شما بدون تسلط بر خود نمی توانید فاتح دیگران باشید.
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار اقتصادی » چرا فقط از یک ششم ظرفیت تعاونی‌ها در توسعه اقتصاد کشور استفاده می‌شود؟

    چرا فقط از یک ششم ظرفیت تعاونی‌ها در توسعه اقتصاد کشور استفاده می‌شود؟

    حمایت صحیح از فعالان اقتصادی در حوزه تعاونی‌ها، زنجیر بیکاری را از پای اقتصاد کشور باز خواهد کرد.

    چرا فقط از یک ششم ظرفیت تعاونی‌ها در توسعه اقتصاد کشور استفاده می‌شود؟

    به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی گروه تحریریه سایت جوان، قطعا بارها نام شرکت‌های تعاونی و تعاون روستایی به گوش شما خورده است و شاید هم در طول وقت مراودات تجاری خود با این شرکت‌ها همکاری داشته باشیم.
    مفهومی که بیانگر(ﺭﻋﺎﻳﺖ ﻣﻨﺎﻓﻊ جمعی) در یک جامعه هست. خوب است بدانیم که اصلی‌ترین اهداف تأسیس این شرکت در کشورهای متفاوت بویژه ایران، ایجاد اشتغال پایدار در یک جامعه شهری و یا روستایی هست. ولی حال در نظر داریم این بار به ابعاد متفاوت این شرکت‌ها که جزء اصلی‌ترین محرکه‌های اقتصادی کشور محسوب می‌شوند گزارشی ارائه دهیم.
    با مراجعه به اصل ۴۴ و ۴۳ قانون اساسی، وجود جدی‌تر شرکت‌های تعاونی و اتاق‌های تعاون را در اقتصاد لمس خواهیم کرد. در این قانون به زیاد کردن سهم بخش‌های شخصی و تعاونی در اقتصاد ملی و وسیع‌تر شدن سطح اشتغال تأکید شده است است.
    دولت در نظر دارد جهت واگذاری پروژه‌های نیمه تمامش از تعاونی‌ها و همکاری مردمی استفاده کند؛ اگر این واگذاری به طور واقعی صورت پذیرد باید شاهد گسترش روز افزون اشتغال در کشور باشیم.

    نقش پررنگ تعاونی‌ها در ریشه کنی بیکاری

    به هنگام مراجعه به شرکت‌های تعاونی روستایی، می‌توان گشایش دریچه‌ای از امید را با تلاش صنعتگران و کارکنان این قشر و همچنین زیاد کردن سرعت در جهت پویایی اقتصاد کشور را مشاهده کرد. تلاشی که با بهره گیری از استعدادها و خلاقیت‌های اصیل یک جامعه است.

    در گفته‌های مسئولان و قوانین درج شده، تخصیص ۲۰ درصدی درآمدهای حاصل از واگذاری شرکت‌های دولتی باید به اشتغال شرکت‌های تعاونی جهت فقرزدایی پرداخت شود.

    این امر خبر از این عنوان می‌دهد که اگر وزارت جهاد کشاورزی و همچنین وزارت کار و رفاه اجتماعی به توان این شرکت‌ها حداکثر اعتماد را داشته باشند، معزل بیکاری قطعا با روند رو به بهبودی مواجه خواهد شد.

    چرا فقط از یک ششم ظرفیت تعاونی‌ها در توسعه اقتصاد کشور استفاده می‌شود؟

    این در حالیست که در بودجه سال ۹۷ نیازهای مهم تعاونی‌ها تأمین نمی‌شود و سهم حضور تعاونی‌ها در اقتصاد تنها بین ۵ تا ۷ درصد گزارش شده است است.

    برای اینکه زیاد از روند نظارت‌ها و حمایت‌ها در این صنف اطلاعاتی در دست داشته باشیم سراغ یکی از شرکت‌های تعاونی رفتیم تا از روند فعالیت آنها با خبر شویم.

    فاطمه شیرازیان، مدیر عامل یک شرکت توزیعی و تولید تعاونی در استان اراک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی گروه تحریریه سایت جوان، با تأکید بر میزان اشتغال ایجاد شده است در این شرکت می‌گوید: ۱۳ سال است که فعالیت در زمینه توزیع و تولید محصولات کشاورزی را شروع کرده‌ایم و حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر را تحت پوشش داریم.

    وی افزود: شرکت‌های تعاونی که در زمینه محصولات کشاورزی فعالیت می‌کنند به صورت فصلی کسب درآمد انجام می‌دهند. یعنی در هر ماه از سال کارگر در آن حضور ندارد و ما باید با ریسک بالاتری در حفظ بدنه شرکت‌هایمان تلاش کنیم.

    حمایت صحیح از فعالان اقتصادی در حوزه تعاونی‌ها، زنجیر بیکاری را از پای اقتصاد کشور باز خواهد کرد.

    این مدیر شرکت تعاونی در تشریح ضعف حمایت‌ها در این زمینه، تصریح کرد: حمایت‌ها بسیار کمرنگ است و قطعا در عملکرد کارکنان این بخش تأثیر زیادی خواهد گذاشت. به طور مثال هرگاه تعاونی جهت دریافت وام مراجعه می‌کند ماه‌ها می‌دود و بعد از دریافت این تسهیلات با معضلاتی نظیر عوض کردن قیمت مواد اولیه و ادوات مورد نیاز مواجه می‌شود و علنا دیگر این وام دردی از دردهایش دوا نمی‌کند.

    شیرازیان گفت: متأسفانه منع دریافت تسهیلات جهت بار دوم به وسیله کارآفرینان جهت گسترس تولیدات ملی، بدون هیچ رویکردی در ادارات تعاون روستایی در حال اجراست و مسئولان رده بالا دستورالعمل جدی جهت این امر ندارند.

    وی با تأکید بر اینکه صادرات محصولات کشاورزی عملا بر عهده شرکت‌های تعاونی هست، اذعان کرد: این روزها با کم کردن تولیدات و توزیعات مواجه شده‌ایم لیکن با توجه به اینکه در سال حمایت از کالای ایرانی قرار داریم ولی جهت زیاد کردن صادرات محصولات کشاورزی، به طور خاص عملیاتی انجام نشده است.

    شیرازیان اضافه کرد: جهت صادرات محصولاتی نظیر کشمش و خشکبار با انواع بروکراسی‌های اداری و همچنین کاغذبازی مدیران گمرکی مواجه هستیم و متأسفانه این عنوان سلامت محصولاتمان را به خطر می‌اندازد و در نتیجه زیان تعاونی‌ها بر بدنه اقتصاد کشور نیز خدشه وارد خواهد کرد.

    وی با مقایسه میزان تولیدات سال‌های گذشته گفت: نسبت به سال گذشته تاکنون ۱۰ درصد کم کردن تولید داشته‌ایم که اعتقاد دارم نحوه اداره و حمایت از تعاونی‌ها این مسئله را ایجاد کرده است.

    هر دو طرف موضوع، یعنی تولیدکنندگان وابسته به شرکت‌های تعاونی و همچنین خود این شرکت‌ها عمده دغدغه‌های خود را نحوه اختصاص تسهیلات و همچنین حمایت‌های اداری و سازمانی مطرح می‌کنند که بنا به گفته کارشناسان اقتصادی شرکت‌های تعاونی، می‌توانند سهم ۵ درصدی خود از اقتصاد را به ۳۰ درصد زیاد کردن دهند در واقع این فعالان اقتصادی در صورت اینکه با حمایت صحیح رو به رو شوند، زنجیر بیکاری را از پای اقتصاد کشور باز خواهند کرد.

    چرا فقط از یک ششم ظرفیت تعاونی‌ها در توسعه اقتصاد کشور استفاده می‌شود؟

    تعاونی روستایی در کنج فراموشی مدیران خاک طاقچه می‌خورد!

    سال‌هاست آمارها نشان می‌دهند که روستاییان جهت کسب شغل پردرآمد و یا حتی با درآمد میانگین از محل زندگی خود خارج و به شهرها کوچ می‌کنند و مسئولان امر تخریب پذیری این عنوان را به فراموشی سپرده‌اند و تنها به بیان آن و ابراز نگرانی اکتفا می‌کنند. زیاد کردن حاشیه نشینی، کارگری‌های خارج از استاندارد و خطراتی از این قبیل که صفحات حوادث را سیر می‌کنند.

    آمارهای سال‌های گذشته خبر از کم کردن روستانشینان از ۷۰ درصد به ۲۵ درصد حکایت می‌کنند و این عنوان با حواشی‌های بسیاری رو به رو است.

    مهرداد باهوج لاهوتی، نماینده مردم لنگرود نیز در این باره می‌گوید: تعاون روستایی یک بازوی نیرومند جهت رشد اقتصاد کشور محسوب می‌شود ولی وزارت جهاد کشاورزی هیچ توجهی به این عنوان نکرده و عملا اعتقادی به بخش تعاون ندارد.

    گفتنی هست، افزون بر تأثیرات بسیار بالای اجتماعی، تعاونی‌ها نقش پررنگی در فقرزدایی و ایجاد اشتغال در کشورهایی که با آمار زیادی بیکاری مواجه هستند، خواهد داشت و این امر تنها به دقت نظر مدیران و مسئولان جهت ارائه خدمات صحیح آنها بر می‌گردد.

    حمایت صحیح از فعالان اقتصادی در حوزه تعاونی‌ها، زنجیر بیکاری را از پای اقتصاد کشور باز خواهد کرد.

    گزارش از نرگس معززی

    انتهای پیام/

    واژه های کلیدی: محصولات کشاورزی | کشاورزی | اقتصاد | مسئولان | محصولات | تسهیلات | اقتصادی | بیکاری | اشتغال

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • خرید کتاب خارجی
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • چاپ کتاب اورجینال
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • چاپ کتاب لاتین