عمر آنقدر کوتاه است که نمی‌ارزد آدم حقیر و کوچک بماند.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار جامعه و عمومی » در کشور، زلزله‌ خاموش&quot، بی‌توجهی مسئولان نسبت به وقوع &quot

    در کشور، زلزله‌ خاموش&quot، بی‌توجهی مسئولان نسبت به وقوع &quot

     سخنگوی سابق شرکت زمین‌شناسی کشور نسبت به بی‌توجهی مسوولان نسبت به وقوع “زلزله‌ خاموش” در کشور هشدار داد.

    در کشور، زلزله‌ خاموش&quot، بی‌توجهی مسئولان نسبت به وقوع &quot

    سخنگوی سابق شرکت زمین شناسی کشور نسبت به بی توجهی مسوولان نسبت به وقوع “زلزله خاموش” در کشور هشدار داد.

    “فرو نشست زمین” بتدریج ساختمان ها را از بین می برد

    محمد جواد بلورچی سخنگوی سابق شرکت زمین شناسی با بیان اینکه پدیده فرونشست زمین در پایتخت کشور عزیزمان ایران پدیده ای است که به صورت وضعی و آرام در وسعت بسیار زیاد در حال رخداد هست، گفت: فرونشست زمین در پایتخت کشور عزیزمان ایران در بعضی نواحی با ترک هایی همراه است که این ترک ها می تواند به ساختمان ها آسیب رسان و خطر آفرین باشد.

    عبارات مهم : فرونشست زمین – ماهواره
    بلورچی با اشاره به کج شدن مقبره حضرت شاه عبدالعظیم (ع) گفت: منطقه ای که حرم حضرت عبدالعظیم در آن واقع است در حقیقت منطقه ای است که بالا آمدن سطح آب زیرزمینی در آنجا مسئله ایجاد کرده هست، چراکه همه فاضلاب پایتخت کشور عزیزمان ایران همچنان به این منطقه تزریق می شود و در کانالی در حوالی شهر ری به سمت جنوب جمع آوری می شود و در زیرزمین حرکت می کند و باعث اشباع شدن زمین های منطقه می شود و قنات های خشک آن منطقه آبدار شده است و ریزش می کنند و این ریزش ها در سطح منطقه خود را به صورت فروچاله هایی نشان می دهد و خسارت هایی را نیز به ساختمان ها در آن منطقه وارد می کند.

    وی با بیان اینکه قیمت فرونشست زمین در سال های اخیر چندین برابر شده است هست، گفت: در سال ۸۴ بیشینه فرونشست زمین ۱۷ سانتی متر در سال بود که در سال ۹۲ به بیش از یک میلیمتر در روز رسید، یعنی هر سال ۳۶ سانتی متر زمین فرونشست می کند. و وسعت آن در نقاط متفاوت شهر گسترش یافته و به سمت مناطقی راه یافته که در گذشته میزان فرونشست کمتری داشت.

    این زمین شناس با بیان اینکه متاسفانه ماهواره هایی که تغییرات سطح زمین را اندازه گیری می کردند، متعلق به اروپا بودند که در حال حاضر در مدار نیستند، خاطرنشان کرد: فقط ماهواره های ژاپن، کانادا و آمریکا در مدار هستند که ما دسترسی به اطلاعات آنها نداریم از همین رو اطلاعات ما در خصوص فرونشست زمین مربوط به ۲۱۰۶ است و اطلاعات تازه تری نداریم و باید منتظر باشیم تا در آخر سال ۲۰۱۸ ماهواره های تازه اروپا در مدار قرار بگیرند تا براساس آن اندازه گیریهای دقیق را به دست بیاوریم، ولی جی پی اس های شرکت نقشه برداری های کشور نشان می دهد که فرونشست زمین همچنان با قیمت بیش از ۱ میلیمتر در روز در دشت جنوب پایتخت کشور عزیزمان ایران در حال گسترش است.

    این زمین شناس با بیان اینکه پدیده های مختلفی مانند فرونشست زمین عمدتا در مناطقی که بیشترین برداشت آب صورت گرفته شکل می گیرند، خاطرنشان کرد: فرونشست زمین تاثیرات منفی در شهر پایتخت کشور عزیزمان ایران داشته و در حقیقت فرونشست زمین پدیده ای است که با گرم شدن زمین و برداشت بیش از حد از منابع آب های زیرزمینی روز به روز دامنه آسیب هایش در شهر پایتخت کشور عزیزمان ایران بزرگتر و زیاد می شود.

    وی ادامه داد: در صورتی که در تابستان پیش رو با توجه به کمبود آبی که در کشور با آن مواجه هستیم زیاد از گذشته به مخازن آب زیرزمینی فشار بیاوریم قیمت فرونشست زمین زیاد کردن پیدا می کند و خطرات بیشتری جهت همه در پی خواهد داشت، البته مسئله فرونشست زمین فقط جهت دشت پایتخت کشور عزیزمان ایران نیست و در تمام دشت های کشور با توجه به برداشت بیش از حد آب های زیرزمینی جهت مصارف کشاورزی فرونشست زمین قیمت فزاینده ای داشته است.

    سخنگوی سابق زمین شناسی کشور با بیان اینکه نباید به بارندگی های خوب کشور در ماه های اخیر در بعضی نقاط کشور دلخوش بود، تصریح کرد: در نواحی که در دشت ها فرونشست کرده اند، امکان تجمع آب زیرزمینی وجود ندارد و آب خوان دیگری در بالای منطقه فرونشست ایجاد می کنند و وزن این آبخوان باعث زیاد کردن قیمت فرونشست در زمین آن منطقه می شود.

    بلورچی با بیان اینکه بارندگی ها بعد از خشکسالی جهت زمین ها و آب خوان های کشور از دید من به عنوان یک زمین شناس مضر هست، خاطرنشان کرد: باید هر چه سریعتر و به هر شکلی که می توانیم برداشت از آب های زیرزمینی را کم کردن دهیم. ما بیش از سه برابر دیگر کشورهای دنیا آب مصرف می کنیم.

    وی با تاکید بر اینکه متاسفانه تفکر مصرف بیشینه را در فرهنگ کشورمان نهادینه کردیم، تصریح کرد: پدیده فرونشست زمین پدیده ای است که در تمام نقاط کشور از مناطق خشک بیابانی تا مناطق جلگه ای شمال کشور مانند گرگان در حال وقوع است همه دشت های کشور از حاشیه خلیج فارس شهر میناب تا مناطقی مانند سیرجان، زرند، کرمان، یزد، اصفهان، تهران، گرمسار تا نواحی شمالی کشور با مسئله فرونشست زمین مواجه هستند.

    این زمین شناس با بیان اینکه برداشت آب های زیر زمینی بر زمین لرزه هیچ تاثیر مستقیمی ندارد، گفت: هنگامی که از آب های زیرزمینی بیش از حد برداشت می شود و زمین فرونشست می کند از آنجا که فرونشست در همه جا یکنواخت نیست و ممکن هست، بخش هایی از یک ساختمان دو سانتی متر نشست کند و بخش های دیگر ۴ یا ۵ سانتی متر نشست کند، این اختلاف بین نشست ها باعث خرد شدن ساختمان می شود.

    بلورچی ادامه داد: فرونشست زمین ساختمان ها را به زمین لرزه های کوچکتر حساس می کند به این معنی که اگر در گذشته با بروز زمین لرزه ۶ ریشتری در پایتخت کشور عزیزمان ایران یا شهرهای دیگر خطر را احساس می کردیم، ولی در حال حاضر با وجود این نشست ها و آسیب هایی که به ساختمان ها وارد شده است زمین لرزه های ۵ ریشتر هم می تواند خطرناک باشد، آیا که ساختمان ها استحکام خود را ندارند و متاسفانه کسی هم به این فرونشست ها که آن را زلزله خاموش می نامند، توجهی ندارد.

    وی با بیان اینکه فرونشست زمین آرام آرام سرمایه های ما که همان ساختمان هایمان است را از بین می برد، خاطرنشان کرد: بارش های فراوان در بهار امسال می تواند هشداری جهت گرمای بیش از حد زمین در تابستان باشد و باید بدانیم که منطقی واکنش‌ها کنیم و توجه کنیم که برداشت های بی رویه از آب های زیرزمینی و فرونشست زمین مانند دومینویی است که شروع آن با عدم مصرف منطقی کلید خورده است و گرمایش زمین سرعت برخورد و توسعه آن جهت خراب کردن همه چیز را زیاد کردن می دهد.

    سخنگوی سابق شرکت زمین شناسی کشور با بیان اینکه ما در منطقه ای از دنیا هستیم که گرما بر آن تاثیر بیشتری دارد، گفت: هندوستان در سال ۲۰۰۶ وزارت خشکسالی را تاسیس کرد به عقیده من ما هم باید بسیاری از شرکت هایمان را با هم ادغام کنیم و شرکت واحدی به نام وزارت خشکسالی ایجاد کنیم تا از کارها موازی کاری جلوگیری شود و به نتیجه مطلوب برسیم.

    بلورچی تاکید کرد: در حال حاضر با پرسشها بسیار عدیده ای روبرو هستیم و متاسفانه در بخش هایی از کشور مانند خوزستان با تانکر آب رسانی می شود در حالی که کنار رودخانه ای مانند بهمن شیر واقع شده است است و این نشان دهنده عدم مدیریت صحیح در محیط زیست هست، چراکه همه چیز باید بر اساس اکوسیستم پایدار مستقر باشد و اگر رفتارهایی غیر از اکوسیستم پایدار انجام دادیم باید این قدرت و جسارت را داشته باشیم که آن از بین ببریم.

    گردآوری: گروه خبر سیمرغ
    seemorgh.com/news
    منبع: ilna.ir

    در کشور، زلزله‌ خاموش&quot، بی‌توجهی مسئولان نسبت به وقوع &quot

    واژه های کلیدی: فرونشست زمین | ماهواره | ساختمان | اطلاعات | ایران | خبر | اجتماعی |

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب اورجینال
  • جعبه هدیه کتاب
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • چاپ کتاب آمازون
  • منابع اورجینال رباتیک
  • چاپ کتاب لاتین
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • خرید کتاب خارجی