در این جهان، همواره برای كسانی كه از خطری بهراسند، خطری وجود خواهد داشت.
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار اقتصادی » سودای قدرت در عربستان خریداران نفت شیل را زیاد کردن داد ، کلاه گشاد آمریکایی بازهم سر سعودی ها رفت!

    سودای قدرت در عربستان خریداران نفت شیل را زیاد کردن داد ، کلاه گشاد آمریکایی بازهم سر سعودی ها رفت!

    تب و تاب این روزهای بازار نفت هر چند رنگ قدرت طلبی پادشاهانه سعودی ها را به خود گرفته ولی توطئه آمریکایی ها از آن به گوش می رسد.

    سودای قدرت در عربستان خریداران نفت شیل را زیاد کردن داد ، کلاه گشاد آمریکایی بازهم سر سعودی ها رفت!

    به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی گروه تحریریه سایت جوان، هر وقت سودای قدرت بر سر کرسی پادشاهی سعودی‌ها مطرح می‌شود، بازارِ نفت به تب و تاب می اُفتد، البته اوضاع هنگامی که بدتر می شود که ردپای توطئه آمریکایی نیز در میان باشد.

    افزایش قیمت نفت در کشورهای عربی و اختلال حمل و نقل در تنگه هرمز مشتریان خارجی را به سمت بازاری آرام و ارزان‌تر که نشانه سیاستمداران آمریکایی هست، سوق می دهد.

    این روزها رسانه‌های آمریکایی دائما،از نفت ۲۰۰ دلاری خاورمیانه سخن می گویند و تحلیلگران بازار نفت با توجه به مواضع سوداگرانه ترامپ نسبت به عربستان، این موج سواریِ خبری بر روی قیمت نفت را، نوعی فریب و حیله دانسته و آن را عامل تولید و فروش هرچه زیاد نفت شیل اویل معرفی کرده اند.

    سودای قدرت در عربستان خریداران نفت شیل را زیاد کردن داد ، کلاه گشاد آمریکایی بازهم سر سعودی ها رفت!

    برهمگان روشن است که دولت آمریکا درگیر کسری بودجه چند هزار میلیارد دلاری شده است و اگر پول های بر بادرفته اش به تناوب اقتصاد باز نگردد؛ قطعا رکود تمامی ایالت متحده را در بر گرفته و مردم آمریکا تجربهِ تلخ گرسنگی و بیکاری را خواهند چشید.

    بارهانمایندگان در سنا طرح هایی جهت فروش سلاح به کشور های پرتنش دنیا را کلید زده اند که البته بعضی از آنان نیز عملیاتی شده است به طور مثال کشور های حاشیه خلیج فارس، شاهد فروش ۱۰۰ هزار میلیارد دلاری تسلیحات آمریکا به عربستان بوده اند.

    سناریوی تازه این روزهای آمریکا توطئه قدرت در عربستان است تا با استفاده از تنش به وجود آمده میان شاهزادگان نالایق و بی سواد(سیاسی) ضمن کسب قدرت اقتصادی-سیاسی خود در منطقه بر بحران مالی خاتمه دهد، البته این طرح زمانی به وقوع می پیوندد که ایران نیز به حاشیه رفته و ناآرامی بازارش را فرا بگیرد که تاکنون با هوشیاری مسئولان ارشد نظام و همبستگی مردم این توطئه باطل شده است است.

    آمریکا ،منتفع ترین کشور دنیا در صحنه زیاد کردن قیمت نفت

    محمد علی خطیبی نماینده سابق کشور عزیزمان ایران در اوپک در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، راجع به اخبار انتشار یافته در بعضی نشریات غربی مبنی بر زیاد کردن قیمت نفت تا مرز ۲۰۰ دلار به دنبال زیاد کردن تنش بین پایتخت کشور عزیزمان ایران و ریاض اظهار کرد:نفتی که از تنگه هرمز می‌گذرد تنها مختص به کشور عزیزمان ایران و عربستان نیست بلکه سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عراق ،‌کویت،‌قطر،‌امارات و بحرین نیز جهت صادرات نفت، مشتقات نفتی و محصولات غیر نفتی از این مسیر استفاده می‌کنند.

    تب و تاب این روزهای بازار نفت هر چند رنگ قدرت طلبی پادشاهانه سعودی ها را به خود گرفته ولی توطئه آمریکایی ها از آن به گوش می رسد.

    وی ادامه داد: علاوه بر این؛ محصولات کشورهایی چون اروپا،‌آمریکا و آسیا نیز با عبور از تنگه هرمز وارد کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌شود، بنابراین ایجاد هر گونه تشنجی در این منطقه باعث ایجاد پرسشها اقتصادی جهت تمامی کشورهای دنیا خواهد شد.

    نماینده سابق کشور عزیزمان ایران در اوپک ادامه داد: جایگزینی این حجم از نفت صادراتی کشورهای حاشیه خلیج فارس در تنگه هرمز امکان پذیر نیست.

    خطیبی تاکید کرد: بروز هر گونه مشکلی در تنگه هرمز غیر قابل جبران بوده و ضرر بزرگی بر حجم واردات و صادرات چشمگیر محصولات نفتی و غیر نفتی خواهد داشت.

    وی با بیان اینکه با زیاد کردن قیمت نفت، هیچ کشور دارنده این منبع نفتی اقدام به فروش این محصول استراتژیک با قیمتی کمتر از بازار نخواهد کرد، افزود: آمریکا نیز به نوبه خود از این فضا منتفع شده است و همگام با بازارهای جهانی نفت خود را با قیمت بالا در بازار عرضه خواهد کرد.

    نماینده سابق کشور عزیزمان ایران در اوپک تصریح کرد: ولی باید متذکر شد که نفت شیل اویل آمریکا به تنهایی در پالایشگاه‌ها قابل استفاده نبوده و حتما باید با نفت ترش و سنگین مخلوط شود. حتی در خود کشور آمریکا با واردات نفت ترش و سنگین از کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام به تبدیل نفت شیل کرده و سپس از آن در پالایشگاه‌ها بهره می برند.

    خطیبی بابیان اینکه کشورهای صنعتی دارای دو نوع ذخایر استراتژیک و تجاری هستند،در تشریح آنها گفت:ذخیره استراتژیک ازآن دولت بوده و تنها جوابگوی ۳۰ روز هست. سهم ذخیره تجاری نیز متعلق به شرکت ها بوده و فقط کفاف ۶۰ روز را می دهد.

    سودای قدرت در عربستان خریداران نفت شیل را زیاد کردن داد ، کلاه گشاد آمریکایی بازهم سر سعودی ها رفت!

    وی ادامه داد: دولت ها در این کشورها می‌توانند سهم خود را به هر قیمتی در بازار عرضه کنند، ولی شرکت‌ها با قیمت روز به ارائه ذخیره خود در بازار می پردازند. بنابراین فروش نفت آمریکا به عنوان یک کشور صنعتی با قیمت کم به منظور تصاحب بازار و فروش زیاد محصول خود تقریبا غیر ممکن است.

    نماینده سابق کشور عزیزمان ایران در اوپک راجع به موضع آمریکا در برابر زیاد کردن قیمت نفت گفت: آمریکا به عنوان بزرگترین وارد کننده صنعت نفت، پول بیشتری را صرف واردات خواهد کرد و چون اکنون به صادر کننده نفت شیل اویل تبدیل شده است ،با زیاد کردن قیمت نفت درآمد بیشتری به دست خواهد آورد.

    خطیبی اضافه کرد: ضمن اینکه تمامی معاملات تجاری دنیا با دلار آمریکا انجام می‌شود؛ از این رو با زیاد کردن قیمت نفت ،ارزش مالی تمامی معاملات زیاد کردن یافته و باز هم آمریکا با پول ملی خود نفع بیشتری از این شرایط خواهد برد.

    وی با بیان اینکه پیش‌بینی زیاد کردن قیمت نفت وابسته به حجم خروج نفت از بازار هست، گفت: جهت مثال اگر ۱ میلیون بشکه نفت ازبازار خارج شود به همین اندازه نیز قیمت این محصول زیاد کردن می‌یابد.

    تب و تاب این روزهای بازار نفت هر چند رنگ قدرت طلبی پادشاهانه سعودی ها را به خود گرفته ولی توطئه آمریکایی ها از آن به گوش می رسد.

    نماینده سابق کشور عزیزمان ایران در اوپک بیان کرد:برخی از رسانه ها مسئولانه برخورد نمی کنند عده ای با تبلیغات و عده ای با سیاست های منفعت طلبانه خود در حال ترغیب و تشویق دو کشور کشور عزیزمان ایران و عربستان به منظور ایجاد ناامنی در منطقه هستند.

    خطیبی تصریح کرد: عاملان ایجاد نا امنی در منطقه هزاران کیلومتر با این موقیت جغرافیایی فاصله دارند آن ها در تلاشند تا با ایجاد تشویش بر تولیدات و فروش اسلحه های کارخانه هایشان افزوده و بر اشتغال زایی خود بیافزایند.

    نماینده سابق کشور عزیزمان ایران در اوپک با بیان اینکه جمهوری خواهان هر لحظه در ایجاد تنش در منطقه پیش قدم بوده اند، افزود: کشورهای منطقه باید عاقل بوده و دچار فریب نشوند آیا که بعضی با ایجاد تنش ،به دنبال سود بردن از این فضا هستند.

    وی با تأکید بر اینکه کشورهای منطقه نباید در این دام بیافتند، افزود: همه باید دست به دست هم داده و امنیت منطقه را حفظ کنیم آیا که در سایه امنیت، رشد، توسعه و رفاه شهروندان مهیا می شود.

    سودای قدرت در عربستان خریداران نفت شیل را زیاد کردن داد ، کلاه گشاد آمریکایی بازهم سر سعودی ها رفت!

    خطیبی با بیان اینکه متأسفانه بعضی از زُعمای منطقه انسان های نادان و بی تجربه هستند، افزود: این افراد نادانسته وارد بازی شده است اند که جهت منطقه تمام باخت و جهت ایجادکنندگان این تنش تمام بُرد خواهد بود.

    نماینده سابق کشور عزیزمان ایران در اوپک بیان کرد: کشورهای منطقه باید با مذاکره، تعامل و دوراندیشی وارد عمل شده است و از دخالت افراد خارج از منطقه جلوگیری کند.

    خطیبی گفت: جهت چه این افراد به انعقاد قراردادهای تسلیحاتی به ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی دست زده اند.

    وی در آخر گفت: مُسبب این تنش ها کشورهای منطقه نبوده و قطع به یقین فریب خوردگان این عنوان ضرر خواهند دید.

    سقوط و افزایش قیمت نفت،بازی نفتی غربی هاست

    محمد جواد جمالی نوبندگانی دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با بیان اینکه زیاد کردن قیمت نفت تا مرز۲۰۰ دلار در شرایط فعلی بعید به نظر می‌رسد اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از کشورهای صنعتی،‌مصرف کننده نفت و قدرت‌های جهانی در بعضی از برهه‌های زمانی قیمت نفت را به نحو کنترل شده است زیاد کردن می‌دهند تا کشورهای دارای منابع نفتی جهت استخراج و بیرون آوردن منابع نفتی خود به هر قیمتی تشویق شوند.

    وی با بیان اینکه این اقدام به معنای دوشیدن کل منابع نفتی دنیا به شمار می‌رود ،افزود:با گران شدن نفت ، کشورهای دارنده این منبع استراتژیک تلاش در به فروش رساندن آن به هر قیمتی دارند. جهت مثال اوگاندا در آفریقا؛ با اینکه استخراج نفتش هزینه سنگینی دارد ولی هنگامی که با زیاد کردن قیمت نفت مواجه شود به زیاد کردن حداکثری تولید و عرضه در بازار دست خواهد زد.

    جمالی با بیان اینکه زیاد کردن قیمت نفت ماندگار نیست ،افزود:در حالیکه ۷ سال قبل، قیمت نفت به ۱۱۰ دلار رسید، ولی در سه سال اخیر با سقوط قیمت ،شاهد تنزل ارزش نفت تا مرز ۳۰ دلار نیز بوده‌ایم.

    دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: افزایش و سقوط قیمت نفت بازی نفتی غربی‌ها است تا کشورها هر چه می‌توانند به استخراج منابع خود دست بزنند.

    وی گفت: روسیه و آمریکا به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای دارنده منایع نفتی دنیا در پی زیاد کردن قیمت نفت متضرر نخواهند شد، آیا که با زیاد کردن قیمت نفت تولیدات این کشورها گران خواهد شد.

    جمالی ادامه داد: در اروپا نیز نفت دریای شمال که متعلق به انگلیس و نروژ است از این عنوان منتفع خواهند شد و سایر کشورهای اروپایی هم با زیاد کردن مالیات از متضرر شدن خود جلوگیری خواهند کرد.

    دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کشورهای قدرتمند غربی در طول وقت با طراحی این قیبل از سناریو ها ، به هماهنگی قضایا پرداخته و خود را از آسیب‌های آن چنانی ناشی از تبعات آن مبرا کرده اند.

    وی با بیان اینکه کشورهایی همچون کشور عزیزمان ایران که در زمینه بودجه وابستگی زیادی به نفت دارند،گفت: باید همه جوانب ناشی از زیاد کردن قیمت نفت را سنجیده و جهت رهایی از این عنوان در آمدهای ناشی از فروش نفت خود را در جهت توسعه و سرمایه‌گذاری کشور هزینه کنیم. همچنین باید از تاثیر نفت در بودجه و مصرف جلوگیری کنیم.

    جمالی افزود: اگر بدون ارزیابی شرایط ،فریب زیاد کردن قیمت نفت را بخوریم وابستگی‌هایمان به طلای سیاه زیاد از قبل شده است و از اقتصاد پویا،‌امن و مقاومتی دور خواهیم شد.

    دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی راجع به نقش عربستان در زیاد کردن احتمالی قیمت نفت، گفت: این کشور مجری تمام و کمال و بی قید و شرط آمریکا در منطقه است و حتی به نیابت از آمریکا در اوپک حضور دارد.

    وی بیان کرد:عربستان و کشورهای عربی خلیج فارس تحت لوای آمریکا در سنوات گذشته میزان تولیدات خود را بالا برده و بر اشباع بازار و عرضه بیش از نیاز دامن زدند.

    جمالی با بیان اینکه کشور عزیزمان ایران به تنهایی نمی‌تواند از تبعات منفی ناشی از زیاد کردن قیمت نفت جلوگیری کند گفت: تنها راه رهایی کشور عزیزمان ایران از این بازی اجرای کامل اقتصاد مقاومتی ،‌رونق تولید ملی ، توسعه فرهنگ کار، مبارزه با قاچاق ، شفافیت مالی ،‌مبارزه با رانت ذلت ، رسیدن به اقتصاد امن و پویا و دوری از کارها عوام فریبانه پوپولیستی در تمام دولت‌ها است.

    افزایش قیمت نفت به ۲۰۰ دلار بعید به نظر می رسد

    حمیدرضا صالحی دبیر فدراسیون صادرات انرژی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ، گفت: هر چند کارها فعلی عربستان در زیاد کردن قیمت نفت بی تاثیر نیست ،اما رسیدن قیمت طلای سیاه تا ۲۰۰ دلار بعید به نظر می‌رسد.

    وی بیان کرد:اگر چه زیاد کردن قیمت نفت مطلوب آمریکا است و با این عنوان ،ورود نفت شیل در بازار تقاضا زیاد کردن پیدا می‌کند، ولی به علت بالا بودن تولید نفت شیل اویل امکان استقبال این کشور از رسیدن قیمت نفت به ۲۰۰ دلار وجود ندارد.

    دبیر فدراسیون صادرات انرژی گفت: بازار عرضه و تقاضای جهانی شرایط پذیرش زیاد کردن قیمت نفت تا میزان مذکور را ندارد، آیا که با این اتفاق قیمت حامل‌ها زیاد کردن چشمگیری خواهد داشت.

    گزارش از پریسا مهریان

    انتهای پیام/

    واژه های کلیدی: کشورهای عربی | عربستان | عربستان، | آمریکایی | اقتصاد | آمریکا | عربستان | اقتصادی | سیاست | خارجی | بازار

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • منابع اورجینال رباتیک
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب