گفتگو با خردمندان و دانشوران ، پاداشی کمیاب است.
خوش آمدید - امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » نکاتی جهت نگهداری و مصرف روغن

    نکاتی جهت نگهداری و مصرف روغن

    روغن سرخ کردنی | مواد غذایی | روغن حیوانی | روغن زیتون | تهیه سالاد | کارخانه | استفاده | نگهداری | سالاد | انواع

    نکاتی جهت نگهداری و مصرف روغن

    نکاتی جهت نگهداری و مصرف روغن

    عبارات مهم : روغن سرخ کردنی – مواد غذایی

    سالم ترین نوع روغن، روغن های مایع هستند

    نکاتی جهت نگهداری و مصرف روغن

    بعد از بحث نکات مربوط به نمک که شرح آنها را در اینجا می توانید بخوانید، بحث امروز ما روغن هست. ما هر روز در فرآیند پخت مواد غذایی و تهیه سالادها از روغن استفاده می کنیم. همه می دانیم که استفاده از روغن، حتی اگر روغن های سالم و مفیدی مانند روغن زیتون باشد نباید از اندازه ت ولی اینکه از چه روغنی استفاده کنیم و چه نکات و مواردی را باید مد نظر داشته باشیم موضوعی است که در این مطلب به آن می پردازیم.

    یک کارشناس ارشد تغذیه در مورد روغن به این مباحث اشاره می کند:

    روغن سرخ کردنی | مواد غذایی | روغن حیوانی | روغن زیتون | تهیه سالاد | کارخانه | استفاده | نگهداری | سالاد | انواع

    ۱٫ سالم ترین نوع روغن، روغن های مایع هستند. در روغن مایع معمولی ترکیبات مهم جهت بدن وجود دارد که مقدار آنها در روغن سرخ کردنی به مراتب کمتر هست. بنابراین جز در مورد سرخ کردن، بهتر است جهت موارد دیگر از روغن مایع معمولی استفاده کنیم تا از مواد بافایده آن نیز استفاده کنیم.

    ۲٫ می دانید که ممکن است روغنی که شما هر روز استفاده می کنید فاسد باشد؟ اگر ظرف روغن را کنار اجاق گاز یا پشت پنجره می گذارید حتما این اتفاق افتاده هست. چون شرایط نگهداری از روغن را رعایت نکرده اید. نباید ظرف روغن را در جای گرم و مجاورت نور قرار داد. محل خشک و خنک مانند داخل کابینت عالی ترین مکان نگهداری از روغن است.

    ۳٫ در حال حاضر روغن کنجد بسیار پرطرفدار شده است است و انواع متفاوت آن از تصفیه شده است و کارخانه ای تا روغن خام که در محل روغن کشی می شود، در بازار وجود دارد. با روغن کنجد می توان مواد غذایی را به مدت کوتاه سرخ کرد البته زیاد به صورت تفت دادن و نه سرخ کردن طولانی مدت.

    نکاتی جهت نگهداری و مصرف روغن

    ۴٫ شاید شما هم شنیده باشید که روغن های تصفیه نشده و خام سالم نیستند. لیکن این روغن ها سریعتر از انواع کارخانه ای خودشان دچار اکسیداسیون و فساد می شوند. ولی حقیقت این است که هر نوع روغنی در مجاورت با اکسیژن هوا اکسید می شود و به همین علت باید در روغن را هر لحظه سفت ببندیم. همچنین روغن مصرف شده است را جهت مصرف مجدد نگه نداریم یا آن را در ظرف برنگردانیم.

    ۵٫ روغن هسته انگور پیشتر بسیار رواج پیدا کرده بود و به یک کالای تجاری پرفروش تبدیل شده است بود ولی حقیقت این است که این نوع روغن مناسب سرخ کردن نیست و تنها جهت مصرف در سالاد مناسب هست. عالی ترین روغن جهت پخت و پز و سالاد روغن خوراکی مایعی است که روی آن نوشته شده است باشد مناسب جهت پخت و پز و سالاد. به ترتیب اولویت از لحاظ سلامت می توان از روغن زیتون، کنجد، کلزا، ذرت، آفتابگردان و سویا استفاده کرد.

    روغن سرخ کردنی | مواد غذایی | روغن حیوانی | روغن زیتون | تهیه سالاد | کارخانه | استفاده | نگهداری | سالاد | انواع

    ۶٫ اگر فکر می کنید با استفاده از روغن های طبیعی مانند روغن حیوانی، پیه، دنبه یا کره حیوانی به سلامت خودتان و خانواده کمک می کنید، سخت در اشتباهید! این محصولات حیوانی کلسترول بد خون را بالا می برند چون اسید چرب اشباع دارند و مشکلاتی چون چاقی، دیابت و نارسایی های قلبی عروقی به وجود می آورند. درست است که این محصولات طبیعی هستند ولی این عنوان باعث نمی شود عوارض منفی نداشته باشند.

    ۷٫ نمک و ادویه هایی مانند زردچوبه را قبل از شروع طبخ به غذا اضافه کنیم. به عنوان نمونه جهت سرخ کردن گوشت ادویه را به آن بزنید و بعد راخل ماهیتابه بریزید. لیکن اگر آنها را به روغن داغ اضافه کنیم در حرارت بالا تجزیه شده است و فساد روغن را تسریع می کنند.

    نکاتی جهت نگهداری و مصرف روغن

    ۸٫ اگر در موقعیتی بودیم که روغن سرخ کردنی در دسترس نبود، روغن نیمه جامد گزینه بهتری نسبت به بقیه روغن هاست. ولی روغن جامد به هیچ وجه توصیه نمی شود لیکن مقدار زیادی اسید اشباع ترانس دارد که باعث بیماری های قلبی و عروقی و سرطان می شود. اگر روغن نیمه جامد مصرف میکنیم باید به قاشقی که داخل آن می گذاریم دقت کنیم. قاشق ما باید تمیز بوده و خیس نباشد چون رطوبت اکسیداسیون را زیاد کردن می دهد.

    ۹٫ روغن زیتون به خاطر وجود آنتی اکسیدان، ویتامین E و ترکیبات مهم بسیار مفیدی که دارد، توصیه می شود و در ضمن حرارت را نیز تا حدودی می تواند تحمل کند. نوع بکر روغن زیتون نسبت به انواع دیگر آن ارجحیت دارد. در صورت نبود نوع بکر و خام آن در درجه بعدی مخلوط خام و تصفیه شده است و در آخر اگر هیچ کدام در دسترس نبود از نوع تصفیه شده است یا کارخانه ای استفاده کنید.

    ۱۰٫ ما ایرانی ها غذا را زیاد می پزیم و به عنوان مثال خورش ما باید ساعت ها بپزد تا اصطلاحا جا بیفتد، بعد بهتر است از روغن مایع و به میزان کم استفاده کنیم و ترحیجا تا جایی که امکان دارد جهت سرخ کردن هم از آن استفاده نکنیم بلکه در صورت نیاز به مدت کوتاه مواد غذایی را با این روغن تفت دهیم تا دمای زیادی نبیند و آسیب کمتری ببیند. اگر روغن بسوزد و دود کند ترکیبات سرطان زا در آن به وجود می آید.

    منبع : ninisite.com

    واژه های کلیدی: روغن سرخ کردنی | مواد غذایی | روغن حیوانی | روغن زیتون | تهیه سالاد | کارخانه | استفاده | نگهداری | سالاد | انواع

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • چاپ کتاب لاتین
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی
  • خرید منابع پزشکی اورجینال
  • چاپ کتاب اورجینال
  • جعبه هدیه کتاب
  • کتب خلبانی زبان اصلی
  • کتاب های الکترونیک اورجینال