اینترنت همانند دریاست ، کسی که آن را نمی شناسد همانند کسی ست که شنا را نمی داند.
خوش آمدید - امروز : پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » آشپزی » طرز تهیه دلمه برگ مو+اموزش اشپزی+عکس

    طرز تهیه دلمه برگ مو+اموزش اشپزی+عکس

    دلمه برگ مو,دلمه برگ مو تبریزی,دلمه برگ مو بدون گوشت

    طرز تهیه دلمه برگ مو+اموزش اشپزی+عکس

    مواد لازم دلمه برگ مو :

    مواد لازم اندازه مقدار / کالری
    برگ مو نیم کیلو گرم ۱۰۰ گرم / ۶۰ کالری
    سبزی دلمه یک کیلوگرم مخلوط نامشخص
    پیاز بزرگ ۲ عدد ۱۰۰ گرم / ۵ کالری
    روغن مایع ۵ قاشق سوپ خوری ۱۰۰ گرم / ۹۰۰ کالری
    برنج ۲ پیمانه ۱۰۰ گرم / ۳۶۰ کالری
    لپه نصف لیوان ۱۰۰ گرم / ۳۵۹ کالری
    گوشت چرخ کرده نیم کیلوگرم ۱۰۰ گرم / ۲۴۰ کالری
    شکر ۳ تا ۴ قاشق سوپ خوری ۱۰۰ گرم / ۴۰۰ کالری
    آب لیموترش یا سرکه یک استکان ۱۰۰ گرم / ۹ کالری
    نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم ۱۰۰ گرم / ۰ کالر

    *. سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه تر می شود.

    روش تهیه دلمه برگ مو :

    *. ابتدا برگ ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ ها را به صورت دسته ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت ۳ دقیقه یا به اصطلاح پس از ۲ جوش خوردن، برگ ها را در سبدی آبکشی کنید.سبزی ها را پاک کرده و پس از شست وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

    *. دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می شود.در داخل قابلمه ای که قرار است دلمه ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید.

    *. سپس شروع به پیچیدن دلمه ها کنید.برای پیچیدن دلمه ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، ۲ لیوان آب و ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.

    *. پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود.

    نکته۱: اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ ها سفت می شوند.

    نکته۲: در صورتی که دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می توانید مخلوط کردن شکر، آبلیمو و سرکه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط کنید.

    نکته۳: با توجه به اینکه همه برگ ها به صورت کامل و یک اندازه نیستند و احتمالا چاک هایی نیز در فرم آنها وجود دارد، شما می توانید ۲ برگ کوچک چاک دار را روبه روی هم قرار دهید و در واقع برگ بزرگی را به این طریق درست کنید.

    نکته۴: برای آنکه دلمه ها به حالت پیچیده در ظرف قرار گیرند، پیش از پخت، زیردستی چینی را به صورت برعکس روی دلمه های چیده شده در قابلمه قرار دهید.

    خواص لپه :

    *. در ضمن، یکی از ویژگی های بارز لپه در مقایسه با سایر حبوبات این است که سریع پخته می شود. لپه از نظر مواد معدنی انواع دلمه – خوب آهن بوده و برای افرادی که کم خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می آید.بهتر است لپه در برنامه غذایی هفتگی حداقل یکی، دو بار مصرف شود. البته لپه هم مانند سایر حبوبات نفاخ است اما چون پوست آن گرفته می شود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و خیلی نیاز به خیساندن ندارد اما افرادی که احساس می کنند با مصرف لپه دچار نفخ می شوند، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.
    طرز تهیه دلمه برگ مو+اموزش اشپزی+عکس

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • جعبه هدیه کتاب
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی