آیا می پنداری که جسم کوچکی هستی ؟ولی درون تو جهان بزرگی نهفته است.(امام علی علیه السلام)
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار اقتصادی » برنامه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به کجا رسید؟

    برنامه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به کجا رسید؟

    زنان سرپرست خانوار از اقشار ضعیف جامعه(از حیث اقتصادی)هستند که می‌طلبد با اتخاذ تدابیر سازنده به توفیقات هر چه زیاد نائل شوند.

    برنامه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به کجا رسید؟

    به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه تحریریه سایت جوان؛ در میان اقشار ضعیف،کم درآمد و به تعبیری دهک‌های پایین جامعه، زنان سرپرست خانوار در معرض آسیب‌ها و پرسشها بسیاری قرار دارند.

    آنچنان که اخبار و گزارش‌های موجود نشان می‌دهد، تعداد زنان سرپرست خانوار طی یک دهه منتهی به سال ۱۳۹۵، ۸۶ درصد رشد داشته است.

    در حال حاضر، تعداد ۳ میلیون خانوار، با سرپرستی زنان اداره می‌شوند و از این میزان، نزدیک به نیمی از عدد مذکور به‌صورت خود سرپرست (زندگی انفرادی) زیست می‌کنند.

    برنامه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به کجا رسید؟

    زنان بیوه، مطلقه، همسر مردان بیکار، همسر مردان مهاجر، زنان سالمند تنها، دخترانی که هرگز ازدواج نکرده‌اند و همسران مردان از کار افتاده مشمول این طِیف می‌شوند که بطور طبیعی زندگی چنین افراد و گروه‌هایی با مَصائِب، مشقت‌ها و سختی‌های خاص به خود همراه خواهد بود.

    آنچنان که اعداد و ارقام موجود در رسانه‌ها نشان می‌دهد، ۹۰ درصد این طیف از شانس ازدواج بی بهره هستند و از دیگر سو ۷۱ درصد از این گروه دارای فرزند هستند و از این دایره متعدد و متکثر، نزدیک به نیمی از آنها تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد قرار دارند.

    بنابر اعداد و ارقام موجود حدود یک میلیون زن تحت پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد و ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند.

    در شرایطی که برآوُرد رسانه‌ها، حاکی از وجود ۳ میلیون زن سرپرست خانوار است که با بیکاری دست و پنجه نرم می‌کنند و متاسفانه ضریب این بیکاری در مقایسه با میزان بیکاری مردان افزون تر است و به نوعی این قشر، با نوعی فقر خانمانه مواجه هستند.

    زنان سرپرست خانوار از اقشار ضعیف جامعه(از حیث اقتصادی)هستند که می‌طلبد با اتخاذ تدابیر سازنده به توفیقات هر چه زیاد نائل شوند.

    چگونه می‌توان به پرسشها پیش روی زنان سرپرست خانوار غلبه کرد؟

    تاکنون طرح‌های متعددی همچون بیمه زنان سرپرست خانوار، تعیین مستمری و غیره جهت حل و فصل و کم کردن مشکلات اقتصادی زنان سرپرست خانوار در دستور کار قرار گرفته ولی همچنان شاهد پرسشها عمیق و جِدیِ پیش روی این قشر از جامعه هستیم.

    اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی و اجتماعی قائل به این اصل هستند که جهت مبارزه با فقر زنانه، بخصوص در گروه‌هایی که به زنان سرپرست خانوار معروف و شُهره هستند می‌باید در جهت توانمندسازی آنها تلاش شود در غیر اینصورت پرسشها موجود همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند و حتی به تدریج زیاد کردن احتمال ضریب و عمق این نارسایی‌ها دور از ذهن و تصور نخواهد بود.

    البته نباید این واقعیت را نادیده گرفت که با توجه به محدودیت‌های اقتصادی موجود، امکان پوشش تمامی زنان سرپرست خانوار در قالب طرح‌هایی همچون پرداخت مستمری و یا بیمه آنها امری سخت سخت و شاید ناممکن باشد، ولی به هر ترتیب در شرایطی که در حال حاضر اصلی‌ترین مسئله کشور مشمول نارسایی‌های اقتصادی می‌شود اجرای طرح‌های مذکور هر یک به نوبه خود قادر است تا حدودی دردها و آلام اقتصادی زنان سرپرست خانوار را تسکین دهد.

    آنچنان که اخبار رسانه‌ها نشان می‌دهد، ۲۳۰ میلیارد تومان برای بیمه تأمین اجتماعی زنان سرپرست خانوار در بودجه سالجاری پیش‌بینی شده است که در صورت تأمین و تزریق بودجه مذکور تا حدودی بخشی از چالش‌های اقتصادی این طیف مرتفع خواهد شد.

    متأسفانه مستمری دریافتی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش نهادهای حمایتی آنقدر ناچیز(۵۳ هزار تومان) است که با زیاد کردن مستمری تازه به ۱۹۳ هزار تومان نیز قطعا تأمین بسیاری از نیازهای این گروه ناممکن خواهد بود.

    در شرایطی که بر اساس برنامه پنجم توسعه، مقرر بود هر سال ۱۰ درصد این زنان، توانمندسازی شوند به نحو و کیفیتی که از دایره حمایت سازمان‌های حمایت کننده موجود در کشور خارج شوند ولی آنچنان که باید، به‌صورت کافی و شایسته، این دستور کار عملیاتی نشده است.

    برنامه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به کجا رسید؟


    بیشتر بخوانید: سختی زندگی بر دوش نحیف زنان سرپرست خانوار سنگینی می‌کند


    توانمندسازی زنان سرپرست خانوار چگونه محقق می‌شود؟

    مصداق بارز توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را می‌توان در همان مثال یادگیری ماهیگیری به جای اعطای ماهی جستجو کرد.

    پرداخت وام‌های کم بهره و کم سود و بسترسازی جهت اشتغال این گروه یکی از عالی ترین و راهگشاترین روش‌ها و طرح‌ها جهت توانمندسازی این قشر آسیب‌پذیر جامعه است و البته به موازات آن کم نیستند افراد و گروه‌هایی که اساسا توانایی کار و فعالیت اقتصادی و کسب و کار ندارند که می‌باید با پوشش‌های حمایتی موثر،کاستی‌های اقتصادی این زنان برطرف و به سمت بهبودی سوق پیدا کند.

    به واقع حمایت از زنان سرپرست خانوار که با فقر خانمانه دست و پنجه نرم می کنند مستلزم یک ساز و کار مشخص و مُدَوَن اقتصادی در چارچوب نظام رفاه اجتماعی است.

    تمرکز و فعال سازی سازمان‌های مردم نهاد از دیگر ضروریاتی است که با فعال شدن آنها روند برطرف و حل و فصل معضلات اقتصادی زنان سرپرست خانوار تسریع خواهد شد.

    زنان سرپرست خانوار از اقشار ضعیف جامعه(از حیث اقتصادی)هستند که می‌طلبد با اتخاذ تدابیر سازنده به توفیقات هر چه زیاد نائل شوند.

    به واقع برطرف مسئله زنان سرپرست خانوار نیازمند یک عزم جدی، ملی و همگانی است.

    در همین راستا، چندی پیش، آذر خسروی مدیرکل دفتر امور زنان استانداری کرمانشاه در همایش روز ملی خانواده، تصریح کرد: عقبه و زمینه بسیاری از رخدادهای مهم تاریخ، با حضور و نقش آفرینی زنان امکان پذیر شده است است.

    وی در ادامه این مراسم گفت: بسیاری از زنان سرپرست خانوار به علت دغدغه تأمین معاش در تعامل و وقت گذاشتن جهت اعضای خانواده با مسئله مواجه هستند.

    به اعتقاد وی می‌باید همه مردم و سمن‌ها، عزم خود را جزم و با توانمندسازی زنان در عرصه‌های گوناگون اقتصادی و اجتماعی، زمینه‌ساز کم کردن آسیب‌های مرتبط با این عرصه شوند.

    برنامه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به کجا رسید؟

    کدام گروه از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش دستگاه‌ها و نهادهای حمایتیِ ذی‌ربط قرار می‌گیرند؟

    اگرچه وجود و حضور سمن‌ها در ارتقای کیفیت معیشت اقتصادی زنان سرپرست خانوار بسیار مهم و تعیین کننده است ولی این نافی لزوم و ضرورت تلاش هر چه زیاد دستگاه‌های اجراییِ مربوطه در حمایت از این طیف نیست.

    یکی از سئوالات مطروحه به این امر معطوف می‌شود که کدام طیف از زنان سرپرست خانوار مشمول حمایت دستگاه‌های ذیربط می‌شوند.

    در این خصوص، فاطمه عباسی مشاور مدیر شرکت بهزیستی کشور در امور زنان و خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی گروه تحریریه سایت جوان؛ تصریح کرد: حداقل دستمزد زنان سرپرست خانوار که می باید تحت پوشش شرکت بهزیستی قرار می‌گیرند باید کمتر از ۴۰ درصد حقوق مقرر و مصوب وزارت کار باشد و به عبارتی می‌باید این زنان نان آور خانواده محسوب شوند.

    وی افزود: با حصول و اثبات شرایط مذکور، زنان سرپرست خانوار، از خدماتی همچون مستمری ماهیانه برخوردار خواهند شد.

    عباسی می‌گوید: به محض توانمند شدن زنان سرپرست خانوار و ارتقای حقوق دریافتی آنها به بالاتر از سقف تعیین شده(۴۰ درصد کمتر از حقوق مصوب وزارت کار)، به تدریج از تناوب حمایت دستگاه‌های مرتبط خارج خواهند شد.

    آنچنان که مشاور مدیر شرکت بهزیستی کشور در امور زنان و خانواده بیان می‌کند:۲۰۰ هزار تن از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شرکت بهزیستی هستند و از انواع خدمات مالی،مشاوره ای در اشکال و طرق گوناگون همچون مهارت های زندگی و کمک هزینه های تحصیلی جهت فرزندان خویش بهره مند می‌شوند.

    وی در ادامه گفت: حمایت از این زنان صرفا به پرسشها مالی خلاصه نمی شود،بلکه شرکت مذکور جهت توانمند سازی این طیف برنامه‌ریزی‌های دیگری را همچون طرح های اشتغالزایی و توانمند سازی در قالب طرح گروه همیاران و طرح تامین مالیِ خُرد، اجرایی و عملیاتی می‌شود.

    عباسی می‌گوید: شرکت مذکور(بهزیستی) تلاش می‌کند، سقف حقوق دریافتی زنان سرپرست خانوار (۴۰ درصد از حقوق مصوب و مقرر وزارت کار) را زیاد کردن و آن را به سطح ۵۰ تا ۶۰ درصد برساند.

    امید آن می‌رود این طرح ها در نهایت در اصلاح کیفی زندگی زنان سرپرست خانوار مثمر ثمر واقع شود لیکن این واقعیت انکار ناپذیر است که در شرایط فعلیِ اقتصادی کشور، امکان تأمین نیازهای اقتصادی و معیشتی جهت اقشار آسیب‌پذیر همچون زنان سرپرست خانوار بسیار سخت و سخت است و امید است با برنامه‌ریزی صحیح و اصولی بستر مورد نیاز جهت ارتقای سطح کمی و کیفیِ این گروه به نحو شایسته و مطلوب‌تری فراهم شود.

    گزارش از ناصر رمضانی

    انتهای پیام/

    واژه های کلیدی: خانواده | خانواده | اقتصادی | زندگی | اخبار اقتصادی | اشتغال |

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • منابع اورجینال رباتیک
  • خرید کتاب خارجی pdf
  • کتاب اورجینال
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • چاپ کتاب آمازون
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • خرید منابع پزشکی اورجینال