انسان همان می شود که اغلب به آن فکر می کند. (کوروش کبیر)
خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
  • خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • A
    خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    این ۹ خوراکی سالم از سبزیجات دارای برگ سبز تیره گرفته تا تن ماهی، در صورتی که در خوردنشان افراط کنید سمی خواهند شد.

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    این ۹ خوراکی سالم از سبزیجات دارای برگ سبز تیره گرفته تا تن ماهی، در صورتی که در خوردنشان افراط کنید سمی خواهند شد.

    ۹ خوراکی سالم که اگر زیاد خورده شوند, سمی می شوند!

    همه ما می دانیم که خوردن یک جعبه شکلات یک جا برای سلامتی مضر است. وقتی صحبت از خوراکی های سالم می شود فکر می کنیم هر چه بیشتر باشد بهتر است ولی افراط در چیزهای خوب در رژیم غذایی مان می تواند مضر باشد. تا خرخره خوردن خوراکی هایی از قبیل سبزیجات با برگ سبز و کنسرو تن ماهی می تواند باعث مسمومیت شوند.

    به عنوان مثال سبزیجات با برگ تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگ چغندر سوئیسی Swiss chard نیروگاه های تغذیه ای سرشار از مواد مغذی ضروری مثل ویتامین A ،  C ، آهن و فولات (اسید فولیک)هستند. با این حال این خورکی ها اسید اگزالیک Oxalic acidd ( از لحاظ قدرت اسیدی، بسیار قوی تر از اسید استیک است و تماس اسید اگزالیک با پوست بدن و یا خوردن آن خطرناک است)  بالایی دارند که نشانه وجودش سبزی برگها و تلخی آن هاست. خوردن بیش از حد آن می تواند علائم ناخوشایندی مثل سنگ کلیه، درد شکم، فشار خون پایین، لرزش و تشنج، استفراغ و ضعیف شدن نبض را به دنبال داشته باشد. حدود ۲۵ گرم اسید اگزالیک باعث مرگ یک فرد ۷۲ کیلویی می شود که معادل ۳٫۶ کیلوگرم اسفناج است.

    یکی دیگر از مواد غذایی سالم مجرم، کنسرو ماهی تن است. ماهی تن نسبت به سایر ماهی ها جیوه بیشتری دارد و مقادیر اضافی از تن ماهی می تواند منجر به عوارض جانبی از جمله بینایی، شنواییو مشکلات گفتاری، عدم هماهنگی و ضعف عضلانی شود.

    کنسر ماهی تن هنوز هم بخشی از یک رژیم غذایی سالم است البته اگر از قوانین پیروی کنید و نیمه پر لیوان را ببینید. ماهی های تن کوچکتر مثل skipjack tuna مقدار جیوه کمتری نسبت به ماهی تن بزرگتر مثل albacore tuna دارند. همچنین مهم است که در طول هفته بیشتر از ۳ تا ۵ قوطی تن ماهی استفاده نکنید.

     

    در گرافیک های زیر نگاه کنید تا ببینید که چه غذاهای سالم دیگری می توانند سمی باشند اگر بیش از حد خورده شوند:

     

     

    ۱٫ آب

    water.png

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    عامل سمی و خطرناک شدن آب چیست؟

    افراط در مصرف آب می تواند منجر به ورم سلول ها شود. شرایطی که باعث رقیق شدن خون و به هم خوردن تعادل سدیم در خون می شود.

    مصرف چه میزان آب خطرناک است؟

    تا زمانی که خودتان را مجبور به نوشیدن آب بیشتر نسبت به نیازی که بدنتان حس می کند، نکنید ، مشکلی پیش نمی آید. میزان آب مصرف پیشنهادی روزانه برای

    بزرگسالان، ۳ لیتر در مردان و  ۲٫۲ لیتر در زنان است.

     

    اگر می خواهید بیشتر بدانید : روزانه چه مقدار آب مصرف شود؟

     

    علایم افراط در مصرف آب:

    • نقصان در عملکرد مغز
    • اسهال
    • حالت تهوع
    • استفراغ
    • سردرد

     

     

    ۲٫ کنسرو ماهی تن

    canned tuna.png

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    عامل سمی و خطرناک شدن کنسرو ماهی تن چیست؟

    ماهی تن حاوی جیوه بیشتری نسبت به سایر ماهی هاست.

    مصرف چه مقدار کنسرو ماهی تن سمی و خطرناک است؟

    مصرف بیش از ۳ تا ۵ قوطی کنسرو ماهی تن در هفته می تواند خطرساز باشد.

    علایم افراط در مصرف کنسرو ماهی تن:

    • مشکلات بینایی
    • مشکلات شنوایی
    • مشکلات گفتاری
    • عدم هماهنگی و ضعف عضلانی

    ۳٫ سیب زمینی

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    عامل سمی و خطرناک شدن سیب زمینی چیست؟

    سیب زمینی سبز حاوی سولانین Solanine ، یک حشره کش طبیعی است که در مقادیر بالا سمی می شود.

    مصرف چه مقدار سیب زمینی خطرناک است؟

    مصرف بیش از ۴۵۰ گرم سیب زمینی سبز می تواند خطرساز باشد.

    علایم افراط در مصرف سیب زمینی

    • استفراغ
    • اسهال
    • ایست قلبی

     

     

    ۴٫ لوبیا قرمز

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    عامل سمی و خطرناک شدن لوبیا قرمز چیست؟

    لوبیا قرمز خام حاوی سمی به نام Phytohaemagglutinin  است.

    مصرف چه مقدار لوبیا قرمز خطرناک است؟

    خوردن هر میزان لوبیای خام می تواند خطرساز باشد.

    علایم افراط در مصرف لوبیا قرمز:

    • استفراغ
    • تهوع شدید

    ۵٫ جوز هندی

    Nutmeg.png

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    عامل سمی و خطرناک شدن جوز هندی چیست؟

    جوز هندی حاوی ترکیبی به نام مایریستیسن Myrsticin است که مقادیر بالای آن منجر به مسمومیت میشود.

    مصرف چه مقدار جوز هندی خطرناک است؟

    بیش از چند قاشق غذاخوری جوز هندی در روز می تواند خطرساز باشد.

    علایم افراط در مصرف جوز هندی:

    • سردرد
    • حالت تهوع
    • گیجی
    • توهم

     

     

    ۶٫ ریواس

    Rhubarb.png

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    عامل سمی و خطرناک شدن ریواس چیست؟

    با این که ساقه ریواس مشکلی ایجاد نمی کند ولی برگهایش حاوی اسید اگزالیک هستن که در سفید کننده ها و ضد زنگ ها استفاده می شود.

    مصرف چه مقدار ریواس خطرناک است؟

    مصرف بیش از ۴٫۵ کیلو از برگ های ریواس می تواند خطرساز باشد.

    علایم افراط در مصرف ریواس:

    • استفراغ
    • حالت تهوع
    • تشنج

     

    ۷٫ اسفناج، برگ چغندر و برگ چغندر سوئیسی

    spinach beet greens and swiss chard.png

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    عامل سمی و خطرناک شدن اسفناج چیست؟

    اسفناج، برگ چغندر و برگ چغندر سوئیسی حاوی اسید اگزالیک بالایی هستند که در گیاهان سبزی که روی زمین رشد می کنند دیده شده و کمی باعث تلخی آن ها می شود.

    مصرف چه مقدار اسفناج خطرناک و سمی است؟

    بیش از ۳٫۵ کیلو اسفناج در روز می تواند خطر آفرین باشد.

    علایم افراط در مصرف اسفناج:

    • سنگ کلیه
    • درد شکم
    • کاهس فشار خون
    • تشنج و سرگیجه
    • دل پیچه
    • نبض ضیف

     

     

    ۸٫ ساقه و برگ گیاه گوجه فرنگی

    Tomato plant stems and leaves.png

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    عامل سمی و خطرناک شدن ساقه و برگ گیاه گوجه فرنگی چیست؟

    با این که خوردن خود گوجه فرنگی برای سلامتی مفید است، برگ ها و ساقه آن حاوی آلکالوئیدی سمی به نام توماتین Tomatineeاست.

    مصرف چه مقدار ساقه و برگ گیاه گوجه فرنگی خطرناک است؟

    هر مقدار مصرف برگ و ساقه گوجه فرنگی خطرساز است.

    علایم افراط در مصرف ساقه و برگ گیاه گوجه فرنگی:

    • مشکلات گوارشی

     

     

    ۹٫ آجیل برزیلی

    Brazil nuts.png

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    عامل سمی و خطرناک شدن آجیل برزیلی چیست؟

    آجیل برزیلی می تواند منجر به سلنوزیس شود که در اثر مصرف بیش از حد ماده معدنی سلنیوم بوجود می آید.

    اگر می خواهید بیشتر بدانید : ماده معدنی سلنیوم، آیا خواصش را می دانید؟

    مصرف چه مقدار آجیل برزیلی سمی و خطرناک است؟

    مصرف بیش از ۵ عدد آجیل برزیلی در روز می تواند خطر آفرین باشد.

    علایم افراط در مصرف آجیل برزیلی:

    • ناراحتی معده
    • ریزش مو
    • خستگی
    • کج خلقی
    • اسهال
    • شکنندگی موها و ناخن ها
    • تغییر رنگ دندان ها
    • مشکلات سیستم عصبی
    • احساس طعم فلز در دهان
    • شباهت بوی تنفس به سیر

    بیماری هایی که در اثر درمان نشدن افزایش سلنیوم بوجود می آیند:

    • تنگی نفس
    • لرزش
    • خرابی کلیه
    • حمله قلبی
    • سکته قلبی

    خوراکی های سالمی که باعث مسمومیت می شوند/ضرر استفاده زیاد از این ۹ خوراکی

    اخبار

    آرشیو

    گالری عکس

    آرشیو

    اس ام اس های تازه

    آرشیو

    آهنگ های پیشواز

    آرشیو
  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب اورجینال
  • خرید کتاب کاغذی از آمازون
  • منابع اورجینال پزشکی بالینی
  • دانلود فایل های زبان اصلی ریاضی فیزیک
  • دانلود فایل های زبان اصلی خودرو
  • کتاب های الکترونیک اورجینال
  • دانلود فایل های زبان اصلی بیماری های مغز و اعصاب
  • افست کتاب لاتین
  • کتاب های پزشکی مولکولی اورجینال
  • کتب چشم پزشکی زبان اصلی