یكدیگر را مسخره نكنید (اگر دین دارید)
خوش آمدید - امروز : شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار جامعه و عمومی » احتمال زلزله ۶.۹ تا ۷.۱ ریشتری در پایتخت کشور عزیزمان ایران با ۲۵۰ هزار کشته

    احتمال زلزله ۶.۹ تا ۷.۱ ریشتری در پایتخت کشور عزیزمان ایران با ۲۵۰ هزار کشته

    در صورت وقوع زلزله در پایتخت کشور عزیزمان ایران بزرگای آن بین ۶.۹ تا ۷.۱ ریشتر خواهد بود و این زلزله تخریب ۵۰۰ هزار واحد مسکونی و کشته شدن ۲۵۰ هزار نفر را در پی خواهد داشت.

    احتمال زلزله ۶.۹ تا ۷.۱ ریشتری در پایتخت کشور عزیزمان ایران با ۲۵۰ هزار کشته

    در صورت وقوع زلزله در پایتخت کشور عزیزمان ایران بزرگای آن بین ۶.۹ تا ۷.۱ ریشتر خواهد بود و این زلزله تخریب ۵۰۰ هزار واحد مسکونی و کشته شدن ۲۵۰ هزار نفر را در پی خواهد داشت.

    صحبت با دکتر حسنی در مورد احتمال زلزله در پایتخت کشور عزیزمان ایران

    براساس برآوردهای محققان کشور در صورت وقوع زلزله در پایتخت کشور عزیزمان ایران بزرگای آن بین ۶.۹ تا ۷.۱ ریشتر خواهد بود و این زلزله تخریب ۵۰۰ هزار واحد مسکونی و کشته شدن ۲۵۰ هزار نفر را در پی خواهد داشت.

    عبارات مهم : میزان خرابی – کرمانشاه
    دکتر نعمت حسنی رییس دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی، گفت: از دست رفتن جان حتی یک نفر در حوادثی چون زلزله جهت ما بسیار مهم هست، ولی واقعیتی که باید در مدیریت زلزله در نظر گرفته شود این است که در مدیریت بحران بر اساس سناریوهایی که نوشته می شود برآورد خواهد شد که چه تعداد واحد مسکونی به طور کامل تخریب می شوند، چه تعداد واحد مسکونی خراب خواهد شد، چه تعداد جان خود را از دست خواهند داد و یا چه تعداد مجرح و بی خانمان می شوند.

    وی با بیان اینکه اعداد به دست آمده از این برآوردها جهت ایجاد آمادگی در برابر زلزلزله قابل استفاده هست، یادآور شد: بر اساس همین سناریوها، آینده نگری ما این است که اگر در پایتخت کشور عزیزمان ایران زلزله ای رخ دهد، بزرگای آن بین ۶.۹ تا ۷.۱ ریشتر است و شتابی که در مناطق متفاوت پایتخت کشور عزیزمان ایران ایجاد می کند، به ۶ دهم شتاب ثقل یا ۶۰۰ سانتی متر بر مجذور ثانیه می رسد.

    حسنی با تاکید بر اینکه در زلزله پایتخت کشور عزیزمان ایران برآورد می شود حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکونی تخریب خواهند شد، ادامه داد: در سال ۲۰۰۰ محققان ژاپنی برآورد کردند در این زلزله ۳۸۰ تا ۴۰۰ هزار نفر جان خود را از دست خواهند داد، ولی در مطالعات دیگری که ما در این زمینه انجام دادیم، میزان تلفات ۲۵۰ هزار نفر برآورد شد به این معنا که در یک زلزله ای به بزرگای ۶.۹ انتظار داریم ۲۵۰ هزار نفر کشته شوند. از این رو در مدیریت بحران تاکید بر کم کردن میزان خرابی های ناشی از زلزله است.

    تشریح اوضاع لرزه خیزی ایران

    رییس دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی، با بیان اینکه در کشور عزیزمان ایران ۳ منطقه کوهستانی “زاگرس”، “البرز” و “کپه داغ” وجود دارد، توضیح داد: منطقه زاگرس سلسله مشمول بر جبال زاگرس است که از جنوب شرقی شروع و به شمال غربی کشیده می شود. سلسله کوه های البرز نیز دارای جهت شرقی- غربی است و در مرکز و بیابان های کشور نیز مجموع کوه های کپه داغ است که آتشفشان “تفتان” شاخص ترین کوه موجود در این منطقه به شمار می رود.

    این محقق زلزله با تاکید بر اینکه اکثر زمین لرزه های کشور در این ۳ منطقه رخ می دهد، ادامه داد: از این رو از نظر تکنوتیکی، در منطقه “زاگرس”، کشور عزیزمان ایران بر روی صفحه اروپا و آسیا واقع شده است است و صفحه آفریقا که عربستان نیز بر روی آن واقع شده است هست، در هر سال ۲ سانتی متر و نیم بر خلاف جهت عقربه ساعت می چرخد و به صفحه اروپا و آسیا فشار وارد می کند که این امر موجب تشکیل کوه های زاگرس شده است هست، ضمن آنکه منطقه ما تحت همین فشار است.

    حسنی با بیان اینکه به نظر می رسد زلزله ۲۱ آبان ماه کرمانشاه نیز در مرز همین صفحات ایجاد شده است هست، خاطرنشان کرد: بزرگای این زلزله ۷.۳ ریشتر و از نوع زلزله های “داخل خاکی” و یکی از نیرومند ترین زلزله ها به شمار می رود. به گفته وی زلزله هایی به این اندازه در کشور عزیزمان ایران در “منجیل” به ثبت رسیده، ضمن آنکه زلزله کوبه ژاپن نیز به بزرگای ۷.۳ ریشتر بوده است.

    حسنی با تاکید بر اینکه معمولا زلزله ها بیش از ۷.۵ ریشتر زلزله های داخل اقیانوس هست، اظهار کرد: زلزله ۹ ریشتر ژاپن زلزله ای بوده که در داخل اقیانوس رخ داده است که به آن سونامی گفته می شود و زلزله درون خاکی با بزرگای ۷.۳ ریشتر به معنای انفجار حدود ۷۰۰ بمب اتمی هیروشیما در عمق ۲۳ کیلومتر زمین است.

    وی با بیان اینکه زلزله کرمانشاه یکی از نیرومند ترین زلزله هایی است که کشور عزیزمان ایران تجربه کرده است، اضافه کرد: علاوه بر آن شتابی که ایستگاه هایی که از سوی دستگاه های شتاب نگار کشور به ثبت رسانده اند در حدود ۶۸۲ سانتی متر بر مجذور ثانبه بوده است به این معنی که اگر شتاب ثقل که ۹۸۰ سانتی متر بر مجذور ثانیه است این شتاب معادل ۷۰ درصد شتاب ثقل زمین بوده باشد.

    حسنی با بیان اینکه شتاب زلزله کرمانشاه بسیار زیاد بوده هست، افزود: در برآوردهای ما شتاب زلزله ۶دهم (G ۶۰۰ سانتی متر بر مجذور ثانیه)است و هنگامی که میزان خرابی های روستاها و شهرستان سرپل ذهاب را با این مقیاس شتاب ارزیابی می کنیم مشاهده می شود که هر چند که از دست دادن جان انسان ها بسیار باعث تاسف است و منزل های زیادی تخریب شد، ولی انتظار می رفت میزان خسارات از این هم زیاد باشد.

    احتمال زلزله ۶.۹ تا ۷.۱ ریشتری در پایتخت کشور عزیزمان ایران با ۲۵۰ هزار کشته

    تلاش جهت تولید منزل های پیش ساخته

    این محقق با اشاره به نحوه اسکان زلزله زده ها در کشور ژاپن، گفت: این منزل ها گنبدی شکل ساخته می شوند و در زلزله اخیر کرمانشاه تلاش شد تا این منزل ها به کشور وارد شود. حسنی با تاکید بر اینکه از وقت خرید تا ارسال آن به کشور به یک ماه وقت نیاز هست، ادامه داد: شرکت مدیریت بحران در تلاش است که این منزل ها به کشور عزیزمان ایران وارد شود، ولی ما در تلاش هستیم تا در این زمینه تحقیقاتی اجرایی شود. به گونه ای که از این منزل ها دیدار شود و مراکز تحقیقات کشور عزیزمان ایران آن را در کشور تولید کنند.

    این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی از شروع مذاکرات کشور عزیزمان ایران و ژاپن در این زمینه خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا با شرکت تولید کننده این منزل ها مذاکراتی انجام دهیم.

    وی عالی ترین روش تولید این منزل ها را تولید آن در داخل کشور دانست و اضافه کرد: محققان ایرانی در ساخت این نوع سازه ها توانمند هستند و ما با دریافت لاینس، می توانیم اقدام به تولید آن در داخل کشور کنیم.

    شایعات انتشار یافته در فضای مجازی

    دانشیار دانشگاه شهید بهشتی، با اشاره به تصویر های انتشار یافته در اینترنت در خصوص میزان تخریب مسکن مهر، با تاکید بر اینکه اسکلت این سازه ها در این شتاب پابرجا مانده اند، توضیح داد: یک سوم هزینه های ساخت یک ساختمان مربوط به اسکلت و دو سوم دیگر هزینه ها مربوط به نازک کاری(نما، سنگ، سرامیک) است و بررسی ها نشان می دهد که مسکن مهر اسکلت خوبی دارد و مسئله مهم در نازک کاری است.

    حسنی با بیان اینکه اکثر منزل های مسکن مهر به علت کمبود اعتبارات دارای نمای رنگ هستند، خاطرنشان کرد: مسئله این سازه ها در خوب اجرا نشدن نما است که این امر به سیاست های ما بر می گردد که یک پیمانکار را مجبور می کنیم تا با کم کردن هزینه ها پروژه را اجرا کند و آن پیمانکار هم با مصالح ارزان ادامه فعالیت می دهد.

    این محقق با تاکید بر اینکه اسکلت برجای مانده از مسکن مهر از یک زلزله بسیار نیرومند باقی مانده هست، گفت: تصاویری که در سایت های رسمی از مسکن مهر سرپل ذهاب انتشار یافته نشان داد که این سازه ها از نظر نما ضعیف بوده هست. زلزله کرمانشاه بسیار شدید بوده، ولی بررسی آمارها نشان می دهد میزان خرابی ها و کشته شده است ها از آن چیزی که انتظار می رفت، کمتر بوده است.

    مدیریت بحران

    حسنی با اشاره به اوضاع امداد و نجات در رخدادهای لرزه ای، اظهار کرد: معمولا بعد از زلزله هایی که در زمستان رخ می دهد اسکان مسئله تر است و این اوضاع در همه جای دنیا یکسان هست، ولی تجربه جهانی نشان می دهد که در مواقع زمین لرزه همسایگان و مردم همان منطقه ناجی یکدیگر می شوند.

    وی در عین حال با تاکید بر اینکه کمک های به میل خود به زلزله زدگان باید دارای تشکیلات خاصی باشد، ادامه داد: در غیر اینصورت بردن کمک های به میل خود به منطقه از سوی هر فرد منجر به سردرگمی و توزیع نامتوازن کمک ها به نیازمندان خواهد شد. کمک هایی که تاکنون به مناطق زلزله زده صورت گرفته با اشل های جهانی برابری می کند.

    انتظار رخداد ۲ زلزله در منطقه زاگرس

    حسنی با تاکید براینکه زلزله های کمتر از پنج ریشتر در کشور به طور متناسب در حال رخ دادن هست، گفت: زلزله بیش از ۵.۵ دارای قدرت زیادی است به گونه ای که قدرت زلزله ۶.۵ ۳۳ برابر قدرت زلزله ۵.۵ ریشتر است و قدرت زلزله ۷.۵ ریشتر ۳۳ برابر زلزله ۶.۵ ریشتر است از این رو، زلزله های زیاد از ۵.۵ معمولا با تلفات همراه هستند.

    تجربه نشان داده است که هر ۱۲ تا ۱۴ سال یک زلزله بزرگ در کشور عزیزمان ایران رخ داده است که نمونه آن زلزله بم است ولی آمارهای اخیر نشان می دهد که از تلفات ۳۵ هزار تا ۴۰ هزار نفر زلزله های منجیل و طبس خبری نیست، چون در مسکن روستایی تاحدودی مقاوم سازی شده است است و در سازه ها نیز از آجر و اسکلت و بتن استفاده شد و این امر موجب شد تا میزان تلفات کم کردن یابد.

    این محقق با تاکید بر اینکه ما هر دو تا ۳ سال در این مناطق باید منتظر زلزله های بزرگ باشیم، ادامه داد: مراکز تحقیقات کشور نیز اطلاعات زیادی در این زمینه منتشر می کنند.

    وی در خصوص زلزله های زیاد ثبت شده است در سال های اخیر خاطرنشان کرد: هرچه رخدادهای لرزه ای زیاد صورت گیرد، بهتر است چون قدرت زمین لرزه کم کردن خواهد یافت.

    حسنی در پاسخ به این پرسش که آیا زلزله کرمانشاه امکان جنبش سایر گسل ها در این پهنه را خواهد داشت یا خیر، توضیح داد: این امکان وجود دارد که تحرک یک گسل موجب جنبش دو گسل دیگر شود.

    دکتر نعمت حسنی، رییس دانشکده عمران دانشگاه شهید بهشتی، سال گذشته موفق به کسب نشان افتخار «خورشید تابان» و «انوار زرین به همراه نقش گل» به علت اجرای پروژه های تحقیقاتی یکسان بین ژاپن و ایران، گسترش تبادلات تحقیقاتی میان دو کشور، توسعه همکاری ها بین شرکت های ژاپنی و ایرانی و همچنین توسعه تحقیقات مهندسی زلزله شد. دکتر حسنی در سال ۱۳۳۸ در پایتخت کشور عزیزمان ایران متولد شد و در سال ۱۳۷۳ با استفاده از بورس تحصیلی دولت ژاپن جهت ادامه تحصیل به این کشور سفر کرد. در سال ۱۳۷۴ و در وقت تحصیل وی در مقطع دکتری در دانشگاه «کوبه» ژاپن، زمین لرزه بزرگ «هانشین» در کوبه رخ داد.

    علی رغم وقوع این زمین لرزه بزرگ وی در کوبه ماند و در سال ۱۳۷۶ موفق به دریافت مدرک دکتری از دانشگاه کوبه شد. بعد از عزیمت به ایران، به دعوت دانشگاه کوبه مجددا به ژاپن سفر کرد و به عنوان استادیار در دانشگاه کوبه به تدریس پرداخت. وی بر اساس تجربیاتی که از زلزله کوبه کسب کرده بود، کتاب ارزشمند «ژاپن چگونه ژاپن شد» را به نگارش درآورد.

    دکتر حسنی در حال حاضر دانشیار دانشگاه شهید بهشتی است و در سمت ریاست دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی مشغول به فعالیت است.وی دارای ۱۱ کتاب تالیفی، بیش از ۸ مقاله ISI به انگلیسی، ۱۵ مقاله علمی- پژوهشی، ۵۰ مقاله به زبان های فارسی، انگلیسی و ژاپنی در مجلات و کنفرانس های خارجی و داخلی و بیش از ۳۰ پروژه تحقیقاتی است.

    در صورت وقوع زلزله در پایتخت کشور عزیزمان ایران بزرگای آن بین ۶.۹ تا ۷.۱ ریشتر خواهد بود و این زلزله تخریب ۵۰۰ هزار واحد مسکونی و کشته شدن ۲۵۰ هزار نفر را در پی خواهد داشت.

    گردآوری: گروه خبر سیمرغ
    seemorgh.com/news
    منبع: isna.ir

    واژه های کلیدی: میزان خرابی | کرمانشاه | دانشگاه | مهندسی | ایرانی | زلزله | ریشتر | ایران | اسکلت

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • کتاب اورجینال
  • منابع اورجینال رباتیک
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • جعبه هدیه کتاب