هر اقدام بزرگ ابتدا محال به نظر می رسد.
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار اقتصادی » تأملی بر روند اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۹۶

    تأملی بر روند اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۹۶

    با نیم نگاهی به اظهار نظر کارشناسان و ارقام انتشار یافته این واقعیت مُحرز می‌شود که در سال ۹۶، روند اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مطلوب نبوده است.

    تأملی بر روند اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۹۶

    به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی گروه تحریریه سایت جوان، یکی از مهمترین سیاست های ابلاغی در طول سالیان اخیر به عنوان اقتصاد مقاومتی معطوف می شود.

    استراتژی و نقشه جامعی که با اجرایی شدن آن ، اقتصاد کشور با تحولات چشمگیری همراه خواهد شد و با تحقق آن تمامی نارسایی های کشور اعم از اقتصاد تک محصولی، رکود، بیکاری، موانع تولید،کُندی روند توسعه اقتصادی مُرتفع خواهد شد و قاعدتا حصول این توفیقات به دستاوردهای ارزنده‌ای در عرصه های گوناگون همچون کم کردن ناهنجاری های اجتماعی ، اُفت طلاق ، افزایش ضریب ازدواج ، امنیت اجتماعی مطلوب تر،کاهش میزان مشاجرات و عَصبیت های درون خانوادگی و برون خانوادگی ، برطرف فقر، تقویت رفاه و به تبع آن خنثی شدن توطئه های دشمن های نظام در حوزه های امینتی و سیاسی منتهی خواهد شد.

    با تحقق موفقیت ها و دستاوردهای مذکور، به طور قطع کشور ایران، از حیث جایگاه منطقه‌ای و جهانی در سطح بسیار بالاتری قرار خواهد گرفت.

    تأملی بر روند اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۹۶

    با همه این اوصاف، اعداد و ارقام انتشار یافته از سوی رسانه ها و مراجع ذی ربط در ارتباط با ضریب واردات و صادرات و…که پیش از این در قالب گزارشات تفصیلی با شرح به آن پرداخته شده است ، نشان می دهد در سال ۱۳۹۶ ،باوجود دستیابی به بعضی موفقیت های اقتصادی ، همچنان در تحقق سیاست های موسوم به اقتصاد مقاومتی، نارسایی ها و ضعف هایی دیده می شود.

    سیروس کمیجانی، یکی از فعالان حوزه تولید در غرب استان پایتخت کشور عزیزمان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به نقش تعیین کننده تولید در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: با توجه به رُکنِ رَکینِ تولید در این خصوص و سنجش میزان دستاوردهایی که در بخش مذکور حاصل شده، می توان به میزان پیشبرد اهداف و سیاست های ابلاغ شده است در ارتباط با اقتصاد مقاومتی پی بُرد.

    وی افزود: با رکودی که در اقتصاد و صحنه تولیدی و صنعتی کشور وجود دارد که اثبات آن نیازی به ذکر شرح ندارد و امروز جهت تمامی مسئولان و عموم مردم ملموس هست، این واقعیت واضح خواهد شد که ضریب تحقق سیاست های اشاره شده است ( اقتصاد مقاومتی ) رضایت بخش نبوده است.

    کمیجانی بیان کرد : فعالان صنعتی و تولیدی و مردم، انتظار وقوع معجزه از دستگاه‌های ذی‌ربط نداشته و ندارند و طبیعتا سیر پیشرفت اقتصادی مستلزم وقت و حرکت طبیعی خود است لیکن مشکلات اقتصادی فعلیِ کشور در بازه زمانی کوتاه مدت ایجاد نشده که حل و فصل آن در کوتاه مدت مُیَسَر شود.

    با نیم نگاهی به اظهار نظر کارشناسان و ارقام انتشار یافته این واقعیت مُحرز می‌شود که در سال ۹۶، روند اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مطلوب نبوده است.

    وی افزود: ولی گاهی شاهد رسانه ای شدن بعضی اعداد و ارقام در حوزه های مربوط به واردات و صادرات به عنوان یکی از مولفه های تعیین کننده در تقویت و توسعه تولید داخلی هستیم که این موارد ، ضریب توفیقات در سیاست های اقتصاد مقاومتی و اجرای صحیح و قاعده مند آن را با حرکت معمول نیز ، با تردیدهایی جدی همراه می سازد.

    این فعال صنعتی در غرب استان پایتخت کشور عزیزمان ایران گفت: طرح این عنوان به معنای محکوم کردن مطلق عملکرد دستگاه های اجرایی در این خصوص نیست و قطعا جهت کسب موفقیت حداکثری باید تمامی بخش های جامعه اعم از ملت و دولت نقش سازنده ای را ایفاء کنند ولی به هر ترتیب خروجی اوضاع اقتصادی در سال ۹۶، موید این واقعیت تلخ است که حتی در صورت قائل بودن به روند منطقیِ حرکت به سمت تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و توسعه اقتصادی ، اوضاع و شرایطِ طِی شده است در سال گذشته، مطلوب و شایسته نبوده است.

    وی افزود: سودهای آنچنانی تسهیلات بانک ها یکی دیگر از نشانه های وجود موانع جدی در مسیر حصول اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی است و موارد این‌چنینی نشان می دهد همچنان عزمی جدی و راسخ در بعضی بخش ها جهت پیشبرد اهداف از پیش تعیین شده است در حوزه اقتصاد مقاومتی وجود ندارد یا حداقل اینکه شرایط موجود چنین احساسی را به ذهن متبادر می سازد.

    با اختلاف سود تسهیلات ۱۴ درصدی، نمی توان با کشورهای همسایه مسابقه کرد

    چندی پیش، حسین پیر موذن، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی در گفت و گویی با رسانه ها با اشاره به عدم توان تولیدکنندگان داخلی جهت مسابقه با تولیدکنندگان خارجی گفت: با توجه به سودِ پایین تولیدکنندگان و وجود بعضی محدودیت ها همچون تحریم و رکود، برطرف معضلات پیش روی صادرات و مسابقه با تولیدکنندگانِ کشورهای همسایه به سادگی مُیَسَر نخواهد شد.

    وی می افزاید: در حال حاضر، سود تسهیلات جهت تولیدکنندگان در کشوری همچون ترکیه ۴ درصد است و این در شرایطی است که سود مذکور در کشور عزیزمان ایران ۱۸ درصد اعمال می شود و با توجه به فاصله ۱۴ درصدی سود تسهیلات، چگونه می‌توان در مسابقه با واحدها و مراکز تولیدی کشور مذکور توفیق داشت.

    عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی با اشاره به هزینه بالای انرژی و تولید( قیمت تمام شده است ) در کشور عزیزمان ایران و عدم برخورداری از تجهیزات به روز و پیشرفته ، اظهار می‌کند: بسیاری از نارسایی های مذکور ریشه در تحریم های بانکی دارد و با توجه به مشکلاتی که در ارتباط با انتقال ارز مرسوم هست، تسهیل امر صادرات امکان پذیر نیست و طبیعتا پرسشها مذکور منجر به از دست رفتن و از دست دادن وقت هایِ موجود ، در بازارِ کشورهای همسایه خواهد شد.

    تأملی بر روند اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۹۶

    قدرت بنگاه های تولیدی زیاد کردن نیافته است / زیاد کردن شیب تورم در سه ماهه نهایی سال ۹۶

    حجت الله میرزایی،کارشناس حوزه اقتصادی نیز در گفت‌وگویی با رسانه ها با بیان زیاد کردن تورم و تند شدن شیب تورمی در سه ماهه نهایی سال می گوید: همین عنوان بیانگر این واقعیت است که قدرت بنگاه های تولیدی زیاد کردن نیافته است.

    وی می افزاید: همچنان بنگاه های تولیدی با معضل کمبود نقدینگی دست و پنجه نرم می‌کنند، آسیب پذیری طبقات ضعیف و کم درآمد جامعه نیز کم کردن نیافته و از سوی دیگر نوسازی صنعتی محقق نشده،کیفیت نیز با رشدی همراه نشده و مجموعه این نارسایی ها با در نظر گرفتن عدم وجود اقدامی جدی از سوی دولت در ارتباط با ارتقای شفافیت، نظام مدیریت تولید و اصلاح ساختار منابع انسانی نشان می دهد ضریب موفقت های اقتصادی رضایت بخش نیست.

    محمد کُهندل از اساتید دانشگاه در گفت و گویی با رسانه ها با بیان اینکه آمارهایی که از سوی بعضی از دستگاه های ذی ربط اعلام و منعکس می شود با واقعیت اقتصادی جامعه همخوانی ندارد، بیان کرد : ثبات اقتصادی مستلزم برطرف رکود و تورم است و در شرایطی که شاهد هر دو معضل مذکور هستیم، نمی توان مدعی ثبات اقتصادی بود.

    وی در ادامه می‌افزاید: در شرایطی که بیان می شود در سال ۱۳۹۶ ، یک میلیون شغل ایجاد شده، همچنان شاهدیم سرمایه‌گذاری در کشور زیاد کردن نیافته و حتی در سال ۹۵ نیز ، رشد اقتصادی که دولت بر حُصولِ آن تاکید می ورزید در سایه فروش نفت به دست آمده بود و رشد مذکور به واسطه توسعه صادرات غیرنفتی حاصل نشده که باید نسبت به این موارد توجه هر چه بیشتری لحاظ شود.

    با نیم نگاهی به اظهار نظر کارشناسان و ارقام انتشار یافته این واقعیت مُحرز می‌شود که در سال ۹۶، روند اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مطلوب نبوده است.

    کهندل می گوید: در شرایطی که از موفقیت در کاهش قیمت تورم سخن به میان می آید ، ولی قدرت خرید مردم رشدی نداشته است.

    به هر ترتیب امید آن می رود با کارها جدی و برنامه ریزی عملیاتی در جهت تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی ، توفیقات اقتصادی با زیاد کردن هر چه بیشتری همراه شود که قطعا با تحقق این امر، کُلیتِ نظام،کشور و مردم از مزایا و دستاوردهای حاصل شده، در تمامی عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مُنتَفِع خواهد شد.

    انتهای پیام/

    واژه های کلیدی: رسانه ها | رسانه ای | صادرات | ایرانی | اقتصاد | ارتباط | اقتصادی | سیاست | ایران

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب اورجینال
  • افست کتاب لاتین
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • چاپ کتاب لاتین