اینترنت همانند دریاست ، کسی که آن را نمی شناسد همانند کسی ست که شنا را نمی داند.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار جامعه و عمومی » استفاده مجدد از بعضی وسایل یکبار مصرف در اتاق عمل!!/ مجوز وزارت بهداشت

    استفاده مجدد از بعضی وسایل یکبار مصرف در اتاق عمل!!/ مجوز وزارت بهداشت

    معاون وزیر بهداشت با ارسال بخشنامه‌ای به دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها، استفاده مجدد از بعضی وسایل یک‌بار مصرف اتاق عمل را مجاز اعلام کرد.

    استفاده مجدد از بعضی وسایل یکبار مصرف در اتاق عمل!!/ مجوز وزارت بهداشت

    معاون وزیر بهداشت با ارسال بخشنامه ای به دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان ها، استفاده مجدد از بعضی وسایل یک بار مصرف اتاق عمل را مجاز اعلام کرد.

    صرفه جویی به اتاق عمل رسید

    معاون وزیر بهداشت با ارسال بخشنامه ای به دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان ها، استفاده مجدد از بعضی وسایل یک بار مصرف اتاق عمل را مجاز اعلام کرد؛ بخشنامه ای که طبق متن آن در جهت مدیریت منابع و مصارف ابلاغ شده است ولی کارشناسان و متخصصان معتقدند می تواند چالش های جدی را در حوزه زیاد کردن عفونت های بیمارستانی در کشور به وجود آورد و به بی اعتمادی مردم نسبت به جراحی ها در کشور منجر شود.

    عبارات مهم : وسایل پزشکی – بیمارستان
    بخش زیادی از تجهیزات اتاق عمل وارداتی هستند و باتوجه به محدودیت های ارزی و منابع در وزارت بهداشت به نظر می رسد که این بخشنامه ابلاغ شده است است.

    در بخشی از متن بخشنامه که با عنوان «فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی» صادر شده است هست، فهرستی از ۲۴قلم تجهیزات پزشکی اعلام و نوشته شده: «احتراما پیرو بخشنامه شماره ۲۵۷۴۳/۴۰۰۵مورخ۲۰/۱۰/۱۳۹۶ در ارتباط با دستورالعمل فرآوری مجدد ایمن وسایل پزشکی در جهت مدیریت منابع و مصارف، باتوجه به لزوم دوری از استفاده بی رویه وسایل پزشکی یک بارمصرف و عوض کردن رویکرد تدارک و تأمین وسایل پزشکی، ابزار و وسایل جهت انجام جراحی ها و پروسیجرهای تهاجمی از وسایل پزشکی یک بارمصرف به سمت استفاده از وسایل با توانایی استفاده مجدد (reusable) به پیوست «فهرست تجهیزات، وسایل پزشکی یک بارمصرفی که باید با وسایل پزشکی با توانایی استفاده مجدد جایگزین شوند» و «فهرست تجهیزات و وسایل پزشکی یک بارمصرفی که درصورت رعایت موازین کنترل عفونت و تبعیت از تناوب استریلیزاسیون توانایی استفاده مجدد را دارا هستند.» به عنوان مصوبات طرح تحول نظام سلامت استان پایتخت کشور عزیزمان ایران جهت استحضار و دستور اقدام مقتضی ایفاد می شود.»

    ما علیه ایمنی بخشنامه نمی زنیم

    با وجود نگرانی هایی که نسبت به زیاد کردن عفونت های بیمارستانی بعد از استفاده مجدد از وسایل اتاق عمل (البته با ضد عفونی وسایل) وجود دارد؛ مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت که مسئول اجرای آن هست، در توضیح زیاد می گوید: اینکه گفته می شود ما وسایل یک بار مصرف را به بیمارستان ها ابلاغ کرده ایم که مجدد استفاده کنند عنوان غلطی است و در هیچ بخشنامه ای این مسئله مطرح نشده بلکه آنچه مدنظر بوده این عنوان است که اعلام کرده ایم وسایلی که توانایی استفاده مجدد را دارند (ریوز) می توانند در اتاق عمل دوباره مورد استفاده قرار گیرند که این وسایل از جانب کارخانه های تولیدکننده نیز اعلام شده است که توانایی چندبار مصرف را دارد که تعداد آنها نیز اندک نیست.»

    بهزاد کلانتری در ادامه می گوید: « در واقع اجرای این بخشنامه جهت این است که بار اضافی به بیمار و بیمه ها تحمیل نشود. مردم نگرانی در ارتباط با این مسئله نداشته باشند آیا که ما علیه ایمنی، بخشنامه نمی زنیم. ضمن اینکه الزام جهت اجرای بخشنامه در بیمارستان های شخصی و دولتی وجود ندارد و درصورتی که بیمار نخواهد از وسایل چندبار مصرف استفاده کند بخشنامه برایش اجرا نمی شود.»

    او در مورد اینکه اجرای این بخشنامه چقدر صرفه جویی ریالی و ارزی دارد، تأکید کرد: این موضوع، صرفه جویی جهت وزارت بهداشت ندارد و تنها مدیریت منابع را به همراه داشته و باید صرفه جویی کلان را در کل کشور در این زمینه دید. هنگامی که بیمه پول کمتری به وزارت بهداشت دهد نوعی صرفه جویی در سطح کلان هست. همه وزارتخانه ها اعم از وزارت بهداشت موظفند مدیریت منابع را انجام دهند و با توجه به سیاست دولت و شرایط کشور باید از هزینه های جاری دولت کاست تا بر همین اساس فشار کمتری به مردم وارد شود. به طور مثال ملحفه، لباس و… پکی است که بیمار می خرد یا بیمه پولش را پرداخت می کند که از طریق استریل مجدد قابل استفاده بوده و این به نفع مردم و بیمه هاست.»

    استفاده مجدد از بعضی وسایل یکبار مصرف در اتاق عمل!!/ مجوز وزارت بهداشت

    وسایل یک بار مصرف چگونه چندبار مصرف می شوند؟

    این سخنان در حالی است که رئیس بخش درمان یکی از بیمارستان های مطرح پایتخت کشور عزیزمان ایران که دوست ندارد نامی از او برده شود، می گوید: «ابلاغیه تازه وزارت بهداشت بدون شک تهدیدی جهت سلامت بیماران و شیوع بیماری های عفونی خواهد بود.

    استفاده مجدد از تجهیزات پزشکی در کدام کشور مرسوم است؟ مگر می شود به علت صرفه جویی چشممان را به روی خطراتی ازجمله عفونت های بیمارستانی که در اتاق عمل وجود دارد ببندیم؟ بدون شک چنین بخشنامه ای نه تنها در جهت صرفه جویی در حوزه درمان نیست بلکه اجحافی در حق بیماران است.

    ضمن اینکه کدام بیمار قبول می کند که از وسایل چندبار مصرف در جراحی اش استفاده شود؟» او به بعضی از تجهیزاتی که در بخشنامه اعلام شده است که امکان استفاده مجدد دارد، اشاره کرده و می گوید: «برای مثال گایدینگ کتتر که در اتاق عمل استفاده می شود و از جنس پلاستیک است چگونه ممکن است بعد از استریل مجدد استفاده شود؟ و سؤال این است که چه برسی می تواند داخل این وسیله که کمتر از ۵./. میلی متر است را بشوید؟ این وسیله در داخل بدن و با خون در تماس است یعنی خون در آن جریان دارد، آیا ضد عفونی می شود؟»

    او می گوید: کالای یک بار مصرف همانطور که از نامش برمی آید کالایی است که نباید حتی ۲بار استفاده شود و صدور چنین بخشنامه ای جای تامل و سؤال آن هم از وزارت بهداشت دارد که چگونه می شود وسایل یک بار مصرف را آن هم در اتاق عمل با شرایط خاصی که از نظر عفونت های بیمارستانی حکمفرماست چندین بار استفاده کرد ؟ البته بعضی از وسایل و تجهیزات موجود در اتاق عمل ازجمله قیچی که در این لیست آمده است توانایی شست وشو و استریل با روش های موجود در کشور را دارد و لزومی هم ندارد که بیماران در این زمینه از وسایل یک بار مصرف استفاده کنند تا هزینه ارزش زیاد کردن یابد. ولی آیا سایر تجهیزات مورد نیاز ازجمله استپلر و پک های جراحی چنین خصوصیاتی را دارند؟»

    همچنین یک کارشناس تجهیزات پزشکی و بیمارستانی به همشهری می گوید: «متأسفانه وزارت بهداشت جهت صرفه جویی ارزی و ریالی در کشور به بیمارستان ها چنین بخشنامه ای را اعلام کرده و این در شرایطی است که بدون شک کلیه تجهیزات و وسایل پزشکی که در اتاق عمل قرار دارند باید با حساسیت های بالا مورد بررسی قرار گیرند.

    نباید با جان مردم بازی کرد؛ آنچه مشهود است این است که این بخشنامه بدون نگاه کارشناسی در جهت صرفه جویی اقتصادی بدون درنظر گرفتن مخاطرات احتمالی صورت گرفته هست. واقعا جای سؤال دارد که چگونه می توان در جراحی ها و به خصوص در اتاق عمل که ریسک اشتباه و حتی بروز عفونت جهت بیمار بسیاربالاست چنین دستوری داد؟»

    گردآوری: گروه خبر سیمرغ
    seemorgh.com/news
    منبع: hamshahrionline.ir

    واژه های کلیدی: وسایل پزشکی | بیمارستان | بیمارستان | استفاده | مدیریت | بیماری | بهداشت | تجهیزات | استفاده | چگونه | پزشکی

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • منابع اورجینال رباتیک
  • چاپ کتاب اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی
  • کتاب اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • افست کتاب لاتین
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • خرید کتاب خارجی
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری