در این جهان، همواره برای كسانی كه از خطری بهراسند، خطری وجود خواهد داشت.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » آشپزی » طرز تهیه غذاهای خوشمزه جهت شب یلدا

    طرز تهیه غذاهای خوشمزه جهت شب یلدا

    غذای شب یلدا در پایتخت کشور عزیزمان ایران ، خوراکی های شب یلدا چیست؟ ، شام شب یلدا چی درست کنم ، منوی شام شب یلدا ، روش تهیه

    طرز تهیه غذاهای خوشمزه جهت شب یلدا

    غذای شب یلدا در پایتخت کشور عزیزمان ایران ، خوراکی های شب یلدا چیست؟ ، شام شب یلدا چی درست کنم ، منوی شام شب یلدا ، طرز تهیه خوراکیهای شب یلدا ، ویژه شب یلدا

    یلدا یکی از شب هایی است که باید برایش برنامه خاصی تدارک دید! غذاهای خاص شب یلدا را معمولا همه دوست دارند چون قرار است طعمی متفاوت با مزه ای یلدا داشته باشد ؛ اگر میخواهید امسال عالی ترین غذاها و دسرهای شب یلدا را آماده کنید با ما همراه باشید.

    هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبک آداب و رسوم نیاکان خود براى یلدا شام تهیه مى کند. شام یلدا معمولاً یکى از خوش خوراک ترین غذا هاى اقوام متفاوت است.

    طرز تهیه غذاهای خوشمزه جهت شب یلدا

    غذای مهم این شب، خورشت فسنجان هست. ولی در بعضی استان ها غذاهای دیگری هم مرسوم هست. در شمال کشور عزیزمان ایران گیلانى ها یا سبزى پلو درست مى کنند یا ترشى تره و در کنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مى گذارند.

    اما در شیراز غذاى خاص سفره یلدا هویج پلو هست. شیرازى ها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مى کنند. کنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مى گذارند.

    خوراک انار و بادمجان

    مواد لازم:

    •   بادمجان سرخ شده است درسته: ۶ عدد
    •    رب انار: ۳ قاشق سوپخوری
    •    دانه انار: ۱ پیمانه
    •    آب جوش: یک دوم پیمانه
    •    نمک: یک هشتم قاشق چایخوری
    •    لواشک: به میزان دلخواه
    •    سرکه: ۱ قاشق چایخوری
    •    پیاز داغ: ۲ قاشق سو پخوری
    •    روغن کنجد: ۱ قاشق سوپخوری
    •    گردوی خرد شده: یک چهارم پیمانه
     

    طرز تهیه خوراک انار و بادمجان :

    غذای شب یلدا در پایتخت کشور عزیزمان ایران ، خوراکی های شب یلدا چیست؟ ، شام شب یلدا چی درست کنم ، منوی شام شب یلدا ، روش تهیه

    ۱.ابتدا بادمجان های سرخ شده است بدون پوست را همراه با روغن کنجد، آب جوش و رب انار به مدت ۵ دقیقه پخته و نمک، سرکه و پیاز داغ را اضافه کرده، می گذاریم تا کاملا آب خوراک جمع شود و سس غلیظی باقی بماند.

    ۲. در آخر دانه های انار و گردو را روی خوراک ریخته، به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می پزیم. در صورت دلخواه لواشک را خرد کرده، جهت تزیین به همراه خوراک سرو می کنیم.

    خورش انار و بادمجان

    مواد مورد نیاز جهت دو نفر :

    گوشت مرغ  ۴۰۰گرم
     دانه انار  ۱پیمانه
     آب انار  ۲ پیمانه
     پیاز متوسط  ۱عدد
     روغن ۲ق س
    بادمجان قلمی ۳ عدد

    روش تهیه:

    پیاز را پوست کنده و ریز خرد کنید؛بعد در تابه ای مقداری رروغن بریزید و روی حرارت بگذارید هنگامی که روغن داغ شد پیاز را سرخ کنید و بعد از برشته شدن آن را از روغن دراورده به کناری بگذارید.

    طرز تهیه غذاهای خوشمزه جهت شب یلدا

    مرغ را در روغن داغ در تابه گذاشته و سرخ کنید بهتر است هنگام سرخ کردن درتابه را بگذارید تا مرغ بهتر سرخ شود میتوانید کمی نمک و فلفل هم به مرغ اضافه کنید تا طعم دار شود.

    پس از سرخ شدن مرغ دانه های انار را هم به تابه اضاافه کنید و بعد از کمی تفت دادن پیاز سرخ شده است را هم افزوده و خوب مخلوط کنید.

    حالا نوبت اضافه کردن ادویه نمک و فلفل سیاه است بعد از کمی تفت دادن مواد داخل تابه،میتوانید آب انار را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا با حرارت کم آرام آرام بپزد و جا بیفتد.

    بادمجان ها را پوست کنده ،نمک زده و کناری بگذارید.بعد از حدود ۲۰ دقیقه آنها را با دستمال خشک کنید و در تابه ای با مقداری روغن سرخ کنید.۲۰ دقیقه مانده به آخر پخت ،بادمجانهای سرخ شده است را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.

    غذای شب یلدا در پایتخت کشور عزیزمان ایران ، خوراکی های شب یلدا چیست؟ ، شام شب یلدا چی درست کنم ، منوی شام شب یلدا ، روش تهیه

    *اگر آب انار در دسترس نبود مبتوانبد ۲ قاشق سوپخوری رب انار غلیط اضافه کنید.

    **ادویه خورشی مشمول بر زیره سیاه زنجبیل جوز هندی فلفل قرمز زردچوبه و فلفل سیاه است همینطور اگر دانه های انار ترش بود میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید.

    مرغ مسما

    مواد لازم:

    •   مرغ: ۳۵۰ گرم
    •    نمک و فلفل: به میزان لازم
    •    آلو: ۸ عدد
    •    دانه انار: یک پیمانه
    •    آب جوش: ۲ پیمانه
    •    پیازداغ: ۲ قاشق سوپخوری
    •    روغن کنجد: ۲ قاشق سوپخوری
    •    رب انار: ۲ قاشق سوپخوری
     

    طرز تهیه مرغ مسما:

    طرز تهیه غذاهای خوشمزه جهت شب یلدا

    ۱. ابتدا مرغ را با روغن کنجد کمی تفت می دهیم تا طلایی شود و بعد پیازداغ، نمک و فلفل را اضافه می کنیم. حالا رب انار را با آب جوش رقیق کرده به مرغ اضافه می کنیم و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم تا پخته شود.

    ۲. در آخر آلوها و دانه انار را اضافه می کنیم و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه می گذاریم تا آب و رب جمع شود؛ طوری که سس غلیظی باقی بماند و دانه های انار و آلو عوض کردن شکل ندهند.

    انارپلو ، شام چله ی قزوین

    اگه تو بچگی و بازی “اسم و فامیل” اسم انارپلو رو می نوشتیم، حتما داد همبازی هامون درمیومد که انارپلو غذا نیست. ولی واقعا این اسم یه غذای مخصوص شب چله تو شهر قزوینه. تا هنگامی که این غذا رو نخورید، نمی تونید حدس بزنید

    ترکیب انار و برنج با کشمش و خلال پسته چه طعم عجیب و جالبیه. چطوره واسه چله امسال یه قابلمه از این غذای خوش رنگ درست کنیم و یه طعم تازه رو تجربه کنیم؟

    فکر نمی کنم پختن این غذا زیاد از یک ساعت وقت بخواد. ۴ پیمونه برنج رو پاک کنید و بشورید، یک و نیم کیلو انار دون شده است هم و نصف لیوان خلال پسته هم می خواهیم. اندازه یک لیوان گشنیز تازه خرد شده، یک قاشق پودر تخم گشنیز، نصف لیوان کشمش پلویی و کمی زعفرون آب کرده هم مورد نیاز داریم.

    برنج رو به روش معمول آبکش کنید. همه مواد بالا با یک درجه حرارت پخته می شن. اگرچه دون کردن و خرد کردن این مواد وقت برده، ولی همه رو با هم سرخ می کنیم و این طوری تو مصرف وقت صرفه جویی می کنیم.

    حالا ته قابلمه روغن بریزید و ته دیگ سیب زمینی یا نان بذارید و یک لایه برنج و یک لایه از مایه خوشمزه و خوش رنگ تون رو بریزید تا قابلمه پر شه و بذارید مثل همه مخلوط پلوهایی که تا حالا درست کردید، دم بکشه.

    مازندران و یلدا و خورش ناردون

    هر جای کشور عزیزمان ایران که باشیم، انار یکی از میوه های مهم شب یلداست. ولی اگه تو شمال کشور و تو مازندران باشیم، غذای مهم شام یلدا هم با انار درست می شه. “کِرک اِنار تیم پهلو” اسم این غذاست و چون جز شمالی ها کسی نمی تونه اسمش رو سریع به یاد بیاره، به اسم خورش ناردون هم معروف شده. این غذا با مرغ یا با گوشت پرنده های بومی مثل اردک و مرغابی درست می شه.

    اگه می خواهید این غذا رو شب یلدا درست کنید به این مواد نیاز دارید: یه مرغ چاق و چله، یه پیاز درشت، سه تا انار ترش دون شده، ادویه (فلفل، زردچوبه، دارچین) و نمک و اگه دوست داشته باشید مقداری بادمجون سرخ شده است جهت کنار غذا.

    مرغ رو با کمی ادویه، پیاز و یه حبه سیر بپزید. تو این مدت پیاز رو ریز و سرخ کنید و هنگامی که پیاز طلایی شد دونه های انار رو بریزید توش و تفت بدید، اگه انارتون به اندازه کافی سرخ نبود، می تونید یک قاشق رب انار یا رب گوجه فرنگی بهش اضافه کنید.

    حالا مرغ پخته شده است رو توی فر بذارید یا سرخ کنید. بذارید مایه انار تون آروم بپزه و غلیظ بشه. جهت اینکه رنگ خورش عوض کردن نکنه روی تابه در نذارید. غلظت آب خورش باید مثل فسنجون بشه.وقتی خورش جا افتاد اونو کف ظرف بریزید و مرغ رو روش بذارید. اگه دوست داشته باشید، می تونید بادمجون های سرخ شده است رو هم کنارش بچینید.

    واژه های کلیدی: بادمجان | خوراکی | بادمجان | انارپلو | لیوان | حرارت | ادویه | خوراکی

    طرز تهیه غذاهای خوشمزه جهت شب یلدا

    طرز تهیه غذاهای خوشمزه جهت شب یلدا

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • چاپ کتاب لاتین
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • چاپ کتاب اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • جعبه هدیه کتاب
  • چاپ کتاب آمازون
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال