گنج هائی که در قلب هستند ، قابل سرقت نیستند.
خوش آمدید - امروز : شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۶
A
خانه » پزشکی و بهداشت » بهداشت و ارتقاء سلامت » کینوا چیست؟ کینوا از کجا بخرم؟

کینوا چیست؟ کینوا از کجا بخرم؟

کینوا یکی از کهن‌ترین خوراکی‌های دنیا است و یکی از غنی‌ترین منابع پروتئین است که بشر تا امروز مصرف کرده است.

کینوا چیست؟ کینوا از کجا بخرم؟

کینوا یکی از کهن ترین خوراکی های دنیا است و یکی از غنی ترین منابع پروتئین است که بشر تا امروز مصرف کرده است.

کینوا چیست؟

کینوا Quinoa گیاهی است که به خاطر دانه های خوراکی اش کاشته می شود. و نحوه طبخ دانه های آن مشابه برنج هست. کینوا یکی از کهن ترین خوراکی های جهان است که کشور پرو Peru را به عنوان مبدا آن معرفی کرده اند. این گیاه که منبعی بسیار غنی از پروتئین هست، به تازگی طرفداران خود را در سراسر دنیا پیدا کرده است و در کشور ما نیز می توان از فروشگاه های معتبر آن را خریداری کرد. علی رغم باور عامه مردم که گمان می کنند کینوا در گروه غلات جا دارد، این ماده غذایی جزو گروه سبزی ها طبقه بندی می شود.

عبارات مهم : اضافه وزن – مبتلا شدن

خواص کینوا Quinoa

کینوا چیست؟ کینوا از کجا بخرم؟

۱٫ کینوا پرفیبر و کم کالری هست.
۲٫ کینوا، یکی از غنی ترین منابع پروتئین است که بشر تا امروز مصرف کرده هست. جالب است بدانید این گیاه، تمام ۹ اسید آمینه مهم را در خود جا داده است.
۳٫ کینوا تقریبا ۲ برابر غلات، فیبر غذایی دارد و از این رو، مصرف آن می تواند خطر مبتلا شدن به فشار خون بالا و دیابت را کاهش دهد. به همین علت افرادی که به طور منظم کینوا مصرف می کنند، کمتر در معرض مبتلا شدن به بیماری های قلبی قرار می گیرند.
۴٫ فیبر فراوان موجود در کینوا، باعث ایجاد حس سیری زودتر و طولانی تر در بدن می شود و به این ترتیب، به پیشگیری از پرخوری و اضافه وزن در فرد مصرف کننده کمک می کند.
۵٫ کینوا حاوی نوعی اسید آمینه به نام لیزین است که جهت رشد و ترمیم بافت های بدن اهمیت بسیاری دارد.
۶٫ کینوا، حجم بالایی از منیزیم را هم در خود جا داده هست. مصرف خوراکی های سرشار از منیزیم می تواند به کاهش التهاب در عروق خونی یاری کند و احتمال مبتلا شدن به حمله های میگرن در افراد مبتلا به سردردهای میگرنی را کم کردن دهد.
۷٫ کینوا، سرشار از ریبوفلاوین یا ویتامین B2 هست. مصرف حجم مناسبی از ریبوفلاوین در طول روز می تواند باعث تامین انرژی بدن شود.
۸٫ کینوا، مقادیر بالایی از منگنز را هم در خود جا داده هست. منگنز موجود در این ماده غذایی می تواند سلول های قرمز خون و سایر سلول های بدن را از آسیب های رادیکال های آزاد در امان نگه دارد.

اگر می خواهید زیاد بدانید : رادیکال های آزاد چیست، چگونه با رادیکال های آزاد مقابله کنیم؟

آشپزی با کینوا

۱٫ روش پخت کینوا مانند برنج است.
۲٫ افراد گیاهخوار می توانند از آب سبزیجات و افراد غیرگیاهخوار می توانند از آب مرغ یا آب گوشت جهت پختن کینوا استفاده کنند.
۳٫ بهتر است جهت ایجاد طعم مطلوب تر، کینوا را با آب راحت نپزید.
۴٫ اگر می خواهید کینوای شما بعد از پخت، طعم و بافت مطلوبی داشته باشد، نباید آن را هنگام پخت در آب غوطه ور کنید. به طور کلی، عالی ترین روش جهت پختن کینوا، این است که آب را مرحله به مرحله به آن اضافه کنید. یعنی مقداری آب در این دانه ها بریزید و هر زمانی که آب درحال تمام شدن بود، مقدار دیگری به آن اضافه کنید.
۵٫ اگر می خواهید کینوا را در تهیه انواع دسر استفاده کنید، بهتر است آن را با آبمیوه هایی مانند پرتقال یا آناناس بپزید.
۶٫ کینوای خوشمزه، کینوایی است که له نشده باشد و بعد از پخت نیز ظاهر خودش را کاملا حفظ کند. پخت مناسب جهت کینوا، پختی است که آن را قابل جویدن کرده و از له شدن آن جلوگیری کند.
۷٫ اگر می خواهید با کینوا، کتلت درست کنید، بهتر است کمی زردچوبه به عنوان ادویه به آن اضافه کنید.
۸٫ اگر قصد دارید از کینوا در تهیه همبرگر کمک بگیرید، بهتر است از کمی ماسالا یا جوز هندی جهت طعم دادن به آن کمک بگیرید.

کینوا یکی از کهن‌ترین خوراکی‌های دنیا است و یکی از غنی‌ترین منابع پروتئین است که بشر تا امروز مصرف کرده است.

اگر می خواهید زیاد بدانید : سالاد کینوا، یک سالاد رژیمی و واقعا کم کالری

تفاوت کینوا سفید، قرمز و سیاه

مانند سایر غلات، کینوا هم در رنگ های متفاوت وجود دارد. کینوا سفید زیاد از بقیه در دسترس است و در واقع یک رنگ مایل به زرد دارد که به آن کینوا طلایی هم گفته می شود.در واقع همه انواع کینوا دانه های یکسانی هستند و تفاوت کینوا سفید، قرمز و سیاه از نظر مواد مغذی اندک است.تفاوت کینوا سفید، قرمز و سیاه از نظر ارزش غذایی کم است ولی در طعم، بافت و وقت پخت متفاوت هستند.

کینوا سفید ظریف ترین و سبک ترین بافت را دارد و بعد از پخت نرم تر از انواع دیگر کینوا است.کینوا قرمز که بعد از پخت زیاد به قهوه ای روشن تبدیل می شود، طعم شیرین تری دارد و بافت آن هنگام جویدن زیاد حس می شود. کینوا قرمز تا حدودی از نظر طعم و بو شبیه فندق است.کینوا قرمز جهت تهیه سالاد سرد گزینش بهتری است لیکن شکل خود را بعد از پخت حفظ می کند.

کینوا سیاه عطر و طعم خاکی تری دارد و کمی شیرین مزه تر از کینوا سفید است و رنگ سیاه خود را بعد از پخته شدن حفظ می کند.با وجود اینکه تفاوت اندکی در عطر و طعم انواع رنگ های کینوا وجود دارد ممکن است بافت و طعم یکی از آنها شما را جهت یک غذای خاص زیاد تحت تأثیر قرار دهد.


کینوا از کجا بخرم؟

در کشور ما می توان از فروشگاه های معتبر و هایپرمارکت ها آن را خریداری کرد.اگر از آن طریق به نتیجه نرسیدید، سرچ کنید و یک فروشگاه آنلاین پیدا کنید که البته قبل از خرید از معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنید.

گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
اختصاصی سلامت


واژه های کلیدی: اضافه وزن | مبتلا شدن | فروشگاه | خوراکی | پروتئین | رادیکال | سلامت | سالاد | انواع

کینوا چیست؟ کینوا از کجا بخرم؟

کینوا چیست؟ کینوا از کجا بخرم؟

دانلود

اخبار

آرشیو

گالری عکس

آرشیو

اس ام اس های تازه

آرشیو

آهنگ های پیشواز

آرشیو