هنر ما را به گونه اي رويايي از درد هستي رها مي سازد.
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار جامعه و عمومی » دختران دهه شصتی‌ مجرد ماندن تا دختران دهه هفتادی ازدواج کنند!!

    دختران دهه شصتی‌ مجرد ماندن تا دختران دهه هفتادی ازدواج کنند!!

    در حال حاضر ۲۵.۱ درصد (حدود ۱۰ میلیون نفر) از جمعیت زنان کل کشور را «دختران» جوان تشکیل می‌دهند؛ این در حالیست که ۴۲۶ هزار نفر از آنها

    دختران دهه شصتی‌ مجرد ماندن تا دختران دهه هفتادی ازدواج کنند!!

    در حال حاضر ۲۵.۱ درصد (حدود ۱۰ میلیون نفر) از جمعیت زنان کل کشور را «دختران» جوان تشکیل می دهند؛ این در حالیست که ۴۲۶ هزار نفر از آنها که بالای ۴۰ سال سن دارند، دچار «تجرد قطعی» بوده و تاکنون ازدواج نکرده اند.

    افزایش قیمت ازدواج دختران ۱۵ تا ۱۹ سال کشور

    بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ ، حدود نیمی از جمعیت کشور (۴۹ درصد) را زنان تشکیل می دهند که حدود یک چهارم این تعداد (۹ میلیون و ۸۹۰ هزار نفر) دختران جوانی هستند که مجرد بوده و تاکنون ازدواج نکرده اند.

    عبارات مهم : آسیب های اجتماعی – افزایش قیمت
    سوم مرداد ماه به مناسبت تولد حضرت معصومه(ع) «روز ملی دختر» در کشور نامگذاری شده است است که ایسنا به بهانه این روز به بررسی مختصر اوضاع زنان و دختران جوان کشور در ابعاد اجتماعی، آموزشی و اقتصادی پرداخته که مشروح آن در پی می آید:

    وجود ۱۰۰ پسر در سن ازدواج در برابر ۸۲ دختر

    سیدحسن موسوی چلک، رییس انجمن مددکاری اجتماعی کشور عزیزمان ایران در گفت و گو با ایسنا گفت: براساس آخرین سرشماری سال ۹۵ جمعیت کل کشور ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۹ نفر است که از این تعداد ۵۱ درصد مرد و ۴۹ درصد زن هستند. این در حالیست که ۴ میلیون و ۴۲۳ هزار و ۲۲۵ نفر دختر مجرد در سن ازدواج (۱۵ تا ۲۹ سال) و ۵ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۹۸۹ نفر پسر در سن ازدواج (۲۰ تا ۳۴ سال) در کشور داریم.

    چلک همچنین تصریح کرد: در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰ پسر، ۸۲ دختر در سن ازدواج در کشور وجود دارد این در حالیست که میانگین سن ازدواج در حال زیاد کردن و به کمتر از ۲۵ سال رسیده هست؛ البته میانگین سن ازدواج در میان تحصیلکردگان بیش از جمعیت عمومی کشور است.
    ۵ درصد دختران کشور در تجرد قطعی

    این درحالیست که شهلا کاظمی پور، جمعیت شناس نیز در این خصوص به ایسنا گفت: براساس سرشماری سال ۹۵، جمعیت زنان بالای ۱۰ سال کشور، ۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است که ۲۶ درصد آنان مجرد هستند. جمعیت مردان بالای ۱۰ سال حدود ۳۳ میلیون و ۵۶۰ هزار نفر است که ۳۴ درصد آنان مجرد هستند بدین ترتیب حدود ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مجرد بالای ۱۰ سال در کشور حضور دارند.

    وی در ادامه با بیان آنکه جهت اعلام قیمت مجردان کشور معمولا جمعیت بالای ۱۵ سال در نظر گرفته می شود افزود: جمعیت زنان بالای ۱۵ سال مجرد کشور ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار نفر هست. این در حالی است که تعداد دختران مجرد بالای ۱۵ سال کشور در سال ۹۰، ۶ میلیون و ۸۵۰ نفر بود. در واقع حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت زنان مجرد بالای ۱۵ سال ، طی ۵ سال اخیر کم کردن یافته است که علت آن کم کردن باروری و در نتیجه کم کردن تعداد دختران کشور است.

    به گفته این جمعیت شناس، جمعیت مردان بالای ۱۵ سال مجرد در سال ۹۰، ۱۲ میلیون نفر بود ولی این رقم در سال ۹۰ به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ نفر رسیده است.

    کاظمی پور ادامه داد: در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال دختران کشور، ۸۷ درصد مجرد هستند این در حالی است که در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال دختران، ۴۳ درصد، ۲۵ تا ۲۹ سال، ۲۳ درصد و در گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال نیز ۱۵ درصد دختران مجرد هستند.

    وی در ادامه با بیان آنکه بالای ۴۰ سال را جهت زنان تجرد  قطعی می دانیم گفت: ۱۰ درصد زنان ۳۵ تا ۳۹ ساله کشور مجردند. این در حالی است که در گروه سنی ۴۰ تا ۴۴ ساله ۶.۸ درصد، در گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ ساله ۴.۴ درصد و ۵۰ تا ۵۴ ساله ها نیز ۳.۱ درصد مجرد هستند که اعتقاد دارم این رقم بالایی است.

    این جمعیت شناس در ادامه با بیان آنکه قیمت تجرد قطعی زنان در سال ۹۰ نیز در حال زیاد کردن بود، تصریح کرد: با این حال قیمت تجرد قطعی زنان در سال ۹۵ بیش از سال ۹۰ هست؛ به طوری که در سال ۹۰، ۹.۱ درصد زنان ۳۵ تا ۳۹ سال، ۴ درصد ۴۰ تا ۴۴ ساله ها، ۳.۴ درصد ۴۵ تا ۴۹ ساله ها و ۲.۲ درصد از زنان ۵۰ تا ۵۴ ساله کشور مجرد بودند.

    کاظمی پور در ادامه گفت: براساس آمار سال ۹۵ ، جمعیت زنان بالای ۴۰ سال کشور که دارای تجرد قطعی هستند، ۴۲۶ هزار نفراست؛ در واقع حدود ۵ درصد کل جمعیت زنان مجرد بالای ۱۰ سال کشور بیش از ۴۰ سال دارند که در گروه مجردان قطعی قرار می گیرند.

    افزایش قیمت ازدواج دختران ۱۵ تا ۱۹ سال کشور
    دلیل تجرد دهه شصتی ها چیست؟

    به گزارش ایسنا، معاونت زنان و امور خانواده رییس جمهور در گزارشی اعلام کرد که «تغییر و تحولات اقتصادی و اجتماعی که در نیم قرن اخیر در کشور عزیزمان ایران صورت گرفته باعث عوض کردن در الگوی زناشویی در میان دختران جوان شده است هست؛ از جمله این تغییرات می توان به تاخیر در سن ازدواج و بالا رفتن آمار طلاق در میان آنان اشاره کرد، به طوری که در سرشماری ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۰ یک کم کردن ۱۰.۵ درصدی در نسبت زنان دارای همسر دیده می شود؛ این درحالیست که  شهلا کاظمی پور با بیان آنکه قیمت ازدواج در کشور  عوض کردن نکرده هست، در این خصوص اعتقاد است: قیمت ازدواج در دختران ۱۵ تا ۱۹ سال کشور در حال زیاد کردن هست، هرچند آمار تجرد قطعی نیز در حال زیاد کردن است ولی اعتقاد دارم این زیاد کردن درخصوص تجرد قطعی دوام نخواهد داشت.

    این جامعه شناس در ادامه با اشاره به مساله «مضیقه ازدواج»  گفت: سال ها آمار تجرد قطعی جهت زنان ۲ درصد و جهت مردان ۱.۸ درصد بود ولی بعد از انقلاب اسلامی و بعد از زیاد کردن موالید در دهه ۶۰ با توجه به آنکه به لحاظ فرهنگی دختران باید با دهه قبلی خود ازدواج کنند و با توجه به آنکه تعداد پسران دهه ۵۰ بسیار کمتر از دختران دهه ۶۰ بود، جهت این گروه مضیقه ازدواج به وجود آمد و مساله تجرد دختران دهه ۶۰ از اواخر دهه ۸۰ خود را نشان داد.
    افزایش قیمت ازدواج دهه هفتادی ها

    کاظمی پور ادامه داد: در حال حاضر ۸۱ هزار نفر مرد ۴۵ سال مجرد در کشور داریم این در حالی است که قیمت زنان بالای ۴۰ سال مجرد ۴۲۶ هزار نفر است یعنی آمار تجرد قطعی مردان حدود یک پنجم تجرد قطعی زنان است.

    وی تصریح کرد: در دهه ۷۰ با کم کردن باروری مواجه شدیم بدین ترتیب دختران دهه ۷۰ کمتر از پسران دهه ۶۰ هستند و این مساله باعث زیاد کردن قیمت ازدواج در میان دختران دهه ۷۰ شده است هست؛ به طوری که در حال حاضر با زیاد کردن قیمت ازدواج در دختران میان ۱۵ تا ۱۹ ساله کشور مواجه هستیم و همین مساله باعث می شود که قیمت تجرد قطعی در آینده کم کردن یابد.

    این جامعه شناس با بیان آینکه هنوز هم جامعه سنتی هستیم و خیلی مدرن نشده ایم، گفت: هنوز هم خانواده ها معتقدند که دخترانشان باید در سن خاصی ازدواج کنند و اگر این ازدواج صورت نگیرد نگرانی ایجاد می شود که البته در این میان با انگ زنی ها و برچسب زدن ها بر دختران مجرد که دارای تجرد قطعی هستند، بسیار مخالف هستم.

    افزایش احساس «تنهایی» در میان دختران از ۳۵ سالگی به بعد

    کاظمی پور در ادامه به ازدواج دختران تاکید کرد و گفت: ممکن است دختران تا سن ۳۵ سالگی به علت وجود خانواده احساس تنهایی نکنند ولی در یک سنی افراد به شدت احساس تنهایی خواهند کرد و این آسیب پذیری جهت زنان زیاد از مردان خواهد بود که حتی در غرب نیز به این نتیجه رسیده اند.

    وی در ادامه با بیان اشاره به پدیده ازدواج سپید نیز گفت: در حال حاضر هیچ آماری مبنی بر ازدواج سپید در کشور وجود ندارد؛ حتی پروژه های تحقیقاتی در این زمینه با پرسشها بسیاری مواجه هستند ولی با این حال شاهد زیاد کردن آمار ازدواج سپید در کشور هستیم که یکی از دلایل آن زیاد کردن آمار تجرد قطعی زنان است ؛ ولی اعتقاد دارم این آمار کم کردن خواهد یافت لیکن قیمت ازدواج در دهه هفتادی ها رشد یافته است.

    درحالیکه شهلا کاظمی پور از زیاد کردن آمار ازدواج سپید به علت زیاد کردن تجرد قطعی در زنان خبر می دهد؛ براساس مجموعه مستندات، اطلاعات و گزارش های معاونت زنان و امور خانواده رییس جمهور، در کشور پرسشها عدیده ای پیش روی زنان و دختران جوان بوده و  بااهمیت ترین پرسشها کشور از نظر دختران جوان، بیکاری، تورم، فقر و پرسشها اقتصادی، اعتیاد و عدم تحقق عدالت اجتماعی هست؛ این درحالیست که در طول سالیان اخیر دامنه آسیب های ناشی از مصرف مواد مخدر با وسعت بیشتری در میان جمعیت زنان کشور بویژه دختران جوان گسترش یافته است به طوریکه بر اساس آمار نیروی انتظامی، تعداد و میزان دختران معتاد از سال ۸۵ تا سال ۹۱ کم کردن یافته است ولی از سال ۹۱ به بعد، با روندی سینوسی زیاد کردن پیدا کرده است.

    افزایش گرایش دختران جوان به مصرف دخانیات

    دختران در اینترنت آسیب پذیر تر از پسران هستند

    چلک، رییس انجمن مددکاری اجتماعی کشور عزیزمان ایران نیز در این خصوص اعتقاد است: در حال حاضر  در زمینه بعضی از آسیب های اجتماعی همچون گرایش دختران جوان به مصرف سیگار و دخانیات، آمارها رو به رشد هست. به طوری که ۱۰ درصد از جمعیت مصرف کنندگان مستمر موادمخدر در کشور را زنان تشکیل می دهند که عمدتا در سنین جوانی قرار دارند.

    همچنین با توجه به زیاد کردن استفاده از اینترنت و رشد اینترنت در کشور چلک گفت: به علت ضعف سواد رسانه ای و اینترنت در کشور،  آسیب پذیری دختران بیش از پسران هست؛ به طور کلی دختران جوان در برابر آسیب های اجتماعی آسیب پذیرتر از سایرین هستند حال آنکه جامعه نسبت به پذیرش زنان و دختران آسیب دیده مقاومت بیشتری دارند.

    درحالیکه  چلک از اصلاح مولفه های آموزش، اشتغال، دسترسی به خدمات بهداشت و درمان، دسترسی به تکنولوژی و… زنان در سالهای اخیر می گوید، بر اساس مستندات، اطلاعات و گزارش های معاونت زنان و امور خانواده رییس جمهور امروزه، دختران به عنوان بخش عمده ای از جمعیت دانشجویی کشور آشنا می شوند و آموزش عالی نقش مهمی در توسعه توانمندی و مهارت های آنان داشته هست، به طوری که در سال ۹۲ ، ۵۶ درصد از دانشجویان دانشگاه های دولتی را زنان تشکیل دادند ـ تعداد دختران نسبت به کل دانشجویان در مقطع کاردانی، ۳۵ درصد، کارشناسی ۶۰ درصد، کارشناسی ارشد ۵۰ درصد و در مقطع دکترای حرفه ای بیش از ۵۹ درصد است.

    اما بر اساس همین مجموعه مستندات، هنوز کمتر از ۵۰ درصد دختران روستایی در مقطع متوسطه ترک تحصیل می کنند؛ به طوری که میزان پوشش تحصیلی دختران ساکن در نقاط روستایی در مقطع متوسطه ۵۲.۱ درصد و پایین تر از میزان پوشش تحصیلی دختران ساکن در نقاط شهری در همان مقطع (میزان پوشش تحصیلی دختران شهری ۸۶ درصد) هست، اگرچه در سال های اخیر زیاد کردن اندکی در میزان باسوادی دختران و زنان ملاحظه می شود.

    به گزارش ایسنا، با این حال باید بدانیم درحال حاضر«دسترسی برابر به وقت ها»، چالش جدی دختران جوان کشور است و باید مسئولان،سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان بیش از پیش به این چالش ها توجه کنند.

     

    دختران دهه شصتی‌ مجرد ماندن تا دختران دهه هفتادی ازدواج کنند!!

    گردآوری: گروه خبر سیمرغ
    seemorgh.com/news
    منبع: isna.ir

     

    واژه های کلیدی: آسیب های اجتماعی | افزایش قیمت | خانواده | اینترنت | دختران | ازدواج | مردان | جمعیت | میلیون | دختران | افزایش

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • کتاب اورجینال
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • چاپ کتاب لاتین
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • چاپ کتاب آمازون
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید کتاب خارجی