اطلاعیه سایت
حتما عناوین زیر و مطالب انتهای صفحه را ببینید !!!
رکورد بیشترین لایک عکس در اینستاگرام توسط سلبریتی جنجالی شکسته شد + عکس
معما و تست هوش عبور از رودخانه + پاسخ
محمد رضا گلزار و مهناز افشار کنار دیگ نذری اربعین + عکس
حضور علی کریمی در برنامه خندوانه رامبد جوان
جدیدترین عکس ساره بیات / حامد بهداد در سفر به کانادا + تصاویر
تصاویر زننده و داغ چکامه چمن ماه و مانی کسرائیان + GEM
تصاویر جذاب مدلینگ شدن بهنوش بختیاری برای برند پاندورا
عکس های مدلینگ شدن آناهیتا نعمتی
عکس های جدید پوریا پور سرخ و مهراوه شریفی نیا بازیگران سریال کیمیا
جنایت جدید داعش : نصف کردن خبرنگار سوری از وسط + عکس
ماجرای کادر پزشکی بیمارستان خمینی شهر اصفهان و بخیه صورت کودک فقیر + کاریکاتور
برای رسیدن به پاسخ سوالاتمان راجع به سالادهای بسته بندی با دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به گفتوگو نشستیم.
برای رسیدن به پاسخ سوالاتمان راجع به سالادهای بسته بندی با دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به گفت وگو نشستیم.
سالادهای بسته بندی چه مزیتی نسبت به سالادهای دست ساز و خانگی دارند؟
مدتی است در بسیاری از رستوران ها، اغذیه فروشی ها و فروشگاه های بزرگ، انواعی از سالادهای فصل بسته بندی شده است کارخانه ای عرضه می شود که طرفداران زیادی دارد. حال پرسش اینجاست:
آیا متخصصان صنایع غذایی مصرف سالادهای بسته بندی را توصیه می کنند؟
برای رسیدن به پاسخ سوالاتمان با دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به گفت وگو نشستیم.
مصرف سالادهای بسته بندی را متخصصان صنایع غذایی توصیه میکنند؟
کیفیت همه سالادهای بسته بندی یکسان نیست
سالادهای بسته بندی شده است کارخانه ای کیفیت های مختلفی دارند. بعضی از انواع این سالادها با سیستم های تمام اتوماتیک و باکیفیت بسیار خوب تهیه و بسته بندی می شوند. ترکیبات این نوع سالادها زیر نظر مسئولان فنی کنترل و مراحل چهارگانه شست وشو شامل:
– گل زدایی
– انگل زداییبا حباب هوا و فشار شدید آب
– ضدعفونی با کلر یا ازن
– آبکشی
را طی کرده و در نهایت در اتمسفر عوض کردن یافته (اصلاح شده) بسته بندی می شوند، ولی برخی از این سالادها به روش های سنتی با کیفیت پایین تر و با هزینه کمتر تولید می شوند و مزیت چندانی ندارند.
اتمسفر اصلاح شده است (MAP) چه مزیتی دارد؟
*میکروارگانیسم ها Microorganism جهت رشد و نمو به مقدار مناسبی اکسیژن نیاز دارند. از این رو بعضی تولیدکنندگان با عوض کردن درصد اکسیژن موجود در هوای داخل بسته بندی و با افزودن گاز ازت از میزان اشباع اکسیژن کاسته و به این روش با توقف رشد میکروارگانیسم ها بر دوام و تازگی محصول می افزایند. سالادهای فصلی که در شرایط اتمسفر عوض کردن یافته بسته بندی می شوند بر طول دوام ارزش افزوده شده است و در دمای یخچال به مدت دو سه روز بخوبی کیفیت خود را حفظ می کنند و حتی در وقت سرو به مدت ۲ تا ۳ ساعت در دمای محیط تازه می مانند.
*میکروارگانیسم ها Microorganism:میکروب، میکروارگانیسم، ریزسازواره یا ریزاندامگان جاندارانی هستند که با چشم غیرمسلح دیده نمی شوند. ریزاندامگان مشمول بر باکتری ها، ویروس ها، آغازیان، و بعضی قارچ ها هستند. ریزاندامگان ها در همه جا، از جَوی گرفته تا خاک، روی پوست بدن و مخاط بدن انسان و جانوران به میزان فراوان وجود دارند. به گونه ای که زندگی جهت جانوران و گیاهان، بدون وجود میکروب امکان پذیر نیست. یعنی این میکروب ها فلور نرمال بدن جانوران و موجودات زنده هستند.
علت باد کردن بسته بندی سالاد چیست؟
برخی از انوع سالادهای بسته بندی شده است کارخانه ای که کیفیت پایینی داشته و در شریط اتمسفر عوض کردن یافته بسته بندی نمی شوند احتمال دارد سریعتر از انقضای تاریخ مصرف دچار فساد و عوض کردن طعم و مزه شوند. در این شرایط میکروارگانیسم ها در داخل بسته بندی سالاد شروع به رشد و تکثیر می کنند و گازهای حاصل از متابولیسم آنها باعث تورم و بادکردگی بسته بندی و لزج و بدطعم شدن ترکیبات سالاد می شود. البته شرایط نامساعد نگهداری می تواند انواعی از سالادهایی را هم که در شرایط اتمسفر اصلاح شده است بسته بندی شده است اند دچار فساد زودرس کند. سالادهای بسته بندی شده است باید در دمای یک تا چهار درجه سانتی گراد یخچال نگهداری شوند.
ضدعفونی سالادهای بسته بندی با ازن به جای کلر
در زیاد کشورهای توسعه یافته به علت استفاده از پیشرفته ترین دستگاه ها و دانش روز در فرآیند کاشت و داشت و برداشت، میزان آلودگی سبزیجات را به کمترین میزان ممکن می رسانند تا در وقت مصرف، سبزیجات بدون نیاز به مراحل چهارگانه شست وشو مورد استفاده قرار گیرند. در واقع در این کشورها سبزیجات فقط با آب خالص شسته می شوند و دیگر اثری از باقیمانده مواد شوینده و ضدعفونی کننده در آنها موجود نیست، ولی در کشور عزیزمان ایران به علت بار میکروبی و آلودگی زیادی که سبزیجات دارند نیاز به انجام مراحل چهارگانه شست وشو مشمول بر پاکسازی اولیه، انگل زدایی با شوینده ها، میکروب زدایی با کلر و آبکشی نهایی وجود دارد. در این بین بعضی کارخانجات تولیدکننده سالادهای بسته بندی جهت ضدعفونی کردن سبزیجات به جای کلر از ازن به منظور از بین بردن انواع باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و… استفاده می کنند.
برای رسیدن به پاسخ سوالاتمان راجع به سالادهای بسته بندی با دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به گفتوگو نشستیم.
سالادهای بسته بندی حاوی مواد نگهدارنده اند؟
دلیلی ندارد تولیدکنندگان بخواهند از مواد نگهدارنده در سالادهای بسته بندی استفاده کنند. خانواده ها باید در نظر داشته باشند نگهدارنده ها موادی ترکیبی هستند و باید با محصول مخلوط شوند تا با عوض کردن pH یا تولید نمک های شیمیایی جلوی رشد و تکثیر بعضی از میکروارگانیسم ها را بگیرند. در حال حاضر عالی ترین ضدعفونی کننده و نگهدارنده سالادهای کارخانه ای همان کلری است که سبزیجات با آن شسته و ضدعفونی شده است و از بار میکروبی آنها می کاهد.
سالادهای با بسته بندی متفرقه نخرید
برخی اغذیه فروشی ها و رستوران ها به علت استقبال زیادی که مشتریان نسبت به سالادهای بسته بندی دارند جهت کم کردن هزینه و سود زیاد به صورت دست ساز سالاد تهیه و در ظروف بی نام و نشان بسته بندی می کنند و به جای سالادهای کارخانه ای دست مشتری می دهند. مصرف کنندگان باید به این عنوان توجه کنند سالادهایی قابل اعتمادند که دارای پروانه ساخت، علامت شرکت غذا و دارو و تاریخ تولید و انقضا باشند و با در نظرگرفتن این که بعضی سودجویان، سالادهای متفرقه را با چسباندن برچسب هایی که دارای علامت ها و شماره های تقلبی وزارت بهداشت است به مردم می فروشند، بهتر است سالادهایی را که نام و نشانی از کارخانه تولید کننده محصول روی بسته بندی درج شده است گزینش کنند.
سالادهای خانگی یا کارخانه ای؟
ترکیبات سالادهای خانگی اگر به روش صحیح و طی مراحل چهارگانه بخوبی شست وشو شوند مزیت و صرفه اقتصادی بیشتری نسبت به سالادهای کارخانه ای دارند، ولی اگر ملاک شست وشو و ضدعفونی کردن سبزیجات با سرکه و نمک باشد که کمترین خاصیت انگل زدایی و میکروب کشی را دارند بهتر است از سالادهای معتبر کارخانه ای که زیر نظر مسئولان فنی متخصص تهیه و تولید می شود استفاده کنند.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: jamejamonline.ir
واژه های کلیدی: مواد نگهدارنده | ضدعفونی کردن | کارخانه | سبزیجات | استفاده | میکروب | سالاد | میکروب
-
محسن افشانی بازیگر سینما تلویزیون به خاطر حمل سلاح در پیج اینستاگرام خودش ب
-
ماجرای تیراندازی در فرودگاه مهرآباد/ آیا داعش در این حمله دست داشته است؟
-
بررسی گروگانگیری در بیمارستان به علت عدم پرداخت هزینه
-
علت فراموش کردن ۲۵ مسافر هواپیما توسط خلبان+پیام عذرخواهی
-
وضعیت خسارت و تعطیلی مدارس بر اثر سیل در آذربایجان شرقی+عکس
اخبار
آرشیو-
چذابه امروز وضعیت مرزهای عراق آخرین وضعیت مرزهای خوزستان شلمچه مهران
آخرین وضعیت مرزهای عراق شلمچه باز و چذابه موقتا بسته شد / تلاش برای رفع مشکل ادامه دارد استاندار خوزستان: پایانه مرزی شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است همچنین مرز چذابه به صورت موقت از سوی کشور عراق بست...
-
ندیم امیری ؛ بازیکن افغانتبار تیم ملی فوتبال آلمان کیست و چطور به این تیم دعوت شد؟
-
سود نجومی که بانک ها از وام مردم به جیب میزنند!
-
خانواده میترا استاد نجفی را بخشیدند!
-
والیبال بازی کردن گلزار و علی کریمی در باشگاه
گالری عکس
آرشیو-
کافه اینستا با فریبا نادری زن ستاره مشهور ایرانی
اینستاگرام فریبا نادری | بازیگر معروف | فریبا نادری | اینستاگرام | بازیگر | تصویر | آخرین | اینستا کافه اینستا با فریبا نادری دراین قسمت از کافه اینستا مروری داریم بـه آخرین فعالیت هـای زن فری...
-
مدگردی با سحر قریشی | جالب ترین استایل های سحر قریشی
-
متن های تبریک تولد+ عکس نوشته خاص تولدت مبارک عشقم
-
عکس نوشته و جملات سنگین و معنا دار | سخنان بزرگان
-
سوپر استارها در کنسرت مهران مدیری | خواندن ترانه سوغاتی مرحوم هایده