در این جهان، همواره برای كسانی كه از خطری بهراسند، خطری وجود خواهد داشت.
خوش آمدید - امروز : دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » کامپیوتر و اینترنت » ارتقاء سواد و مهارت رسانه‌ای مردم و مسئولان، نیاز مهم امروز کشور

    ارتقاء سواد و مهارت رسانه‌ای مردم و مسئولان، نیاز مهم امروز کشور

    با توجه به تلاقی رسانه و تکنولوژی و سرعت بالای عوض کردن در دنیای امروز، سواد رسانه‌ای مهارتی مورد نیاز و مهم به نظر می‌رسد که نیازمند توجه جدی است.

    ارتقاء سواد و مهارت رسانه‌ای مردم و مسئولان، نیاز مهم امروز کشور

    به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه اینترنت گروه تحریریه سایت جوان؛ رسانه‌ها از شرکت صدا و سیما تا شبکه‌های اجتماعی نقش مهمی در انتشار و انتقال اخبار دارند و این قابل انکار نیست. به‌ویژه با ظهور شبکه‌های اجتماعی از فبیل فیسبوک و اینستاگرام و پیام‌رسان‌هایی مانند خبر رسان تلگرام و واتساپ که به علت دسترسی ساده و حجم عظیم بازدیدکنندگان انتشار اخبار بسیار ساده شده؛ امری خود باعث نگرانی شده است است.

    با توجه به تعدد کانال‌های متفاوت و سرعت انتشار اخبار احتمال نشر اخبار کذب و غیر مستند بسیار هست. از این رو آشنایی منابع معتبر و معتمد از مهارت‌هایی است که هر فردی باید آن را کسب کند؛ چیزی که امروز سواد رسانه‌ای نامیده می‌شود. سواد رسانه‌ای یعنی اینکه مخاطب بداند افکارش با چه رسانه‌ای تغذیه می‌شود و چقدر آنچه می‌بیند و می‌خواند صحت دارد و قابل استناد هست. سید علیرضا آل داود پژوهشگر اینترنت و مدرس سواد رسانه نظرات جامعی در این باره دارد.

    سید علیرضا آل داود در گفتگو با تحریریه بیاکافه با اشاره به اینکه ارتقاء سواد و مهارت رسانه در بین مردم و مسئولان نیاز مهم امروز کشور هست، گفت: طبق پژوهش‌های انجام گرفته نمره سواد رسانه ای مردم کشورمان ۱۲ از ۱۰۰ بوده است.

    ارتقاء سواد و مهارت رسانه‌ای مردم و مسئولان، نیاز مهم امروز کشور

    وی ادامه داد: بر طبق نتیجه های این پژوهش باید رسانه‌های گروهی مانند صدا و سیما و دیگر رسانه‌ها جهت تقویت و ارتقاء مهارت رسانه‌ای و اینترنت مردم تلاش‌های بسیاری کنند.

    این پژوهشگر اینترنت با تاکید بر اینکه غرب از دهه ۷۰ میلادی در بحث سواد رسانه‌ای در کنار ایجاد زیرساخت‌های مناسب بستر توزیع محتوا تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های بسیار خوبی کرده هست، افزود: در رسانه و فضای مجازی، محتوا نقش بسیار مهمی دارد و در صورتی که زیرساخت تولید و توزیع این محتوا به شکل مناسب و قابل کنترلی فراهم باشد، می‌تواند کاربر را به خود جذب کرده و به بستری جهت تعاملات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تبدیل شود.

    آل داود ادامه داد: متاسفانه در کشور ما این بستر در انحصار خبر رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی است و آنان نیز با غرض و برنامه‌ریزی جهت به بن بست کشاندن انقلاب اسلامی در این بستر تولید محتوا می‌کنند و این در حالیست که بسیاری از این محتوا‌ها مسموم و خطرناک است.

    با توجه به تلاقی رسانه و تکنولوژی و سرعت بالای عوض کردن در دنیای امروز، سواد رسانه‌ای مهارتی مورد نیاز و مهم به نظر می‌رسد که نیازمند توجه جدی است.

    رژیم مصرف رسانه مانند رژیم مصرف غذایی است

    وی با تاکید بر اینکه همواره باید دو اصل طلایی سواد رسانه را مصرف کنندگان آنها رعایت کنند، تصریح کرد: رژیم مصرف رسانه مانند رژیم مصرف غذایی هست، یعنی دو اصل مشروط به سالم بودن و محدود به میزان مورد نیاز باید جهت آن رعایت شود و در صورت عدم رعایت این دو اصل پرسشها جدی در تمام حوزه ها بوجود خواهد آمد.

    این مدرس سواد رسانه دو شاخصه اساسی دنیای رسانه‌ای شده است امروز را «سرعت» و «تغییر» دانست و افزود: در این دنیای رسانه‌ای شده است ما اگر فلسفه وجودی، کارکردها، تهدیدات، تاثیرات و نحوه استفاده از رسانه‌ها بخصوص خبر رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی را ندانیم، چطور می‌توانیم در چنین دنیایی زندگی موفقی داشته باشیم؟ چطور می‌توانیم درست را از نادرست تشخیص بدهیم و تصمیمات معقولی بگیریم؟ چطور می‌توانیم خود، خانواده و زندگی مان را از این آسیب‌ها و تهدیدات حفظ کنیم؟ چطور می‌توانیم علاوه بر دور ماندن از آسیب ها و تهدیدات از فرصت‌های بی نظیر این فضا استفاده کنیم؟

    این پژوهشگر اینترنت ارتقاء سواد و مهارت رسانه و اینترنت را پاسخ مناسبی به این سوالات دانست و تصریح کرد: در عصر کنونی ما شاهد تلاقی رسانه و تکنولوژی هستیم و همین عنوان می تواند در بسیاری از روش‌های آموزشی، ارتباطی و دیگر شرایط زندگی ما تحولات جدی بوجود بیاورد و در چنین وضعیتی باید با ارتقای سواد و مهارت رسانه و اینترنت مردم و مسئولان به آنان در مسلح شدن به نگاه انتقادی در برابر پیام‌های رسانه‌ای کمک کنیم.

    وی به مراحل کسب سواد و مهارت رسانه‌ای به وسیله مردم اشاره کرد و اظهار داشت: داشتن نگاه انتقادی به رسانه ها (اینکه رسانه‌ها ساختگی هستند، همه واقعیت را نمی‌گویند، نشانه آنها تاثیر در قوه ادارکی و تصمیم‌گیری و اقناع ماست و…)، اصلاح مصرف رسانه، یادگیری تکنیک‌ها، روش‌ها و ابزارهای اقناع و تاثیرگذاری بر مخاطب، تولید محتوای رسانه‌ای سالم، جالب و هدفمند، تجزیه و تحلیل پیام‌ها وجریان‌های رسانه‌ای، کمک گرفتن از متخصصین فعال در این حوزه، مدیریت رسانه در خانواده، وضع قوانین مرتبط با مصرف رسانه در خانواده، الگوسازی مناسب رسانه‌ای جهت فرزندان از جمله اصلی‌ترین مراحل کسب سواد و مهارت استفاده از رسانه و اینترنت است.

    آزادی اطلاعات یک توهم جدی در دنیای امروز

    این پژوهشگر اینترنت با تاکید بر اینکه امروز ما با یک توهم جدی به نام آزادی اطلاعات در دنیا و در کشورمان روبرو هستیم، تصریح کرد: در دنیا رسانه‌ای شده است امروز اکثر مردم به آسانی به رسانه‌های متفاوت اعم از خبر رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی تعاملی دسترسی دارند و می‌توانند به تولید پیام‌های رسانه یا فعالیت در روند محبوب شدن یک فرد یا یک خبر بپردازند، ولی توصیه مهم این است که زیرساخت‌ها، سرورها و امکانات پخش و دریافت پیام‌ها فقط در انحصار چند شرکت است که هرگاه اراده کنند می‌توانند در این جریان تاثیرگذارباشند.

    ارتقاء سواد و مهارت رسانه‌ای مردم و مسئولان، نیاز مهم امروز کشور

    وی ادامه داد: تا زمانیکه زیر ساخت‌ها در دست چند شرکت در دست صاحبان اینترنت است ما هر چقدر هم سواد و مهارت رسانه‌ای مردم را ارتقا دهیم به علت سرعت عوض کردن تکنولوژی و شیوه‌های اطلاع رسانی باز هم آسیب‌ها و تهدیدات بیشماری جهت مردم وجود دارد و مردم از منافع این فضا منتفع نخواهند شد و توصیه مهم اینجاست که در کنار این ارتقا حتما به علت داشتن دشمن آشکار و خطرناک این فضا را به سمت بومی شدن مانند دیگر کشورهای پیشرفته نظیر آمریکا، کره جنوبی، انگلیس و … هدایت کنیم.

    وی ادامه داد: راه‌اندازی زیرساخت مزیت‌ساز شبکه ملی اطلاعات و استفاده از خبر رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی بومی و ملی می‌تواند فرصت‌های اینترنت را جهت مردم و کشور ما دوچندان کند و منافع بسیاری را در حوزه‌های اقتصادی و اشتغال آفرینی جهت ما به ارمغان بیاورد.

    انتهای پیام/

    واژه های کلیدی: اینترنت | استفاده | رسانه ها | رسانه ای | زیرساخت | تهدیدات | محتوا | اخبار | انتشار

    ارتقاء سواد و مهارت رسانه‌ای مردم و مسئولان، نیاز مهم امروز کشور

    ارتقاء سواد و مهارت رسانه‌ای مردم و مسئولان، نیاز مهم امروز کشور

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال