هر انسانی مرتکب اشتباه می شود ؛اما فقط انسان های احمق اشتباه خود را تکرار می کنند.(سیسرون)
خوش آمدید - امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » سبک زندگی » ۱۱ روش جهت فریز کردن مواد غذایی

    ۱۱ روش جهت فریز کردن مواد غذایی

    مواد غذایی | سبزیجات | استفاده | خوراکی | سبزیجات | کنسرو | فریزر | نگه داری مواد غذایی

    11 روش جهت فریز کردن مواد غذایی

    ۱۱ روش جهت فریز کردن مواد غذایی

    عبارات مهم : مواد غذایی – سبزیجات

    کنسرو کردن و ترشی کردن یکی از راه های نگهداری سبزیجات و میوه جات و مصرف آنها در زمستان هست. راه دیگر فریز کردن آنهاست. ولی قبل از فریز کردن باید کارهای دیگری انجام داد.

    اگر شما هم باغچه ای دارید که در آن میوه و سبزیجات می کارید بعد حتماً یخچال و فریزر شما هر لحظه پر از این چیزها است و جهت بسته بندی آنها دنبال چاره ای می گردید.

    ۱۱ روش جهت فریز کردن مواد غذایی

    علاوه بر محفظه ها و قوطی ها، کاغذهای فریزر، نوارچسب های فریزر و فویل را نیز پیشنهاد می کنیم

    مواد غذایی | سبزیجات | استفاده | خوراکی | سبزیجات | کنسرو | فریزر | نگه داری مواد غذایی

    آن دسته از افرادی که از مزارع و باغچه ها سبزیجات و میوه جات تازه می خرند نیز میل به دارند که این خوراکی های تازه را طوری نگهداری کنند که به هنگام مصرف همچنان تازه باشند. کنسرو کردن و ترشی کردن یکی از راه های نگهداری سبزیجات و میوه جات و مصرف آنها در زمستان هست.

    راه دیگر فریز کردن آنهاست. ولی قبل از فریز کردن باید کارهای دیگری انجام داد. تجهیزات و لوازم مناسب را فراهم کنید و جهت کنسرو کردن باید ابتدا میکرب ها را بکشید که این کار البته ارزش غذایی آنها را کمی از بین می برد. البته باید بدانید که خوراکی های فریز شده است به اندازه خوراکی های کنسروی سالم نیستند.

    مزیت فریز کردن بر کنسرو کردن این است که هنگامی که از فریزر در می آورید مزه طبیعی تری دارند و مواد غذایی بیشتری نسبت به خوراکی های کنسروی دارند. در پروسه فریز کردن، مزه خوراکی کمی عوض می شود. لیکن آب داخل میوه و سبزی تبدیل به یخ می گردد.

    ۱۱ روش جهت فریز کردن مواد غذایی

    با یخ زدن آب داخل آنها، حجم یخ زیاد کردن یافته و بعضی از سلول های میوه می ترکند. این یعنی بافت میوه و سبزی عوض شده است و له می شود. البته راه هایی وجود دارد که می توانید کیفیت بیشتری به میوه جات و سبزیجات یخ زده بدهید. قبل از هر چیز در مورد وسایلی که جهت آماده سازی آنها مورد نیاز دارید صحبت می کنیم.

    روش اول: یک مسئله عالی در مورد فریز کردن میوه جات و سبزیجات این است که شما به وسایل خاصی نیاز ندارید. کیسه های فریزر جهت فریزسازی خشک مناسب هستند و این مشمول بر خوراکی های شیره دار یا پوره دار نمی شود. پلاستیک های سفت تر و محفظه های شیشه ای هم جهت غذاهای نیمه مایع، مرباها و خوراکی های دیگر مناسبند.

    مواد غذایی | سبزیجات | استفاده | خوراکی | سبزیجات | کنسرو | فریزر | نگه داری مواد غذایی

    علاوه بر محفظه ها و قوطی ها، ما کاغذهای فریزر، نوارچسب های فریزر و فویل را نیز پیشنهاد می کنیم. این لوازم جهت بسته بندی بعضی خوراکی ها جهت ذخیره بلندمدت مورد نیاز هستند. منظورمان از بلندمدت یعنی زیاد از ۶ تا ۱۲ ماه. هرچه خوراکی ها را به مدت طولانی تری در فریزر نگه دارید، کیفیت آنها پایین تر می آید.

    برای آماده کردن خوراکی ها، باید همه سبزیجات و میوه ها را خوب بشویید، به خصوص اگر قرار نیست پوست آنها را بکنید. سپس بگذارید خوب خشک شوند. بعضی سبزیجات و میوه ها را می شود بطور کامل فریز کرد، ولی بعضی از آنها را باید پوست بکنید، هسته آنها را درآورید و خرد کنید. البته این عنوان کاملاً به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.

    ۱۱ روش جهت فریز کردن مواد غذایی

    روش دوم: میوه ها و سبزیجاتی که خصوصاً بطور کامل خیلی خوب فریز می شوند عبارتند از: انواع گیلاس ها و بری ها (توت فرنگی، تمشک، بلوبری، زغال اخته، کرانبری و …)، موز، فلفل چیلی، لوبیا، مارچوبه، گوجه فرنگی و ذرت.

    انواع گیلاس ها و بری ها، موز و … میوه هایی که بطور کامل خیلی خوب فریز می شوند

    روش سوم: محصولاتی که بهتر است بطور خرد شده است یا نگینی شده است فریز شوند عبارتند از: فلفل دلمه ای، آووکادو، انبه، آناناس، هندوانه، نخود، هویج، بروکلی، گل کلم، میوه های هسته دار مانند هلو، شفتالو و آلو، سیب، کدو مسمایی و کدو حلوایی.

    گل های کلم بروکلی و گل کلم را خرد کنید. غلاف نخود را بکنید و سر و ته لوبیا سبز و مارچوبه را بچینید. هویج، کدو حلوایی، کلم بروکسل را پوست بکنید و خرد و نگینی کنید. برگ های بزرگ اسفناج، چغندر و کلم پیچ را بکنید. قسمت های چوبی ریواس را بکنید و آن را نگینی کنید.

    سیب زمینی را نیز می توان فریز کرد. ولی بهتر است اول آن را رنده کنید. البته کیفیت سیب زمینی فریز شده است چندان خوب نیست. کدو نوعی سبزی است که مقدار آّب آن بالاست. می توانید آن را خرد کنید یا رنده کنید.

    ذرت و موز جهت فریز کردن انعطاف زیادی دارند. می توانید ذرت را بطور کامل فریز کنید یا دانه های آن را از چوبش بتراشید و سپس فریز کنید. این به خودتان بستگی دارد.

    موز را هم می توانید بطور کامل یا پوست کنده فریز کنید. اگر موز را پوست بکنید و خرد کنید نیز می توانید صبح ها چند تکه بردارید و با صبحانه میل کنید.

    بعد از پوست کردن و خرد کردن و نگینی کردن میوه ها و سبزیجات نوبت به مراحل دیگر آماده سازی می رسد.

    روش چهارم: اغلب سبزیجات را باید قبل از فریز کردن جوشاند. سبزیجات را در آب در حال جوش فرو کنید و بگذارید حداکثر ۳ تا ۴ دقیقه بپزند و سپس آنها را داخل آب سرد فرو کنید تا بیش از این نپزند.

    چرا این کار مهم است؟ یادتان باشد که نمی خواهیم سبزیجات یا میوه جات ما له شوند. این کار باعث می شود که رنگ و مواد غذایی آنها نیز حفظ شود و میکروارگانیسم های سطحی که منجر به فاسد شدن می شوند بمیرند.

    ذرت، گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و کدو حلوایی نیازی به جوشاندن ندارند. میوه ها را نیز نباید جوشاند.

    سبزیجات برگدار را نباید بپزید. البته یک مسئله هم است و آن اینکه کمی تفت دادن اسفناج به صرفه جویی در فضای مورد نیاز جهت فریز کردن آن کمک می کند.

    حتی می توانید اسفناج را تبدیل به قالب های یخ کنید و هر وقت خواستید آن را به اسموتی های خود اضافه کنید.

    بعضی از خوراکی ها را نیز می توان کباب کرد و سپس فریز کرد. جهت آلو، گوجه فرنگی و فلفل این کار را بکنید.

    روش پنجم: جهت کنسروسازی، غذاها را با اسید سیتریک، آب لیمو یا اسید اسکوربیک فرآوری می کنند تا میکروارگانیسم های آن بمیرد و از عوض کردن رنگ غذا جلوگیری شود. این عنوان جهت فریز کردن هم درست هست. فکر کنید که بعد از خرد کردن میوه ها، همه آنها قهوه ای شوند. اگر آنها را وارد آب اسیدی کنید چنین اتفاقی نمی افتد.

    محلولی از نیم قاشق چایخوری اسید اسکوربیک (در داروخانه یافت می شود) در هر ۳ قاشق غذاخوری آب، یا ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو در هر ۴ فنجان آب استفاده کنید. میوه را در این محلول فرو کنید و درآورید و بگذارید خشک شود. یا این محلول را به میوه اسپری کنید.

    برای فریز کردن، ابتدا باید آن را بسته بندی خشک کنید. بسته بندی تک لایه راحت ترین حالت ست که اگر میوه یا سبزی را در یک لایه (بطور کامل یا خرد شده) فریز کنید، سریعتر منجمد می شود.

    روش ششم: سریع فریز کردن خیلی خوب است زیرا: (الف) میوه ها و سبزیجات اگر با هم و بطور متراکم فریز نشده باشند، به آسانی یخشان باز می شود، (ب) کیفیت آنها به هنگام آب شدن یخ، بهتر می شود.

    تنها کاری که باید بکنید این است که خوراکی موردنظرتان را در یک لایه داخل ظرفی که زیرش کاغذ روغنی گذاشته اید فریز کنید، بطوری که به ته ظرف نچسبد.

    هدف از این کار این است که خوراکی خیلی سریع منجمد شود. تنظیم دمای فریز قبل از این کار ایده خوبی هست. تنظیم تهویه هوای داخل فریزر نیز توصیه می شود.

    اگر می خواهید خوراکی موردنظر فوراً منجمد شود در فریزر را باز و بسته نکنید تا نوسان دمایی وجود نداشته باشد. بعد از منجمد شدن ظرف را از فریزر دربیاورید و غذای منجمد شده است را داخل محفظه، قوطی یا کیسه بریزید و دوباره در فریزر بگذارید.

    خارج کردن هوای داخل کیسه یا محفظه باعث می شود که وقت طولانی تری حفظ شود و برفک نزند.

    خارج کردن هوای داخل کیسه یا محفظه باعث می شود که وقت طولانی تری حفظ شود و برفک نزند

    روش هفتم: گزینه دوم، فریز کردن با بسته بندی خیس یا با عصاره شکر هست. دستور تهیه عصاره درست همانند عصاره ای است که به هنگام کنسروسازی تهیه می کنید. تمام مراحل درست مانند کنسروسازی هست، به استثنای پختن. در واقع ساختن آن بسیار راحت است.

    فریز کردن مربا را فراموش نکنید. در ماه های زمستان خیلی خوب دلچسب است که بتوانید قوطی مربای منجمدی که در تابستان از میوه های تازه درست کرده بودید را از فریزر درآورید و مصرف کنید. مرباسازی نیز یکی از راه های خوب حفظ میوه جات هست.

    حتی می توانید سبزیجات پوره شده، غذای بچه، سوپ، سس و خوراکی های دیگر را فریز کنید.

    روش هشتم: بهتر است که تاریخ و محتویات هر بسته را روی آن بنویسید. لیکن ممکن است بعد از شش ماه یادتان نیاید که داخل هر بسته چیست یا تاریخ فریز سازی آن کی بوده است.

    نوارچسب فریز جهت این کار مناسب هستند و علیرغم دمای پایین و رطوبت به خوبی روی کیسه می چسبند. می توانید دور قوطی ها نیز نوارچسب بزنید تا هوا داخل آنها نرود و برفک نزنند.

    بسته بندی کیسه ها و محفظه ها داخل فویل و نوارچسب زدن به آنها نیز به این نشانه کمک می کند.

    کیسه ها زیپ دار نیز جهت فریز کردن بسیار مناسبند. قیمت آنها مناسب است و استفاده از آنها ساده است.

    روش نهم: کیسه ها و قوطی ها را باید بطور کامل بسته بندی کنید. تا آنجا که می توانید هوای داخل آنها را خارج کنید. یک روش جهت خارج کردن کامل هوا از آنها استفاده از نی و مکیدن هوای داخل آنها و بستن سریع سوراخ هست.

    در مورد محفظه ها و قوطی ها، خارج کردن هوا بدون کمک دستگاه وکیوم کمی سخت هست. جهت نگهداری بلندمدت از آنها، بهتر است از دستگاه وکیوم استفاده کنید. خارج کردن هوای اضافی و مهر و موم کردن بسته های میوه ها و سبزیجات، نتیجه بهتری مهیا می کند.

    کیسه ها و قوطی ها را باید بطور کامل بسته بندی کنید

    روش دهم: هنگامی که از محفظه و قوطی استفاده می کنید، باید به اندازه کافی سرخالی بگذارید تا مایع داخل آنها جای کافی جهت زیاد کردن حجم به هنگام انجماد داشته باشد.

    معمولاً در فریزرهای عادی، میوه ها و سبزیجات مدتی طولانی سالم می مانند. با گذشت وقت غذای منجمد همچنان قابل خوردن هست، ولی کیفیت آن کم کردن می یابد. اگر قصد دارید خوراکی ها را مدتی طولانی در فریزر نگه دارید، فریز عمیق در دماهای سردتر گزینه بهتری است.

    روش یازدهم: میوه ها تا یک سال خوب می مانند و سبزیجات تا ۱۸ ماه در فریزر می مانند.

    میوه ها زمانی که یخشان هنوز کاملاً باز نشده، مزه بهتری دارند لیکن له نشده اند. می توانید آنها را بپزید و سس کنید یا به اسموتی بیفزایید. سبزیجات را بهتر است درست بعد از درآوردن از فریزر بپزید و منتظر باز شدن یخ آنها نمانید.

    بعضی از سبزیجات بعد از فریز کردن اصلاً خراب نمی شوند مانند ذرت و نخود. سبزیجات دیگر را بهتر است بگذارید باز شوند و در سس، خورش، سوپ و … بپزید.

    هیچ چیز راحت از درآوردن یک بسته بروکلی، هویج، گل کلم و … از فریزر و انداختن آنها در سوپ و ساختن یک غذای ساده نیست.

    منبع : bartarinha.ir

    واژه های کلیدی: مواد غذایی | سبزیجات | استفاده | خوراکی | سبزیجات | کنسرو | فریزر | نگه داری مواد غذایی

    11 روش جهت فریز کردن مواد غذایی

    ۱۱ روش جهت فریز کردن مواد غذایی

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • منابع اورجینال رباتیک
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک کوانتومی
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • چاپ کتاب اورجینال
  • هاردکپی کتاب های سخت افزار
  • هاردکپی کتاب های سرمایه گذاری
  • خرید کتاب زبان اصلی فیزیک
  • هاردکپی کتاب های دندانپزشکی