آگاه باشيد، تنها با ياد خدا دلها آرامش می ‏يابد! (قران کریم)
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » غذاهایی که به شکل اشتباه مصرف می کنیم

    غذاهایی که به شکل اشتباه مصرف می کنیم

     تغذیه سالم یکی از بااهمیت ترین عوامل حفظ سلامت جسمی هست، ولی تنها مصرف مواد مغذی جهت سالم ماندن کافی نیست، درست مصرف کردن این مواد غذایی نیز اهمیت زیادی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

    غذاهایی که به شکل اشتباه مصرف می کنیم

    تغذیه سالم یکی از بااهمیت ترین عوامل حفظ سلامت جسمی هست، ولی تنها مصرف مواد مغذی جهت سالم ماندن کافی نیست، درست مصرف کردن این مواد غذایی نیز اهمیت زیادی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

    این غذاها به شکل اشتباه مصرف می شوند

    تغذیه سالم به معنای گزینش غذای مناسب و سالم هست، ولی این تنها بخشی از مسئله هست. به عنوان مثال پوست بسیاری از میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هست، بنابراین هنگامی که پوست آنها را می گیرید، این ویتامین ها و مواد معدنی را از دست داده اید. بهتر است بدانید چطور می توان بیشترین بهره را از مواد مغذی که می خورید، ببرید.

    عبارات مهم : گوجه فرنگی – کلم بروکلی
    در ادامه به غذاهایی اشاره می کنیم که معمولا به روش اشتباه مصرف می شوند و روش درست مصرف آنها را نیز بیان می کنیم.

    کلم بروکلی

    بهتر است آن را بجوشانید، جوشاندن کلم بروکلی عالی ترین روشی است که می توان از هر قطعه آن بهره برد. جوشاندن، گرم کردن آن در مایکروویو و سرخ کردن آن همه کمک می کنند بروکلی ویتامین C، کلروفیل، پروتئین و مواد مغذی بیشتری آزاد کند.هر چه وقت پخت کوتاه تر باشد، مواد مغذی باقیماند در آن زیاد خواهد بود. جهت افزودن طعم به این سبزی می توانید به آن روغن زیتون، نمک دریا و آب لیمو هم اضافه کنید.

    غذاهایی که به شکل اشتباه مصرف می کنیم

    زیاد بدانید : کلم بروکلی، کلم برگ یا گل کلم؟

    سیب زمینی

    زمانی که سیب زمینی به دمای اتاق می رسد یا خنک شده است و در سالاد قرار می گیرد، دارای مقدار بیشتری نشاسته مقاوم است که هضم آن وقت بیشتری طول می کشد. این امر به حفظ سلامت روده کمک می کند و خطر چاقی، سرطان روده بزرگ و دیابت را کم کردن می دهد.

    تخم مرغ

    یک تخم مرغ حاوی ۷۵ کالری، ۶ گرم پروتئین با کیفیت، ۶ آمینو اسید مهم جهت بدن و مقدار زیادی ویتامین D است. ولی زمانی که تخم مرغ را در روغن یا چربی می پزید، تمام این مزیت های تخم مرغ را از بین می برید. می توانید تخم مرغ را با مقداری اسفناج هم بزنید یا تخم مرغ آب پز را با نان سبوس دار مصرف کنید.

    زیاد بدانید : همه فواید تخم مرغ

     تغذیه سالم یکی از بااهمیت ترین عوامل حفظ سلامت جسمی هست، ولی تنها مصرف مواد مغذی جهت سالم ماندن کافی نیست، درست مصرف کردن این مواد غذایی نیز اهمیت زیادی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

    کلم

    بهتر است کلم را به شکل سارکرات* Sauerkraut یا کیمچی* kimchi استفاده کنید. زمانی که کلم به این شکل تخمیر می شود حاوی پروبیوتیک های طبیعی هستند که باکتری های روده را تغذیه می کنند. این مواد غذایی از بدن در برابر بیماری های قلبی و عروقی، سرطان و دیابت محافظت می کنند (اما اگر دلواپس سلامت قلب یا فشار خون بالا هستید، سارکرات سدیم زیادی دارد.)

    *سارکرات Sauerkraut : نوعی ترشی کره ای است که ترکیبات آن عبارتند از نمک، کلم و زیره. کلم را به قطعات خیلی ریز خورد کرده و نمک را کم کم به کلم اضافه کرده و کلم ها را با نمک مالش می دهیم. سپس کلم نمک دار شده است را در ظرفی ریخته و زیره را به آن اضافه می کنیم. تصویر این ترشی ار در زیر مشاهده می کنید.

    *کیمچی kimchi : نوعی ترشی چینی است که ترکیبات آن عبارتند از: کلم، نمک دریا، سیر، آب، زنجبیل، مقداری شکر، مقداری فلفل و ترب و تربچه. تمام این مواد با هم ترکیب می شوند.

    زیاد بدانید : خواص کلم برگ

    میوه ها

    بهتر است زمانی که تشنه هستید، میوه را به طور کامل بخورید و آب بنوشید، به خاص اگر دچار اضافه وزن و دیابت هستید.حتی آبمیوه ۱۰۰ درصد طبیعی هم در وقت پردازش بسیاری از مواد مغذی خود را از دست می دهد. آبمیوه ها فیبر کافی ندارند؛ فیبر به شما احساس سیری می دهد و جذب قند را در سیستم بدن آهسته می کند. قند موجود در آبمیوه ها نیز می تواند مشکلاتی مانند دیابت، چاقی و آسیب کبدی به بار آورد.

    زیاد بدانید : حقایقی مهم در مورد قند میوه ها ( فروکتوز )

    غذاهایی که به شکل اشتباه مصرف می کنیم

    زیاد بدانید : این میوه ها قند زیادی دارند، احتیاط کنید + معرفی میوه هایی با قند کم

    غذاهای کنسرو شده است

    لازم نیست غذاهای کنسرو شده است را دوباره بپزید. کنسرو کردن مواد غذایی یک روش خوب جهت حفظ مواد غذایی و تازگی سبزیجات است، ولی این مواد غذایی هم فراوری می شوند. بنابراین زمانی که غذاهای کنسرو شده است را مصرف می کنید فقط کافیست آن را گرم کنید. کارها بیش از این باعث می شود طعم، بافت و مواد مغذی غذا از بین برود.

    گوشت قرمز

    گوشت قرمز منبع غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین B12، نیاسین، زینک و آهن است. مسئله اینجاست که گوشت قرمز حاوی چربی های اشباع شده است هم است که باید فقط بخش کوچکی از رژیم غذایی شما را در بر بگیرند. بهتر است گوشت را قبل از پختن کاملا عاری از هر گونه چربی کنید.

    زیاد بدانید : مضرات گوشت قرمز را با این روشها کم کردن دهید!!

     تغذیه سالم یکی از بااهمیت ترین عوامل حفظ سلامت جسمی هست، ولی تنها مصرف مواد مغذی جهت سالم ماندن کافی نیست، درست مصرف کردن این مواد غذایی نیز اهمیت زیادی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

    قهوه

    کافئین علاوه بر اینکه به سرحال شدن شما کمک می کند، حاوی آنتی اکسیدان است که از سلول های شما نیز محافظت می کند. اگر به قهوه خود شکر و خامه اضافه نکنید، یک نوشیدنی کم کالری و بافایده خواهد بود. توصیه می شود قهوه خود را تلخ بنوشید.

    زیاد بدانید : چه کسانی قهوه بخورند و چه کسانی نخورند!

    زیاد بدانید : مضرات نوشیدن قهوه با معده خالی!

    پاستا

    پاستایی که بیش از حد پخته می شود حاوی شاخص گلیسمی glycemic index بالاتری است و به این معناست که بدن شما کربوهیدرات را سریعتر جذب می کند. پاستا در حالتی که کمتر جوشیده باشد طعم بهتری داشته و جهت سلامت هم بهتر است. بنابراین به محض اینکه پاستا حالت خشکی و تردی خود را از دست داد، آن را از آب خارج کنید. نوع پاستا بر روی وقت پخت آن تاثیر می گذارد. بهتر است پاستا را قبل از وقت توصیه شده است روی بسته بندی از آب خارج کنید.

    غذاهایی که به شکل اشتباه مصرف می کنیم

    گوجه فرنگی

    آنتی اکسیدان نیرومند موجود در گوجه فرنگی که لیکوپن lycopene نامیده می شود، به محافظت از بدن در برابر سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی و دیگر پرسشها کمک می کند. دریافت لیکوپن از مواد پخته شده است راحت تر انجام می شود تا مواد غذایی خام. زمانی که گوجه فرنگی را می پزید، مقداری روغن زیتون هم به آن اضافه کنید، چربی روغن زیتون به بدن کمک می کند مواد مغذی را جذب کند.

    زیاد بدانید : ۱۰ علت جهت مصرف گوجه فرنگی

    زیاد بدانید : معجزه دانه های گوجه فرنگی!

    طالبی

    گرچه پوست این میوه را نمی خورید ولی مورد نیاز است آن را به طور کامل و تمیز بشویید و جهت اطمینان از برطرف میکروب ها و باکتری هایی که ممکن است در پوست خشن طالبی به دام افتاده باشند، جهت شستن طالبی از یک برس استفاده کنید. به این ترتیب هیچ میکروب و باکتری به میوه نمی رسد. بر خلاف سایر میوه ها اسیدهای طبیعی در این میوه جهت از بین بردن میکروب ها و ویروس ها وجود ندارد.بهتر است طالبی را حتی قبل از تکه تکه کردن در داخل یخچال نگهداری کنید.

    زیاد بدانید : خواص طالبی

    تهیه و ترجمه : گروه سلامت گروه تحریریه سایت
    seemorgh.com/health
    اختصاصی گروه تحریریه سایت

    واژه های کلیدی: گوجه فرنگی | کلم بروکلی | مواد غذایی | رژیم غذایی | اضافه وزن | گوجه فرنگی | کلم بروکلی | ویتامین | آبمیوه | پروتئین | کنسرو

    غذاهایی که به شکل اشتباه مصرف می کنیم

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • افست کتاب لاتین
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • چاپ کتاب لاتین
  • خرید کتاب مکانیک زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • چاپ کتاب آمازون
  • کتاب های الکترونیک اورجینال