آیا می پنداری که جسم کوچکی هستی ؟ولی درون تو جهان بزرگی نهفته است.(امام علی علیه السلام)
خوش آمدید - امروز : دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار اقتصادی » مسئله صادرکنندگان زعفران چیست؟ ، قاچاق زعفران ایرانی به افغانستان!

    مسئله صادرکنندگان زعفران چیست؟ ، قاچاق زعفران ایرانی به افغانستان!

    در ماه‌های اخیر صادرات طلای سرخ ایرانی بعلت بخشنامه ارزی دولت منجر به رونق استفاده از کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و قاچاق شد.

    مسئله صادرکنندگان زعفران چیست؟ ، قاچاق زعفران ایرانی به افغانستان!

    به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی گروه تحریریه سایت جوان، زعفران یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی در کشورمان محسوب می شود که توسعه صادرات آن می تواند ارزش افزوده مناسبی را نصیب کشور کند. متاسفانه پرسشها و مباحث متفاوت سد راه توسعه صادرات از سرخی روز افزون آن کاسته و آتشی برجان تولیدکنندگان انداخته است.

    آمارها نشان می دهد که در اردیبهشت ماه ۲۵ تن و ۶۶۹ کیلو و در خرداد ۱۳ تن و ۶۹۸ کیلو زعفران به بازارهای نشانه صادر شد که این کم کردن ۴۰ تا ۴۵ درصدی صادرات ناشی از اتخاذ بخشنامه ارزی دولت بوده است که منجر به رونق استفاده از کارت های بازرگانی یکبار مصرف و قاچاق طلای سرخ ایرانی شد.

    ناگفته نماند که ماجرای قاچاق زعفران از کشور به قصه ای پرغصه و تکراری تبدیل شده است است که هر از گاهی مسئولان دولتی با ابراز نگرانی جهت آن از کنارش رد می شوند،هر چند طی سال های اخیر این ماجرا در رسانه ها پررنگ شده است و کارشناسان و تولیدکنندگان تاکید می کنند که مسئولان دولتی باید نسبت به مساله قاچاق حساس تر باشند، ولی سیاست اخیر دولت بر شدت یافتن خروج غیرقانونی زعفران از کشور دامن زده است.

    مسئله صادرکنندگان زعفران چیست؟ ، قاچاق زعفران ایرانی به افغانستان!

    حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از دلایل کم کردن صادرات زعفران و رونق قاچاق این محصول استراتژیک با خبر شویم:

    علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی، ازقاچاق طلای سرخ در بازار خبر داد و گفت: زعفران کالای کم حجم و باارزش بالاست که به باعث سهولت در حمل جهت بسیاری از قاچاقچیان ایجاد انگیزه کرده است.

    وی افزود: بنابر آمار گمرک، میزان صادرات زعفران در خرداد ماه نسبت به اردیبهشت ماه ناشی از سیاست تازه ارزی دولت، ۱۲ تن کم کردن یافته است که درنهایت این امر در رونق قاچاق محصول به بازارهای نشانه تاثیر گذار بوده است.

    حسینی با اشاره به اینکه عمده قاچاق زعفران به افغانستان صورت می گیرد، بیان کرد: با توجه به آنکه افغانستان رقیب جدی کشور عزیزمان ایران در تولید زعفران محسوب می شود؛بنابراین قاچاق زعفران به این کشور ضربه مهلکی به منافع ملی و آینده تولید زعفران ایرانی می زند.

    در ماه‌های اخیر صادرات طلای سرخ ایرانی بعلت بخشنامه ارزی دولت منجر به رونق استفاده از کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و قاچاق شد.

    به گفته این مقام مسئول با وجود آنکه زعفران ایرانی به کشورهای متفاوت قاچاق می شود، ولی قاچاق آن به افغانستان بیش از هر چیز دیگری تولیدکنندگان را عذاب می دهد.

    وی ادامه داد: صادرکننده ای که کالای خود را به آن سوی مرزها صادر می کند،انتظار دارد که ارز حاصل از صادرات از طریق سیستم بانکی به داخل کشور بازگردد و این در حالی است که طی این سال ها صادرکنندگان خطر پذیری بازگشت سرمایه را تحمل می کنند.

    حسینی با بیان اینکه راه اندازی بازار ثانویه نگرانی هایی جهت صادرکنندگان در بر داشته هست، اظهار کرد:با توجه به آنکه صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات را باید به واردکنندگان دهد؛بنابراین این نگرانی وجود دارد که دولت مالیات ارز مبادله شده است به واردکننده را از صادرکننده بگیرد.

    به گفته وی نبود براق سازی نسبت به بازار ثانویه موجب شده است است تا صادرکننده رغبتی به صادرات زعفران نداشته باشد.

    این مقام مسئول ادامه داد: صادرات زعفران باید همانند گذشته به بازارهای نشانه صورت گیرد و تنها ارز حاصل از صادرات با قیمت توافقی میان صادرکنندگان و وارد کنندگان تهاتر شود.

    وی صادرات آینده زعفران را آینده نگری کرد و گفت: اگر به شکل کنونی ساز صادرات نواخته شود، شکی نیست که در ماه های آتی با کم کردن صادرات روبرو خواهیم شد و به همین خاطر انتظار می رود که دولت با ارائه راهکار براق از قاچاق زعفران و از رده خارج شدن صادرکنندگان جلوگیری کند.

    مسئله صادرکنندگان زعفران چیست؟ ، قاچاق زعفران ایرانی به افغانستان!

    عضو شورای ملی زعفران در آخر تصریح کرد: اگر دولت راهکاری براق جهت صادرات زعفران اتخاذ نکند، در آینده ای نه چندان دور تولید این محصول استراتژیک ناشی از قاچاق زعفران به بازارهای نشانه از بین می رود و ضربه مهلکی به حیثیت کشور وارد می شود که به همین علت انتظار می رود همانند سال های جنگ صادرات به کشورهای دنیا صورت گیرد.

    نرخ پایه گمرکی و فروش ارز به واردکننده از سرخی تجارت زعفران کاست

    غلامرضا میری نایب مدیر شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی، گفت: با توجه به آنکه هزینه واحدهای صادرکننده که ماهانه رقمی بالغ بر ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان است،از طریق فروش و صادرات زعفران تامین می شود؛بنابراین انتظار می رود که دولت سیاست های خود را براق اعلام کند تا صادرکنندگان بتوانند به امر صادرات بپردازند.

    وی با اشاره به اینکه تعرفه پایه نرخ هر کیلو زعفران در گمرک ۱۴۵۰ دلار هست، افزود:این درحالی است که هر کیلو زعفران با قیمت ۸۰۰ تا هزار دلار به بازارهای نشانه صادر می شود و در برابر گمرک نامه کتبی از صادرکنندگان می گیرد که آنها با این قیمت زعفران خود را به بازارهای نشانه صادر کردند و حال با این وجود صادرکنندگان مابه التفاوت آن را از کجا به شرکت مالیات و امور دارایی دهند.

    میری ادامه داد: با توجه به آنکه دولت به صادرکنندگان می گوید اظهارنامه خود را بفروشند ولی تا کنون واردکننده ای به سراغ ما نیامده که درخواست اظهار نامه از ما داشته باشد و همه این عوامل به باعث ریسک صادرات نگرانی هایی جهت صادرکنندگان ایجاد کرده است.

    در ماه‌های اخیر صادرات طلای سرخ ایرانی بعلت بخشنامه ارزی دولت منجر به رونق استفاده از کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف و قاچاق شد.

    به گفته وی نمی دانم چه دست هایی در کار است که کار را براق انجام نمی دهند تا صادرکنندگان بتوانند بدون هیچ استرسی به امر صادرات بپردازند.

    نایب مدیر شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه قیمت پایه گمرکی و فروش ارز به واردکننده دو مسئله مهم پیش روی صادرکنندگان به شمار می رود، بیان کرد: با ادامه این روند آینده نگری می شود که پرسشها صادرات و قاچاق زعفران در بازار استمرار یابد.

    وی در آخر با بیان اینکه کم کردن ۱۲ تنی تجارت زعفران در خرداد ماه، ناشی از ابهامات صادراتی است،تصریح کرد:براین اساس انتظار می رود که دولت سیاست خود را به طور براق اعلام کند و موانع صادراتی را از پیش روی صادرکنندگان بردارد تا با قاچاق زعفران آینده تولید این محصول به خطر نیفتد.

    انتهای پیام/

    مسئله صادرکنندگان زعفران چیست؟ ، قاچاق زعفران ایرانی به افغانستان!

    واژه های کلیدی: قاچاق زعفران | قاچاقچیان | کشاورزی | صادرات | ایرانی | کشاورزی | سیاست | تجارت | بازار | زعفران

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • کتاب اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • جعبه هدیه کتاب
  • خرید کتاب های زبان اصلی علم شیمی
  • خرید کتاب خارجی pdf