نیکوترین عادت تفکر است و حکمت زاده تفکر.
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » کاروتنوئید چه هستند؟ هر آنچه باید در مورد کاروتنوئیدها بدانید

    کاروتنوئید چه هستند؟ هر آنچه باید در مورد کاروتنوئیدها بدانید

     کاروتنوئیدها مواد مغذی هستند که در میوه ها و سبزیجات دارای رنگ نارنجی موجود هستند. هر آنچه مورد نیاز است در مورد کاروتنوئیدها بدانید در این مقاله بیان می شود.

    کاروتنوئید چه هستند؟ هر آنچه باید در مورد کاروتنوئیدها بدانید

    کاروتنوئیدها مواد مغذی هستند که در میوه ها و سبزیجات دارای رنگ نارنجی موجود هستند. هر آنچه مورد نیاز است در مورد کاروتنوئیدها بدانید در این مقاله بیان می شود.

    کاروتنوئید carotenoid چیست؟

    کاروتنوئیدها carotenoidرنگدانه های زرد، قرمز، نارنجی در گیاهان، سبزیجات و میوه ها هستند. بیش از ۶۰۰ نوع از کاروتنوئیدها وجود دارد. بعضی از آنها می توانند با وارد شدن به بدن تبدیل به ویتامین آ شوند. کاروتنوئیدها باید از طریق رژیم غذایی مصرف شوند. آنها از طریق چربی ها جذب می شوند.

    کاروتنوئید چه هستند؟ هر آنچه باید در مورد کاروتنوئیدها بدانید

    رایج ترین انواع کاروتنوئیدها:

    • – آلفا کاروتن alpha carotene
      – بتاکاروتن beta carotene
      – لوتئین lutein
      – زیگزانتین zeaxanthin
      – لیکوپنlycopene

    غذاهای غنی از کاروتنوئید

    • کلم بروکلی
    • اسفناج
    • هندوانه، طالبی
    • فلفل دلمه ای
    • گوجه فرنگی ها
    • هویج، انبه
    • پرتقال

    کاروتنوئیدها چگونه کار می کنند؟


    کاروتنوئیدها ترکیبات محلول در چربی هستند. غذاهای غنی از کاروتنوئید هنگامی که وارد جریان خون می شوند، جذب مواد مغذی را در بدن بالا می برند.

    کاروتنوئیدها به دو گروه مهم تقسیم می شوند:

    • زانتوفیل ها Xanthophylls
    • کاروتن ها Carotenes

    هر دو نوع کاروتنوئید دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. کاروتنوئید زانتوفیل که دارای رنگدانه زرد هست، حاوی اکسیژن بوده و با حفظ سلامتی چشم درارتباط است.

    غذاهای غنی از کاروتنوئیدهای نوع زانتوفیل

    • کلم بروکلی
    • اسفناج
    • کدو حلوایی
    • آووکادو
    • میوه های زرد
    • ذرت
    • زرده تخم مرغ

    غذاهای غنی از کاروتنوئیدهای نوع کاروتن

    کاروتن ها نیز رنگدانه های نارنجی هستند و در میوه ها و سبزیجات متفاوت یافت می شود.

     کاروتنوئیدها مواد مغذی هستند که در میوه ها و سبزیجات دارای رنگ نارنجی موجود هستند. هر آنچه مورد نیاز است در مورد کاروتنوئیدها بدانید در این مقاله بیان می شود.

    • هویج
    • طالبی
    • سیب زمینی های شیرین
    • پاپایا (که انبه هندی هم گفته می شود، میوه بومی آمریکای مرکزی)
    • نارنگی
    • گوجه فرنگی

    فواید کاروتنوئیدها چیست؟

    کاروتنوئیدها آنتی اکسیدان های مفیدی هستند که می توانند از شما در برابر امراض محافظت کنند و سیستم ایمنی بدن شما را زیاد کردن دهند.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : آنتی اکسیدان چیست؟ و منابع آنتی اکسیدان و مکمل های ضدپیری کدامند؟

    تاثیر کاروتنوئیدها در سلامت چشم

    مصرف غذاهای غنی از کاروتنوئید می تواند از سلول های چشم محافظت کند و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری نماید. یکی از علل اصلی نابینایی، دژنراسیون ماکولا* Macular Degeneration یا انحطاط مرکز شبکیه است. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور آبی می تواند یکی از دلایل مبتلا شدن به این عارضه باشد. با این حال مطالعات نشان داده که مصرف حداقل ۶ میلی گرم از لوتئین (یکی از انواع کاروتنوئیدها) از طریق رژیم غذایی می تواند خطر مبتلا شدن به دژنراسیون ماکولا را تا ۴۳ درصد کم کردن دهد.

    * دژنراسیون ماکولا Macular Degeneration : این بیماری مهمترین عامل کم کردن بینایی بوده که در آن بخش مرکزی شبکیه تخریب میشود. این بیماری با زیاد کردن سن و به مرور وقت رخ می دهد.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : ۱۰ توصیه ای که چشم دکتر شما می داند- و آرزو داشت که شما هم بدانید

    اگر می خواهید زیاد بدانید : چشمانی سالم و نیرومند با ۱۵ راهکار ساده

    کاروتنوئید چه هستند؟ هر آنچه باید در مورد کاروتنوئیدها بدانید

    تاثیر کاروتنوئیدها در سلامت قلبی عروقی

    خواص آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدها منجر به کم کردن التهاب در بدن می شود. فواید ضد التهابی کاروتنوئیدها در واقع با اصلاح سلامت قلب و عروق همراه هست. کم کردن التهاب مانع مسدود شدن دیواره شریانی می شود.

    تاثیر کاروتنوئیدها در کم کردن خطر مبتلا شدن به سرطان

    آنتی اکسیدان ها از سلول های شما در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد free radicals محافظت می کنند. مصرف کاروتنوئیدها با کم کردن خطر مبتلا شدن به سرطان هایی از جمله سرطان ریه ارتباط دارد و اثرات مخرب ناشی از استعمال سیگار را نیز خنثی می کند. خطر مبتلا شدن به سرطان پوست نیز با مصرف این رنگدانه ها کم کردن می یابد. در واقع تبدیل کاروتنوئیدها به ویتامین آ منجر به جلوگیری از آسیب های پوستی ناشی از نور خورشید می شود.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : رادیکال های آزاد چیست، چگونه با رادیکال های آزاد مقابله کنیم؟

    اگر می خواهید زیاد بدانید : قوی ترین آنتی اکسیدان در طبیعت

     کاروتنوئیدها مواد مغذی هستند که در میوه ها و سبزیجات دارای رنگ نارنجی موجود هستند. هر آنچه مورد نیاز است در مورد کاروتنوئیدها بدانید در این مقاله بیان می شود.

    اگر می خواهید زیاد بدانید : قوی ترین آنتی اکسیدان دنیا را بشناسید

    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
    seemorgh.com/health
    منبع: avayesalamat.com


    واژه های کلیدی: آنتی اکسیدان | سرطان پوست | سرطان ریه | مبتلا شدن | سبزیجات | نارنجی | سلامتی | رادیکال | سلامت

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • جعبه هدیه کتاب
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید کتاب خارجی
  • چاپ کتاب آمازون
  • کتاب اورجینال