كسي كه هرگز تحت فشار نزيسته باشد، آزادي را لمس نمي كند.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » چربی های حیوانی بافایده هستند یا مضر؟

    چربی های حیوانی بافایده هستند یا مضر؟

    تصور اکثر ما این است که چربی های حیوانی مضر هستند و با بروز بیماری های قلبی و عروقی در ارتباط می باشند، ولی آیا واقعا چنین است؟

    چربی های حیوانی بافایده هستند یا مضر؟

    تصور اکثر ما این است که چربی های حیوانی مضر هستند و با بروز بیماری های قلبی و عروقی در ارتباط می باشند، ولی آیا واقعا چنین است؟

    آیا چربی های حیوانی خوب هستند یا بد؟

    در گذشته، چربی کلمه ای نه چندان خوش نام جهت سلامت کلی بدن و تنظیم وزن بود. غذاهای سرشار از چربی های حیوانی از جمله کره، خامه و گوشت های قرمز به صورت خاص ای با زیاد کردن خطر بیماری های قلبی عروقی و غذاهای سرشار از کالری در ارتباط بودند.جایگزین های این غذاها متاسفانه سالم تر نبودند و معمولا این غذاها، از چربی های ترانس و کربوهیدرات های تصفیه شده است ساخته شده است بودند.

    عبارات مهم : گوشت و لبنیات – بیماری
    تحقیقات تازه نشان داده چربی های ترانس بدترین تاثیر را روی سلامت قلب دارند و باید محدود شوند.جایگزین کردن چربی با کربوهیدرات های راحت مانند قند نیز نشان داده آنچنان سودمند نیست. تحقیقات جدید، نگرانی ها را راجع به نوع مهم چربی های حیوانی یعنی چربی اشباع زیر پرسش برده است.

    چربی های اشباع با زیاد کردن خطر بیماری های قلبی در ارتباط هستند، ولی تحقیقات اخیر نشان می دهد که رابطه ای وجود ندارد.

    چربی های حیوانی بافایده هستند یا مضر؟

    بنابراین، آیا چربی های حیوانی برایمان خوب است یا بد؟

    مانند هر لحظه جواب این پرسش به سادگی گفتن خوب یا بد نیست. تمام غذاها، ترکیبی از مواد مغذی را در خود دارند و چربی های حیوانی ترکیبی از چربی های اشباع و غیر اشباع هستند. تاثیر چربی های حیوانی روی بدن به مقدار خوردنتان و اینکه باقی برنامه غذایی تان چگونه است بستگی دارد.

    چربی های اشباع و سلامت قلب

    برخی تحقیقات جدید، رابطه بین چربی های اشباع و سلامت قلب را زیر پرسش برده اند.برای مثال در یک بررسی که روی اطلاعات ۲۱ تحقیق انجام شده است بود مشخص شد اطلاعات دقیقی راجع به اینکه چربی های اشباع با زیاد کردن بیماری های قلبی در ارتباط است وجود ندارد.این یعنی توصیه هایی مبنی بر کم کردن مصرف چربی های اشباع که زیاد در چربی های حیوانی وجود دارد، باید دوباره مورد بررسی قرار بگیرند.

    راهنماهای کنونی تغذیه همچنان روی این تاکید دارند که مصرف چربی های اشباع را کم کردن دهید. تحقیقات زیادی همچنان در حال انجام است که عنوان آن ها تاثیر چربی های اشباع و چربی های حیوانی بر روی سلامت قلب است.

    چربی های غیر اشباع در جایگاه چربی اشباع

    با وجود اینکه نقش چربی های اشباع بر روی سلامت قلب، از آنچه قبلا تصور می شد خنثی تر است ولی بدان معنا نیست که هرچقدر دلتان خواست کره و استیک بخورید. جایگزین کردن بعضی یا زیاد چربی های اشباع با منابع چربی های غیر اشباع مانند روغن زیتون، آجیل و آووکادو همچنان جهت اصلاح سلامت توصیه می شود.جایگزین کردن چربی های اشباع با منابع کربوهیدرات سرشار از فیبر مانند میوه ها و سبزیجات، همچنان جهت سلامت بافایده است.

    شما چه چیزی را جایگزینش می کنید؟

    آنچه جایگزین چربی های اشباع می کنید اهمیت بسیار بالایی دارد. در گذشته، چربی های اشباع را مضرترین نوع چربی جهت سلامت قلب می دانستند. منابع چربی های اشباع مانند کره با غذاهایی جایگزین می شدند که با روغن های هیدروژنه گیاهی ساخته شده است بود و منبع چربی های ترانس به حساب می آمدند.

    امروزه این را می دانیم که چربی های ترانس از چربی های اشباع جهت سلامت مضرتر هستند. از این رو جایگزین کردن کره با مارگارین که از روغن های گیاهی هیدروژنه ساخته می شود قابل توصیه نیست. جایگزین کردن غذاهایی که چربی اشباع بالایی دارند با غذاهای سرشار از قند و کربوهیدرات های ساده نیز توصیه نمی شود.

    برای مثال جایگزین کردن یک کوکی عادی حاوی تراشه های شکلات با نوع بدون چربی که سرشار از قند بوده مناسب به حساب می آمده است.

    تصور اکثر ما این است که چربی های حیوانی مضر هستند و با بروز بیماری های قلبی و عروقی در ارتباط می باشند، ولی آیا واقعا چنین است؟

    چربی لبنی و سلامت

    در کنار گوشت، لبنیات از دیگر غذاهای حاوی چربی حیوانی است که چربی اشباع زیادی در خود دارد. لبنیات پرچرب نسبت به انواع کم چرب، کالری و چربی بیشتری دارند.

    در گذشته توصیه می شد لبنیاتی مانند پنیر، شیر و ماست را از نوع کم چرب گزینش کنید. ولی تحقیقات اخیر باعث شده است تغییراتی در این توصیه ایجاد شود.

    برای مثال در سال ۲۰۱۷، در یک بررسی که روی اطلاعات ۲۹ تحقیق انجام گرفت مشخص شد مصرف لبنیات هیچ گونه تاثیر مضری روی سلامت قلب ندارد.

    تحقیقات همچنین نشان داده اند مصرف لبنیات پرچرب، ارتباطی با چاقی ندارند. در واقع لبنیات پرچرب می تواند در یک برنامه غذایی متعادل حضور داشته و تاثیری معکوس روی چاقی داشته باشد.

    شما چقدر می خورید؟

    با اینکه تحقیقات جدید، توصیه های گذشته را عوض کردن داده است ولی بدان معنا نیست که هرچقدر کره و گوشت و لبنیات دوست داشتید بخورید.

    بسیار مهم است بدانید این غذاها را همچنان باید به صورت متعادل و قسمتی از یک برنامه غذایی سالم مصرف کنید. استفاده از یک برنامه غذایی سرشار از میوه، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات همچنان توصیه می شود.

    می توانید چربی های حیوانی را به عنوان بخشی از برنامه غذایی خود و جهت اصلاح سلامت، مورد استفاده قرار دهید.


    گرد آوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: kermany.com


    واژه های کلیدی: گوشت و لبنیات | بیماری | برنامه | ارتباط | تحقیقات | سلامت | لبنیات | سلامت

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • منابع اورجینال رباتیک
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • چاپ کتاب آمازون
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی