اتحادتان را در تمام زندگی حفظ کنید تا همیشه پایدار و سرافراز باشید.(کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » اخبار » اخبار جامعه و عمومی » وجود واحد مجاز تولید شیر الاغ!

    وجود واحد مجاز تولید شیر الاغ!

    مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو از تدوین سند جامع ایمنی غذا و تعریف نهاد ملی ایمنی غذا جهت کنترل سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره خبر داد.

    وجود واحد مجاز تولید شیر الاغ!

    مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو از تدوین سند جامع ایمنی غذا و تعریف نهاد ملی ایمنی غذا جهت کنترل سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره خبر داد.

    ۴محموله وارداتی برنج مرجوع شد/واحد مجاز تولید شیر الاغ نداریم

    دکتر بافایده مدیر کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو در نشست خبری امروز شرکت غذا و دارو اظهار کرد: بعد از تغییراتی که در بخش تامین سلامت مواد غذایی در دنیا ایجاد شد، رویکرد در این حوزه به سمت تضمین سلامت خوراک از مزرعه تا سفره حرکت کرد. این رویکرد دیگر مشمول بر تمرکز مطلق در نظارت بر سلامت مواد غذایی در کارخانه نمی شود. به همین منظور برنامه سند جامع ایمنی غذا با یک فوریت در شرکت غذا و دارو تدوین شد و قرار است در کنار آن نهاد اجرا کننده این سند یعنی نهاد ملی ایمنی غذا تعریف شود.

    عبارات مهم : ضد عفونی کننده – محصولات غذایی
    این نهاد سیاستگذاری، کنترل های در چهارچوب و ساختاری را در این حوزه انجام می دهد. در این حالت می توان مدعی بود که ایمنی غذا به صورت کامل تضمین می شود.

    مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو با اشاره به برنامه این شرکت جهت کنترل فرآورده های غذایی در سطح عرضه و همچنین ساماندهی محصولات معدود خوراکی وارداتی ادامه داد: محوریت سند ایمنی غذا پایش این محصولات از مزرعه تا سفره هست. در این سند شاخص های مورد ارزیابی موارد قانونی و همچنین افراد ناظر بیان خواهد شد و امیدواریم تا روز جهانی غذا از آن رونمایی شود. در این حوزه وزارتخانه های مختلفی درگیر هستند، ولی تا کنون نهادی که به صورت متمرکز تمام سیاستگذاری های مورد نیاز را انجام دهد، نداشتیم. قرار است این نهاد بر مبنای سند جامع ایمنی غذا ایجاد شود.

    برنامه ای جهت کشف سر نخ های محصولات غذایی قاچاق

    مفید در ادامه راجع به چگونگی نظارت این شرکت بر ورود محصولات غذایی قاچاق توضیح داد و گفت: ساماندهی ورود محصولات غذایی با استفاده از کنترل مجوزها و صدور برچست اصالت انجام می شود. کنترل ها در سطح عرضه محصولات غذایی نیز به وسیله دانشگاه های علوم پزشکی صورت می گیرد. ما با شرکت های درگیر در این حوزه ارتباطات نزدیکی داریم. در این زمینه قرار است برنامه ها و کارها مشترکی داشته باشیم تا بتوانیم این محصولات را بهتر و جدی تر رصد کنیم. محصولات غذایی قاچاق با سلامت مردم ارتباط دارند و امیدواریم در ماه های آینده خبرهای خوبی از برخوردهایی که در این زمینه صورت می گیرد، بشنویم.

    برنامه ریزی کرده ایم که با استفاده از کنترل هایی که در این زمینه انجام می دهیم به سرنخ های قاچاق برسیم و نقاط ورودی را بخشکانیم. آمارها نشان می دهد میزان قاچاق بعضی از محصولات به علت گران بودن ارز غیر رسمی کم کردن یافته هست. زمانی که قیمت ارز پایین تر بود، میزان قاچاق این محصولات از مرزهای غیررسمی زیاد بود.

    وجود واحد مجاز تولید شیر الاغ!

    مزارع کشاورزی شناسنامه دار می شوند

    مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو در ادامه با اشاره به برنامه جهاد کشاورزی جهت شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی بیان کرد: گام اول در زمینه بررسی باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی و فرآورده های غذایی، شناسنامه دار کردن مزارع و باغ ها هست. بر اساس قوانین موجود شورای عالی امنیت غذایی و همچنین برنامه های توسعه پنجم و ششم طی چند ماه آینده وزارت جهاد کشاورزی نخستین گروه مزارع شناسنامهدار شده است را اعلام می کند.

    محصولات کشاورزی در میادین میوه و تره بار نمونه برداری می شوند، ولی هیچ علامت و شناسنامه ای جهت ردیابی و کنترل ندارند. فاز اول این طرح تشویق و ترویج آن در نظر گرفته شده است هست. در امسال ۲۴ نوع محصول از نظر میزان باقیمانده سموم آفت کش و ۱۵ نوع از نظر میزان باقیمانده فلزات سنگین و نیترات بررسی شدند. در سال گذشته ۱۵ محصول از نظر باقیمانده سموم و ۱۰ نوع نیز از نظر میزان نیترات و فلزات سنگین نمونهبرداری شدند.

    با توجه به اینکه این نمونهبرداری ها به وسیله دانشگاه های علوم پزشکی و به صورت اختصاصی و منطقه ای انجام می شود، اعداد و ارقام به دست آمده از این بررسی ها متفاوت هست. ممکن است میزان نیترات در محصولات کشاورزی یک استان بالاتر باشد و در استان دیگر فلزات سنگین آمار بیشتری داشته باشند. در مجموع می توان گفت پرسشها در این زمینه به شدتی که بیان می شود و همچنین بر خلاف اخبار دلواپس کننده نیست.

    اجرای طرح جامع پایش باقیمانده سموم برنج در ۳ استان شمالی

    مفید در ادامه به پایش باقیمانده سموم برنج در سه استان گیلان، مازندران و گلستان اشاره کرد و گفت: پایش باقیمانده سموم جهت نخستین بار در برنج انجام شد و گزارش ها مسئله خاصی را نشان ندادند. جهت بررسی این عنوان در محموله های وارداتی از سال ۹۱ اقداماتی شروع شد و از سال ۹۳ هر برنجی که به کشور وارد می شد تحت این نظارت ها قرار می گیرد. در طرحی که قرار است در این سه استان اجرا شود، از محل شالیکوبی ها نمونهگیری انجام می شود. اگر میزان فلزات سنگین بالا باشد منشأ مهم آن می تواند خاک یا آب باشد. این طرح در نهایت کمک می کند که تصویری کلی از اوضاع میزان باقیمانده سموم در برنج به دست آوریم.

    گزارش های پراکنده نشان می دهند که اوضاع سلامت برنج در کشور مطلوب بوده است.

    مفید در ادامه استاندارد ملی کشور عزیزمان ایران را از نظر آرسنیک موجود در برنج بر اساس استاندارد کدکس، شاخص ۱۵۰ اعلام کرد و گفت: استاندارد کدکس، شاخص ۲۲۰ را از نظر میزان آرسنیک مجاز می داند. این عدد در اتحادیه اروپا ۱۶۰ هست. وزارت بهداشت در سال های گذشته عدد ۱۲۰ را مبنای کار خود قرار می داد. این کار باعث اعتراض وارد کنندگان شده است بود. چون باعث بالا رفتن قیمت برنج می شد، ولی وزارت بهداشت روی این عدد پافشاری کرده هست. این اصرار به علت سرانه بالای مصرف برنج در کشور هست. چون ملاک ما میزان دریافت این ماده به صورت روزانه هست. سرانه مصرف برنج در کشور سالیانه ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم است.

    امسال ۴ محموله وارداتی برنج مرجوع شدند

    این شاخص ها در خصوص محموله های وارداتی برنج نیز کنترل می شود. منابع تولید کننده برنج به ما معرفی می شوند و باید شرایط تولید آن مورد تایید قرار گیرد. علاوه بر آن استانداردهای مورد نظر ما به وارد کننده اعلام و آنها نیز این استانداردها را به تولید کننده اطلاع می دهند. امسال حدود چهار محموله داشتیم که از نظر میزان آرسنیک رد شده است و قرار است مرجوع شوند. مبنای ما جهت میزان آرسنیک موجود در برنج های وارداتی و همچنین تولید داخل همان شاخص ۱۲۰ استاندارد کدکس است.

    افزودن سبوس خام به نان مورد تایید نیست

    مفید در ادامه با تاکید بر اینکه افزودن سبوس به صورت خام در نانوایی ها به هیچ وجه مورد تایید وزارت بهداشت نیست، اظهار کرد: افزودن سبوس فرآوری نشده که فرآیند تخمیر را طی نکرده باشد باعث جلوگیری از جذب آهن به بدن می شود. این در حالیست که چندین سال است جهت برطرف مسئله کمبود آهن و اسید فولیک مردم، هزینه های زیادی شده است است.

    بسیاری از این سبوس ها آلودگی قارچی و کپک دارند. بعضی از این سبوس ها نیز ممکن است مصرف دامی داشته باشند. عالی ترین روش جهت استفاده از سبوس در آرد این است که میزان سبوسگیری از آرد در کارخانه ها کمتر شود تا کیفیت آن زیاد کردن پیدا کند. به تازگی بعضی شرکت ها سبوس بهداشتی و فرآوری شده است تولید کردند که فرآیند تخمیر را طی کرده اند ولی گران هستند و دسترسی کمتری به آن وجود دارد. ما به مردم توصیه می کنیم که از خرید نان سبوس دار که در نانوایی به آن سبوس اضافه شده است خودداری کنند. علاوه بر آن می توانند موارد تخلف را به واحدهای بهداشت محیط گزارش کنند.

    مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی از پیگیری این عنوان در قالب برنامه های کلان خبر داد و گفت: دستورالعمل های مورد نیاز جهت این کارخانه ها تدوین می شود تا درصد سبوسگیری کم کردن پیدا کند. البته تحقق این عنوان نیازمند حل پرسشها قیمتگذاری جهت کارخانه های آرد است.

    مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو از تدوین سند جامع ایمنی غذا و تعریف نهاد ملی ایمنی غذا جهت کنترل سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره خبر داد.

    کاهش ۴۰ درصدی نمک در نان های سنتی

    مفید در ادامه با اشاره به اجرای برنامه کم کردن قند، نمک و چربی در محصولات غذایی با نشانه کم کردن بیماری های غیر واگیر در کشور افزود: با هماهنگی شرکت استاندارد ۱۰ درصد از میزان قند، نمک و چربی در محصولات غذایی که شکر، چربی و نمک افزوده دارند نسبت به سال پایه کم کردن پیدا می کند. این کم کردن تا زمانی که فرمولاسیون ماده غذایی جواب دهد، ادامه می یابد. همزمان با این اقدام تحقیقاتی نیز به وسیله انستیتو تحقیقات تغذیه انجام می شود. این برنامه تقریبا جهت تمام محصولات انجام شده است است.

    میزان نمک در نان های سنتی ۱.۸ درصد بود، ولی در حال حاضر به یک درصد کم کردن یافته هست. یعنی ۴۰ درصد از نمک این محصول کم شده است هست. افزون بر آن میزان نمک در نان های صنعتی نیز به کمتر از یک درصد کم کردن پیدا کرده هست. بیش خوری نمک در کشور ما حاد است و باید میزان آن به نصف اوضاع فعلی کم کردن پیدا کند.

    محدودیت در صدور مجوز جهت واردات محصولات غذایی دارای نمونه مشابه داخلی

    مفید با بیان اینکه ما به شدت در مورد واردات محصولاتی که مشابه داخلی دارند، محدودیت داریم، اظهار کرد: ما به این کالاها مجوز نمی دهیم. معدود محصولاتی که وارد می شوند نیز باید ۵۰ درصد میزان قند، نمک و چربی افزوده خود را کم کردن دهند. صنایع نیز تا کنون همراهی خوبی در این زمینه داشته اند. برچسب اصالت به همین منظور در محصولات نشانه راه اندازی می شود. از مصرف کنندگان نیز توقع داریم به این برچسب توجه کنند.

    مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو افزود: آن دسته از محصولاتی که مجوز تولید دریافت می کنند باید اجزای مجاز خوراکی به میزان استاندارد داشته باشند. صدور پروانه هرگز به معنی این نیست که به هر مقداری می توان از این محصولات استفاده کرد.

    مفید با اشاره به ابلاغ فهرست کالاهای آسیب رسان سلامت به وزارت ارشاد جهت جلوگیری از تبلیغ آنها گفت: مسئله این کالاها در بیشخوری بروز می کند. به همین علت جهت تبلیغ مجاز نیستند.

    مواد ضد عفونی کننده در لبنیات، آری یا خیر؟

    مفید در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی راجع به شائبه هایی مبنی بر استفاده از مواد ضد عفونی کننده در لبنیات توضیح داد و گفت: هیچ گزارش مستندی در این زمینه وجود ندارد. آنچه به لبنیات صدمه می زند، ماست بندی های سنتی هستند. این واحدها بدون پروانه در سطح شهر فعالیت می کنند. با وجود اینکه گزارش هایی از وجود انواع آلودگی و روغن های گیاهی غیر مجاز در این محصولات اعلام شده، ولی آنها ژست فروش محصولات طبیعی به خود می گیرند که البته این عنوان دروغی واضح هست. آنها بیشترین مسئله را از نظر کیفیت ترکیبات و بهداشت محصولات خود دارند.

    غنی سازی آرد با ویتامین D در دستور کار

    مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو با بیان اینکه کمبود ویتامین D در گروه های متفاوت مردم مشاهده می شود، گفت: به علت وجود این مسئله تصمیم گرفته شده است است تا با آن مبارزه کنیم. دفتر اصلاح تغذیه وزارت بهداشت جهت حل این مسئله طرح مکمل یاری را انجام داد. امسال نیز در وزارت بهداشت طرحی پیگیری می شود که طبق آن سه محصول شیر، روغن و آرد با ویتامین D غنیسازی می شوند.

    با توجه به اینکه مصرف شیر و روغن فراگیر نیست، قرار شده است است غنی سازی آرد به صورت اضطراری در دستور کار قرار گیرد. این برنامه به صورت آزمایشی در یکی از استان ها انجام خواهد شد.

    مفید راجع به استفاده تبلیغاتی کارخانه های تولید روغن از افزودن ویتامین D به محصولات خود نیز توضیح داد و گفت: اگر کارخانه ای که در زمینه تولید شیر، روغن و آرد فعالیت می کند و در این زمینه ادعا کرده و از ما نیز مجوز گرفته است به معنای آن است که میزان ویتامین D در محصولات آن مطابق ضابطه های شرکت غذا و دارو بوده و کنترل های مورد نیاز انجام شده است است.

    تولید شیر الاغ نداریم

    مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو با اشاره به انتشار بعضی اخبار در اینترنت راجع به تولید شیر الاغ در کشور گفت: هیچ واحد تولید کننده ای در کشور عزیزمان ایران شیر الاغ تولید نمی کند. شیر الاغی که در دنیا وجود دارد در مراکزی تولید می شود که حیوانات جهت تولید شیر در آن پرورش داده می شوند.

    استفاده از این شیر مسئله کیفی ندارد ولی هیچ واحد مجازی نیز جهت آن نداریم.

    در ادامه این نشست دکتر احمدرضا رضایی – مشاور برنامه های ایمنی و سلامت اداره کل غذا شرکت غذا و دارو، راجع به استفاده از نشانگرهای رنگی غذایی توضیح داد و گفت: ما امیدواریم بتوانیم اصلاح الگوی مصرف را با استفاده از این نشانگرها انجام دهیم. در حال حاضر در مرحله پایش استفاده از این نشانگرها هستیم. نشانه از اجرای این طرح این است که مردم محصولات غذایی را مطابق شرایط جسمانی خود گزینش کنند.

    شناسنامه اصالت کالا نیز روی تمام محصولات وارداتی درج می شود و مردم می توانند از طریق سامانه TTAC.IR و همچنین نرم افزار این سامانه از اصالت کالای خریداری شده است اطمینان حاصل کنند. این سامانه در مورد قیمت اقلام دارویی نیز به مردم کمک می کند.

    در ادامه این نشست دکتر رادمهر – کارشناس اداره کل فرآورده های غذایی و آشامیدنی شرکت غذا و دارو نیز در پاسخ به سوالی راجع به نظر این شرکت راجع به سلامت ماهی تیلاپیا توضیح داد و گفت: این ماهی بافایده است و مشکلی جهت مصرف کننده ایجاد نمی کند، ولی بحث های محیط زیستی و اقتصادی بر بحث تغذیه ای آن غالب شد.

    گردآوری: گروه خبر سیمرغ
    seemorgh.com/news
    منبع: ilna.ir

    وجود واحد مجاز تولید شیر الاغ!

    واژه های کلیدی: ضد عفونی کننده | محصولات غذایی | برنامه ریزی | مواد غذایی | برنامه ریزی | کشاورزی | استفاده | بهداشت | برنامه | محصولات | بهداشتی

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • جعبه هدیه کتاب
  • کتاب اورجینال
  • افست کتاب لاتین
  • منابع اورجینال رباتیک
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • چاپ کتاب آمازون