هنر ما را به گونه اي رويايي از درد هستي رها مي سازد.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار اقتصادی » الگویِ پیشرفت صنعتی و اقتصادی کره جنوبی چه بود؟

    الگویِ پیشرفت صنعتی و اقتصادی کره جنوبی چه بود؟

    الگوبرداری از راهکار‌های به نتیجه رسیده در کشور‌های پیشرفته جهان، ضرورتی است که با پیرویِ منطقی از آن، روند پیشرفت صنعتی و اقتصادی در جوامع در حال توسعه، مثل کشور عزیزمان ایران را تسریع خواهد کرد.

    الگویِ پیشرفت صنعتی و اقتصادی کره جنوبی چه بود؟

    به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی گروه تحریریه سایت جوان، با نیم نگاهی به کشورهای توسعه یافته دنیا با موارد متعددی از جوامع پیشرفته مواجه می شویم که در دهه های نه چندان دور گذشته در قالب جوامع در حال توسعه قابل تعریف بودند و در این میان بعضی کشورها آنچنان این روند را به کندی طی میکردند و گاهی در رِخوت و سکون قرار می‌گرفتند که حتی اطلاق عبارت در حال توسعه به آنها نیز با اِغماض صورت می‌گرفت، ولی به یکباره همین کشورها با چنان رشد و شکوفایی از حیث اقتصادی و صنعتی مواجه شدند که امروزه از آنها به عنوان جوامعی سرآمد در حوزه مذکور یاد می شود.

    کشورهایی که میدان دار بخشی از اقتصاد و صنعت دنیا هستند، جوامعی که امروز به حوزه هایی قدرتمند در عرصه بین المللی مُبَدَل شده است اند و بخش اعظم این اقتدار مرهون توانمندی بالای آنها در بخش اقتصاد و صنعت است.

    بدون تردید، الگوبرداری از کشورهای توسعه یافته، جهت جوامعی همچون کشور عزیزمان ایران که در صدد افزایش بر قله های جهانی (از حیث اقتصادی و صنعتی) هست، منطقی محکم و هوشمندانه است که باید نسبت به عملیاتی کردن آن اقدام شود و قطعا با حصول آن ، تحقق شعار سال نیز تسریع و تسهیل خواهد شد.

    الگویِ پیشرفت صنعتی و اقتصادی کره جنوبی چه بود؟

    البته این نشانه نه یک توهم و رویا بلکه مقصودی دست یافتنی خواهد بود که با نیم نگاهی به ظرفیت های بالقوه موجود اقتصادی در کشور، این امر به روشنی قابل اثبات است .

    تلاش می شود به تدریج با واکاوی مسیر طی شده است اقتصادی، صنعتی کشورهای پیشرفته، این عنوان بصورت براق تری مورد بحث و بررسی قرار گیرد، در این گزارش با تمرکز بر تدابیر اتخاذ شده است از سوی کره جنوبی در دهه های گذشته، روند توسعه اقتصادی طی شده است کشور مذکور تبیین خواهد شد.

    از برنامه ریزی مُدَوَن تا پرداختن به صنایع اولویت دار

    مقایسه ضریب پیشرفت میان دو کشور کشور عزیزمان ایران و کره جنوبی از این حیث قابل توجه است که به نوعی برنامه ریزی جهت توسعه در هر دو کشور از سال ۱۹۶۰ میلادی کلید خورد، ولی با این وجود کره جنوبی به مراتب روند پیشرفت را از حیث اقتصادی و صنعتی سریع تر از کشور عزیزمان ایران پیمود و با نگاهی واقع بینانه به این موضوعِ تلخ پی خواهیم برد که شرایط اقتصادی در کره جنوبی بسیار متفاوت تر از کشور عزیزمان ایران است.

    این واقعیت زمانی تامل برانگیزتر می شود که کشور عزیزمان ایران از حیث منابع در اوضاع بسیار مطلوب تری (در مقایسه با کره جنوبی) واقع شده است است و اساسا کره‌ای ها در این حوزه، کشوری بسیار فقیر هستند ولی با اتکای به برنامه ریزی هدفمند و پرهیز از تعدد و تکثر اهداف و مشخص کردن آنچه که به دنبال آن هستند، در طول ۵۸ سال گذشته به توفیقات بسیاری نائل شده است اند ، در نقطه برابر در کشور کشور عزیزمان ایران با وجود تدوین و طراحی شدن برنامه های توسعه، ولی شاهد چندگانگی و تکثر بسیار بالای برنامه ها و اهداف هستیم و متاسفانه کم نیستند برنامه های تعریف شده است ای که بدون حصول نتیجه یا به مقصد نرسیده اند و بصورت نیمه کاره رها شده است و یا روند پیگیری آن بسیار کُند پیش می رود و همین عنوان باعث از دست رفتن وقت های بسیاری در عرصه های صنعتی و تولیدی و به تبع آن اجتماعی شده است است .

    الگوبرداری از راهکار‌های به نتیجه رسیده در کشور‌های پیشرفته جهان، ضرورتی است که با پیرویِ منطقی از آن، روند پیشرفت صنعتی و اقتصادی در جوامع در حال توسعه، مثل کشور عزیزمان ایران را تسریع خواهد کرد.

    به واقع؛ میزان اهداف و برنامه ها در کشور عزیزمان ایران بر روی کاغذ بسیار، ولی ضریب دستاوردهای اقتصادی در مقایسه با حوزه های دیگر محدود و اندک است.

    البته طرح این عنوان به معنای شکست تمامی اهداف و برنامه های از پیش تعریف شده است در کشور عزیزمان ایران نیست، بنابراین با توجه به ظرفیت های موجود و هزینه‌هایی که صرف تحقق برنامه‌ها شده است و مقایسه آن با میزان توفیقات کشورهایی همچون کره جنوبی این واقعیت مُسَجَل می شود که از اهداف مورد نظر در برنامه های توسعه ای کشور بسیار عقب هستیم.

    مرتضی قلی زاده، یکی از فعالان صنعتی و تولیدی در غرب استان پایتخت کشور عزیزمان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به وجود بعضی کم توجهی ها و غفلت ها در پیشبرد اهداف صنعتی و اقتصادیِ کشور اظهار کرد: این عنوان واقعیتی است که نباید به آن برچسب سیاسی و جناحی زد و با مطالعه داشته ها، برنامه ریزی ها و اهداف و نتیجه های حاصله ، این واقعیت محرز می شود که هم در دولت اصلاحات و هم در دوران زمامداری اصولگرایان بر کرسی اجرایی و هم در شرایط فعلی که به اصطلاح اعتدال گرایان مسئول امور اجرایی کشور هستند؛ نسبت به بعضی مولفه ها و ضروریات همچون توجه به عوامل برون زا، شرایط کشور و آمار و اطلاعات و احصای دقیق آن غفلت شده است است.

    وی افزود: این امر واقعیتی کلی است که فارغ از بعضی حوزه های خاص، در بسیاری از بخش ها حاکم بوده است و باید نسبت به تجدید نظر در آن چاره اندیشی شود، امری که در نقطه برابر از سوی کشوری همچون کره جنوبی در ۵۰ سال گذشته بصورتی دقیق مورد توجه قرار گرفته است و امروز نتیجه های این درک و دقت نظر را برداشت می‌کنند.

    این فعال صنعتی و تولیدی در غرب استان پایتخت کشور عزیزمان ایران بیان می‌کند: کشوری همچون کره جنوبی، مسیر و چارچوب توسعه و پیشرفت خود را بر پایه صنعت قرار داد، ولی این الگوی مناسب از سوی کشور عزیزمان ایران آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفت و با وجود تاکید موکد رهبر معظم انقلاب به مقوله تولید که عقبه آن به همان صنعت باز می‌گردد، شاهد هستیم که همچنان ضعف ها و نارسایی های بسیاری در این بخش و به انحای گوناگون وجود دارد.

    انتخاب صنایع اولویت دار با تکیه بر آمایش سرزمینیِ منطقی و معقولانه

    در این میان، گزینش صنایع اولویت دار از رویکردهای جدی کره جنوبی جهت حصول پیشرفت به شمار می رفت و در هر دوره ای سیاستمداران و برنامه ریزان کره جنوبی مطابق با واقعیت های اقتصادی و شرایط حاکم بر شِبه جزیره کره، قاره آسیا و دنیا به تدوین برنامه های کوتاه مدت و میان مدت مبادرت ورزیدند ولی در واقع امر، اهداف کوتاه مدت تعریف شده، نَفی‌کننده استراتژی کلان تعریف شده است آنها نبود .

    الگویِ پیشرفت صنعتی و اقتصادی کره جنوبی چه بود؟

    به موازات این رویکرد، قوانین مقتضی نیز در جهت حصول اهداف مورد نظر وضع می شد، امری که متاسفانه در کشور عزیزمان ایران گاهی علی رغم آن بروز پیدا می کند و گاها اهدافی تعریف می شود ولی قوانین دست و پا گیر، موانعی جدی جهت دستیابی به آن ایجاد می‌کند.

    در واقع امر، تمامی برنامه های کره جنوبی بر این امر تکیه داشت که صادارت خود را تقویت کند و در جهت رسیدن به این اهداف برنامه های فوق را تدوین و طراحی می‌کند.

    حسین گروسی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در دوره پیشین در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، در خصوص راز موفقیت کره جنوبی در عرصه صنعتی و اقتصادی اظهار کرد: یکی از مولفه های سازنده و اثرگذار در توسعه و شکوفایی این کشور به آموزش صحیح تکنیسین های فعال صنعتی و تولیدی خود و تاکید بر ارتقای کیِفی محصولاتش معطوف می شد که این امر همچنان در حال استمرار است.

    وی افزود:کره جنوبی با توجه به شرایط، ظرفیت ها و تهدیدها و فرصت‌های شبه جزیره کره، ۵ استراتژی کلی جهت خود در حوزه‌های کشتی سازی، فولاد، آی تی و آی سی تی ، پتروشیمی و نفت و خود روسازی تعریف و طراحی کرد.

    الگوبرداری از راهکار‌های به نتیجه رسیده در کشور‌های پیشرفته جهان، ضرورتی است که با پیرویِ منطقی از آن، روند پیشرفت صنعتی و اقتصادی در جوامع در حال توسعه، مثل کشور عزیزمان ایران را تسریع خواهد کرد.

    این نماینده اسبق مردم شهرستان های ملارد، شهریار و قدس در مجلس با اشاره به الگوبرداری کره جنوبی از مَشی و رویه جوامع موفق دنیا، تصریح کرد:کشور مذکور با اتکای به این رویکرد از تجربیات موفقیت آمیز دیگر کشورهای موفق نیز استفاده کرد و به واقع خود را بی نیاز از آن نپنداشتند و به تدریج از مواهب و دستاوردهای این الگوبرداری بهره مند شدند.

    وی افزود: در کنار برنامه ریزی، تلاش ملی و هَمگانی نیز به مدد این کشور آمد و امروز در سایه این کارها کره جنوبی در زمره اقتصادهای برتر دنیا قرار گرفته است.

    نتیجه گیری:

    از مجموع بیانات و پرسشها مطروحه این گزارش و بررسی های انجام شده است می توان این‌چنین نتیجه گیری کرد که فقدان برنامهای روشن از توسعه، با تکیه بر توانمندی ها و واقعیت های اقتصادی کشور و مشخص نبودن اولویتها و خلأ همکاری فعالانه بخش خصوصی، شرایطی را جهت حوزه صنعتی و اقتصادی کشور ایجاد کرده که امروزه بعد از گذشت سال ها و دهه ها از برنامه های تدوین شده است موسوم به توسعه، از بسیاری نشانه گذاری ها عقب هستیم.

    الگویِ پیشرفت صنعتی و اقتصادی کره جنوبی چه بود؟

    از سوی دیگر گاهی دیده می شود برنامه های تدوین شده است بسیار بلند پروازانه استد و باوجود امکان حصول آن در بلند مدت، با تعریف آن در بازه های زمانی کوتاه مدت، نتیجه‌گیری مورد نیاز حاصل نمی شود و بالتبع نتیجه این شیوه و رویکرد به بعضی سرخوردگی ها منتهی خواهد شد که سازنده به نظر نمی رسد.

    تلاش جهت لحاظ کردن ثبات اقتصادی بر کلیت اقتصاد کشور و همت هر چه زیاد جهت جلوگیری از تحمیل شوک های اقتصادی و روانی به اقتصاد از دیگر الزاماتی است که باید به جِد مورد توجهِ تصمیم گیران و تصمیم سازان حوزه صنعت و اقتصاد کشور قرار گیرد و به طور قطع با اِعمال موراد این‌چنینی، دستیابی به موفقیت هایی هم تراز کره جنوبی که هیچ، حتی بالاتر و فراتر از کشور مذکور نه یک احتمال بلکه قَطعِ به یقین خواهد بود.

    گزارش: ناصر رمضانی

    انتهای پیام/

    واژه های کلیدی: کشورهای پیشرفته | برنامه ریزی | کره جنوبی | کره جنوبی | برنامه | اقتصاد | اقتصادی | ایران | برنامه | اقتصاد

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • چاپ کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • افست کتاب لاتین
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • خرید کتاب خارجی
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی