هر اقدام بزرگ ابتدا محال به نظر می رسد.
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۴ تیر ۱۳۹۶
A
خانه » اخبار » اخبار جامعه و عمومی » بستنی غیرپاستوریزه متهم ردیف اول ابتلای ایرانی ها به بیماری هزار چهره

پرداخت وجه درب منزل

shoparak shop

بستنی غیرپاستوریزه متهم ردیف اول ابتلای ایرانی ها به بیماری هزار چهره

عضوکمیته کشوری بروسلوزبا اشاره به اینکه مصرف بستنی های غیرپاستوریزه یکی ازمهمترین راه های ابتلای ایرانی ها به تب مالت است،گفت:مردم جهت پیشگیری ازابتلا به بیماری هزار صورت ازخوردن مواد لبنی غیرپاستوریزه خودداری کنند.

بستنی غیرپاستوریزه متهم ردیف اول ابتلای ایرانی ها به بیماری هزار چهره

عضوکمیته کشوری بروسلوزبا اشاره به اینکه مصرف بستنی های غیرپاستوریزه یکی ازمهمترین راه های ابتلای ایرانی ها به تب مالت است،گفت:مردم جهت پیشگیری ازابتلا به بیماری هزار صورت ازخوردن مواد لبنی غیرپاستوریزه خودداری کنند.

متهم ردیف اول ابتلای ایرانی ها به بیماری هزار چهره

تب مالت (بروسلوز) که به بیماری هزارچهره معروف هست، یک بیماری یکسان بین انسان و حیوان است که انسان در اغلب موارد با مصرف موادلبنی غیرپاستوریزه یا گوشت حیوانات آلوده به این میکروب، مبتلا به این بیماری می شود.
شیوع این بیماری عفونی، زیاد در اردیبهشت ماه به علت زاد و ولد دام ها و زیاد کردن شیردهی گاو، گوسفند و بز، رخ می دهد.

عبارات مهم : دامپزشکی – مبتلا شدن
این بیماری به نام ‘دیود بروس’ دکتر اسکاتلندی، کاشف بیماری بروسلوز است و به علت مشاهده نخستین مورد آن در جزیره مالت به بیماری تب مالت نامیده شده است هست.
دکتر مسعود مردانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینکه کره و پنیر محلی نیز یکی دیگر از عوامل بسیار مهم مبتلا شدن به این بیماری هستند، افزود:علاوه بربستنی غیر پاستوریزه، خامه غیر پاستوریزه و کشک هایی که قبل از استفاده حرارات کافی ندیده اند ، نقش بسیار مهمی در انتقال تب مالت دارند.
وی با اشاره به اینکه اگر شیر غیرپاستوریزه به اندازه کافی حرارت نبیند می تواند عامل انتقال بیماری تب مالت باشد به مردم توصیه کرد که اگر میل به به مصرف شیر غیرپاستوریزه دارند، آن را حدود ۲۰ دقیقه بجوشانند و سپس مصرف کنند.
مردانی یکی دیگر از راه های انتقال بیماری را مصرف گوشت آلوده اعلام کرد و گفت: گوشت دام های آلوده می تواند منبعی جهت انتقال بیماری باشند، بعد باید از مصرف کباب نیم پخته اجتناب کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مردم توصیه کرد که گوشت و فرآورده های آن را از مراکز معتبر تهیه و از ذبح غیراصولی دام خودداری کنند.
وی تصریح کرد:دام های آلوده علاوه بر انتقال عامل انتقال تب مالت، می توانند باعث انتقال تب کریمه-کنگو و شاربن ( سیاه زخم ) باشند.
مردانی مؤثرترین راه پیشگیری از تب مالت را استفاده از محصولات لبنی پاستوریزه اعلام کرد و از مردم خواست از محصولات لبنی پاستوریزه مصرف کنند تا دچار مشکلاتی در این زمینه نشوند.
وی با اشاره به اینکه با جوشیدن شیر عامل بیماری تب مالت از بین می رود، تاکید کرد که ماست عامل انتقال بیماری تب مالت نیست، لیکن در تهیه ماست از شیر جوشانده استفاده می شود و به همین علت ماست عامل انتقال این بیماری نیست.

** شیوع بیماری در استان های غربی کشور
مردانی ادامه داد: هرچند این بیماری در اقصی نقاط کشور عزیزمان ایران مشاهده می شود ولی اخیرا در استان های غربی کشور از جمله همدان و آذربایجان غربی شیوع بیشتری یافته هست.
وی، یکی از مهمترین علل زیاد کردن بیماری در این مناطق را تزریق نکردن به موقع واکسن به دام های در معرض خطر اعلام کرد و گفت: در چند سال گذشته به خاطر محدودیت های شرکت دامپزشکی، واکسناسیون دام های در معرض خطر جدی گرفته نشده و واکسن به موقع به این حیوانات تزریق نشده هست.
عضو کمیته کشوری بروسلوز (تب مالت) به مهمترین علائم این بیماری اشاره کرد و گفت: تب، لرز، عرق، سستی و ضعف، دردهای استخوانی و عضلانی و حتی عدم توانایی در راه رفتن از جمله علائم بیماری هست.
وی این بیماری قابل درمان دانست و گفت: دوره درمان این بیماری ۶ تا ۸ هفته است که با مصرف داروهای مناسب مانند آنتی بیوتیک ها و سپری شدن این دوره، اغلب بیماران مداوا می شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: بعضی بیماران با بهبودی نسبی مصرف داروی خود را قطع می کنند که این کار می تواند باعث عود بیماری شود.
وی با اشاره به اینکه این بیماری از انسان به انسان سرایت نمی کند، گفت: این بیماری در اغلب موارد عامل فوت بیمار نمی شود ولی در مواردی که ارگان های حیاتی مانند مغز و قلب را درگیر کند می تواند به فوت بیمار منجر شود.
رییس اداره مبارزه با بیماری های یکسان انسان و دام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا گفت: تعداد موارد مبتلا شدن به بیماری تب مالت طی سال های اخیر بیش از ۳۰ درصد زیاد کردن یافته و به حدود ۲۰ هزار مورد در سال رسیده هست.
محمدرضا شیرزادی افزود: در سال های اخیر به علل متفاوت از جمله ضعف در واکسیناسیون دام ها و نیز گرایش مردم به مصرف لبنیات سنتی وغیر پاستوریزه باعث زیاد کردن شیوع تب مالت در کشورشده هست.

گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: ilna.ir

بستنی غیرپاستوریزه متهم ردیف اول ابتلای ایرانی ها به بیماری هزار چهره

واژه های کلیدی: دامپزشکی | مبتلا شدن | استفاده | بیماری | ایرانی | محصولات | پزشکی | انتقال

دانلود

اخبار

آرشیو

گالری عکس

آرشیو

اس ام اس های تازه

آرشیو

آهنگ های پیشواز

آرشیو

shoparak shop

پرداخت وجه درب منزل