، بدون وجود میکروب امکان پذیر نیست. یعنی این میکروب ها فلور نرمال بدن جانوران و موجودات زنده هستند.

    علت باد کردن بسته بندی سالاد چیست؟

    برخی از انوع سالادهای بسته بندی شده است کارخانه ای که کیفیت پایینی داشته و در شریط اتمسفر عوض کردن یافته بسته بندی نمی شوند احتمال دارد سریعتر از انقضای تاریخ مصرف دچار فساد و عوض کردن طعم و مزه شوند. در این شرایط میکروارگانیسم ها در داخل بسته بندی سالاد شروع به رشد و تکثیر می کنند و گازهای حاصل از متابولیسم آنها باعث تورم و بادکردگی بسته بندی و لزج و بدطعم شدن ترکیبات سالاد می شود. البته شرایط نامساعد نگهداری می تواند انواعی از سالادهایی را هم که در شرایط اتمسفر اصلاح شده است بسته بندی شده است اند دچار فساد زودرس کند. سالادهای بسته بندی شده است باید در دمای یک تا چهار درجه سانتی گراد یخچال نگهداری شوند.

    ضدعفونی سالادهای بسته بندی با ازن به جای کلر

    در زیاد کشورهای توسعه یافته به علت استفاده از پیشرفته ترین دستگاه ها و دانش روز در فرآیند کاشت و داشت و برداشت، میزان آلودگی سبزیجات را به کمترین میزان ممکن می رسانند تا در وقت مصرف، سبزیجات بدون نیاز به مراحل چهارگانه شست وشو مورد استفاده قرار گیرند. در واقع در این کشورها سبزیجات فقط با آب خالص شسته می شوند و دیگر اثری از باقیمانده مواد شوینده و ضدعفونی کننده در آنها موجود نیست، ولی در کشور عزیزمان ایران به علت بار میکروبی و آلودگی زیادی که سبزیجات دارند نیاز به انجام مراحل چهارگانه شست وشو مشمول بر پاکسازی اولیه، انگل زدایی با شوینده ها، میکروب زدایی با کلر و آبکشی نهایی وجود دارد. در این بین بعضی کارخانجات تولیدکننده سالادهای بسته بندی جهت ضدعفونی کردن سبزیجات به جای کلر از ازن به منظور از بین بردن انواع باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و… استفاده می کنند.

    برای رسیدن به پاسخ سوالاتمان راجع به سالادهای بسته بندی با دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به گفت‌وگو نشستیم.

    سالادهای بسته بندی حاوی مواد نگهدارنده اند؟

    دلیلی ندارد تولیدکنندگان بخواهند از مواد نگهدارنده در سالادهای بسته بندی استفاده کنند. خانواده ها باید در نظر داشته باشند نگهدارنده ها موادی ترکیبی هستند و باید با محصول مخلوط شوند تا با عوض کردن pH یا تولید نمک های شیمیایی جلوی رشد و تکثیر بعضی از میکروارگانیسم ها را بگیرند. در حال حاضر عالی ترین ضدعفونی کننده و نگهدارنده سالادهای کارخانه ای همان کلری است که سبزیجات با آن شسته و ضدعفونی شده است و از بار میکروبی آنها می کاهد.

    سالادهای با بسته بندی متفرقه نخرید

    برخی اغذیه فروشی ها و رستوران ها به علت استقبال زیادی که مشتریان نسبت به سالادهای بسته بندی دارند جهت کم کردن هزینه و سود زیاد به صورت دست ساز سالاد تهیه و در ظروف بی نام و نشان بسته بندی می کنند و به جای سالادهای کارخانه ای دست مشتری می دهند. مصرف کنندگان باید به این عنوان توجه کنند سالادهایی قابل اعتمادند که دارای پروانه ساخت، علامت شرکت غذا و دارو و تاریخ تولید و انقضا باشند و با در نظرگرفتن این که بعضی سودجویان، سالادهای متفرقه را با چسباندن برچسب هایی که دارای علامت ها و شماره های تقلبی وزارت بهداشت است به مردم می فروشند، بهتر است سالادهایی را که نام و نشانی از کارخانه تولید کننده محصول روی بسته بندی درج شده است گزینش کنند.

    سالادهای خانگی یا کارخانه ای؟

    ترکیبات سالادهای خانگی اگر به روش صحیح و طی مراحل چهارگانه بخوبی شست وشو شوند مزیت و صرفه اقتصادی بیشتری نسبت به سالادهای کارخانه ای دارند، ولی اگر ملاک شست وشو و ضدعفونی کردن سبزیجات با سرکه و نمک باشد که کمترین خاصیت انگل زدایی و میکروب کشی را دارند بهتر است از سالادهای معتبر کارخانه ای که زیر نظر مسئولان فنی متخصص تهیه و تولید می شود استفاده کنند.


    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: jamejamonline.ir


    واژه های کلیدی: مواد نگهدارنده | ضدعفونی کردن | کارخانه | سبزیجات | استفاده | میکروب | سالاد | میکروب

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • جعبه هدیه کتاب
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • چاپ کتاب لاتین
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک