اطلاعیه سایت
حتما عناوین زیر و مطالب انتهای صفحه را ببینید !!!
رکورد بیشترین لایک عکس در اینستاگرام توسط سلبریتی جنجالی شکسته شد + عکس
معما و تست هوش عبور از رودخانه + پاسخ
محمد رضا گلزار و مهناز افشار کنار دیگ نذری اربعین + عکس
حضور علی کریمی در برنامه خندوانه رامبد جوان
جدیدترین عکس ساره بیات / حامد بهداد در سفر به کانادا + تصاویر
تصاویر زننده و داغ چکامه چمن ماه و مانی کسرائیان + GEM
تصاویر جذاب مدلینگ شدن بهنوش بختیاری برای برند پاندورا
عکس های مدلینگ شدن آناهیتا نعمتی
عکس های جدید پوریا پور سرخ و مهراوه شریفی نیا بازیگران سریال کیمیا
جنایت جدید داعش : نصف کردن خبرنگار سوری از وسط + عکس
ماجرای کادر پزشکی بیمارستان خمینی شهر اصفهان و بخیه صورت کودک فقیر + کاریکاتور
مواد غذایی | خوراکی | نگهداری | یخچال | موتور | نگه داری مواد غذایی
نکته هایی در نگهداری و تمیز کردن یخچال
عبارات مهم : مواد غذایی – خوراکی
یکی از مرسوم ترین اشتباه ها در مورد استفاده از یخچال، گزینش درجه خیلی سرد است
نکته هایی در نگهداری و تمیز کردن یخچال
رعایت ۱۰ توصیه راحت که در ادامه همین مطلب به آن اشاره کرده ایم نه تنها به حفظ عملکرد مطلوب یخچال کمک می کند بلکه موجب سلامت مواد غذایی و پیشگیری از بروز امراض می شود.
نکته های یخچالی که هر کدبانویی باید بداند!!
مواد غذایی | خوراکی | نگهداری | یخچال | موتور | نگه داری مواد غذایی
حفظ اصول بهداشت به خصوص در آشپزخانه اهمیت بسزایی در پیشگیری از امراض دارد. در این باره «یخچال» بسیار مهم است لیکن زیاد مواد غذایی در این فضا قرار دارند و وجود باکتری ها قطعا خطرناک خواهد بود. بعضی از رفتارهای روزانه مانند گذاشتن غذای گرم در یخچال، استفاده از ظروف نامناسب نگهداری غذا و… شاید پیش پاافتاده و بی اهمیت به نظر برسند ولی تاثیرات منفی بر سلامت دارند.
باز و بسته شدن مکرر در یخچال
شاید چندان به نظر نیاید ولی زیاد افراد در طول روز بیش از ۱۰ بار در یخچال را باز می گذارند. این کار موجب خروج هوای سرد از یخچال می شود و موتور یخچال جهت خنک کردن مجدد هوا باید مدت بیشتری کار کند که می تواند ۲۵درصد زیاد از مصرف معقول یخچال در سال باشد. بنابراین تلاش کنید مواد غذایی را مرتب در یخچال بچینید و از طرفی با یک بار باز کردن در هر آنچه مورد نیاز است را بردارید.
انتخاب درجه خیلی سرد
نکته هایی در نگهداری و تمیز کردن یخچال
یکی از مرسوم ترین اشتباه ها در مورد استفاده از یخچال، گزینش درجه خیلی سرد هست، به طوری که بعضی از خوراکی ها حالت منجمد پیدا می کنند. سرمای زیاد نه تنها جهت نگهداری مواد غذایی مناسب نیست، بلکه حتی می تواند با از بین بردن رطوبت، موجب فساد آنها شود. از طرفی، این کار فشار زیادی به موتور یخچال وارد کرده و انرژی زیادی مصرف می کند. توجه کنید، عالی ترین روش این است که چند ساعت درجه یخچال را روی یک عدد بگذارید تا متوجه شوید سرمای مطلوب چقدر است.
به هم ریختگی و انبوه مواد غذایی در یخچال
قراردادن حجم زیادی از مواد غذایی در یخچال مانع از عملکرد مطلوب آن می شود لیکن هوا جهت خروج گرما به خوبی جریان پیدا نمی کند. بهتر است نیمی از فضای یخچال پر باشد و البته مواد غذایی نیز به شکل مساوی در طبقه ها چیده شوند. یادتان باشد کشوهای یخچال نیز به رغم اینکه فضای خوبی جهت خوراکی ها به نظر می رسند و مسئله کمبود فضا را جبران می کنند، هوا به خوبی در آنها جریان ندارد.
مواد غذایی | خوراکی | نگهداری | یخچال | موتور | نگه داری مواد غذایی
چیدن مواد غذایی با بسته بندی
حتی اگر بعد از خرید خیلی هم عجله دارید، چند دقیقه ای جهت بازکردن بسته بندی مواد غذایی وقت بگذارید و آنها را نامناسب در یخچال نچینید. ضرورت این کار پیشگیری از آلوده شدن یخچال و خوراکی ها به وسیله میکروارگانیسم های موجود در کارتن ها و پوشش های پلاستیکی هست. در این صورت جریان هوای سرد به مواد غذایی نیز بهتر انجام می شود.
نکته هایی در نگهداری و تمیز کردن یخچال
ذخیره طولانی مدت مواد غذایی
نگهداری مواد غذایی در یخچال باعث کندی روند رشد و تکثیر میکروارگانیسم ها، کم کردن مبتلا شدن به مسمومیت های غذایی و حفظ کیفیت خوراکی ها می شود ولی علت ذخیره انواع مواد غذایی به مدت خیلی طولانی نیست. به طور مثال، فراموش نکنید که خوراکی هایی مانند ژامبون را باید بعد از بازکردن پوشش بسته بندی در ظروف مخصوص نگه داشت و به تاریخ انقضای آن توجه کرد.
نگهداری انواع خوراکی در طبقه های در یخچال
در یخچال جهت نگهداری همه مواد غذایی مناسب نیست و معمولا جهت تخم مرغ، سس و نوشیدنی ها تعبیه شده است هست. در واقع، هوای سرد به اندازه دیگر طبقه های یخچال در این قسمت جریان ندارد و می تواند موجب فساد گوشت یا سوسیس و کالباس شود.
انجماد گوشت بعد از چند روز ماندن در یخچال
ممکن است جهت شما هم پیش آمده باشد که بعد از خرید، گوشت را در یخچال بگذارید تا در وقت مناسب بسته بندی و منجمد کنید ولی فراموش کرده باشید. این اشتباه یکی از بزرگ ترین اشتباه ها در مورد نگهداری مواد غذایی هست. خوراکی هایی مانند گوشت باید بلافاصله منجمد شوند لیکن قرار دادن آنها به مدت ۳ تا ۴ روز در یخچال خطر رشد و تکثیر باکتری ها را زیاد کردن می دهد.
بسته نشدن کامل در
گاهی در یخچال بدون اینکه به نظر برسد، ممکن است کمی باز باشد که معمولا به علت خراب یا کثیف بودن لاستیک در هست. این نوار مانع از خروج هوای سرد و کم کردن عملکرد کمپرسور یخچال می شود.
در صورت وجود این مشکل، سرمای کافی جهت حفظ مواد غذایی وجود ندارد و هوا به مایع تبدیل می شود که به شکل قطرات آب روی سطوح متفاوت یخچال ظاهر شده است و وارد مواد غذایی بدون درپوش می شود. جهت اطمینان از بسته شدن کامل در یخچال کافی است یک برگ کاغذ را بین بدنه و در گذاشت و آن را بست. اگر کاغذ به آسانی بیرون بیاید نشان دهنده باز بودن در و ضرورت تعویض نوار است.
قرار دادن غذای گرم در یخچال
مسلما یخچال عالی ترین فضا جهت نگهداری مواد غذایی است ولی باید از قرار دادن غذای گرم در آن پرهیز کرد لیکن در این حالت هوای موجود در این فضا به مایع تبدیل می شود که دمای یخچال را بالا می برد و به دیگر مواد غذایی آسیب می زند. همچنین ممکن است این مایعات در یخچال جاری شوند و خوراکی های بدون درپوش را آلوده کنند.
توصیه می شود غذا ۱ تا ۲ ساعت در محیط آشپزخانه بماند تا خنک شده است و سپس در یخچال گذاشته شود. البته در صورت گرمای زیاد از ۳۲ درجه سانتیگراد آشپزخانه نباید بیش از ۱ ساعت بیرون بماند لیکن ماندن چند ساعت غذا بیرون از یخچال زمینه رشد و تکثیر عوامل بیماری زا را شدت یافتن می کند و زمینه ساز مسمومیت های غذایی می شود.
تمیز نکردن یخچال
گرچه تمیز کردن یخچال کمی وقت گیر و پردردسر است ولی یک ضرورت جهت حفظ سلامت محسوب می شود. البته ۱ یا ۲ بار در سال کافی نیست و باید حداقل یک بار در ماه یخچال را تمیز کرد. در صورت نگهداری مکرر گوشت در یخچال نیز این مساله اهمیت بیشتری پیدا می کند.
البته نظافت یخچال فقط به طبقه های آن خلاصه نمی شود و باید شبکه ها و کمپرسور پشت و سطح زیر آن را به کمک برس نرم یا جاروبرقی کاملا تمیز کرد لیکن جمع شدن گردوخاک، تار عنکبوت و… جریان هوا را دچار مسئله می کند و مانع از عملکرد مطلوب موتور یخچال می شود. یک راهکار راحت و موثر جهت نظافت فضای داخل یخچال نیز شستشو با آب و صابون و سپس کشیدن اسفنج مرطوب آغشته به ۴ تا ۵ قطره آبلیمو روی سطوح متفاوت است.
منبع : salamat.ir
واژه های کلیدی: مواد غذایی | خوراکی | نگهداری | یخچال | موتور | نگه داری مواد غذایی
-
محسن افشانی بازیگر سینما تلویزیون به خاطر حمل سلاح در پیج اینستاگرام خودش ب
-
ماجرای تیراندازی در فرودگاه مهرآباد/ آیا داعش در این حمله دست داشته است؟
-
بررسی گروگانگیری در بیمارستان به علت عدم پرداخت هزینه
-
علت فراموش کردن ۲۵ مسافر هواپیما توسط خلبان+پیام عذرخواهی
-
وضعیت خسارت و تعطیلی مدارس بر اثر سیل در آذربایجان شرقی+عکس
اخبار
آرشیو-
چذابه امروز وضعیت مرزهای عراق آخرین وضعیت مرزهای خوزستان شلمچه مهران
آخرین وضعیت مرزهای عراق شلمچه باز و چذابه موقتا بسته شد / تلاش برای رفع مشکل ادامه دارد استاندار خوزستان: پایانه مرزی شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است همچنین مرز چذابه به صورت موقت از سوی کشور عراق بست...
-
ندیم امیری ؛ بازیکن افغانتبار تیم ملی فوتبال آلمان کیست و چطور به این تیم دعوت شد؟
-
سود نجومی که بانک ها از وام مردم به جیب میزنند!
-
خانواده میترا استاد نجفی را بخشیدند!
-
والیبال بازی کردن گلزار و علی کریمی در باشگاه
گالری عکس
آرشیو-
کافه اینستا با فریبا نادری زن ستاره مشهور ایرانی
اینستاگرام فریبا نادری | بازیگر معروف | فریبا نادری | اینستاگرام | بازیگر | تصویر | آخرین | اینستا کافه اینستا با فریبا نادری دراین قسمت از کافه اینستا مروری داریم بـه آخرین فعالیت هـای زن فری...
-
مدگردی با سحر قریشی | جالب ترین استایل های سحر قریشی
-
متن های تبریک تولد+ عکس نوشته خاص تولدت مبارک عشقم
-
عکس نوشته و جملات سنگین و معنا دار | سخنان بزرگان
-
سوپر استارها در کنسرت مهران مدیری | خواندن ترانه سوغاتی مرحوم هایده